Gelişmeler - Akıl Oyunları - Strateji - Komplo Teorileri

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

"Seçimi kazanamayanlar darbe yaptı"FT: "Türkiye Avrupayı unutmalıdır."

22.03.2008 12:44
    İngiltere’nin önemli gazetelerinden Financial Times, AKP'nin kapatılmasına ilişkin açılan dava ile ilgili geniş bir yoruma yer verdi.
    Gazete yorumunda dava, “Laik kesimin açık darbesi" olarak değerlendirildi. Bu güçlerin başarıya ulaşması durumunda Türkiye’nin Avrupa’yı unutması gerektiği öne sürülen yorumda, özetle şu görüşlere yer verildi:
    “Bir ülke düşünün ki yargı hiç beklenmedik bir anda kısa süre önce ezici bir çoğunlukla seçimi kazanarak hükümeti kurmuş olan bir partiyi kapatmak ve ülkenin başbakanına ve cumhurbaşkanına siyasi yasak getirmek istesin. Bu ülke Türkiye’dir. Türkiye Avrupa Birliği ile zorlu geçen üyelik görüşmeleri süreci içindedir. Ancak ülkenin AB üyeliği olasılığını yeni-İslamcı ve Avrupa taraftarı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki hükümet ile kendisini Avrupalı gören fakat her çareye başvurarak iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisini iktidardan düşürmeye çalışan laik kesim arasındaki çatışma gölgelemektedir.
    Laik kesimin bu çabaları anayasal meşruiyetin incir yaprağıyla gizleniyor olsa da seçimde kazanamayan güçlerin açık bir darbesi anlamına gelmektedir. Bu güçlerin başarıya yaklaşmaları halinde bile Türkiye Avrupa’yı unutmalıdır.
    Şimdi ise başsavcı AKP’nin laiklik karşıtı bir tutum içinde olduğunu iddia ederek bu siyasi yapıyı değiştirmek istemektedir."

ANKA
    https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• ÇAKAL
      Ağa'nın Adamı
      • 27 Haziran 2007
      • 2545

Kim yar,kim ağyar.Bakalım nereye varacak son gelişmeler.

Sanma şahım / herkesi sen / sadıkane / yar olur
      Herkesi sen / dost mu sandın / belki ol / ağyar olur
      Sadıkane / belki ol / alemde bir / serdar olur
      Yar olur, / ağyar olur, / serdar olur / dildar olur.

*********** Yavuz Sultan Selim**********
      agyar- el, yabancı...
      gulzar- gül bahçesi...
      dildar-birinin gönlünü çalmış sevgili..
      Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
      Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• ÇAKAL
        Ağa'nın Adamı
        • 27 Haziran 2007
        • 2545

Hatırlayın: " Ne şeriat, ne darbe " dediği için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ı, İzmir'deki mitingde konuşturmamışlardı.Çünkü perde arkasındakiler zaten darbe ortamı hazırlamak için bu mitingleri organize etmişlerdi.

Geçen yılı hatırladık da aklıma geldi: Ergenekon operasyonu bağlamında gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi yazarı İlhan Selçuk, sık sık 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşürdü.
        Öncelikli konuları, 11'inci Cumhurbaşkanını AKP'nin belirlemesini engellemek ve bir seçim ittifakı oluşturmaktı.
        Cumhuriyet gazetesi Sezer'i, Atatürk ve İnönü'den sonra " 3'üncü Adam " ilan etmişti. ' Kızıl Elma Koalisyonu' bağlamında MHP göklere çıkarılıyordu.
        Cumhurbaşkanı Sezer ise miting tasarımcılarının cirit attığı Atatürkçü Düşünce Derneği'ne 225.000 YTL veriyordu.
        İlişkilere bakar mısınız!

MHP'nin kendinden bekleneni yapmaması birçok nedene bağlanabilir. Bunlardan biri de, işin içinde Ergenekon takımının olduğunu görmeleriydi elbette.
        Hani " Duyunca şok oldum " diyenler var ya... Yeni şoklara hazır olsunlar.
        http://www.sabah.com.tr/akoz.html

Yorum

• simurg
          Administrator
          • 10 Mart 2007
          • 9248

İşte Perinçek'i yakan ifade"Mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir"

23.03.2008 11:04 Ümraniye’de ele geçirilen el bombalarının sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Binbaşı Öztürk verdiği ifadede, ‘İşçi Partisi ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir’ dedi
          Ergenekon soruşturması kapsamında, Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarının sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk’ün, Danıştay saldırısı sonrasındaki ifadesinde, önceki gün gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında çarpıcı iddialarda bulunduğu ortaya çıktı. Kendisinin bir dönem Perinçek’in danışmanlığını yaptığını anlatan Öztürk, “İşçi Partisi (İP) ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir veya plan ve eyleme destek verebilir” dedi.
          Danıştay saldırısının ardından İstanbul’da yakalanarak Ankara’ya getirilen ve 25 Mayıs 2006’da resmi ifade tutanağına imza atan Öztürk, Ulusal Kanal, Aydınlık Dergisi, İP çevresi ve Doğu Perinçek’le ilgili bildiklerinin sorulması üzerine şu iddialarda bulundu:
          - Perinçek, son dönemlerde Atatürkçü Düşünce Derneklerinden beslenmiştir. Kamuoyu, Perinçek’in iyi bir istihbarat ve hatta askeri kanaldan beslendiğini düşünür. Oysa Perinçek daha çok Rusya ve Çin istihbaratıyla yakın bilgi alışverişi içerisinde olan gruplarca yönlendirilmektedir. Ayrıca, Alman ve İngiliz istihbaratlarıyla diyalogları vardır.
          - Hiçbir zaman özeleştirisi doğrultusunda davranmayan Perinçek ve partisi, giderek artan bir ivme ile eski yapısına dönmeye başladı. En büyük koz olarak elinde tuttuğu ve savunduğu “Avrasyacılık” ise içini netleştiremediği risk dolu bir açılım olarak kaldı, başarısızlığa uğradı. Daha çok askeri kanada yakın görünmek için son dönemde TSK’nın stratejilerine benzer politikalar üretti ve söylemde bulundu.
          - Perinçek ve grubunun özellikle 2003’ten itibaren TSK yanında yer almasının gerçek sebebi TSK’nın varlığını ve stratejilerini benimsemekten kaynaklanmıyordu. Perinçek ve grubu kendisi için TBMM’de birkaç sandalye arıyor, bu nedenle mevcut siyasi yapının dağılmasını, kurulacak yeni siyasi yapı içinde de kendilerine yer edinmek istiyorlardı.
          - Parti içi yönetim aslında TSK’nın benimsemeyeceği bir yönde değişirken, bunu maskelemeyi iyi bilen parti yönetimi hâlâ askeri bir müdahaleyi beklemektedir. İP ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir veya plan ve eyleme destek verebilir.
          - Alparslan Arslan’ın (Danıştay saldırısı faili) siyasi görüşü, Perinçek’in son dönem politik açılımlarına ters düşmemektedir. Arslan ve benzeri şahısların profilleri ve eylemsel yapıları Perinçek için tercih sebebidir. Çünkü Perinçek, sıraladığımız istek ve amaçlarına ulaşmak için her yolu deneyebilecek bir yapıdadır.
          MİLLİYET

Yorum

• ÇAKAL
            Ağa'nın Adamı
            • 27 Haziran 2007
            • 2545

İstanbul'da bir savcı... Ergenekon soruşturmasını yeni isimlere yayınca... safları biliyorsunuz.
            Burası; "Dink suikastı" tetikçileri, sivil azmettiricileriyle bir şekilde ilişki kurmuş, ihbar almış ve ihbarı umursamamış yahut gizlemiş polis şefleri ile askerlerin hala görevde olduğu bir memleket. Neden olduğunu bi zahmet merak et Ahmet!

http://www.sabah.com.tr/talu.html

Yorum

• simurg
              Administrator
              • 10 Mart 2007
              • 9248

Doğu Perinçek Tutuklandi

DOĞU PERİNÇEK TUTUKLANDIERGENEKON OPERASYONU..

24.03.2008 07:52 İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, ''Ergenekon terör örgütü''ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
              A.A.

Yorum

• KUTERO
                Beybaba
                • 19 Temmuz 2007
                • 437

KARAKAŞ: Ben AKP’nin yerinde olsam, şu aşamadan itibaren son iki yılda yapmadıklarımı yapar, yeni anayasayı hızlandırır, 301’i bu hafta değiştirir, Avrupa Birliği reform sürecinde ne varsa yapılacakları üç aya sıkıştırır ve Anayasa Mahkemesi’ne de ifade vermeye gitmem. Kesin söylüyorum. Böyle bir iddianame karşısında gidip orada savunma yapmam. Yok sayılır bu süreç. Kapatırsa kapatırlar. Kapatacaklarsa zaten ifade versen de, savunma versen de kapatacaklar vermesen de kapatacaklar. Ben olsam gitmem. Ama hemen bu hafta 301’i değiştirmek, yeni anayasayı hemen ilk taslak haliyle belki de gündeme getirmek ve savunma yapmaya da gitmemek. Tamamen hukuk dışı bir süreç işliyor. Bu hukuk dışı sürece ortak olmamak gerek. Zaten kapatacaklardır, ama eğer bu hukuk dışı sürecin parçası olmayı reddedersen bu kapatma sonrası için çok başka bir meşruiyet olur diye düşünüyorum.

ÇONGAR: Akla şu geliyor; diyelim ki kapatıldı Ak Parti. Yerine bir parti kurulacak. Bazı partililer siyasetten yasaklanacak, ama yine de bu seçmen potansiyelini temsil eden liderler ve yeni bir parti olacak.

ÇANDAR: Hedef Ak Parti değil, asıl hedef Tayyip Erdoğan… O da bağımsız olarak girebilir Meclis’e.

İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
                İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• ÇAKAL
                  Ağa'nın Adamı
                  • 27 Haziran 2007
                  • 2545

Bana kalırsa yol göstermiş,altındaki kadroyu ve düşüncelerini biliyor.

'Germenin faydası yok' dedi: Meclis tabii ki bazı düzenlemeleri yapabilir

AK Parti'ye açılan kapatma davası sonrası oluşan gerilim ortamı sonrası Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan da sağduyu mesajı geldi.

Muhalefete, iktidara ve kurumlara seslenen Kılıç, "Ben bunu sağduyu, solduyu olarak ayırmıyorum ama ifade etmek istediğim; birlikte yaşamanın sorumluluğunu ve gerekliliğini mutlaka yerine getirmek zorundayız. Bu işin aktörleri bu konuda sorumluluklarını yeniden, bir kez daha gözden geçirmelidir. Toplumu germenin, toplumdaki tansiyonu yükseltmenin hiç kimseye yarar sağlamayacağı açıktır'' dedi. Kılıç, AK Parti iddianamesiyle ilgili ön incelemeyi yapmakla görevlendirilen raportörün raporunu en geç yarın bitireceğini, iddianamenin kabulü ya da reddiyle ilgili ön incelemesinin pazartesi günü yapılacağını söyledi. Kılıç, ''Raporu bitirirse cumartesi ve pazar günü bizim için çalışma fırsatıdır. Pazartesi günü için herhangi bir sıkıntı olmazsa konuyu görüşmeye başlarız diye düşünüyorum'' dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de kurumlar çalıştığı sürece hiç kimsenin endişeye, korkuya ve vehme kapılmasına gerek olmadığını ifade etti.

Yorum

• ÇAKAL
                    Ağa'nın Adamı
                    • 27 Haziran 2007
                    • 2545

İbrahim Kahveci
                    03 Nisan 2008 Perşembe

Büyük kurtarıcılarımız; S. Demirel A.N. Sezer, A. Şener

Bu günlerde bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Basınımızın ön sıralarında yine kurtarıcı kimlikleri ön sıralara taşınıyor. Tıpkı geçmiş kurtarıcılar gibi. Kimileri kurtarıcı koltuğuna oturtulabildi kimilerinin ise suyu erken kaynamıştı.

Malum medyada suyu erken kesilen birisi aklıma geliyor örneğin. Bir dönem bırakın her günü her dakika bile ekranların başını kilitleyen Erkan Mumcu vardı. Onun öncesinde ise Ağar konuklar yaşanırdı. Tek tek olmayınca birleştirelim bunları denildi ama çizgi film kahramanı gibi Woltran bir türlü oluşamadı.

Tek başına kurtarıcı kimliklerini tanımak gerekiyor. Biz ekonomik tabloya bakmak zorundayız. Kimler bizi kurtardı, biz kimlerden kurtulduk bu çok önemli.

Büyük kurtarıcımız, baba bize ne miras bırakmış. Sosyal güvenliğe yaptığı katkının maliyeti bugüne kadar 500 milyar dolara ulaştı. Aile fotoğraflarında ve aile yakınlarında bankalarını hortumlayanlar çıkmış. Hatırlanacağı üzere batık banka maliyeti TMSF'ye 60 milyar dolar yük bindirdi.

Kurtarıcımızdan demokrasi sayesinde kurtulduk.

Birinci kurtarıcımızın ardından yerine kimi getireceğiz diye dertli dertli düşünüyordu büyükler. Birinciyi yeniden uzatalım mı derken ikinci geldi ve milletimizi uzattı. İkinci kurtarıcı A.N. Sezer hukuk kökenliydi. Elinden Anayasa kitabını düşürmedi ama onu kurtarıcı olarak seçenlere biraz sert şekilde tavsiye edince yüzde -9,5'luk Türkiye tarihinin eşine az rastlanır krizini ateşledi. Kriz sadece bir yılda milli gelirimizde 70 milyar dolarlık kayba yol açtı.

Kurtarıcımızdan demokrasi sayesinde kurtulduk.

Şimdi son kurtarıcı olarak A. Şener sahnelerde sunuluyor. Nereye baksam onun söylemlerini görüyorum ama hemen bakanlığı dönemindeki işlemlerini hatırlıyorum. Bakanlığının ilk günlerinde abisini yönetim kuruluna taşıması bana yeniden “özelleştirme ile bunlardan kurtulmalı” dedirtmişti.

Kurtarıcının ikinci işlemi kendisine bağlı borsada Türklerin katledilir gibi yok edilmesiydi. Duyduklarıma göre önüne bu konuda dosya getirenler olmuştu. Ama ona bağlı borsada yabancılar inanılması güç en büyük kârları yakaladılar. O ise doğrudan yabancı yatırım kârına dikkat çekti. Bugün kriz kelimesi nedense sadece borsada yaşanıyor zaten.

Son kurtarıcının bakanlığında yaptığı tek büyük icraat olarak ise mortgage sistemi geliyor aklıma. Ve dünyayı krize sokan da bu mortgage olmadı mı?

İyi ki kurtulduk!

Yorum

• ÇAKAL
                      Ağa'nın Adamı
                      • 27 Haziran 2007
                      • 2545

Köprü üstü.
                      Köprünün başında kim var acaba.
                      Halkaları birleştiriyorum kafamda garip bir virüs beynime oturuyor.
                      Kapatma davası diyorum.
                      Kime yarayacak.
                      Biz birbirimizi yerken.
                      DTP/PKK bu işten kârlı çıkacak gibi.

Köylüsünden Başsavcı'ya rica var.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bağlı 11 Nisan Beldesi'ne bağlı Kara Köyü'nde doğan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın köylüleri AK Parti'nin kapatılması ile ilgili konuştular.

Bu şirin ilçeyi bilenler, hep anlatır... Burada uç kesimler çom fazladır... Halktan bazıları terör örgütüne destek verirken bazıları da Hizbullah'a gönül vermiş...

Dinay aşireti’nin üyesi olan Yalçınkaya'nın bir kardeşinin kimsesiz kaldığı için öldüğü, bir kardeşinin ise Diyarbakır'da Hizbullah tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Doğumgünü bahanesiyle isyan çıktı.
                      Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden dünden itibaren Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne gelen yaklaşık 8 bin kişi,her yıl olduğu gibi çetebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak için bugün Halfeti İlçesi’ne bağlı Ömerli Köyü’ne gitmek isteyince yine olaylar çıktı. Köyü 20 kilometre uzaklıkta zırhlı araçlarla yol kapatan güvenlikg üçlerinin oluşturulan barikatta durdurulan gruptan bazıları taş ve molotof kokteyli atmaya başlayınca, polis ve jandarma da biber gazıyla müdahale etti. Çıkan arbedede yaralananlar oldu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/86...d=229&sz=41931

PKK'nın yurtdışındaki kuruluşları
                      PKK, dünyanın pek çok ülkesinde sözde yasak... Oysa aynı ülkelerde TV'den enstitüye, dernekten spor kulübüne yüzlerce resmi PKK kuruluşu sınırsız özgür. "Bizde yok" diyen ülkeler için adreslerine kadar tam liste sadece hurriyet.com.tr'de...
                      http://www.hurriyet.com.tr/gundem/86...d=233&sz=74487

Yorum

• ÇAKAL
                        Ağa'nın Adamı
                        • 27 Haziran 2007
                        • 2545

Kılıçlar kınından çıkmış.

EMRE AKÖZ
                        Nasıl Fethullahçı oldum?!
                        Hikâye 2004 sonbaharında başladı. Medya Grup Başkanımız Kenan Tekdağ bir gün Yayın Yönetmeni Ergun Babahan'a, söyle demiş: "Tarikatlar ve cemaatler hakkında yazı dizileri hazırlayalım. Bu gruplar neticede Türkiye gerçeğinin bir parçasıdır. O halde ne övelim, ne yerelim, mümkün olduğunca nesnel bir açıdan bakalım."
                        Peki kim yapacak? Babahan'ın aklına benim Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde okurken Prof. Şerif Mardin'in öğrencisi olduğum gelmiş.
                        Bildiğiniz gibi Şerif Hoca, Said Nursi üzerine kitap yazmış bir akademisyendir. (' Bediüzzaman Said Nursi Olayı: Modern Türkiye'de Din ve Toplumsal Değişim', İletişim Yay.)
                        "Ben tarikatlardan anlamam. Ama cemaatler üzerine bir dizi olabilir" dedim. Böylece kolları sıvadık.
                        Arkadaşımız Nevzat Atal, Nur cemaatinin çeşitli kollarıyla temas kurdu. Onların önde gelen simalarıyla söyleşiler yaptı.
                        Bense önce Şerif Mardin'in kitabını tekrar okudum. Ardından diğer kaynaklara uzandım.
                        12 Aralık 2004'te diziye başladık. O güne kadar merkezi medyada tarikat ve cemaatler hep ' irtica odağı', ' kötülük yuvası' olarak ele alındığı için, bizim ' ortadan giden' dizimiz her kesimde büyük şaşkınlık uyandırdı.
                        Tahmin ettiğimiz gibi postalperestler bizi ' Fethullahçı' ilan etti. İşin komiği, Gülen cemaati bizden uzak durmuş, mesela Nevzat Atal ile röportaj yapmaktan kaçınmıştı. 26 gün süren dizinin son günlerinde nihayet ne yaptığımızı anladılar ama bu kez de biz reddettik.
                        Dizi sayesinde çeşitli cemaatlerden insanlarla tanıştım. TV'de ve panellerde konuştum. Ne biliyorsam, ne düşünüyorsam söyledim.
                        Hiç sürpriz olmadı. Olaylar tam benim beklediğim gibi gelişti: Sağduyu sahipleri, " Ha, bu adam demokratmış " dedi. Laikçiler ise 'Fethullahçı' ilan etti.
                        Onlarınki öylesine takoz bir zihniyet ki Nurcu diyerek Prof. Mardin'i ' Türkiye Bilimler Akademisi'ne almıyorlar. Yani bilim adamını bilim yaptığı için cezalandırıyorlar. Acaba hangi kesim daha ' örümcek kafalı'?
                        Neyse... Bir süre sonra AKP'ye karşı " operasyon " başladı. Kimi, Danıştay'a saldırdı, Hrant Dink'i öldürdü, Rahip Santoro ve Malatya cinayetlerini işledi. Kimi cumhuriyet mitinglerini düzenledi. Şimdi de " AKP kapatılsın " diyorlar.
                        Bizde demokrasi ağır aksak işler; ona bir de siyaset dışından müdahale edilmesi benim açımdan kabul edilemez bir durumdu.
                        Bu şartlarda demokrasiyi savunmak, AKP ile ittifak anlamına geliyordu. Önemsemedim.
                        Her fırsatta, yazarak ya da konuşarak, fikrimi söyledim. Darbeciye darbeci, faşiste faşist dedim.
                        Delirdiler! Hakaretler yağdırdılar, karaladılar, ömrümde yapmadığım şeyleri yaptığımı iddia ederek çamur attılar.
                        Bekliyordum. Çünkü demokrat olmanın Türkiye'de cezasız bırakılmadığını siyasi tarih okumalarımdan biliyorum.
                        Ayrıca bunların yarısının puşt olduğunun da farkındayım ama alt yarıları mı, üst yarıları mı; işte onu çözemedim.

Yorum

• ÇAKAL
                          Ağa'nın Adamı
                          • 27 Haziran 2007
                          • 2545

Yorum

• MAGGGMA
                            ...................
                            • 12 Haziran 2007
                            • 1375

ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Ohaaaaaaaaaaaaaa.Bu nasıl iş ya,avrupa hürriyette durum bumu yani,topunu kapatmazlarsa bu hürriyetin adamlar değiller beee....

Yorum

• ÇAKAL
                              Ağa'nın Adamı
                              • 27 Haziran 2007
                              • 2545

MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Ohaaaaaaaaaaaaaa.Bu nasıl iş ya,avrupa hürriyette durum bumu yani,topunu kapatmazlarsa bu hürriyetin adamlar değiller beee....
                              Yok onlar yapınca art niyet olmuyor.

Yorum

• simurg
                                Administrator
                                • 10 Mart 2007
                                • 9248

ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Yok onlar yapınca art niyet olmuyor.
                                Memlekette hainlik diz boyu...

Yorum

Working...