VKING Viking Kağıt

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • deadoralive
    Yeni üye
    • 21 Temmuz 2008
    • 8

fikri olan???

arkadaşlar ben bu kağıdı 0,69 dan malettim çok fazlada bişe almadım ama yinede para sonuçta:a5: 2 haftadır izliyorum:36_1_14: 0,64-0,66 arasında gidip gidip geliyor:10_5_134v: bu kağıdı alırken hem ucuz kağıt hemde okullar açılıyo kağıt şirketleri prim yapar filan diye düşünmüştüm ama yanıldığımı düşünmeye başladım:36_3_2:
    tavsiye ve öngörülerinizi bekliyorum teşekkürler:5_5_1:
    (profesyonel olmadığımı belirtmeliyim)
    Borsaya girelim dedik :10_1_129v: hadi bakalım hayırlısı :10_5_134v:

Yorum

• zamanlama
      Speedy Trader
      • 24 Mayıs 2007
      • 109

deadoralive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      arkadaşlar ben bu kağıdı 0,69 dan malettim çok fazlada bişe almadım ama yinede para sonuçta:a5: 2 haftadır izliyorum:36_1_14: 0,64-0,66 arasında gidip gidip geliyor:10_5_134v: bu kağıdı alırken hem ucuz kağıt hemde okullar açılıyo kağıt şirketleri prim yapar filan diye düşünmüştüm ama yanıldığımı düşünmeye başladım:36_3_2:
      tavsiye ve öngörülerinizi bekliyorum teşekkürler:5_5_1:
      Okullar açılacak diye almanın mantığı yok ozaman serve adel gibi kırtasiyeci hisseler var,okul açılacak diye hisse artacaksa bunlar daha çok artar..
      Vikinin okulla alakasını çözemedim gerçide,hergün döçenin şukadar sattım bukadar sattım diye haber gönderdiği hisseyi almak büyük risktir.
      Fiyatı ucuz diye düşünmek için sadece çok yüksekten düşmesi gerekmez mali yapısıda önemli,onları bir araştırın ona göre ucuzmu değilmi karar verin.
      Last edited by zamanlama; 25 Ağustos 2008, 12:37.

Yorum

• stockbroker
        Master
        • 28 Temmuz 2008
        • 4807

deadoralive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        arkadaşlar ben bu kağıdı 0,69 dan malettim çok fazlada bişe almadım ama yinede para sonuçta 2 haftadır izliyorum 0,64-0,66 arasında gidip gidip geliyor bu kağıdı alırken hem ucuz kağıt hemde okullar açılıyo kağıt şirketleri prim yapar filan diye düşünmüştüm ama yanıldığımı düşünmeye başladım
        tavsiye ve öngörülerinizi bekliyorum teşekkürler
        Topikte başka bir arkadaşa Vking hisseleri ile ilgili düşüncelerini aşağıda şekilde aktarmıştım.

Viking, tamamen arkasındaki Yaşar grubunun gazıyla ayakta duran bir şirket..
        Geçen yıl(bir önceki yıl da yapıldı), bilinçli olarak şirketin satıldığı yönünde bir haber piyasaya yayılarak hissede operasyon yapıldı.Satın alma spekülasyonu ile hisse fiyatı yukarı taşındı ve klasik bedelli operasyonu olduğu anlaşıldığında iş işten geçmişti.Benim tahminim tahtadaki patronla işbirliği içinde olan grup malı yukarı fiyatlardan yabancılara yani Deutsche banka kakaladı.

Bedelli sonrası ortada söylenti falan kalmadı,başka hiçbir beklentisi olmayan hisse de spekülatör grubun tahtayı bırakması ile aşağı salındı.

Eğer şirket hakikaten batmazsa, aynı grup veya başkaları hisseyi toplayarak yine bir satın alma beklentisi uydurarak bir operasyon daha yapabilir.

Bunun dışında size tavsiyem öncelikle hissesini aldığınız şirketin ne iş yaptığını öğrenmenizdir.

Yazın insanlar daha çok terler, daha çok tuvalete gider Viking hisseleri prim yapar düşüncesi bile, okulların açılmasıyla Vking'in prim yapmasını beklemekten kanımca daha mantıklıdır.Pratikte ise her iki düşüncenin de hissenin prim yapması ile ilgisi yoktur.

Aşağıdaki adresten vikingin ne üretip, ne sattığını inceleyebilirsiniz.

Son olarak, herhangi birinin -alın, satın, tutun- anlamı taşıyacak şekilde tavsiyede bulunması yasalara aykırıdır.

Yorum

• deadoralive
          Yeni üye
          • 21 Temmuz 2008
          • 8

stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Topikte başka bir arkadaşa Vking hisseleri ile ilgili düşüncelerini aşağıda şekilde aktarmıştım.

Geçen yıl(bir önceki yıl da yapıldı), bilinçli olarak şirketin satıldığı yönünde bir haber piyasaya yayılarak hissede operasyon yapıldı.Satın alma spekülasyonu ile hisse fiyatı yukarı taşındı ve klasik bedelli operasyonu olduğu anlaşıldığında iş işten geçmişti.Benim tahminim tahtadaki patronla işbirliği içinde olan grup malı yukarı fiyatlardan yabancılara yani Deutsche banka kakaladı.

Bedelli sonrası ortada söylenti falan kalmadı,başka hiçbir beklentisi olmayan hisse de spekülatör grubun tahtayı bırakması ile aşağı salındı.

Eğer şirket hakikaten batmazsa, aynı grup veya başkaları hisseyi toplayarak yine bir satın alma beklentisi uydurarak bir operasyon daha yapabilir.

Bunun dışında size tavsiyem öncelikle hissesini aldığınız şirketin ne iş yaptığını öğrenmenizdir.

Yazın insanlar daha çok terler, daha çok tuvalete gider Viking hisseleri prim yapar düşüncesi bile, okulların açılmasıyla Vking'in prim yapmasını beklemekten kanımca daha mantıklıdır.Pratikte ise her iki düşüncenin de hissenin prim yapması ile ilgisi yoktur.

Aşağıdaki adresten vikingin ne üretip, ne sattığını inceleyebilirsiniz.

Son olarak, herhangi birinin -alın, satın, tutun- anlamı taşıyacak şekilde tavsiyede bulunması yasalara aykırıdır.
          öncelikle teşekkür ediyorum arkadaşım doğrusunu söylemek gerekirse çok utandığımı belirtmeliyim... :36_1_31:
          bir gün bilgisayar karşısında otururken bir anlık düşünce ile anlık karar sonucu alınmış bir hisseydi vking ayrıca kağıt firmaları arasında tamamen grafiksel olarak ucuz gördüğüm bür kağıttı , verdiğiniz linkten incelediğim üzere hakikaten lily marka tuvalet kağıdı ve peçete üreten bir firmaymış viking, ama dediğim gibi ben profesyonel değilim ve ciddi bir para yatırmadım bu kağıda çok şükür.. :6_18_5:
          Allah buraya ciddi paralar yatırıpta medet umanlara yardım etsin dışarıdan baktığım zaman tam bir kurtlar sofrasını andırıyor borsa, spekülasyonlar özelliklede küçük yatırımcıya yönelik imha planları üzerine kuruluyor...
          Neyse bizim şu mini portföyümüzün para etmesi için ya sonbaharda insanların cırcır olması gerekiyor yada 2-3 speğin bu kağıda girmesi gerekiyor sanırım...

Sevgiler&Saygılar Bol Kazançlı Günler
          Borsaya girelim dedik :10_1_129v: hadi bakalım hayırlısı :10_5_134v:

Yorum

• sazeli
            Yeni üye
            • 26 Nisan 2008
            • 39

konu kapanmıştır başka bahara.

Yorum

• KamilKAYALI
              Yeni üye
              • 05 Ocak 2009
              • 2

Yükseliş çok yakında

Merhaba

Sizlere VKİNG hakkında SON bir bilgi vereceğim, borsada işlem gören ve hisse fiyatı 1.00 YTL nin altında olan , bedelli sermaye artışı yapan bu tür Şirketlerden çok kazandım ,bilindiği gibi önümüzdeki günlerde %30 sermaye artışı yapacak olan VKİNG deki olayın aynısını önümüzdeki günlerde VESTL DYHOL ve TUKAŞ tada göreceğiz , Bu hisselerdeki durum , 20 gün önceki VANET ve ECYAP deki olayın aynısıdır , bakın bu iki hisse nerelere geldi., ECYAP ın , SPK ya müracaatını ve onay süresini baz alarak VKİNG in onay süresi tahmin etmeye çalışacağız.

ÖRNEK ; ECYAP bedelli artış için 22 09 2008 de SPK ya müracat etmiş ve 01 12 2008 de onay gelmiş , yani 70 gun .VKİNG 28 10 2008 müracaat etmiş ve 58 gün olmuş yaklaşık 15 -20 gün daha bekleyeceğiz. Maxsimum 15-20 Ocak 2009 gibi.

Hissenin Fiyatı 1.00 YTL altı olduğu için biz küçük yatırımcılar BEDELLİYE asla katılmayacağız. ( bedelliye katılan kaybeder )

Açılacak olan Rüçhan hakkı pazarında alım satım yapmayın.

Bedelli artışın tamamı YAŞAR gurubu tarafından yatırılacağı İMKB ye garanti edildiği için %30 sermaye artışına müsaade edilmektedir.

( Bölündüğü gün Ağırlıklı Ortalama ( AO ) fiyatının 0.32 olduğunu var sayarsak )

( AO x1000 ) + 300 ( Bedelli %30 ) =>>> 620 YTL

620 YTL / 1300 HİSSE = 0.48 YTL

Örneğimize göre 1000 hisseye 320 YTL yatıran, %50 getiri kazanabilir.

Yani Bölünme bitip YAŞAR gurubunun %30 bedelliyi yatırdığının ertesi günü ,veya daha erken bu bu fiyata doğru hareket edecektir.

Benim beklentim orta vadede (Nisan sonu ) endex üzeri getiriyle orta vadede 1.25 olması yönündedir.

karar sizin riske girmeden para kazanamazınız bunu asla unutmayın

23 12 2008 tarihli İMKB den gelen yazının özeti

Genel Yönetmeliğin “Borsa Kotundan Çıkarma” başlıklı 47. maddesinin ve İMKB Kotasyon Yönetmeliği’nin “Borsa Kotundan Çıkarmayı Gerektiren Durumlar” başlıklı 24. maddesinin “Türk Ticaret Kanunu kapsamında ortaklığın, aktiflerinin satış fiyatları esas olmak üzere düzenlenen ara bilançosuna göre sermayesinin 2/3 ünü yitirmesi” şeklinde düzenlenen (j) bendi gereğince;

a) Şirket’in, TTK’nın 324. maddesi kapsamından çıkılması hususunda gereken tedbirleri almaya devam ettiği için ( sermaye artırımı ) uyarılmasına,

Yani Benim anladığım borsa kotu dışına çıkarılmasına gerek duyulmamış sadece uyarı ile geçiştirilmiş..zaten şirkette bunu yapmaya devam ediyor.

Geçmişte bu durumu yaşamış onlarca şirket olduğunu ve sonra düzeldiğini asla unutmayalım.

Yaşar gurubunun İMKB de işlem gören daha 5 şirketi varken VKİNG için böyle bir durum söz konusu olmaz ve gurup buna müsaade etmez
              .

Yorum

• PEHLİVAN
                Çalışkan
                • 13 Şubat 2009
                • 1138

10.02.2009 - 12:38 - Ulusal Pazar

Viking Kağıt

Viking Kağıt’ın Sermaye Artırımına Yaşar Desteği
                Soru: Viking Kağıt’da gelinen noktada fiyatı maliyetimin altında. Hissede son durum nedir? Sermayesini arttıracak mı? Durumunu düzeltebilecek mi?

Cevap:Viking Kağıt’a ait hisselerin fiyatı nominal değerinin altında bulunuyor.

Geçtiğimiz aralık ayında Borsa Yönetim Kurulu aldığı kararla şirketi uyardı. İMKB’nin 23 Aralık 2008 tarihli kararında Viking Kağıt’ın sermayesinin 2/3’ünün yitirildiği belirtilerek tedbir alınması istendi.

İMKB aynı kararında sermaye artırımının ardından 30 gün içinde bir ara bilanço düzenlemesini ve sermaye kaybının devam edip etmediğinin tespit edilmesini istedi.

Viking Kağıt geçtiğimiz aralık ayından itibaren İMKB’ye aylık bildirimde bulunarak mali ve hukuki durumuyla ilgili gelişmeler hakkında daha detay bilgi vermek durumunda.

Viking Kağıt, geçtiğimiz ekim ayında 50 milyon TL olan sermayesini 65 milyon TL’ye çıkarma yönünde karar aldı. Söz konusu karara bağlı olarak 5 Şubat 2009 tarihinde yapılan açıklamada çıkarılacak 15 milyon TL nominal değerli payın kullanılmayan kısmının halka arz edilmeyeceğini belirtti.

Şirket aynı tarihli açıklamasında bedelli sermaye artırımında kullanılmayan kısmın nominal değerin altında olmamak kaydıyla Yaşar Birleşik Pazarlama, Yaşar Dış Ticaret ve Birmaş, tarafından kullanılacağını bildirdi. Bu firmalar tarafından alınan paylar altı ay boyunca İMKB’de satılmayacak.

Yorum

• ÇAKAL
                  Ağa'nın Adamı
                  • 27 Haziran 2007
                  • 2545

Bi dolap döndüğü kesin.Eccük alayım.
                  Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                  Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• yagmur
                    Kıdemli
                    • 29 Nisan 2008
                    • 4717

***VKING*** Viking Kagit ve Seluloz A.S.'nin 12.03.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimiz cikarilmis sermayesinin 50.000.000 TL'ndan 65.000.000 TL'na arttirilmasina nakden arttirilan 15.000.000 TL'lik kismi ait ruchan haklarinin kullanim suresi 11.03.2009 tarihinde sona ermis ve kullanilmayan toplam 6.998.656,945 TL'lik pay kalmistir. Kalan paylar halka arz edilmeyecek, tahsisli olarak satilacaktir." ***VKING*** (12/03/2009 - 10:52:59)
                    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
                      Kıdemli
                      • 29 Nisan 2008
                      • 4717

***VKING*** Viking Kagit ve Seluloz A.S.'nden gelen yazi: Sirketimiz Yonetim Kurulu 18.03.2009 tarihli toplantisinda, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:IV No:41 sayili Sermaye Piyasasi Kanunu'na Tabi Olan Anonim Ortakliklarin Uyacaklari Esaslar Hakkinda Teblig'in 7'nci maddesi cercevesinde Pay Sahipleri Ile Iliskiler Birimi olusturulmasina ve Sermaye Piyasasi Faaliyetleri Ileri Duzey Lisansi ile Kurumsal Yonetim Derecelendirme Lisansina sahip Senem Demirkan'in soz konusu birimin yoneticiligine atanmasina karar vermistir. Iletisim bilgisi Tel: 0 232 4822200 Fax: 0 232 4891562 E Mail: yatirimci@viking.com.tr ***VKING*** (18/03/2009 - 15:45:59)
                      Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
                        Kıdemli
                        • 29 Nisan 2008
                        • 4717

***VKING*** Viking Kagit ve Seluloz A.S.'nin 23.03.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin 23.03.2009 tarihli Yonetim Kurulu Toplantisinda Yonetim Kurulumuz 2008 yili faaliyetlerinin zarar ile sonuclanmis olmasi nedeniyle kar dagitim yapilmamasinin Olagan Genel Kurul'un tasvibine sunulmasina karar vermistir." ***VKING*** (23/03/2009 - 11:41:52)

Yorum

• hayrani
                          Yeni üye
                          • 20 Nisan 2008
                          • 15

stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sayın stockbroker VKING’in şimdiki durumu içinde bir yorum yaparmısınız. %30 bedelli sermaye artırımı yaptı. Yeni hergün tavan yapıyor. Yeni ile eski arasında bir uçurum oluştu. Yine bir satış söylentisi konuşuluyor. Şirket henüz olağan genel kurul tarihini açıklamadı. Dolayısıyla yeni – eski ne zaman birleşeceği belli değil. Yine bir şeyler dönüyor sanırım. Siz ne diyorsunuz.

Yorum

• stockbroker
                            Master
                            • 28 Temmuz 2008
                            • 4807

hayrani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Sayın stockbroker VKING’in şimdiki durumu içinde bir yorum yaparmısınız. %30 bedelli sermaye artırımı yaptı. Yeni hergün tavan yapıyor. Yeni ile eski arasında bir uçurum oluştu. Yine bir satış söylentisi konuşuluyor. Şirket henüz olağan genel kurul tarihini açıklamadı. Dolayısıyla yeni – eski ne zaman birleşeceği belli değil. Yine bir şeyler dönüyor sanırım. Siz ne diyorsunuz.
                            Sn. hayrani,

Yazdığım mesajda bahsettiğim dönemde, şirketin satışının gerçekleştiği spekülasyonu kulağıma geldiği için takip etmiştim.Orada anlattığım gibi sadece bedelli sermaye artırımına yatırımcı çekmek için uydurulmuş bir haber olduğu sonradan anlaşılmıştı.

Maalesef, son zamanlarında neler olduğu hakkında hiçbir fikrim yok.

Bildiğiniz üzere, temettü dağıtımı henüz gerçekleşmeden sermaye artırımı yapılması durumunda eski ve yeni hisse senedi sıraları açılır.
                            Şirket tarafından temettü ödenmeye başlanan ilk güne, yada şirket genel kurulu tarafından alınan kar payı dağıtılmaması kararının yazılı olarak açıklandığı güne kadar yeni hisselerin sırası açık kalacaktır.

Yorum

• PEHLİVAN
                              Çalışkan
                              • 13 Şubat 2009
                              • 1138

26.03.2009 - 16:06 - Ulusal Pazar Viking Kağıt

Viking’in Zararı “Yeni” Hisselere Yaradı

Soru: Viking Kağıt bölündü. 0,42 seviyesinde. Ancak Viking (yeni) 1,9 seviyesine kadar çıktı. Her gün tavan yapıyor. İki hissenin fiyat olarak
                              yaklaşması mümkün mü?

Cevap: Viking Kağıt geçtiğimiz şubat ayında yüzde 30 bedelli sermaye artırımına giderek sermayesini 50 milyon TL’den 65 milyon TL’ye çıkardı.
                              Artırılan sermayeyi temsil eden hisse senetleri, 2008 yılı faaliyetlerinden kar payı alma hakları bulunmadığından 25 Şubat 2009 tarihinden itibaren "Yeni" olarak ayrı bir sırada işlem görmeye başladı.
                              Şirketin 2008 yılı faaliyetlerinden kâr payı elde etme hakkı olan hisseler ise “eski” sırasında işlem görüyor.

Şirket Yönetim Kurulu 23 Mart 2009 tarihinde aldığı kararla 2008 yılı faaliyetlerinin zararla sonuçlandığını ve bu nedenle kâr payı dağıtılmayacağını belirtti. Bu durum Genel Kurul’a teklif olarak götürülecek.
                              Viking Kağıt’ın Genel Kurul’da kâr payı dağıtmayacağına dair karar almasının ardından “Yeni” sırasında işlem gören hisseler “Eski” sırasındaki hisselerle birlikte işlem görmeye başlayacak.
                              Bu birleşme “Yeni” sırasındaki hisselere yarayacak olması nedeniyle fiyatın artmasına neden oluyor.

Yorum

• PEHLİVAN
                                Çalışkan
                                • 13 Şubat 2009
                                • 1138

27.03.2009 - 11:21 - Ulusal Pazar Viking Kağıt

Viking (Yeni)’nin Sırası Genel Kuruldan Sonra Kapanacak

Soru: Viking Kağıt için verdiğiniz cevaptan önümüzdeki süreçte Viking (eski)’nin bir hayli yükseleceğini mi anlamalıyız?

Cevap: Viking Kağıt temettü dağıtmayacak. Konuyla ilgili kararı ise Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda verecek. Kararın verilmesinin ardından da “Yeni” sırasında işlem gören hisselerin sırası kapanarak “Eski” sırasındaki hisselerle birlikte işlem görmeye başlayacak.
                                Birleşmeyle birlikte “eski” ve “yeni” sınıflandırması kalkmış olacağından ve hisseler aynı fiyattan işlem göreceğinden dolayı bu durum daha ziyade elinde “yeni” hissesi bulunan yatırımcıya yarayacaktır.
                                Elinde “yeni” hissesinden olan yatırımcıların ise “eski” hisselerle aynı sırada işlem görmeye başlanmasıyla birlikte satışa geçerek karlarını realize etme olasılıklarının yüksek olduğunu hatırlatmak isteriz.
                                Söz konusu satış baskısı hissenin fiyatına olumsuz yönde etkide bulunacaktır.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information