Bilgisayarımdaki Sorunlar

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • MAGGGMA
    ...................
    • 12 Haziran 2007
    • 1375

stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    IE, Firefox varken niye Opera diye sorayım, ortalığı karıştırayım biraz.:a5:
    IE yi sevemedim bir türlü.Uzun zamandır mozilla kullanıyorumda artık dayanamıyorrum.Yerimleri kutusu ikide birde boşalıyor.Mozilla sıfırdan başlıyor.Bende çareyi operayı kurmakta buldum.İlk gün daha iyi gibi.Ama borsayı açamadım...

Yorum

• stockbroker
      Master
      • 28 Temmuz 2008
      • 4807

MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      IE yi sevemedim bir türlü.Uzun zamandır mozilla kullanıyorumda artık dayanamıyorrum.Yerimleri kutusu ikide birde boşalıyor.Mozilla sıfırdan başlıyor.Bende çareyi operayı kurmakta buldum.İlk gün daha iyi gibi.Ama borsayı açamadım...
      JavaMatriks bir java uygulaması,doğal olarak kullanacağınız browserin java destekli olması gerekiyor.IE' de ve Firefox'ta bu destek var.Opera'yı bir kere deneme amaçlı yükleyip kurmuştum çok önceleri, belki ben de bazı uygulamaları çalıştıramadığım için kaldırmışımdır.

Eğer varsa java ile ilgili ayarlar,onları karıştırın belki birşeyler çıkar.JavaMatriks JVM ile de çalışır,ben yıllardır JVM ile çalışıyorum.

Eğer Opera'nın gelişmiş ayarlarında JVM(Java Virtual machine) ile çalışabiliyorsa bu seçeneği kullanırsanız çalışabilir, tabi JVM yükleyeceksiniz...

[IMG][/IMG]

Yorum

• MAGGGMA
        ...................
        • 12 Haziran 2007
        • 1375

JavaMatriks bir java uygulaması,doğal olarak kullanacağınız browserin java destekli olması gerekiyor.IE' de ve Firefox'ta bu destek var.Opera'yı bir kere deneme amaçlı yükleyip kurmuştum çok önceleri, belki ben de bazı uygulamaları çalıştıramadığım için kaldırmışımdır.

Eğer varsa java ile ilgili ayarlar,onları karıştırın belki birşeyler çıkar.JavaMatriks JVM ile de çalışır,ben yıllardır JVM ile çalışıyorum.

Eğer Opera'nın gelişmiş ayarlarında JVM(Java Virtual machine) ile çalışabiliyorsa bu seçeneği kullanırsanız çalışabilir, tabi JVM yükleyeceksiniz...
        javayı etkinleştir var etkin
        java scripti etkinleştir var oda etkin
        birde java uçbirim ekranı var oradada şöyle birşeyler çıkıyor
        - Opera - Java Uçbirim Ekranı --

Java vendor: Sun Microsystems Inc.
        Java version: 1.6.0_07

type 'h' for help

--
        java.lang.ClassNotFoundException: MainApplet
        at com.opera.AppletClassLoader.findClass(AppletClassL oader.java:369)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at com.opera.AppletClassLoader.loadClass(AppletClassL oader.java:433)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at com.opera.AppletPanel.runLoaderThread(AppletPanel. java:373)
        at com.opera.AppletPanel.run(AppletPanel.java:347)
        at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
        Caused by: java.io.IOException: HTTP Connection failed.
        at com.opera.AppletClassLoader.readClassFile(AppletCl assLoader.java:378)
        at com.opera.AppletClassLoader.access$100(AppletClass Loader.java:34)
        at com.opera.AppletClassLoader$4.run(AppletClassLoade r.java:360)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at com.opera.AppletClassLoader.findClass(AppletClassL oader.java:358)
        ... 6 more
        Java-Applet written by Ufuk'Rastan'Metin of Accuracy Arts for D-Finans - rastan@turkservers.com
        java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 500
        at ticker.endeksloader(ticker.java:185)
        at ticker.init(ticker.java:125)
        at com.opera.AppletPanel.runHandlerThread(AppletPanel .java:453)
        at com.opera.AppletPanel.run(AppletPanel.java:349)
        at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

)

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
          Bağımlı
          • 05 Temmuz 2007
          • 1019

Sn. MAGGGMA bence tekrar Firefox'unuzu yükleyin. Sonra da Araçlar kısmından Seçenekleri sonra da Gizliliği seçin, en altta olan özel verileri silme seçeneklerini okuyarak, "Firefox'u her kapatışımda özel verilerimi temizle" işaretli kutucuk eğer işaretliyse kaldırın. Hemen yanındaki ayarlar kısmından da istediğiniz seçenekleri kaldırın ve programınızı birdaha deneyin

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
            Bağımlı
            • 05 Temmuz 2007
            • 1019

Bence siz aşağıdaki adresten Javayı tekrar yükleyin ve güncelleme isterse güncelleyin.

Yorum

• stockbroker
              Master
              • 28 Temmuz 2008
              • 4807

javayı etkinleştir var etkin
              java scripti etkinleştir var oda etkin
              birde java uçbirim ekranı var oradada şöyle birşeyler çıkıyor
              - Opera - Java Uçbirim Ekranı --
              ................

)
              Çalışmıyor, bu açık

Ufak bir araştırma yaptım.Opera'nın JVM desteği olmadığı için birçok kişi sorun yaşamış.

Opera mini adında JVM destekli avuç içi bilgisayarlar için bir browser yapmışlar.

Görüntüye göre JRE ile de çalışmıyor...

Netice, IE veya firefox'a devam.

Yorum

• MAGGGMA
                ...................
                • 12 Haziran 2007
                • 1375

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Sn. MAGGGMA bence tekrar Firefox'unuzu yükleyin. Sonra da Araçlar kısmından Seçenekleri sonra da Gizliliği seçin, en altta olan özel verileri silme seçeneklerini okuyarak, "Firefox'u her kapatışımda özel verilerimi temizle" işaretli kutucuk eğer işaretliyse kaldırın. Hemen yanındaki ayarlar kısmından da istediğiniz seçenekleri kaldırın ve programınızı birdaha deneyin
                Zaten henüz silmemiştim.Ayarlar bölümündeki özel veri temizliği seçeneklrinden hangisi,sence yer imlerini kapsar...

Yorum

• MAGGGMA
                  ...................
                  • 12 Haziran 2007
                  • 1375

Çalışmıyor, bu açık

Ufak bir araştırma yaptım.Opera'nın JVM desteği olmadığı için birçok kişi sorun yaşamış.

Opera mini adında JVM destekli avuç içi bilgisayarlar için bir browser yapmışlar.

Görüntüye göre JRE ile de çalışmıyor...

Netice, IE veya firefox'a devam.
                  Teşekkür ederimBoşuna uğraşmayayım.Ama onun dışında fena değil sanki,biraz kullanacağım.Bu problemide bildireyim belki çözerler...

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                    Bağımlı
                    • 05 Temmuz 2007
                    • 1019

Zaten henüz silmemiştim.Ayarlar bölümündeki özel veri temizliği seçeneklrinden hangisi,sence yer imlerini kapsar...
                    Aslında senin bilgisayarında anormal bir şeyler var ama çözemedim. Normalde hiçbiri yerimi ile ilgili değil. Benimki sadece olabilirlik denemesi. Ama ben yine de aşağıdaki çözümü sana sunacağım. Sanırım tüm problemlerini ortadan kaldıracak.

Çözüm Yolu

:36_1_13:

Yorum

• MAGGGMA
                      ...................
                      • 12 Haziran 2007
                      • 1375

[QUOTE=Mur@T_ERISKIN;32168]Aslında senin bilgisayarında anormal bir şeyler var ama çözemedim. Normalde hiçbiri yerimi ile ilgili değil. Benimki sadece olabilirlik denemesi. Ama ben yine de aşağıdaki çözümü sana sunacağım. Sanırım tüm problemlerini ortadan kaldıracak.

Çözüm Yolu

Benim laptop sağlam yavAma ufaktan birşeyleri var haklısında bunların yerimlerini silmesiyle ilgisini çözemedim...

Yorum

• stockbroker
                        Master
                        • 28 Temmuz 2008
                        • 4807

Firefox içinde yer imlerini manuel olarak silmek dışında başka bir şekilde silmeniz olası değil.

Yer imlerini benim tahminime göre koruma programınız(koruma programınız da yok), veya optimizasyon ve temizlik için kullandığınız programlar silebilir.

Eğer yer imlerinin kaybolması bu tarz bir programı kullandıktan sonra oluyorsa,bence siz sorunu orda arayın.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                          Bağımlı
                          • 05 Temmuz 2007
                          • 1019

Firefox içinde yer imlerini manuel olarak silmek dışında başka bir şekilde silmeniz olası değil.

Yer imlerini benim tahminime göre koruma programınız, veya optimizasyon ve temizlik için kullandığınız programlar silebilir.

Eğer yer imlerinin kaybolması bu tarz bir programı kullandıktan sonra oluyorsa,bence siz sorunu orda arayın.
                          Abi dahisin ya. Tam ben söyleyecektim. Klavyemden aldın. Tebrikler.

Yorum

• MAGGGMA
                            ...................
                            • 12 Haziran 2007
                            • 1375

Ben mozillayı silip yeniden yüklemeyi deneyeyim belki düzelir...

Yorum

• stockbroker
                              Master
                              • 28 Temmuz 2008
                              • 4807

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Abi dahisin ya. Tam ben söyleyecektim. Klavyemden aldın. Tebrikler.
                              Aklın yolu birmiş demek ki..

Durup dururken, Firefox niye silsin Yer imlerini yahu?

Yorum

• MAGGGMA
                                ...................
                                • 12 Haziran 2007
                                • 1375

Aklın yolu birmiş demek ki..

Durup dururken, Firefox niye silsin Yer imlerini yahu?
                                ilk olduğunda çok kötü sinirlenmiştim,birsürü link vardı biranda sıfır oldu.Daha sonra arasıra yapmaya başladı,şimdilerde neredeyse hergünBende virüs programı yok, devamlı kullandığım snagit var başka hatırlamıyorum

Yorum

Working...
                                X

Debug Information