Teknoloji Dünyasından haberler.

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    Bağımlı
    • 09 Haziran 2007
    • 941

Dünyanın en küçük kablosuz faresi

Tokyo merkezli bir firma tarafından üretilen Lingo isimli fare, dünyanın en küçük kablosuz faresi ünvanına aday.
    Kablosuz fareler genelde belli bir ebadın üzerinde olsalar da Lingo gerçekten çok küçük. Sadece bir pil boyutunda olan fare 23 gram ağırlığında. 27.5x60x19 mm ebatlarındaki yeni ürün 800 dpi çözünürlüğe sahip. 2.4 GHz frekansını kullanan kablosuz farenin alıcısı da kendisi gibi çok küçük.

Bir adet standart kalem (AA) pille çalışan ürünün önümüzdeki ay Japonya'da satışa sunulması bekleniyor. Bu minik farenin satış fiyatı ise 50 dolar olarak belirlendi.
    Ben ben değilim,Sen olmayınca
    Sen sen değilsin,Ben olmayınca

Yorum

• Dragon
      Bağımlı
      • 09 Haziran 2007
      • 941

Toshiba'dan yeni HD kamera

Firma, üst segment HD kayıt özellikli kamera serisine yeni bir ürün eklediğini duyurdu. Camileo H20, her türlü kullanıcıya uygun çok amaçlı bir HD kamerayı, 1080p yüksek çözünürlük (HD) işlevi ile üstün güç tasarruf teknolojisini birleştirdi.
      Kaydedilen görüntüler, (16:9 formatındaki) 3 inç TFT döndürülebilen ekranda veya dilenirse entegre HDMI çıkışı sayesinde HD TV’ye bağlanarak izlenebiliyor.

Toshiba Avrupa PC Aksesuarları, Çevre Birim Donatıları ve Servis Departmanı Genel Müdürü Marco Perino yaptığı açıklamada, “Her geçen gün daha fazla tüketici kendi yüksek çözünürlüklü içeriklerini yaratıyor ve fiyatlar da tüketiciye daha fazla yaklaşıyor. Yeni Camileo H20, HD (1440 x 1080p) çözünürlüğü uygun fiyatla sunarak bu kategoriye mükemmel olarak uyum gösteriyor. “dedi.

Kompakt ve şık tasarımı ile Camileo H20, açık hava yürüyüşleri veya arkadaşlarla dışarıda geçirilen bir gece gibi tüm etkinlikler için ideal bir video cihazı. 5X optik zoom ve 4X dijital zoom kombinasyonu (2X 1080p) uzak görüntülerin bile son derece net kaydedilmesini sağlarken, güç tasarruflu CMOS sensör teknolojisi şarjlar arasında dört saate kadar video kayıt süresi olanağı veriyor.

Ayrıca, 3200 x 2400 pixel’e kadar dijital durağan görüntü (fotoğraf) çekebilme özelliğine sahip Camileo H20’de bir entegre flaş ve kırmızı-göz giderme fonksiyonu bulunuyor. 32 GB'a kadar SD/SDHC hafıza kartlarını destekleyen ürün kart okuyucu, slayt gösterimi, bilgi depolama, sahne desteği, YouTube'a yükleme özelliklerine de sahip.

Zengin aksesuar içeriği ile bir kameradan beklediğiniz tüm yan ürünler kutusundan çıkıyor. Camileo H20 paketin bir HDMI kablosu (1.2m), AV kablosu (1.2m), USB-kablosu (0.9m), NP60 Li-ion şarj edilebilir pil, güç adaptörü, kılıf (çanta), temizleme bezi, bilek askısı, Arcsoft gibi yardımcı yazılımları içeren CD, hızlı başlangıç kılavuzu ve kullanıcı el kitabı sunuluyor.

Yorum

• Dragon
        Bağımlı
        • 09 Haziran 2007
        • 941

iPhone'da NFS heyecanı

Popüler otomobil yarış oyunu Need for Speed Undercover'in iPhone versiyonu satışa sunuldu.

Aynı zamanda iPod Touch'ta da kullanılabilecek oyunun, dokunmatik ekran özellikleri yardımı ile oynanıyor. Ekrana dokunma fren işlevini görürken, farklı hareketlerle farklı işlevleri kullanabiliyorsunuz.

Oyunun iPhone versiyonunda Ford, Nissan, Mazda, Porsche, BMW, Chrysler, Mercedes-Benz, Pagani ve Lamborghini markalarına ait 20 araç bulunuyor. App Store üzerinden 10 dolara satılan oyun özellikle otomobil yarışından hoşlanan oyunsever iPhone kullanıcılarına hitap ediyor.NFS'nin iPhone sürümü ile ilgili fotoğraf galerimize http://cnetturkiye.com/galeri/nfs/1 adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorum

• Dragon
          Bağımlı
          • 09 Haziran 2007
          • 941

Güvenlikli USB bellek artık MAC uyumlu

Kingston tarafından üretilen DataTraveler Vault-Privacy Edition Secure USB bellek artık Mac uyumuna da sahip.
          Dünyanın en büyük bağımsız bellek üreticisi Kingston Technology, DataTraveler Vault – Privacy Edition (DTVP) USB Flash sürücüsünün artık Apple Mac işletim sistemleriyle (OSX 10.4x – 10.5x) uyumlu hale getirildiğini açıkladı.

Kingston Flash Bellek İşletme Yöneticisi Mark Akoubian, “DataTraveler Vault – Privacy Edition’ımız, Windows tabanlı sistemler kullanan ve taşınabilir verileri taşımak için güvenli ve emniyetli bir yol arayan özel sektör ve kamu sektörü çalışanları arasında popüler hale geldi. %100 güvenli bu sürücüye Mac desteği eklemekten mutluluk duymaktayız. Böylece Apple kullanıcıları da verilerin güvenli bir şekilde saklanabilmesi konusunda piyasada en iyi olan taşınabilir depolama çözümünü kullanabilecek.” dedi.

Taşınabilir verileri depolayan DTVP, hareket halindeyken donanım tabanlı, 256-bit Gelişmiş Şifreleme Standardı (AES) ile korunuyor. Sürücünün yüksek veri aktarım hızı bulunuyor. Başarısız 10 oturum açma girişiminin ardından sürücüyü kilitleyerek kuvvetle yapılan saldırılardan koruyor. Kilitlenmenin ardından, Flash sürücünün tekrar çalışır hale gelebilmesi için yeniden formatlanması gerekiyor. Ek koruma olarak, DTVP alüminyumdan yapılmış ve yaklaşık 1.2 metreye kadar (4 fit) su geçirmiyor.

Yorum

• Dragon
            Bağımlı
            • 09 Haziran 2007
            • 941

Ceplerin şarjı hiç bitmeyecek

Nokia'nın üzerinde çalıştığı teknoloji hayata geçirilebilirse cep telefonlarını şarj etme zorunluluğu ortadan kalkacak.

Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia, taşınabilir elektronik cihazların kablosuz olarak şarj edilmesini sağlayan bir toknoloji üzerinde çalıştığını açıkladı. Yapılan araştırmalarda havadaki elektromanyetik dalgaların elektronik cihazları şarj edebileceğini keşfeden araştırmacılar bu sistemle çalışan bir prototip bile geliştirdiler.

Sistemin hayata geçirilmesindeki en büyük sorun ise şu an sadece 3-5 miliwatt enerji üretebiliyor olması. Ancak bir cep telefonunun şarj olması için havadaki dalgaların en az 50 miliwatt enerji toplaması gerekiyor.

Sistem üzerined çalışan bilim adamları yakın bir gelecekte cep telefonlarının havadan şarj edilmesi ile ilgili çalışmaları sonuca ulaştıracaklarını da açıkladılar.

Cnet.

Yorum

• Dragon
              Bağımlı
              • 09 Haziran 2007
              • 941

Dokunmatik fotoğraf makinesi

Dokunmatik ekran teknoloji cep telefonlarından sonra dijital fotoğraf makinelerine de sıçradı.

Fujifilm dokunmatik ekranı yardımı ile fotoğraf çekebilen FinePix Z300 modelini tanıttı. Arka yüzünde inç'lik bir ekranı bulunan cihazın herhangi bir düğmesi bulunmuyor. Bütün işlemler ve operasyon arka yüzdeki dokunmatik ekran yardımı ile yapılıyor. Hatta fotoğraf çekimini de bu ekran üzerinden yapmak mümkün. Fujifilm'in açıklamasına göre ürün arka yüzdeki ekrana dokunarak netlik yapacak.

10 Megapiksel çözünürlüğü bulunan fotoğraf makinesinde 5X optik zoom ve SDHC uyumlu SD bellek yuvası mevcut. Şimdilik sadece Japonya'da satışa sunulacak ürünün 20 Haziran'da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Daha önce de dokunmatik ekranlı fotoğraf makineleri bulunuyordu ancak onların hiçbiri dokunarak fotoğraf çekebilme özelliğine sahip değildi. Fujifilm'in Z300 modeli bu anlamdaki ilk ürün olma özelliğini taşıyor.

Yorum

• Dragon
                Bağımlı
                • 09 Haziran 2007
                • 941

Olympus eskiye özendi

Fotoğraf makinesi üreticisi Olympus'un retro yani eski moda bir tasarıma sahip küçük ve gelişmiş özellikli yeni dijital SLR modeli E-P1'in detaylı fotoğrafları yayınlandı.

Resmi duyurusu yarın yapılacak E-P1 ile ilgili net olmayan fotoğraflar daha önce de ortaya çıkmıştı. Yayınlanan en son fotoğraflarda ise ürün ve özellikleri net olarak görülüyor. Fotoğraf makinesinin en önemli özelliği retro yani eski fotoğraf makinelerini andıran bir tasarıma sahip olması. Ayrıca vizör bulunmayan cihazda harici bir optik vizör bulunuyor. Objektifi değiştirilebilir yani dijital SLR bir fotoğraf makinesi olan ürün tasarımı ile eski tip fotoğraf makinelerini andırıyor.

E-P1'in diğer özellikleri arasında 12 Megapiksel çözünürlük, 1280x720 piksel video çekim özelliği, 3 inç LCD ekran, 6400'e kadar ISO kullanabilme ve SD bellek yuvası bulunuyor.

Yorum

• Dragon
                  Bağımlı
                  • 09 Haziran 2007
                  • 941

Acrobat.com artık ücretli

Adobe, acrobat.com'u beta sürümünden çıkartarak, ücretli bir hizmet haline getirdi.

Ücretsiz versiyonuna abone olan beş milyondan fazla kullanıcı, herhangi bir bedel ödemeden üyeliğini devam ettirebilecek ancak kullanım kısıtlamalarıyla karşılaşacak. Acrobat.com için iki adet ücretli hesap seçeneği bulunuyor. Aylık olarak 14,99 dolar ve 39 dolar ücretli paketleri bulunurken yıllık fiyatlar ise 149 ve 390 dolar olarak belirlendi

'Ücretli temel' hesap ayda 10 PDF dosyasının dönüştürülmesine ve aynı anda beş kullanıcının bir dosya üzerinde çalışmasına izin veriyor. 'Ücretli+' seçeneğindeyse sınırsız dosya işlemi yapılabiliyor ve yirmi kişi bir dosyayla uğraşabiliyor. Her iki ücretli hesap da internet ve telefon üzerinden yardıma sahip (yurtdışı için).

Ücretsiz hesabı olan kullanıcılar ise sadece beş PDF dönüştürebilirken aynı anda sadece iki kişi bir dosya üzerinde çalışabiliyor.

Ücretli hesaplara geçilmesiyle Acrobat.com, Tables adlı yeni bir uygulamayı da kullanıma açıyor. Program, Excel tarzı bir tablo programı. Adobe'nin kelime işlemcisi Buzzword gibi Tables da bir dosya üzerinde aynı anda bir çok kişinin çalışmasına izin veriyor.

Yorum

• Dragon
                    Bağımlı
                    • 09 Haziran 2007
                    • 941

128 GB kapasiteli USB bellek

Kingston'un piyasaya sürdüğü DataTravel 200 USB bellek 128 GB kapasiteye sahip.

Hafıza ürünleriyle tanınan ABD merkezli Kingston'un DataTraveler ailesinin yeni üyesi olan USB bellek devasa bir kapasiteye sahip. Tasarımları da yenilenen DataTraveler ailesinin 200 kod isimli bu yeni üyelerinin 32, 64 ve 128 olmak üzere 3 farklı bellek seçeneği bulunuyor.

USB 2.0 bağlantısını kullanan cihazlar gizlenebilir bir USB yuvasına sahipler. Belleklerin 128 GB kapasiteli modelinin fiyatı 546 dolar (ABD fiyatı) olarak açıklandı. Daha mütevazi kapasiteler sunan 32 GB'lik model 120, 64 GB'lık model ise 213 dolardan satılacak.

Yorum

• Dragon
                      Bağımlı
                      • 09 Haziran 2007
                      • 941

Jet gibi cep telefonu

Samsung yeni cep telefonu duyurularına Jet adını verdiği yeni akıllı dokunmatik telefonu ile devam ediyor.

Omnia'nın tasarımını andıran çizgilere sahip olan Jet, 3.1 inç (480x800 piksel) AMOLED dokunmatik bir ekran, 800 MHz güçlü bir işlemci, Samsung TouchWiz arayüz, 5 Megapiksel kamera, GPS, DivX ve Xvid desteği gibi fonksiyonlara sahip.

S8000 olarak da tanımlanan Samsung Jet'in, FM radyo, 2 GB dahili bellek ve 16 milyon renk desteğine sahip ekran gibi özellikleri bulunuyor

Yorum

• Dragon
                        Bağımlı
                        • 09 Haziran 2007
                        • 941

Taşınabilir diskte 640 GB kapasite

Seagate, dünyanın en yüksek kapasiteli USB'den güç alan harici diskini satışa sundu.

640 GB gibi yüksek bir kapasiteye sahip olan FreeAgent Go ailesinin yeni ürünü, 2.5 inç form faktörüne sahip. Taşınabilir disklerdeki şu anki en yüksek kapasite olan 640 GB'a binlerce MP3, yüzlerce video ve onbinlerce fotoğraf dosyası yüklemek mümkün.

Şimdilik sadece siyah gövde rengi bulunan ürünün önümüzdeki günlerde farklı renk seçenekleri de satışa sunulacak.

Yorum

• Dragon
                          Bağımlı
                          • 09 Haziran 2007
                          • 941

iPhone'da resim yapın

iPhone için geliştirilen bir aplikasyon olan Brushes yardımı ile parmaklarınızla resim çizebiliyorsunuz.

Resim kabiliyeti olanların hoşuna gidecek bir uygulama olan Brushes, kullanıcılara parmakları ile dokunmatik iPhone ekranını kullanarak resim çizme imkanı sunuyor. iPhone'u resim tuvaline çeviren uygulama Apple Store üzerinden indirilebiliyor.

Yorum

• Dragon
                            Bağımlı
                            • 09 Haziran 2007
                            • 941

32 GB'lık bellek modulü

Samsung, dünyanın ilk 32 GB kapasiteli DDR3 bellek modülünü ürettiğini açıkladı.

50 nm teknolojisini kullanan yeni RAM bellek 32 GB'lık tek bir modülden meydana geliyor. Özellikle sunucular için tasarlanan yeni modül, 1.35 Volt teknolojisine sahip.

Fiyat konusunda herhangi bir açıklama yapılmayan bu özel belleğin önümüzdeki günlerde satışa sunulması bekleniyor.

Yorum

• Dragon
                              Bağımlı
                              • 09 Haziran 2007
                              • 941

90 saniyede şarj olan lamba

Üzerinde pil bulunmayan 5.11 Tactical UC3.400 lamba, sadece 90 saniyede şarj olabiliyor.

Dış etkenlere dayanıklı olan ve aydınlatma için LED teknolojisini kullanan lamba 90 lumen ışık gücüne sahip. Tam şarj ile 90 dakika boyunca kullanılabilen lambanın 50 bin kez şarj edilebileceği açıklandı. Kaba bir hesapla lamba hergün bir kez şarj edilse kullanım ömrü 135 yıl oluyor.

Ultracapasitor enerji depolama sistemi adı verilen özel bir teknoloji ile enerji depolayan sistemin otomobil çakmağından bile şarj edilebileceği belirtildi.

ABD'de satışa sunulan lambanın fiyatı 170 dolar olarak açıklandı.

Yorum

• Dragon
                                Bağımlı
                                • 09 Haziran 2007
                                • 941

Apple tablette sona doğru

Bir süredir internete dile getirilen 'Apple tablet bilgisayar üretecek' dedikodularına ciddi bir kaynaktan doğrulama geldi.

AppleInsider internet siteninin haberine göre Apple, 2010 yılının ilk aylarında dokunmatik ekranlı tablet bilgisayarını piyasaya sürecek. 10 inç dokunmatik ekranı bulunacağı iddia edilen ürünün Intel Atom yerine özel bir ARM işlemci kullanacağı gelen bilgiler arasında. iPhone ve dizüstü bilgisayar arası bir cihaz olması beklenen Apple tablet ile ilgili detaylı bir bilgi verilmedi.

Adı geçen internet sitesinde olası Apple tabletin bilgisayarda oluşturulmuş görüntüleri de yayınlandı.

cnet..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information