IHEVA-İhlas Ev Aletleri

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • PEHLİVAN
    Çalışkan
    • 13 Şubat 2009
    • 1138

01.04.2009 - 18:10 - Ulusal Pazar Ihlas Ev

İhlas İşi davaya Çevirdi

Soru: İhlas Ev Aletleri’nin son yaptığı açıklama ne anlama geliyor? Lehman’dan alacağı hisselere tedbir konması olumlumudur?

Cevap: Lehman Brothers Finance SA (Lehman Brothers), Lehman Brothers Holding Inc New York’un acentası konumunda bulunuyor.
    Yaşanan global kriz nedeniyle Lehman Brothers Holding iflas etti. İhlas Holding’in opsiyon anlaşması imzaladığı Lehman Brothers ise aciz durumunda bulunuyor. Söz konusu durum karşısında İhlas Holding, Lehman Brothers’a teminat olarak verdiği 8 milyon lot İhlas Ev Aletleri hissesini geri alabilmek için yasal yollara başvurma gereği duydu.
    Price Waterhouse Coopers şirketi aciz durumunda olan Lehman Brothers’ın kayyumu konumunda bulunuyor. Kayyum şirketinin web sitesinde yer alan açıklamaya göre Lehman Brothers’ın mevcut hak ve borçların tespit edilemediği belirtilmekte.
    İhlas Holding söz konusu açıklama nedeniyle teminat olarak verdiği hisse senetleri hakkında öncelikle ihtiyati tedbir kararı aldı. Karar ile hisselerin bir başkasına verilmesinin önüne geçmeye çalışıyor.
    Ancak alınan ihtiyati tedbir kararı yeterli olmayıp ayrıca hisse senetlerinin kendisine iadesi için dava açması gerekiyor. İhlas Holding bu yönlü bir dava açtığını, hisselerin bulunmaması halinde ise hisse değerinde nakit ödemesi yapılması yönünde talepte bulundu.
    İhlas Holding’in açmış olduğu dava şüphesiz önemli. Ancak hisse senetlerinin bulunmaması halinde Lehman Brothers hisselerin değerinde ödemede bulunması gerekiyor. Mali yapısı zayıf ve aciz durumdaki bir firmanın bu ödemeyi yapıp yapamayacağı şimdilik belirsiz.
    Lehman Brothers’ın elindeki hisselerin bulunamaması halinde İhlas Holding’in alacağını tahsil edebilme olasılığının riske gireceğini düşünmekteyiz.

Yorum

• PEHLİVAN
      Çalışkan
      • 13 Şubat 2009
      • 1138

03.04.2009 - 12:19 - Ulusal Pazar Ihlas Ev

İhlas Maden’in Birleşme İsteğini SPK Yakından İzliyor

Soru: İhlas Madencilik’in aslında halka arz edilme prosedürlerini yerine getiremediği için Borsada işlem gören Okan Tekstil’i satın aldığı ve böylece birleşerek Borsada işlem görebileceği söyleniyor.Muhtemel bir birleşmede Okan Tekstil ve İhlas Ev Aletleri nasıl etkilenir? Birleşmeden sonra “OKAN” ismi devam eder mi yoksa “İHLAS MADEN” mi olur? Geçmişte bu tür bir birleşmeye örnek var mıdır?

Cevap:28 Ağustos 2009 tarihinde açıklama yapan İhlas Madencilik, hızlı bir gelişimin sağlanabilmesi açısından ve halka açık bir şirket olması nedeniyle Okan Tekstil’in tercih edildiği belirtilmekte. Şirket, Okan Tekstil hisselerinin neden satın alındığına dair ayrıntı bilgi vermemekle birlikte kendisi için yararlı olacağını ifade etmekle yetindi.
      İhlas Madencilik’in açıklaması okurumuzun yorumunu içinde barındıracak bir nitelikte. Zira halka kapalı bir firmanın halka açık bir firmayla birleşmesi halinde artık hisseleri Borsa’da işlem görebilecektir. Ancak Borsa’da işlem görme koşulunu taşımaması halinde işlem sırasının geçici kapatılma ihtimali olduğunu hatırlatmak isteriz.

Her iki şirketle ilgili olarak söz konusu dönemde birleşme olacağı yönünde piyasada söylentiler çıktı. Ancak Okan Tekstil o dönemde yaptığı açıklama ile birleşme yönünde bir plan yada çalışma olmadığını dile getirmiş idi.
      SPK ise her iki şirketin birleşmesine hassas yaklaşıyor. Bu nedenledir ki konuyla ilgili olarak Okan Tekstil’den bilgi istedi.
      Okan Tekstil 5 Mart 2009 tarihinde yaptığı açıklamada; birleşmeyle ilgili daha önce bir karar olmadığını sonradan böylesi bir karara varıldığını dile getirerek bir bakıma bilgi gizlenmesinin olmadığını ifade etti. Tekstil sektöründeki sıkıntı nedeniyle ekim ayında madencilik sektörüne geçme karar alındığını, bilahare birleşmeye karar verildiğini belirtti.
      Okan Tekstil, birleşmenin hangi şirket çatısı altında olacağı yönündeki soruya net bir cevabı olmadı. Açıklamada bu hususun daha sonra kararlaştırılacağı belirtildi.
      İMKB’de daha önce de benzer bir birleşme yaşandı. Halka kapalı bir firma olan Carefoursa, İMKB’de işlem gören Gima’yı bünyesine katarak birleşince hisseleri 24 Ağustos 2006 tarihinden itibaren Borsa’da işlem görmeye başladı.

Yorum

• yagmur
        Kıdemli
        • 29 Nisan 2008
        • 4717

*IHEVA-İlk 9 ayda 186 bin TL net karda olan İhlas Ev Aletleri, 4. çeyrekte 14.1 milyon TL net zarar açıklamıştır. Son çeyrekte esas faaliyetinden 2.4 milyon, finansman giderinden 4 milyon net gider yazan Şirket'in zararını artıran unsurlar Detes Enerji'nin sözleşme yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle 8.3 milyon TL zarar, Lehman Brothers opsiyon anlaşmasından 4.9 milyon TL zarar yazması olmuştur. Şirket'in 2008 yılında konsolide zararı 24 milyon TL olurken, ana ortaklık zararı 14 milyon TL olmuştur.
        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
          Kıdemli
          • 29 Nisan 2008
          • 4717

***IHEVA*** Ihlas Ev Aletleri Imalat Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Konu: Gayrimenkul alimi. Sirketimizin 15.04.2009 tarihli yonetim kurulu toplantisinda, 29 Ekim Cad., No: 23, Ihlas Holding Binasi, Medya Blok, K: 2, Bagimsiz Bolum No: 15 Yenibosna-Bahcelievler/Istanbul adresinde bulunan gayrimenkulun Ihlas Pazarlama A.S.'nden 10.640.000 TL bedelle (31.12.2008 tarihli son bilancomuzun, maddi duran varliklarin toplam net degerinin % 32, aktif toplaminin % 6'sina karsilik gelmektedir) satin alinmasi ile ilgili olarak Sermaye Piyasasi Kurulu Seri: IV No: 41 tebligi kapsaminda asagida bilgileri verilen degerleme raporu hazirlatilmistir. Gayrimenkulun degerlemesi Lotus Gayrimenkul Degerleme ve Danismanlik A.S. tarafindan yapilmis olup 10.640.000 TL (KDV haric) kiymet takdir edilmistir. Lotus Gayrimenkul Degerleme ve Danismanlik A.S. 14.04.2009 tarih ve Ref: 362-3221-045 sayili yazisi ile degerle me raporunda takdir olunan 10.640.000 TL (KDV haric) tutarindaki deger uzerinden, bu tasinmazin satisa konu olmasi durumunda gunumuz gayrimenkul piyasasi kosullari itibariyle adil ve makul oldugu gorus ve kanaatinde oldugunu bildirmistir. Sozkonusu gayrimenkulun degerleme raporunda belirtilen bedel uzerin- den satin alinmasina ve yapilacak olan ilk genel kurul toplantisinda ortaklarin bilgisine sunulmasina, karar verilmistir. ***IHEVA*** (15/04/2009 - 13:45:13)
          Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• HaciDimitri
            Demirbaş
            • 05 Haziran 2009
            • 0

bugün sabah iheva tavan olacak diye yazdığım için başka bir forumdan ceza aldım. doğru öngörü yapmakta suç oluyor. bu foruma yeni üye oldum. hepinize bol kazançlar.
            Vur kaç çok eski bir savaş sanatıdır. Bir zamanlar aşkta da kullanılmıştır. Günümüzde borsada kullanılmaktadır.

Yorum

• serdarkus
              Demirbaş
              • 10 Mayıs 2009
              • 0

HaciDimitri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              bugün sabah iheva tavan olacak ...
              diye yazmak suçtur hocam.
              Burada suç değilse eğer, bu suç olmadığını değil, buradakilerin suça ses etmediklerini gösterir.

Ama o yazıyı, "ben bugün ihevanın tavan olmasını bekliyorum. Çünkü benim göstergelerim/tekniğim/ duygularım öyle söylüyor.. " diye yazarsak, o zaman suç olmayacaktır. Ne orada, ne de burada..

Bu arada, bende de tek kağıt var..minik portföyde. Tesadüfen o da iheva imiş. Şans dedim.

Bu arada.. hoş geldiniz derim!

Yorum

• HaciDimitri
                Demirbaş
                • 05 Haziran 2009
                • 0

serdarkus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                diye yazmak suçtur hocam.
                Burada suç değilse eğer, bu suç olmadığını değil, buradakilerin suça ses etmediklerini gösterir.

Ama o yazıyı, "ben bugün ihevanın tavan olmasını bekliyorum. Çünkü benim göstergelerim/tekniğim/ duygularım öyle söylüyor.. " diye yazarsak, o zaman suç olmayacaktır. Ne orada, ne de burada..

Bu arada, bende de tek kağıt var..minik portföyde. Tesadüfen o da iheva imiş. Şans dedim.

Bu arada.. hoş geldiniz derim!
                gereksiz bir polemik olacak ama yazı tam olarak aşağıdaki gibi idi.

"tavan yapacak kağıt arayanlar, İHEVA yı takip etsin."
                Vur kaç çok eski bir savaş sanatıdır. Bir zamanlar aşkta da kullanılmıştır. Günümüzde borsada kullanılmaktadır.

Yorum

• EDY
                  Yasaklı
                  • 15 Aralık 2008
                  • 1381

Yorumsuz...

Yorum

• VEGAS-30
                    Katılımcı
                    • 29 Mayıs 2009
                    • 28

Sn EDY, verdiğiniz grafiklerde -128 nolu gönderinizdeki- (gerçi yorumsuz olduğunu belirtmişsiniz ama acemi biri olarak anlayamadığım için sormak durumunda kaldım) bayrak veya flama deniyor galiba öyle bir formasyona mı işaret ediyorsunuz ? cevabınıza şimdiden teşekkür ederim

Yorum

• EDY
                      Yasaklı
                      • 15 Aralık 2008
                      • 1381

VEGAS-30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sn EDY, verdiğiniz grafiklerde -128 nolu gönderinizdeki- (gerçi yorumsuz olduğunu belirtmişsiniz ama acemi biri olarak anlayamadığım için sormak durumunda kaldım) bayrak veya flama deniyor galiba öyle bir formasyona mı işaret ediyorsunuz ? cevabınıza şimdiden teşekkür ederim
                      Maalesef Sn Vegas...

Bayrak, Flama formasyonlari ve dahi OBO TOBO benim pek anlamadigim dolayisiylada ilgi alanima girmeyen seylerdir...

Yukaridaki grafiklerde özellikle ilk grafikte kirmizi yuvarlar icine almis oldugum kisimlardaki benzerlige dikkat cekmek istemistim...

Yorum

• HaciDimitri
                        Demirbaş
                        • 05 Haziran 2009
                        • 0

bu kağıdı vobla tanışmadan önce çok aldım sattım. çıkarken ani çıkışlar yapıp dinlenir. işlem hacmine bakarak dinlenme sürecine girildiği anlaşılabilir. zaten grafikte de halen aynı durumun devam ettiği dinlenerek çıkış yaptığı görülüyor. ancak bazan çok ani düşüşlerde gösterdiği olmuştur. hatta bir keresinde tabandan daha aşağıda kapatmıştı. bu nasıl oldu anlamış değilim. açığa alım yapanların pozisyonunu kapamak içinmi tabanın altına bıraktılar diye düşünmüştüm. böyle bir durumu daha sonra hiç bir tahtada görmedim.

Yorum

• stockbroker
                          Master
                          • 28 Temmuz 2008
                          • 4807

bu kağıdı vobla tanışmadan önce çok aldım sattım. çıkarken ani çıkışlar yapıp dinlenir. işlem hacmine bakarak dinlenme sürecine girildiği anlaşılabilir. zaten grafikte de halen aynı durumun devam ettiği dinlenerek çıkış yaptığı görülüyor. ancak bazan çok ani düşüşlerde gösterdiği olmuştur. hatta bir keresinde tabandan daha aşağıda kapatmıştı. bu nasıl oldu anlamış değilim. açığa alım yapanların pozisyonunu kapamak içinmi tabanın altına bıraktılar diye düşünmüştüm. böyle bir durumu daha sonra hiç bir tahtada görmedim.
                          Tabandan daha aşağıda kapatmak nasıl olabilir?Zaten taban, işlem görülen seans için görülebilecek en düşük değerdir.

Yorum

• HaciDimitri
                            Demirbaş
                            • 05 Haziran 2009
                            • 0

stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Tabandan daha aşağıda kapatmak nasıl olabilir?Zaten taban, işlem görülen seans için görülebilecek en düşük değerdir.
                            bende aynen böyle düşünüyordum. bu olay oldu. seans salonunda izliyorduk o zaman borsayı. 2007 eylül ayı falandı galiba. 3,10 dan 2,05 lere indi. o zaman sordum bu olayı brakere falan bir kuralı vardır bende bilmiyorum dedi.

Yorum

• stockbroker
                              Master
                              • 28 Temmuz 2008
                              • 4807

bende aynen böyle düşünüyordum. bu olay oldu. seans salonunda izliyorduk o zaman borsayı. 2007 eylül ayı falandı galiba. 3,10 dan 2,05 lere indi. o zaman sordum bu olayı brakere falan bir kuralı vardır bende bilmiyorum dedi.
                              Aşağıdaki durumlarda fiyat marjları serbest bırakılır.

1.Sermaye artırımı sırasında temettü oranının belirsiz olduğu durumlarda, senedin fiyatı serbest bırakılır ve serbest marjla işlemler gerçekleşir.

2. Sırası beş işgünü ve üzerinde süre ile kapatılan hisselerde, Borsa Yönetim Kurulu tarafından aksine karar alınmadıkça, hisse senedinin sırası serbest marj ile açılır.

3. Bir aylık süre içinde işlem görmeyen hisse senedinin, bir ayı takip eden ilk seansta fiyat marjları serbest bırakılıp, Bültende ilan edilir. Fiyat marjlarının serbest bırakılmasını,takip eden beşişgünü süresince işlem gerçekleşmemesi halinde hisse senedi ilgili pazarlardan Yönetim Kurulu Kararına kadar Bakanlıkça geçici olarak çıkarılır.

4. Şirketin temettü dağıttığı tarihte tedavülde yeni hisse senetleri de bulunuyorsa, bu şirketin hisse senetleri için baz fiyat hesaplanmayarak fiyatı serbest bırakılır.

Hisse fiyatı serbest bırakıldığı zaman seans içinde taban-tavan fiyat söz konusu değildir.Büyük ihtimalle bedelli sermaye artırımı sonrasında uygulanan serbest marjlı işlem gününden söz ediyorsunuz.

Bu yazdıklarımdan haberi olmayan brokeri de o pozisyonda tutan aracı kuruma diyecek bir sözüm yok.

Yorum

• mehmet emin
                                Tecrübeli
                                • 19 Ağustos 2008
                                • 303

***IHEVA***İHLAS EV ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Sermaye Artırımına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı )

Ortaklığın Adresi : Mermerciler San.Sit.7.Cad.No:12 Beylikdüzü Büyükçekmece / İstanbul
                                Telefon ve Faks No. : 0 212 875 35 62 (pbx) 0 212 875 39 87
                                Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0 212 875 35 62 (pbx) 0 212 875 39 87
                                Yapılan Açıklamanın Güncelleme Olup Olmadığı : -
                                Yapılan Açıklamanın Ertelenmiş Açıklama Olup Olmadığı : -
                                Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : -

Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 18.062.009,00
                                Mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) : 250.000.000,00
                                Mevcut Ödenmiş/Çıkarılmış Sermaye (TL) : 95.685.000,69
                                Artırım Sonrası Ödenmiş/Çıkarılmış Sermaye (TL) : 191.370.001,38
                                Bedelli Artırım Tutarı (TL) : 95.685.000,69
                                Rüçhan Hakkı Kullandırılan Tutar (TL) : 95.685.000,69
                                Rüçhan Hakkı Kısıtlanan Tutar (TL) : 0,00
                                Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%) : 100,00
                                Rüçhan Hakkı Kullandırma Fiyatı (TL) : 1,00
                                Rüçhan Haklarının Kullanımına İlişkin Kısıtlama : Yok
                                Rüçhan Haklarının Kısıtlanması Durumunda Bu Payların Satışına İlişkin Açıklama : -
                                Satılamayan Payların Taahhüdüne İlişkin Açıklama : -
                                Bedelsiz Artırım Tutarı (TL) : 0,00
                                Temettüden (TL) : 0,00
                                İç Kaynaklardan (TL) : 0,00
                                - : 0,00
                                Bedelsiz Artırım Oranı (%) : 0,00
                                Ana Sözleşme Değişikliğine İlişkin Bilgi (varsa) : -

EK AÇIKLAMALAR:
                                Şirketimiz yönetim kurulu bugün (18.06.2009) tarihli toplantısında,

Şirketimizin 250.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde çıkarılmış sermayesinin 95.685.000,69 TL tutarında %100 oranında tamamı nakit karşılanmak suretiyle 95.685.000,69 TL'den 191.370.001,38 TL'ne artırılmasına, yeni ihraç edilecek 11. tertip hisse senetlerinin hamiline olmasına ve gerekli izin için Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaat edilmesine,

Sermaye artırımından sağlanacak nakit girişinin Şirketimiz bağlı ortaklık ve iştiraklerinin geçmiş dönemdeki sermaye artırımlarına katılım taahhütlerimizin yerine getirilmesi, ana faaliyet konumuza ilişkin işletme sermayesi meydana getirerek dünya çapında ekonomik krizden doğan risklerin ve belirsizliğin arttığı bir ortamda sağlıklı olarak faaliyetlerimizin devamlılığı ve finansal borçların geri ödenmesinde kullanılmasına, karar vermiştir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

IMKB
                                'Değer verdiğinin gözünde değerlenmekten daha değerlisi ne ola ki...'

MEDUM

Yorum

Working...
                                X

Debug Information