Ben Filistinliyim.

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ÇAKAL
    Ağa'nın Adamı
    • 27 Haziran 2007
    • 2545

Bunalan İsrail çıkış yolu arıyor

ABD, Türkiye-İsrail ilişkilerinde yaşanan krizden oldukça rahatsız. ABD yönetimi, iki ülke arasında yaşanan sorunların Türkiye’yi İran’a yakınlaştırdığını değerlendiriyor. Bu yüzden, Mavi Marmara katliamından dolayı İsrail üzerindeki “özür dile ve tazminat öde“ baskısı artmış durumda. Baskılardan bunalan İsrail ise bir ara formül üzerinde çalışıyor. Edindiğimiz bilgilere göre İsrail, “Mavi Marmara’da ölenler Türk vatandaşı. Ama resmî devlet görevlisi değil” anlayışını benimsiyor. Bu yüzden resmî özür yerine, ailelere mektup göndermeyi düşünüyor. Mavi Marmara’da yakınlarını kaybeden 9 Türk ailesine, “İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukasının neden gerekli olduğunu da anlatan ve üzüntülerini (özür değil) ileten bir mektup” yazmayı planlıyor. Bu, Türkiye’yi tatmin eder mi? Zaman gösterecek.
    Öte yandan İsrail, Türkiye’nin tek başına sağladığı askerî eğitim imkânlarını ikame etmek üzere Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan’la anlaşmalar imzalıyor. Soğuk Savaş döneminin “kuşatma ve by-pass” harekâtlarını hatırlatan bu tutum, günümüz dünyasında anlamsız kalıyor. Çünkü, Türkiye’nin bu ülkelerle yakın iş birliği var. Ve bir Türkiye’nin, yerini birden çok ülke dolduramıyor. Geriye, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dediği gibi, “1. Dünya Savaşı’ndan beri ilk defa bir Türk varlığına saldırı yapıldı. İsrail askerleri, uluslararası sularda dokuz insanımızı öldürdü. Bunun vahametini hâlâ kavrayamıyorlar. Türkiye ile ilişkileri onarmak da onlara düşüyor” mesajı kalıyor.

Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
    Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• ÇAKAL
      Ağa'nın Adamı
      • 27 Haziran 2007
      • 2545

Pakistan'daki sel felaketine milletçe elini uzatan bir Türkiye var.
      Sizlerle gurur duyuyoruz.
      Haiti'de Şili'deki depremlere koşan Türkiye var.
      Sudan Somali'ye elimizi uzatıyoruz. Afganistan, Bosna, Irak, Kosova'ya elimizi uzatıyoruz.
      Gazze'nin çocukları için sesimizi yükseltiyoruz.
      Herkes sırtını dönerken, gözünü yumarken biz Kudüs için biz Filistin için yüreğimizi ortaya koyuyoruz.
      Karabağ için biz 'adalet' diye haykırıyoruz.
      http://www.sabah.com.tr/Gundem/2010/...ardimlari_ovdu

:081::081:............Sırf bunun için bile EVET............:081::081:

Yorum

• ÇAKAL
        Ağa'nın Adamı
        • 27 Haziran 2007
        • 2545

'Filistinliler dünyadan yok olsunlar'

Araplar ve Filistinlilere karşı kullandığı iğneleyici sözlerle tanınan, İsrail'in etkili hahamlarından Ovadia Yosef, Filistinler ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas için ''Bu dünyadan yok olup gitsinler'' ifadesini kullandı.
        İsrail Ordu Radyosunun haberinde, cumartesi akşamı verdiği vaaz sırasında, Filistinlileri ''bela ve İsrail'in amansız düşmanları'' olarak niteleyen Yosef'in, Abbas için de ''vebaya yakalansın'' şeklindeki sözleri aktarıldı.

Ortadoğu kökenli İsrailli Yahudilerin en saygın din adamları arasında kabul ettikleri 89 yaşındaki Yosef, İsrail hükümetinin koalisyon ortağı, aşırı muhafazakar Şas partisinin de manevi lideri konumunda.
        Yosef Araplar, seküler Yahudiler, liberaller, kadınlar, eşcinseller ve diğer gruplar hakkında daha önce sarf ettiği sert sözlerle de biliniyor.
        http://www.sabah.com.tr/fotohaber/du...d=21716&page=1

Adi şeref-sizler.k24k24k24

Yorum

• FNT
          KARAKARTAL
          • 29 Mart 2008
          • 4754

Ben Hataylıyım birader, topiğin başlığını görünce yazayım dedim

Yorum

• ÇAKAL
            Ağa'nın Adamı
            • 27 Haziran 2007
            • 2545

FNT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Hoca sen de az çok köken olarak oraya bağlısın.)

Yorum

• ÇAKAL
              Ağa'nın Adamı
              • 27 Haziran 2007
              • 2545

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen New York'taki Columbia Üniversitesi öğrencileri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yoğun ilgi gösterdi. Gül'ün konuşmasında bir cümlesi ise büyük alkış aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Columbia Üniversitesinde yaptığı konuşmada,

''İsrailliler ve Filistinliler aynı millet değil,
              aynı milletin parçaları değil.
              Gazze İsrail'in işgal ettiği topraklar,
              Gazze İsrail'in değil,
              Filistin toprakları İsrail'e ait değil''

deyince salonda öğrenciler arasında büyük bir alkış koptu.

p5p5p5

Dik durun yeter.

Yorum

• ÇAKAL
                Ağa'nın Adamı
                • 27 Haziran 2007
                • 2545

Adi herifler.

O kadın konuştu

İnternet paylaşım sitesi Youtube'a yüklenen ve bir İsrail askerinin, elleri ve gözleri bağlı bir Filistinli kadının etrafında göbek attığını gösteren videodaki kadın mahkum, görüntüleri izledikten sonraki duygularını anlattı.

İhsan Dababse adlı Filistinli kadın AFP'ye yaptığı açıklamada, görüntüleri El Cezire televizyonunda izlediğini, kendisini aşağılanmış hissettiğini ve uyuyamadığını belirterek, "Askerlerin kahkaha sesleri ile müzik hala kulaklarımda çınlıyor" ifadesini kullandı.

Filistinli "Mahkumlar Kulübü" ile irtibata geçtiğini ve İsrail ordusunu dava etmeyi planladığını belirten Dababse, "Beni tutukladıklarında Beytüllahim yakınlarındaki bir tutukevine götürdüler. Ellerim, gözlerim bağlı halde beni bir koridora koydular. Askerlerin kahkahalarını, seslerini ve müziği duyuyordum. Olan biteni görebiliyordum, çünkü bantlar o kadar sıkı değildi. Beni kameraya çekmemeleri için onlara yalvardım" dedi.

Dababse, olayın Aralık 2007'de yaşandığını belirterek, İslami Cihad üyesi olmakla suçlanarak 22 ay hapse mahkum edildiğini de anlattı.

Kanal 10 Televizyonundaki Tzinor Layla (Gece Hattı) adlı programda gösterilen videoda, İsrailli bir asker, elleri ve gözleri bağlı olarak duvar kenarında duran bir Filistinli kadının etrafında, Arap müziği eşliğinde ve olayı görüntüleyen arkadaşlarının tezahüratları altında göbek dansı yapıyor.(dha)

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=81

Yorum

• ÇAKAL
                  Ağa'nın Adamı
                  • 27 Haziran 2007
                  • 2545

Filistinli ninenin yakarışı...

Filistin'in Batı Şeria kentine bağlı El-Lubban Eş-Şarkiya köyünde yaşayan 73 yaşındaki Salima Ewes adlı Filistinli kadın, dün sabah zeytin bahçesine gelince adeta dünyası yıkıldı. Çünkü, tam hasat zamanı yaklaşmış 40 zeytin ağacının fanatik Yahudi yerleşimciler tarafından kesildiğini gördü. Ellerini göğe açarak Allah'a yakaran yaşlı ninenin feryadı, objektiflere işte böyle yansıdı. Bu arada, İsrail'de cezaevinde bulunan Hamas liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf, muhtemel bir İsrail-Hamas tutuklu takası konusunda arabuluculuk yapan Alman Gerhard Konrad ile görüştüğü yolundaki iddiaları yalanladı.

Yorum

• gemici
                    Ne yazar...
                    • 25 Mayıs 2009
                    • 250

FNT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    ne oldu gidiyorduk................
                    itibar puanı verenler karşılığını beklemesin......................ısrar halinde negatif ödeme yapılır.....................

Yorum

Working...
                    X

Debug Information