Teknoloji Dünyasından haberler.

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    Bağımlı
    • 09 Haziran 2007
    • 941

Firefox'a güvenlik güncellemesi

Kısa bir süre önce 3.5 versiyonuna terfi eden alternatif tarayıcı Mozilla Firefox, 3.5.2 kodlu güncelleme ile iki adet güvenlik açığını kapattı.

Mozilla'nın 'şiddetle tavsiye' ettiği güncellemenin mutlaka yapılması gerekiyor. Birinci açıkta kötü niyetli kişiler özel bir kod yardımı ile kullanıcıların bilgisayarlarına sızabiliyorlar. İkinci açık ise yine gizli bir kod yardımı ile kullanıcıların şifrelenmiş bilgilerine erişim sağlıyor.

Her iki açığın da kapatıldığı güncelleme Firefox üzerinden otomatik olarak yapılabiliyor. Elle güncelleme yapmak için Yardım/Güncellemelere Bak menüsüne girmek gerekiyor.

cnet..
    Ben ben değilim,Sen olmayınca
    Sen sen değilsin,Ben olmayınca

Yorum

• Dragon
      Bağımlı
      • 09 Haziran 2007
      • 941

AVG'nin profesyoneli de Türkçe oldu

AVG Technologies, geçtiğimiz aylarda Türkçe sunduğu ücretsiz ürünlerin ardından bu defa da AVG Anti-Virus ve AVG Internet Security ürünlerinin profesyonel versiyonlarını Türkçe olarak piyasaya sürdü.

AVG Internet Security en son web tabanlı tehditlere karşı gerçek zamanlı eksiksiz bir koruma sağlıyor. AVG Anti-Virus’e ek olarak AVG Internet Security, Safe Surf and Search ve Identity Protection teknolojilerini içeriyor. Safe Surf and Search teknolojileri sizi gerçek zamanlı olarak Zaralı web sayfalarına ve sadece siz tıkladığınız zaman tehlikeli olan diğer siber tehlikelere karşı koruyor. AVG Identity Protection ise zarar vermeden önce yeni ve bilinmeyen tehlikeleri tespit etmek ve engellemek için geliştirilmiş davranış teknolojisini kullanarak bir adım daha ileriye gidiyor. Böylelikle sizi, tüm zararlı ve casus yazılımların yanı sıra internette dolaşırken kişisel bilgilerinizi tehdit eden kimlik hırsızlığı tehlikesine karşı da koruyor.

AVG Anti-Virus;
      Günümüzün hırsızlık tehditlerine karşı güvenilir koruma sunuyor. Böylelikle;
      •Sorunsuz bir internet deneyimi için gerçek zamanlı güvenli arama ve sörf yapabilirsiniz.
      •Zararlı yazılımların bulaşmasından korkmadan web’den dosya indirebilir ve anlık mesajlaşma yazılımları üzerinden dosya paylaşımında bulunabilirsiniz.
      •İnternet üzerinde bulunan zararlı yazılımların hızlı ve etkili bir şekilde tespit edilmesiyle bilinen casus yazılımların, virüslerin ve solucanların bulaşması engellenir.
      •Geliştirilmiş anti-rootkit teknolojisi ile en karmaşık tekno akıllı bombalar bile etkisiz hale getirilir.
      • AVG Anti-Virus devamlı koruma için otomatik güncelleme hizmeti veriyor.
      • Sistemi yavaşlatmadan hızlı ve etkili performans gösteriyor.
      • Kurulumu ve kullanımı kolay bir güvenlik çözümü sunuyor.
      • Arka planda size varlığını hissettirmeden çalışıyor.

AVG Internet Security, yukarıdaki korumaya ek olarak;
      •Kendi kendine öğrenen, kişiselleştirilmiş anti-spam yazılımı ile gelen posta kutunuzu sahte postalardan koruyor.
      •Akıllı güvenlik duvarı ile bilgisayar korsanlarını sessiz ve etkili bir şekilde sizden uzak tutuyor.
      •Bilinen bilinmeyen virüsleri, casus yazılımları, arka planda çalışan programları, solucanları ve Truva Atlarını tespit ederek siliyor.
      •Çevrimiçi olduğunuz her an kimlik hırsızlarına karşı koruma sağlıyor.
      •Siz internette dolaşırken kötü amaçlı kişilerin görünmez saldırılarına karşı koruyor.
      •İstediğiniz postalara dokunmaksızın sahte postaları engelliyor.

cnet..

Yorum

• Dragon
        Bağımlı
        • 09 Haziran 2007
        • 941

Televizyonda üçüncü boyut

İngiliz Sky televizyonu gelecek yıl üç boyutlu (3D) televizyon yayını yapacağını açıkladı.

Sky+HD servisine 3 boyutlu yayın yapan televizyon kanalını eklemeye hazırlanan Sky televizyonunun bu yayını izlemek için özel bir gözlük, 3D özelliği ve HD desteğine sahip bir televizyon gerekiyor. Ayrıca yine Sky'in özel olarak tasarladığı alıcılara da sahip olmak gerekiyor.

Sistem iki farklı kamera tarafından aynı görüntünün çekilmesi prensibi ile çalışıyor. Özel bir sistemle bu iki görüntü birleşitirilip yine özel bir gözlük ile izlendiğinde 3 boyutlu hissi elde ediliyor.

Özellikle futbol maçları ve konser gibi organizasyonların 3 boyutlu olarak yayınlanacağı açıklanırken fiyatlandırma ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

cnet..

Yorum

• Dragon
          Bağımlı
          • 09 Haziran 2007
          • 941

64 GB'lık SDXC bellek kartı

Toshiba 64 GB kapasiteli yeni nesil bellek kartı SDXC ürettiğini açıkladı.

Henüz herhangi bir cihaz tarafından desteklenmeyen yeni nesil bellek kartı türü olan SDXC'de modeller yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Toshiba yaptığı bir basın duyurusu ile 64 GB'lık bir SDXC bellek ürettiğini açıkladı.

Yeni nesil bellek kartı saniyede 60 MB okuma, 35 MB yazma hızlarına sahip. Şu an duyurusu yapılan en büyük kapasiteli SDXC bellek kartı olan Toshiba'nın bu modeli Kasım ayında ilk örneklerle karşımıza çıkacak. Ürünün seri üretimine ise önümüzdeki yılın ilkbayar aylarında başlanacak.

Toshiba aynı zamanda yine aynı okuma ve yazma hızlarına sahip 16 ve32 GB kapasiteli SDHC bellek kartlarının da duyurusunu yaptı.

Henüz SDXC kullanabilen dijital bir cihaz (fotoğraf makinesi ya da kamera) bulunmasa da ürünlerin seri üretimine başlanacağı 2010 yılına kadar bu tip cihazların piyasaya süreleceğine kesin gözle bakılıyor.

cnet..

Yorum

• Dragon
            Bağımlı
            • 09 Haziran 2007
            • 941

N97'nin Türkiye fiyatı belli oldu

Nokia'nın CNET Türkiye tarafından da incelenen cep telefonu N97'nin Türkiye satış fiyatı belli oldu.

Nokia N97 cep telefonu, 12 Ağustos’tan itibaren Türkiye’de Turkcell’le satışa sunuluyor. Bu Turkcell ve Nokia işbirliği ile kontratlı ve kontratsız teklifleriyle ilk 3 ay boyunca yalnızca Turkcell’le kullanıcılarıyla buluşuyor!

Canlı güncellenen ve kişiselleştirilebilen ana ekran widget’ları, hem yatay hem dikey kullanılabilen dokunmatik 3,5 inç ekranı, QWERTY klavyesi, 3G bağlantısı ve Carl Zeiss optik desteğe sahip 5 megapiksel kamerası ile gerçek bir mobil bilgisayar olan Nokia N97, ilk üç ay boyunca yalnızca Turkcell tarafından; Turkcell İletişim Merkezleri, anlaşmalı elektronik ve perakende zincir mağazaları ve Turkcell Kurumsal Çözüm Merkezleri’nden satışa sunuluyor.

Türkiye’de ilk kez kullanıcılarının beğenisine sunulan Nokia N97 mobil bilgisayarın ana ekranından kullanıcının tercihine bağlı olarak:
            • Telefon defteri, mesajlar ve e-postalar gibi özelliklere kolayca ulaşmak,
            • Facebook gibi sık kullanılan sosyal ağlara hızla ve tek dokunuşla erişmek,
            • Associated Press, Reuters gibi haber servislerinden anında bilgi almak,
            • Hava durumu, alışveriş gibi ihtiyaç duyulan bilgileri sürekli almak mümkün olabiliyor.

Nokia ve Turkcell arasında gerçekleştirilen işbirliğinin hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıları kapsayan kontrat seçenekleri 24 ay boyunca 99 TL’lik ya da 18 ay boyunca 120 TL’lik aylık ödemelerden oluşuyor. Bu paketle Nokia N97’nin yanı sıra her ay 1 GB ücretsiz data kullanımı sunuluyor, ayrıca hafta sonları ücretsiz konuşma, görüntülü görüşme ve mesajlaşmanın yanı sıra 1 aylık ücretsiz Turkcell Mobil TV hediye ediliyor. Kurumsal müşterilere ise 12 ay boyunca aylık 163 TL ödemeli kontrat seçeneği sunuluyor.

Kontratsız satış seçeneğindeyse tavsiye edilen satış fiyatı 729 Euro ve Bonus Kart’a 12 taksit fırsatı veriliyor. Bu seçenekte Turkcell faturalı hat kullanıcılarına bir ay boyunca geçerli 1000 dakika ücretsiz konuşma, 100 MB data kullanımı ve yine 1 ay için Turkcell Mobil TV deneme olanağı sunuluyor. Faturasız hatlı kullanıcıları ise bir ay boyunca her 150 kontör yüklemeye 1 hafta kullanım süreli 1000 kontör hediye, 100 MB internet kullanımı ve 1 aylık Turkcell Mobil TV deneme olanağına sahip oluyor.

Nokia N97'nin detaylı incelemesini okumak için buraya tıklayın.

cnet..

Yorum

• Dragon
              Bağımlı
              • 09 Haziran 2007
              • 941

Dokunmatik ekranlar yayılıyor

İlk olarak tablet bilgisayarlar, ardından cep telefonları ile karşımıza çıkan dokunmatik ekranlar şimdi de dijital fotoğraf makinelerinde kullanılmaya başlandı.

Nikon'un duyurusunu yaptığı Coolpix ailesinin yeni üyesi S70, tamamen dokunmatik ekranlı bir model ve dokunarak kullanılıyor. 12.1 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan yeni model 3.5 inç'lik dokunmatik bir ekrana sahip. Cihazın arka yüzünü tamamen kaplayan bu ekran dokunmatik olarak kullanıldığı için üründe fonksiyon tuşlarına gerek kalmamış.

S70 modelinde 5X optik zoom ve VR imaj sabitleme sistemi bulunuyor. Ürünün yurtdışı satış fiyatı 399 dolar olarak açıklandı.

Öte yandan Samsung da henüz resmi olarak açıklamasa da dokunmatik ekranlı fotoğraf makinesi üretimine giriyor. Yeni ürünleriyle ilgili özel bir site açan firma Tap it Take it (Tıkla ve Çek) konsepti ile yeni ürünleri hakkında ön bilgiler veriyor. 13 Ağustos'ta resmen duyurusu yapılacak yeni ürün (ya da ürünlerin) dokunmatik ekranlı dijital fotoğraf makinesi olduğu düşünülüyor. Samsung'un bu yeni serisi ile ilgili ön bilgiler www.tapandtake.com adresinde.

Nikon ve Samsung'un ürünleri dokunmatik ekranlı ilk örneklerden değil. Daha önce de farklı markalar benzer cihazlar üretmişti. Ancak Nikon'un modeli tamamen dokunmatik ekranlı ilk ürün olma özelliğini taşıyor.

İlk olarak tablet bilgisayarlar ile hayatımıza giren dokunmatik ekranlar cep telefonlarından sonra dijital fotoğraf makinelerinde de karşımıza çıkmaya başladı. Anlaşılan o ki uzun vadede bu tip dokunmatik ekranlı cihazları farklı sektörlerde de görmeye devam edeceğiz.

cnet..

Yorum

• Dragon
                Bağımlı
                • 09 Haziran 2007
                • 941

Sony'nin yeni okuyucuları

E-kitap okuyucu rekabetinde 'ben de varım' diyen Sony, yeni nesil e-kitap okuyucularını tanıttı.

Daha önce dedikodu olarak internet mecralarında ortaya çıkan cihazlara Sony'den doğrulama geldi. Reader Pocket Edition ve Reader Touch Edition olarak iki farklı model geliştiren firma, bu ürünleri sırasıyla 199 ve 299 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuyor.

Pocket Edition 5 inç'lik bir ekran, farkıl renk seçenekleri, 800x600 piksel çözünürlük, 440 MB dahili hafıza gibi özelliklere sahip. Touch Edition ise adından da anlaşılabileceği gibi dokunmatik bir ekran, 5 farklı ayarlanabilir font boyu, MemoryStick Pro Duo/SD bellek yuvası gibi özelliklere sahip.

Sony ayrıca e-kitap fiyatlarında da indirim yaptı. Yeni piyasaya sürülen e-kitaplar 11.99 yerine 9.99 dolardan satılacak.

cnet..

Yorum

• Dragon
                  Bağımlı
                  • 09 Haziran 2007
                  • 941

Kendi uydunuzu uzaya gönderin

Interorbital şirketinin TubeSat Kişisel Uydu (PS) Kit'i duyurmasıyla kişisel uydu çağı resmen başlamış oldu. Yeni kit 8 bin dolarlık fiyatı dikkat çekiyor.
                  TubeSat kitinin ücretine IOS Neptune 30 fırlatma aracıyla, kişisel uydunuzun fırlatılması da dahil. Kişisel uydular dünyadan 310 Km yüksekliğe fırlatılıyor ve uzun süre boyunca yörüngede kalmıyor. Bir kaç hafta sonra atmosfere tekrar girerek yanıyorlar. TubeSat'lar tamamen yörüngeye dost. Fırlatmaların 2010 yılının dördüncü çeyreğinde başlaması bekleniyor.

Kişisel uydunun uzaya fırlatılması dahil fiyatı 8000 dolara mal oluyor. TubeSat'ın tek başına basit bir uydu olması ya da temel uydu veriyolu olarak çalışması için tasarlandı. Her bir TubeSat kiti uydunun yapısal parçalarına, güvenlik donanımına, güneş panellerine, bataryalara, gerekli yazılımlara, alıcı verici ve antenlere, mikrobilgisayarlara ve gerekli programlama araçlarına sahip. Sadece bu parçalarla bile telsiz alıcısı uydusu inşa edebilir. Basit uygulamalar arasında yörüngeden tekrar edilen mesajın yayınlanması ya da özel işleriniz için kullanabileceğiniz uydu haline getirme hizmetleri de bulunuyor.

TubeSat kullanıcıları kendi işlemlerini de gerçekleştirebiliyor. Bunların bazı örnekleri şöyle;
                  - Uzaydan dünyaya video kaydı
                  - Dünya manyetik alan ölçümü
                  - Yörüngeden reklam
                  - Özel e-posta

cnet..

Yorum

• Dragon
                    Bağımlı
                    • 09 Haziran 2007
                    • 941

29 dolara işletim sistemi

Apple'ın piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni işletim sistemi Mac OS X 10.6 Snow Leopard, 29 dolar fiyat etiketiyle Amazon.com'da ön satışı başladı.

Piyasaya sürülmesine az bir süre kala Amazon.com'da ön sipariş alınmaya başlanan Snow Leopard'ın daha önce Leopard kullananlara yönelik geliştirdiği Family Pack (5 bilgisayara kadar) sürümü 29 dolar fiyat etiketine sahip. Tiger ve daha önceki OS sürümlerini kullananlar içinse Mac Box Set'in fiyatı 169 dolar.

İşletim sisteminin sunucu sürümü ile 499 dolardan satışa sunuldu. Snow Leopard'ın ne zaman piyasaya sürüleceği kesin olarak belli değil. Ancak sonbahar aylarında olması beklenen lansmanın Ekim'de çıkacak olan Windows 7 ile birlikte işletim sistemi pazarını hareketlendirmesi bekleniyor.

cnet...

Yorum

• Dragon
                      Bağımlı
                      • 09 Haziran 2007
                      • 941

Android Türkiye'ye geldi

General Mobile, Android işletim sistemli çift SIM kartlı cep telefonu DST L1'i satışa sundu.

Google tarafından hazırlanan işletim sistemi Android yüklü ilk çift SIM kartlı telefon General Mobile tarafından kullanıma sunuldu. Bu ürün Türkiye'deki Android kullanan ilk cep telefonu olma özelliğine sahip.

General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, uzun bir süredir üzerine çalışma yaptıkları Android'li telefonun da dahil olduğu akıllı telefon kategorisinde yıl sonuna kadar 50 bin satış rakamına ulaşmayı beklediklerini söyledi. Tüm çift SIM kartlılarda ise 800 bin rakamının hedefleri olduğunu, şimdiden bu rakamın yarısını geçtiklerini açıkladı.

Henüz 3G ile tanışamayan DSTL1, Wi-Fi kablosuz internet bağlantı desteği ile her yerden internette ulaşma, günlük e-posta trafiğini kontrol etme imkanı sağlıyor. 5 Megapiksel flaşlı Sony kameraya sahip olan DSTL1'in kutusundan 4GB hafıza kartı çıkıyor. Cihazın hafızası 16 GB'a kadar da arttırılabiliyor.

General Mobile'ın çift SIM kartlı telefonu KDV dahil 799 TL'den satışa sunuluyor.

cnet..

Yorum

• Dragon
                        Bağımlı
                        • 09 Haziran 2007
                        • 941

Windows 7'nin özel sürümü olmayacak

Microsoft, AB ülkelerinde satışa sunacağı E kodlu Windows sürümlerinden vazgeçti.

Avrupa Birliği'nin haksız rekabet cezalarından kurtulmayı amaçlayan Microsoft, Windows 7'nin E kodlu özel bir sürümünü çıkaracağını ve bu sürümde Internet Explorer bulunmacağını açıklamıştı. Bu fikrinden vazgeçen firma, Avrupa'ya özel Windows 7 üretmeyeceğini belirtti. Haksız rekabet davalarından kurtulmak içinse Windows 7 kurulumu sırasında tarayıcı seçeneği kullanıcıya sunulacak. Kullanıcı hangi tarayıcıyı isterse onu kurabilecek.

Bu sayede davalardan kurtulacağını düşünün Microsoft, özel Windows 7 sürümü piyasaya sürme derdinden de kurtuldu.

cnet..

Yorum

• Dragon
                          Bağımlı
                          • 09 Haziran 2007
                          • 941

Solar şarj cihazı

Sanyo tarafından geliştirilen Eneloop isimli cihaz hareket halined iken güneş enerjisi yardımı ile elektronik cihazları şarj edebiliyor.

Taşınabilir bir cihaz olan ve ortalama bir kitap büyüklüğünde bir cihaz olan Eneloop, üzerinde bulunan solar paneller yardımı ile USB'den şarj yapabiliyor. Eneloop başta cep telefonu olmak üzere küçük elekronik cihazları şarj edebilme kabiliyetine sahip.

Sanyo ek olarak piyasaya sürdüğü Eneloop Mobile Booster adını verdiği özel bir cihazla dizüstü bilgisayarlara da hizmet sunuyor. Booster üzerinde bulunan Li-İyon pilleri şarj ediyor. Pillerin tam şarjı ise 1,5 ila 3 gün sürüyor. Tam dolu Booster, bir dizüstünü 20 ila 40 dakika çalıştırabilecek enerji sunabiliyor.

Eneloop'un tek solar panelli yurtdışı fiyatı 90, çift solar panelli yurtdışı fiyatı ise 150 dolar olarak açıklandı. Booster ile ilgili bir fiyat açıklaması ile yapılmadı.

cnet..

Yorum

• Dragon
                            Bağımlı
                            • 09 Haziran 2007
                            • 941

Lenovo'dan multimedya merkezi

Lenovo, yeni ürünü IdeaCenter A600 ile hem bilgisayar dünyasına hem evinize yeni bir soluk getiriyor.

Evinizin salonunda keyifle kullanabileceğiniz bir multimedya merkezi olarak tasarlanan IdeaCenter A600, ince ve şık gövdesiyle göz dolduruyor.

Evinizde hem TV keyfini rahatlıkla yaşayabilir, en sevdiğiniz maçları izleyebilir hem de A600’u bilgisayar olarak da kullanabilirsiniz. Üstelik salonun bir parçası gibi dekorasyonu tamamlayan şık görüntüsü ile A600 evinize uyum sağlayacak.

All-in-one (hepsi-bir-arada) masaüstü bilgisayar konseptinde üretilen A600’ün, 21.5 inç büyüklükte ve 1920x1080 piksel çözünürlükte Full HD bir ekranı bulunuyor. Dizaynı ile son derece kibar bir görüntüde tasarlanan Lenovo IdeaCenter A600, dahili ses sistemiyle çok etkileyici. Cihaz, bütünleşik woofer ve Dolby Home Theatre desteğinin yanı sıra opsiyonel olarak sunulan Blu-ray oynatıcı ile film ve müzikleriniz için ideal bir platform.

Cihazın diğer bir opsiyonel özelliği 4-in-1 uzaktan kumandası. Hareket algılayıcısıyla oyun oynamanıza imkan veren kumanda aynı zamanda kablosuz VoIP telefon olarak da çalışabiliyor. Intel Core 2 Duo işlemci, 4GB DDR3 RAM bellek, isteğe göre 1TB'ye kadar sabit disk imkanı sunan A600, güçlü bir donanıma sahip. Wi-fi, 6'lı kart okuyucu ve Firewire gibi birçok özelliği bünyesinde barındıran cihaz güvenlik konusunda da iddialı. Oturum açmak için şifre girmek yerine yüz tanıma sistemi kullanabiliyorsunuz.

Lenovo IdeaCenter A600 1.099 USD+KDV den başlayan T.E.S.K.F. ile tüm Tekno marketlerde.

cnet..

Yorum

• Dragon
                              Bağımlı
                              • 09 Haziran 2007
                              • 941

Cep telefonu çocuklara zararlı

Finlandiya Radyoaktif Işınlara Karşı Koruma Merkezi, (STUK) çocukların cep telefonu kullanmalarını sınırlamak istiyor.

Çocuklara telefonla konuşmalarını yazılı mesaj göndermemelerini öneriyor. Baş kemikleri daha ince, dış kulakları daha yumuşak oldukları için cep telefonunu kulaklarına tutarak konuşan çocuklar yetişkinlere kıyasla iki kat daha radyoaktif dalgalara maruz kalıyorlar. STUK çocukların beyinlerinin 20 yaşına kadar gelişme göstermesini de telefon kullanımını sınırlayan nedenler arasında sıralıyor.

STUK araştırma şefi Sisko Salomaa cep telefonu kullanımının çocuklar üzerindeki etkileri ile bir araştırma olmadığını ve etik nedenlerle böylesi bir araştırmanın yapılamayacağını söylüyor. Çocukları cep telefonun radyoaktif dalgalardan korumanın en yolunun çocukların cep telefonu sadece yazılı mesaj göndermek ve almak için kullanmalarından geçtiğini vurguluyor.

STUK çocukların telefon konuşmalarını çok kısa tutmalarını ve konuşurken handfree kullanmalarını öneriyor ve bu konuda ailelere büyük sorumluluk düştüğünü belirtiyor. Bundan bir süre önce İsveçli uzmanlar uzun süreli cep telefonu kullanımının insan ve özellikle çocuklar sağlığına zararlı olduğunu açıklamışlardı. Prof. Hanson handsfree kullanımının cep telefonundan yayılan elektromanyetik dalgaları en az yüzde elli azaltacağını söyleyerek, cep telefonu ile konuşma yapılırken handsfree kullanılmasını öneriyor.

cnet..

Yorum

• Dragon
                                Bağımlı
                                • 09 Haziran 2007
                                • 941

Walkman efsanesi devam ediyor

Sony’nin geliştirdiği yeni WALKMAN B Serisi MP3 çalarlar, firmanın efsane serisini devam ettiriyor.

“Sürükle-bırak” özelliği, hızlı ve kolay şarkı aramayı sağlayan ZAPPIN teknolojisi ve düşük frekansları güçlendiren bas güçlendirme özelliğine sahip yeni seri, 18 saatlik kesintisiz müzik dinleme keyfi sunuyor. 90 dakikalık çalma süresi için MP3 çaları sadece üç dakika şarj etmek yeterli oluyor

Sony’nin en son ses ve video teknolojisini kullanarak geliştirdiği yeni WALKMAN B Serisi MP3 çalarlar, kişisel müzik ve eğlence deneyimine yeni bir boyut katıyor. Yeni B serisi WALKMAN’ler, ince, kompakt ve renkli tasarımlarıyla hem kullanıcılarının yaşam tarzlarını yansıtıyor hem de her yere kolayca taşınabiliyor.

Yeni seri, sevilen şarkıları yüklemek için bilgisayara ihtiyaç duymuyor. USB ile “USB Yığın Bellek Yönetimi” ve “Ripping/Up-Streaming” yazılımlarını destekleyen mikro/mini ses sistemlerine kolayca bağlanabiliyor. Sevilen şarkılar, bilgisayardan, “sürükle-bırak” özelliğiyle kolayca MP3 çalara aktarılabiliyor.

Serinin B140F modellerinde FM radyo alıcısı bulunuyor. Üstelik kayıt fonksiyonu sayesinde istenilen yayınlar daha sonra dinlemek için kaydedilebiliyor. B serisi için tasarlanan ve spor yaparken müzik keyfini maksimuma çıkaran hafif kol askısı gibi geniş aksesuar seçenekleri de sıra dışı bir müzik dinleme deneyimi arayan kullanıcıları bekliyor.

cnet..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information