Altının Geleceği ve Daha Yükselir mi?
Şimdiye kadar kafa karıştıran unsurlardan biri Altının dolar olarak rekorlara imza atarken TL olarak altının aynı oranda artmaması, veya düşerken aynı oranda TL olarak düşmemesi idi.
Bu insanların kafasını çok karıştırıyorr, nedeni haliyle dolar YTL ilişkisi...
Dolayısıyla bazen XAU-USD(Altın-Dolar) teknik analizi yaperken terse gelebiliyorsunuz... Yani değişken sadece altın ve dolar değil, dolar ve YTL ilşkisi de önemli....
Peki altının dolar cinsinden artışının ne kadarı USD enflasyonuna bağlı, ne kadarı değil?
Bunu anlamak için 1980 lerdeki 850 dolarlık altının gördüğü yüksek bir fiyatı alalım. Nden mi teknikçiler bu fiyatı tavan olarak aldılar ve bu fiyata göre direnç hesabına girdiler...
1980 deki USD nin alım gücünün bugünden daha yüksek olduğunu düşünürsek, Amerikan Tüketici Fİyat Endexine göre 27 yıllık dolar enflasyonunu 850 dolarlık altın fiyatına uyarlarsak ne olur?
Yukardaki tablodan hangi sonuçları çıkarabiliriz?
1-Mevcut 900 dolarlık fiyatlar enflasyon muhasebesine göre tarihi zirveler değildir. Yani Altın fiyatları hala ucuzdur.
2-USD nin uluslararası piyasalarda değer kaybetmeye devam etmesi altının USD olarak değerini yükseltmeye devam edecektir.
Altının fiyatını yıllarca düşük tutan hatta yerlerde süründüren ne idi?
Merkez bankalarının 1990 lardan 2000 lere kadar süren ve ardı arkası kesilmeksizin yağmur gibi süren binlerce tonluk satışları...
Tekrar satarlarmııı?
Bence kessinlikle hayırr, satacaklarını zaten sattılar ve risk dağılımı için hala bulundurmak zorundalar...
Onu bırakın Çİn Merkez Bankasının 1,5 tirlyon dolara yaklaşan ve resmen ilan ettiği rezervini çeşitlendirme arzusu o dönemde altını parlatmıştı ilerde de parlatmaya devam edecek
Gold in a Recession
Traditionally, gold has been a safety net against inflation. Inflation is good for gold, a case we don’t need to make again here.
But, in a typical recession, the demand for everything slows and the prices of many things fall. The knee-jerk reaction of most casual market observers, therefore, might be that if inflation is always good for gold, then the opposite is always bad.
GOLDS-Goldas Kuyumculuk
Collapse
X
-
Goldaş Kuyumculuk
SAT TEYİTLİ
Günlük Yorum
Sistemimiz bugün bir SATTEYİTLİ sinyali verdi. Daha önce onaylanan AL önerisi 15.09.2009 tarihinde ( 3 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 1.07 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana GOLDS % 1.87 yükseldi .
SAT EĞER önceki kapanış seviyesinden açılan bir siyah mumla teyit oldu. Teyit Koşulları na göre satış fiyatı önceki kapanış olan ( 1.10) alınmıştır.
Leave a comment:
-
GOLDS son kapanışını -0.01 YTL Düşüşle 1.1 seviyesinden yaparken, işlem hacmi 90 günlük ortalamanın yüzde % -49 altında oluştu.
Son bir yıldır kuvvetli ayı piyasası etkisi altında olan hisse orta vadeli yükseliş trendi içinde 1.43 direncinde satışla karşılaştıktan sonra 0.94 seviyesinde destek buldu. Kısa vadeli yükseliş sinyali veren hisse, son kapanışını 300 ve 10 günlük hareketli ortalamalarının üstünde 90 ve 30 günlük hareketli ortalamasının ise altında gerçekleştirdi.
Leave a comment:
-
Teknik Veriler
Kapanış1.09
Açılış 1.10
Önceki Kapanış1.10
Önceki Açılış 1.11
Değişim-0.01 %
Değişim-0.91%
Hacim 2,864,220
En Yüksek 1.11
En Düşük 1.08
20 Günlük Hareketli Ort. 1.17
50-Günlük Hareketli Ort. 1.25
65-Günlük Hacim Ort. 9,050,671
Siyah Topaç oluştu. Bu boğalarla ayılar arasında tam bir kararsızlık durumu olduğunu bildirir.
.
Leave a comment:
-
Altın fiyatları ne söylüyor?
Geçen hafta; ABD’den beklentilerden iyi gelen verilere rağmen
piyasaların gerilediği “kafa karıştıran” bir haftaydı. Cuma günü ABD tarım dışı işsizlik verileri beklentilerden az da olsa iyi gelirken, yüzde 9.7 ile son 26 yılın en yüksek oranına ulaşan işsizlik pek dikkate alınmadı.
Ali AĞAOĞLU / VATAN GAZETESİ
Aslında geçen hafta kafaları en fazla karıştıran ve haftanın “kazananı” altın oldu. 994 dolardan haftaya başlayan altın, Perşembe günü 997.65’e kadar çıktı. Altının yükselişinin sebeplerini arayan temel analistler, önümüzdeki aylardaki enflasyon endişelerini öne sürüyorlar. Altının ekürisi gümüş (anlamsız ve de alakasız bir şekilde şeker) hariç bu fikri destekleyen emtiaya rastlamak hayli zor. Mısır ve buğday yeni diplere doğru giderken, petrol ve bakır da geriliyor.
Teknik analistler ise, hisse senedi piyasalarında yaşanan ve de yaşanacak düşüşlere karşı “güvenli liman” olarak altın alındığını öne sürüyorlar. Madem ki sebep bu; altın, Dow Jones’un 6469 ile en düşük seviyesini gördüğü 6 Mart tarihinde 930-945 dolar arasındayken, neden Dow Jones 9.600 seviyelerine kadar yükseldiğinde halen daha aynı seviyelerdeydi?
Enflasyon teorisi de, güvenli liman teorisi de meseleyi tam olarak açıklamıyor.
Altın fiyatları bambaşka bir şey söylüyor!
Ne söylediği daha doğrusu ne söylemeye çalıştığı henüz daha tam olarak net değil. Belki de net olan tek bir şey var: O da “para birimlerine” daha doğrusu kaydi para sistemine olan güven sarsılmış durumda. Kısa vadede ne söylediği ise bu hafta daha bir netleşecek. Geçtiğimiz haftaki hareket aynı şiddette devam edecek olursa; hayli zor, ama imkansız değil; 1.033’teki bir önceki zirve yeniden test edilecek. (Ben de bu durumda birkaç iddia kaybedeceğim.)
Bugün ABD piyasaları tatil.
G-20’nin destek paketlerinde sona gelinmediğini söylemesi, piyasalarda sıfır faizle mal alma oyunun uzayacağı fikrini güçlendirecektir. Bu da geçtiğimiz hafta yaşanan kayıpların bir kısmını telafi edecek olsa da bir önceki zirvelerin (Dow 9.630 ve İMKB 100 de 48.334) aşılmasının zor olduğunu düşünüyorum.
İMKB 100’de hafta boyunca 42,790’dan başlayıp 43,443’e kadar yükselen trend önemli. Bu seviyelerin altına inilmesi, hele ki kapanış olması düşüş/düzeltme hareketini hızlandıracaktır.
Bugün İMKB’de hem G-20 hem de Cuma günkü ABD Borsası’ndaki hareketler nedeniyle pozitif bir açılış görülecektir. Hele ki hareketin sert yukarı olması, boşlukların oluşmasına sebep olacaktır. Kısa bir yükselişten sonra önümüzdeki günlerde, hatta bu hafta içinde bile olabilir bu boşluklar kapanacaktır.
Hafta başında yaşanabilecek bir yükseliş hareketinin çok uzun ömürlü olmasını, hele ki 47.250 seviyesini aşacak bir hamleye dönüşmesini beklemiyorum.
Leave a comment:
-
Beta **1,07
Halka Açıklık Oranı% 61,67
IMKB-100'deki Ağırlığı% 0,08
F/K Oranı13,02
PD/DD Oranı0,52
Dibe Uzaklık **% 16,50
Piyasa Değeri (USD)59.945.504
Piyasa Değeri (TL)88.000.000
Özsermaye (TL)*168.283.620
Sermaye (TL)80.000.000
Net Kar (TL)1.585.509
Net Döviz Pozisyonu (TL)-65.653.663* 2008/12** Yıllık
Leave a comment:
-
Teknik Veriler
Kapanış1.10
Açılış 1.11
Önceki Kapanış1.11
Önceki Açılış 1.09
Değişim-0.01 %
Değişim-0.90%
Hacim 5,122,515
En Yüksek 1.13
En Düşük 1.09 20
Günlük Hareketli Ort. 1.18
50-Günlük Hareketli Ort. 1.25
65-Günlük Hacim Ort. 9,082,067
Leave a comment:
-
goldas'ın yuzde 14,25'ı uc fona satıldı - referans
referans gazetesının haberıne gore; goldas'ın yuzde 14,25'ı uc fona satıldı.
Gazetenın ınternet sıtesınde konuyla ılgılı olarak bugun yayınlanan
haber asagıda bulunuyor:
" sektorunde ıstanbul menkul kıymetler borsası'na (ımkb) kote edılmıs halka acık
tek sırket olan goldas kuyumculuk'un ana ortagı goldart holdıng, uc yabancı
fona hısse satısı gerceklestırdı. Goldart holdıng, 24 hazıran'da gerceklesen
ıslemde goldas'ın sermayesının yuzde 14,25'ını temsıl eden 11 mılyon 400 bın
adet hısse senedını toplam 14 mılyon 136 bın lıra bedelle sattı. Hısse basına
1.24 tl'den gerceklesen satıs ıslemı sonrasında goldart holdıng'ın goldas'takı
payı yuzde 55,53'ten yuzde 41,28'e gerıledı. Soz konusu hısselerın 3 mılyon 900
bın adetı regulus emergıng market fund'a, 3 mılyon 700 bın adetı neos emergıng
capıtal ınvestment'a, 3 mılyon 800 bın adetı ıse porrıma ınvestment'e
satıldı.
Goldart holdıng 22 ve 23 ocak 2008 tarıhlerınde goldas'ta 1
mılyon 600 bın adetlık hısse alımı yaparak payını yuzde 55'5e cıkarmıstı. Hısse
senetlerı son uc ayda yuzde 59, son bır ayda ıse yuzde 23 oranında deger
kazanan goldas kuyumculuk'un pıyasa degerı 65 mılyon dolar cıvarında bulunuyor.
Goldas kuyumculuk'un yuzde 7'sı aralık 1999'da 51 mılyon dolarlık sırket degerı
uzerınden halka arz edılmıstı.
Yonetım kurulu baskanlıgı'na hasan
yalınkaya'nın yaptıgı goldas kuyumculuk 8, 9, 10, 14, 18, 21 ve 22 ayar altın,
925 ayar gumus ve dıger degerlı madenlerden takı uretımı gerceklestırıyor.
ıstanbul'da kurulu tesıslerınde uretım yapan goldas yılda 18 mılyon adet uretım
kapasıtesıne sahıp bulunuyor. Her yıl 5 bın yenı urunu pıyasaya suren sırketın
portfoyunde 60 bınden fazla model yer alıyor. Goldas'ın amerıkan depo
sertıfıkaları (adr) abd tezgahustu (otc) pıyasasında, c tıpı hısselerı ıse
ımkb'nın yanı sıra frankfurt ve berlın-bremen borsaları'nda ıslem goruyor.
Goldas gecen yıl fransız socıete generale'le yasadıgı tıcarı ıhtılafla gundeme
gelmıstı. Socıete generale, goldas'ın 3 bın 250 kılo altına gerı vermedıgı
ıddıasıyla 14.7 mılyon dolarlık alacak ıddası ıle adlı takıp baslatmıstı.
Yargıtay 11. Ceza daıresı ıhtılafın tıcarı oldugunu ve kavusturmaya gerek
olmadıgına karar vermıstı."
-matrıks-
Leave a comment:
-
1,25 i destek yaptı. Stoplossu çalıştırmadım. 1,50 hedefini koruyorum. Ancak, 10 iş günü olan maksimum bekleme süresini 2 iş günü daha arttırma gereği duydum. Bu gün 7. gün içersindeyiz ve alım yaptığım günden beri yurt dışı olumlu gitmedi. Sabreden kazanır mı, göreceğiz....1,33-1,35 aralığının geçilmesinden sonra ilk hedef (7-10 iş günü arası) 1,50 daha sonrası (20-30 iş günü arası ) 1,90'lar diye düşünüyorum. Bu hedeflere varabilmesi için temel şartı dünyadaki ve ülkemizdeki olumlu rüzgarın ters yöne esmemesi olarak öngörüyorum. Hareketli stoploss noktam 1,25.
Bu yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Leave a comment:
-
Yukarıdaki metni 5 Mayıs tarihinde yazmışız ve incelemem neticesinde 12 Haziran da 1,29 dan aranıza katıldım.İMKB'nin 32170 gördüğü tarih itibariyle, goldaşın son çıkışa hemen hemen iştirak etmeyen ender senetlerden olması, yukarıdaki sorulara alacığım yanıtlara göre yatırım kararımı şeklillendirecek.
1,33-1,35 aralığının geçilmesinden sonra ilk hedef (7-10 iş günü arası) 1,50 daha sonrası (20-30 iş günü arası ) 1,90'lar diye düşünüyorum. Bu hedeflere varabilmesi için temel şartı dünyadaki ve ülkemizdeki olumlu rüzgarın ters yöne esmemesi olarak öngörüyorum. Hareketli stoploss noktam 1,25. Ayrıca belirttiğim günler içinde hedefine varamaması halinde stoplossu otomatik çalıştırmayı planlıyorum.
Yukarıda yazdıklarım kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir.
Leave a comment:
-
En azindan endeksle beraber dusmedik bazen yerinde saymakta kazanctir...
Leave a comment:
-
İMKB'nin 32170 gördüğü tarih itibariyle, goldaşın son çıkışa hemen hemen iştirak etmeyen ender senetlerden olması, yukarıdaki sorulara alacığım yanıtlara göre yatırım kararımı şeklillendirecek.deniz151 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAşağıdaki Golds'a ilişkin sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
2009/3 aylık bilançosunu en son hangi tarihe kadar açıklayabilir.
Kar/zarar konusunda bir beklenti varmı (tercihan bir finanas kuruluşunca açıklanmış)
Genelkurul yapıldımı yapıldıysa ne kararlar alındı, yapılmadıysa ne zaman
Sizce yakın zamanda bedelsiz ihtimali varmı
Yeniden teşekkürlerimi sunarım.
Leave a comment:
Leave a comment: