MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • karot43
    Çalışkan
    • 17 Mart 2013
    • 2534

memsa'nın halka açıklık oranı %93...bunu bir çok arkadaşımız kağıtların çoğunun piyasada(küçük yatırımcıda)olduğunu,yani%93'nün küçük yatırımcıda,%7'lik kısmının da patronda olduğunu ısrarala savunuyorlardı/savunuyorlar...ya arkadaş kağıt üzerindeki bu baskı %7 ile kurulabilir mi...?!!? akıl var,mantık var...bu kağıtta değişik spek'lerin olduğunu ve bunların baskı kuruyor olabileceklerini savunanlarda var...ya geçin kardeşim,bu kağıtta tek spek var,o da fait...))insanların kafasını karıştırmayın,bu güne kadar yaşananlar küçük yatırımcıyı bezdirme ve elindeki kağıdı alma fırıldaklığından başka birşey değildir...)))ağzı olan konuşuyor,fantazi üretiyor...))
    AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
    GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
      Çalışkan
      • 17 Mart 2013
      • 2534

Ben artık şu hiç birşey yapmayıp,herşeyi dinsel öğelerle açıklayıp/dinsel değerlere havale edenlerden de şüphelenmeye başladım...( çünkü:sanki insanları kaderciliğe sevkedip,birşeylerden alıkoymaya çalışıyorlar gibi...( adım atıp emek verenleri hariç tutuyorum...!!!

Yorum

• karot43
        Çalışkan
        • 17 Mart 2013
        • 2534

Kağıdın bugünkü hareketini anlayamayan bir çok arkadaşımız var...bana göre bu günkü hareket,insanlara tamamen lanet ettirip sattırmak için uygulanıyor...!!!piyasalar coşarken,yerinde sayan kağıdın insanı bezdirip bıktırmasından başka ne olabilir ki...?!!?tam patron hareketi yaşanan,satın götürmeyeceğim,artmayacak mesajı vermeye çalışıyor...patronun arayıpta bulamadığı günlerden birini yaşıyoruz...!!!piyasa yatay ya da aşağı yönlü olsa normal karşılarız hepimiz...ama bu günkü gibi coşkulu yukarı hareketlerin yaşandığı bir ortamda hepimiz çıldırıyoruz sanırım,işte patronda çıldırtmaya ve mal kapmaya çalışıyor...!!!psikolojiye ve sinirlere oynuyor alçak,umutları söndürmek amacı...!!!sizi bilmem ama bende granit gibi sinir var,ben onu anlıyorum,yapmaya çalıştığı alçaklığı da biliyorum...))benim önerim ekranlardan uzak durun,kağıdınıza sahip çıkın...!!!yatırım önerisi değildir,sadece sesli düşüncelerimdir...))

Yorum

• karot43
          Çalışkan
          • 17 Mart 2013
          • 2534

arkadaşlar,forumlarda çok traji-komik şeyler yaşanıyor...patron kağıdı aşağı çekiyor,ah vah...birkaç gün sonra yukarı çekiyor,herkes seviniyor...ya,ne oldu da seviniyorsunuz arkadaş,aşağı çektiği kadar yükseltti yaa...))gülermisin,ağlarmısın...ben gülüyorum valla...))

Yorum

• Intelligent
            Katılımcı
            • 12 Eylül 2013
            • 110

Bugün öğleden sonrası için izin aldım. Başka işlerim de vardı ama öncelikle aşağıdaki iki dilekçeyi iadeli / taahhutlu gönderdim ve inanın çok rahatladım. Inş. etkisi olur ama olsun veya olmasın insan rahatlıyor.

1. GUMRUK VE TICARET BAKANLIGINA
            ANKARA

Hissedari bulundugum Mensa Sinai Ticari Mali Yatirimlar Anonim Sirketinin 04.09.2013 gunu saat 11.30 da yapacagi olaganustu genel kurula katilmak icin sirket genel merkezine gittim. Toplantı için beklediğim 1 saat boyunca (11.30-12.30 arasi) hiçbir Ticaret bakanligi temsilcisi, sirket yonetim kurulu uyesi ve sirket yetkilisinin hazir bulunmadigini gördum. Ekteki tutanaklarda detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Ayrica, ayni gun içerisinde Istanbul il Ticaret mudurlugune dilekce ile basvurarak genel kurul icin sirket tarafindan bakanlik temsilcisi talep edilip edilmedigini sordum. Cevaba verilen fax ektedir. İl ticaret mudurlugu boyle bir basvurunun olmadigi belirtmisdir.

Biz hissedarlarinı Turkiyenin değişik illerinden kaldirip getiren MENSA yoneticileri toplantıya iki saat kala genel kurulu iptal edip bizleri mağdur etmislerdir. Ancak isin vahim kismi Ticaret bakanligindan zaten temsilci istemeyerek bu iptal niyetlerinin en bastan beri var oldugunun ve tek amaclarinin haklarini aramak olan biz yatirimcilari yildirmak olduğu aşikardır. Sirket merkezinde hicbir yetkilinin olmaması da bunun acik bir delilidir.

2012 olagan genel kurulunu bile henüz yapamamis olan, iki seferdir genel kurullarinı yasal olmayan sebeplerle iptal ederek yatirimcilarini magdur eden Mensa Sinai Ticari ve Mali yatirimlar A.S ye tarafinizdan kayyum atanmasini talep ediyorum.

Saygilarimla arz ederim.

Adres: ad soyad
            Tc: imza
            Tel: tarih

MENSA GAYRİMENKUL VE İNŞAAT A.Ş.
            (Ulutaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.)

İSTANBUL XX.09.2013

Sermaye piyasası kurulu bültenini 15.05.2013 tarihi ve 17/550 sayılı, 2013/16; f) Oydan Yoksun Pay ihracına ilişkin sözleşmenin Şirket dışına çıkarılması nedeniyle, bu sözleşme nedeniyle Şirketin bağlı ortaklığı Mensa Gayrimenkul ve İnşaat A.Ş.’ye gelebilecek herhangi bir yükümlülüğün kayıtsız şartsız Faik ULUTAŞ tarafından ödeneceğinin Faik ULUTAŞ tarafından taahhüt edilmesi, gerektiğine karar vermişti.

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT MALİ TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası (“TL”) olarak ifade edilmiştir.) (Seri:XI, No:29 Konsolide Olmayan)
            23. FİNANSAL TABLOLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLEYEN YA DA FİNANSAL TABLOLARIN AÇIK, YORUMLANABİLİR VE ANLAŞILABİLİR OLMASI AÇISINDAN GEREKLİ OLAN DİĞER HUSUSLAR
            1. Şirketler grubumuz, tekstil sektöründe sahip olduğu güçlü bilinirliği kullanarak üretime bağlı olmaksızın da faaliyet gösterebilmek istemekte ve bu alanda üretici kimliğinden ziyade ticari kimliğini ön plana çıkarmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda yeniden yapılanan şirketimize ait iplik üretim tesisi ve müştemilatı, 01/05/2013 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle geçerli olmak üzere "Marafil Teks. Mad. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti'ne" kiralanmıştır. Kira sözleşmesinin toplam tutarı KDV dahil 9.204.000 TL'ye tekabül etmektedir.
            2. Şirketin 11.03.2013 tarih 2013/11 sayılı yönetim kurulu kararı ile Şirketin ihraç ettiği Oydan Yoksun Paylar'ın belirli bir kısmının yabancı bir yatırımcıya tahsis koşulları ve halka arz sonrası karşılıklı alım satım koşullarını düzenleyen opsiyon sözleşmesinin, sözleşmeyi kül halinde devralmayı teklif eden taraflardan, şirketin iştiraki olan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş.’ne devredilmesine, aynı sözleşme kapsamında daha önceden verilmiş rehin bedeli olan ve şirketin BSI Bank-Swıtzerland hesabında tutulan 55.202.177.-TL’nın sözleşmeyi üstlenen şirket namına Generali İnternational’e ödenmesine, ödenen bu tutarın Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. paylarının satınalınmasından kaynaklı borca mahsup edilmesine karar verilmiştir. Akabinde Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş.’ne devir ve temlik edilen opsiyon sözleşmesi, Volt Yatırım Gayrimenkul ve Enerji A.Ş. tarafından kül halinde Faik ULUTAŞ’a devredilmiştir. Böylece şirket yada iştiraklerinin sözkonusu sözleşme kapsamında herhangi bir yükümlülüğü kalmamıştır. Bu hususta SPK tarafından şirkete tebliğ edilen 17/05/2013 tarihli yazıda, bu sözleşmenin şirket dışına çıkartılması nedeniyle, şirket iştiraki Mensa Gayrimenkul’e gelebilecek herhangi bir yükümlülüğün Faik Ulutaş tarafından karşılanacağına dair taahhütname istenmiş olup, bu taahhütname Faik Ulutaş tarafından verilmiştir.

06.02.2013 tarihinde oydan yoksun pay (MEMS1) adi paya dönüşmüş olup 05.02.2013 tarihinden önce sahip olduğum ........ adetlik MEMS1 hisselerinin nominal değeri 1 TL üzerinden Mensa GayrimenkulA.Ş.) tarafından satın alınmasını, bu yükümlülüğü kayıtsız şartsız üstlenen Faik ULUTAŞ tarafından masrafın karşılanmasını istiyorum.

Aşağıdaki hesap numarasına ödemenin yapılması, HALKBANK yatırım hesabımda bulunan .......... adetlik eski MEMS1 hissenin Faik ULUTAŞ tarafından geri alınmasını kabul ediyorum. Ödeme yapılmaması maddi yönden zarara uğratılmam nedeniyle tarafımca zararımın giderilmesi amacıyla 15.05.2013 tarihi itibariyle yasal faiziyle birlikte karşılanması için T.C. Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açma hakkımın saklı kalma koşuluyla gereğinin yapılmasını istiyorum.

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Ben artık şu hiç birşey yapmayıp,herşeyi dinsel öğelerle açıklayıp/dinsel değerlere havale edenlerden de şüphelenmeye başladım...( çünkü:sanki insanları kaderciliğe sevkedip,birşeylerden alıkoymaya çalışıyorlar gibi...( adım atıp emek verenleri hariç tutuyorum...!!!

Yorum

• karot43
              Çalışkan
              • 17 Mart 2013
              • 2534

Intelligent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Bugün öğleden sonrası için izin aldım. Başka işlerim de vardı ama öncelikle aşağıdaki iki dilekçeyi iadeli / taahhutlu gönderdim ve inanın çok rahatladım. Inş. etkisi olur ama olsun veya olmasın insan rahatlıyor.

1. GUMRUK VE TICARET BAKANLIGINA
              ANKARA

Hissedari bulundugum Mensa Sinai Ticari Mali Yatirimlar Anonim Sirketinin 04.09.2013 gunu saat 11.30 da yapacagi olaganustu genel kurula katilmak icin sirket genel merkezine gittim. Toplantı için beklediğim 1 saat boyunca (11.30-12.30 arasi) hiçbir Ticaret bakanligi temsilcisi, sirket yonetim kurulu uyesi ve sirket yetkilisinin hazir bulunmadigini gördum. Ekteki tutanaklarda detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Ayrica, ayni gun içerisinde Istanbul il Ticaret mudurlugune dilekce ile basvurarak genel kurul icin sirket tarafindan bakanlik temsilcisi talep edilip edilmedigini sordum. Cevaba verilen fax ektedir. İl ticaret mudurlugu boyle bir basvurunun olmadigi belirtmisdir.

Biz hissedarlarinı Turkiyenin değişik illerinden kaldirip getiren MENSA yoneticileri toplantıya iki saat kala genel kurulu iptal edip bizleri mağdur etmislerdir. Ancak isin vahim kismi Ticaret bakanligindan zaten temsilci istemeyerek bu iptal niyetlerinin en bastan beri var oldugunun ve tek amaclarinin haklarini aramak olan biz yatirimcilari yildirmak olduğu aşikardır. Sirket merkezinde hicbir yetkilinin olmaması da bunun acik bir delilidir.

2012 olagan genel kurulunu bile henüz yapamamis olan, iki seferdir genel kurullarinı yasal olmayan sebeplerle iptal ederek yatirimcilarini magdur eden Mensa Sinai Ticari ve Mali yatirimlar A.S ye tarafinizdan kayyum atanmasini talep ediyorum.

Saygilarimla arz ederim.

Adres: ad soyad
              Tc: imza
              Tel: tarih

MENSA GAYRİMENKUL VE İNŞAAT A.Ş.
              (Ulutaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.)

İSTANBUL XX.09.2013

Sermaye piyasası kurulu bültenini 15.05.2013 tarihi ve 17/550 sayılı, 2013/16; f) Oydan Yoksun Pay ihracına ilişkin sözleşmenin Şirket dışına çıkarılması nedeniyle, bu sözleşme nedeniyle Şirketin bağlı ortaklığı Mensa Gayrimenkul ve İnşaat A.Ş.’ye gelebilecek herhangi bir yükümlülüğün kayıtsız şartsız Faik ULUTAŞ tarafından ödeneceğinin Faik ULUTAŞ tarafından taahhüt edilmesi, gerektiğine karar vermişti.

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT MALİ TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası (“TL”) olarak ifade edilmiştir.) (Seri:XI, No:29 Konsolide Olmayan)
              23. FİNANSAL TABLOLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLEYEN YA DA FİNANSAL TABLOLARIN AÇIK, YORUMLANABİLİR VE ANLAŞILABİLİR OLMASI AÇISINDAN GEREKLİ OLAN DİĞER HUSUSLAR
              1. Şirketler grubumuz, tekstil sektöründe sahip olduğu güçlü bilinirliği kullanarak üretime bağlı olmaksızın da faaliyet gösterebilmek istemekte ve bu alanda üretici kimliğinden ziyade ticari kimliğini ön plana çıkarmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda yeniden yapılanan şirketimize ait iplik üretim tesisi ve müştemilatı, 01/05/2013 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle geçerli olmak üzere "Marafil Teks. Mad. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti'ne" kiralanmıştır. Kira sözleşmesinin toplam tutarı KDV dahil 9.204.000 TL'ye tekabül etmektedir.
              2. Şirketin 11.03.2013 tarih 2013/11 sayılı yönetim kurulu kararı ile Şirketin ihraç ettiği Oydan Yoksun Paylar'ın belirli bir kısmının yabancı bir yatırımcıya tahsis koşulları ve halka arz sonrası karşılıklı alım satım koşullarını düzenleyen opsiyon sözleşmesinin, sözleşmeyi kül halinde devralmayı teklif eden taraflardan, şirketin iştiraki olan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş.’ne devredilmesine, aynı sözleşme kapsamında daha önceden verilmiş rehin bedeli olan ve şirketin BSI Bank-Swıtzerland hesabında tutulan 55.202.177.-TL’nın sözleşmeyi üstlenen şirket namına Generali İnternational’e ödenmesine, ödenen bu tutarın Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. paylarının satınalınmasından kaynaklı borca mahsup edilmesine karar verilmiştir. Akabinde Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş.’ne devir ve temlik edilen opsiyon sözleşmesi, Volt Yatırım Gayrimenkul ve Enerji A.Ş. tarafından kül halinde Faik ULUTAŞ’a devredilmiştir. Böylece şirket yada iştiraklerinin sözkonusu sözleşme kapsamında herhangi bir yükümlülüğü kalmamıştır. Bu hususta SPK tarafından şirkete tebliğ edilen 17/05/2013 tarihli yazıda, bu sözleşmenin şirket dışına çıkartılması nedeniyle, şirket iştiraki Mensa Gayrimenkul’e gelebilecek herhangi bir yükümlülüğün Faik Ulutaş tarafından karşılanacağına dair taahhütname istenmiş olup, bu taahhütname Faik Ulutaş tarafından verilmiştir.

06.02.2013 tarihinde oydan yoksun pay (MEMS1) adi paya dönüşmüş olup 05.02.2013 tarihinden önce sahip olduğum ........ adetlik MEMS1 hisselerinin nominal değeri 1 TL üzerinden Mensa GayrimenkulA.Ş.) tarafından satın alınmasını, bu yükümlülüğü kayıtsız şartsız üstlenen Faik ULUTAŞ tarafından masrafın karşılanmasını istiyorum.

Aşağıdaki hesap numarasına ödemenin yapılması, HALKBANK yatırım hesabımda bulunan .......... adetlik eski MEMS1 hissenin Faik ULUTAŞ tarafından geri alınmasını kabul ediyorum. Ödeme yapılmaması maddi yönden zarara uğratılmam nedeniyle tarafımca zararımın giderilmesi amacıyla 15.05.2013 tarihi itibariyle yasal faiziyle birlikte karşılanması için T.C. Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açma hakkımın saklı kalma koşuluyla gereğinin yapılmasını istiyorum.
              eline ve emeğine sağlık dostum,işte bu...emek vererek ve çaba sarfederek kazanabiliriz ancak...))

Yorum

• Intelligent
                Katılımcı
                • 12 Eylül 2013
                • 110

Bence, toplantı gününe kadar birşeyler olmaz ve o küçücük oda da toplantı yapılırsa buna bin pişman olurlar. Bu durum, çok büyük olaylara neden olur ve bunu yapmak cesaret ister. KY burnunda soluyor ve ulutaşları bu haliyle karşısında görünce ne yapar bilemem.

Yorum

• karot43
                  Çalışkan
                  • 17 Mart 2013
                  • 2534

oturuyor birileri laf üretiyor,akıl veriyor,ahkam kesiyor..!!!.gerçekse ahkam kestikten sonra da,kendi kendine acaba abarttım mı diye düşünenlerde vardır...hatta ben neymişim be diyenlerde oluyordur...))kendisi bile söylediğine inanmıyordur sanırım,ama forumda yazmış olmak için yazıyor işte...)) ainesi iştir kişinin,lafa bakılmaz...!!!

Yorum

• karot43
                    Çalışkan
                    • 17 Mart 2013
                    • 2534

Intelligent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Bence, toplantı gününe kadar birşeyler olmaz ve o küçücük oda da toplantı yapılırsa buna bin pişman olurlar. Bu durum, çok büyük olaylara neden olur ve bunu yapmak cesaret ister. KY burnunda soluyor ve ulutaşları bu haliyle karşısında görünce ne yapar bilemem.
                    bırak orada yapsınlar,komşularına da rezil olsunlar...!!!gerçekse:rezilin rezilliği ne kadar olur ki...))

Yorum

• karot43
                      Çalışkan
                      • 17 Mart 2013
                      • 2534

Çocukları kucağa alıp direksiyona oturur babalar,baba:vitese takar,debriyaja basar,gaza basar,frene basar ve direksiyona çocuk yapışır ama asıl irade babaya aittir...araba nereye gidecek ve nasıl gidecek,hepsi babanın iradesindedir...!!!ama çocuk,arabayı ben kullandım yanılsaması yaşar ve mutlu olur...!!!bazan bunu büyükler de farklı ortamlarda yaşar:ben şuyum,buyum sanır kendisini,ama irade başkasındadır...ama o,bir yanılsama yaşamaktadır...!!!o yetişkin rahatsız değilse:biz hiç değiliz...bu örnek,sadece tatlı rüyadan uyandırmak için dostça verilmiş,çarpıcı bir örnektir...(

Yorum

• karot43
                        Çalışkan
                        • 17 Mart 2013
                        • 2534

kağıdımız %3,57 artmış,sevinelim mi...hülauuğ,hülauuuğğğ...))

Yorum

• siname
                          Bağımlı
                          • 18 Eylül 2013
                          • 1034

karot abi nasılsın bu dünyada kimileri koyun olmayı seçer kimileri çoban olmayı Allah koyun olmaktan uzak etsin bizi hem kader çatalı iki yoldur hangi yola girersen gene önüne iki çatalı yol girer ve bu hep böyle devam eder insan akıl sahibiyse oturmaz çabalar çabalar taki ölene kadar hiç usanmadan benim kader anlayışım bu yan gelip yatmak değil

Yorum

• karot43
                            Çalışkan
                            • 17 Mart 2013
                            • 2534

siname Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            karot abi nasılsın bu dünyada kimileri koyun olmayı seçer kimileri çoban olmayı Allah koyun olmaktan uzak etsin bizi hem kader çatalı iki yoldur hangi yola girersen gene önüne iki çatalı yol girer ve bu hep böyle devam eder insan akıl sahibiyse oturmaz çabalar çabalar taki ölene kadar hiç usanmadan benim kader anlayışım bu yan gelip yatmak değil
                            sevgili dostum,ben dindar biri değilim ama iyi bir vicdana sahibim...!!!ama dinsel açıdan baktığımda:allahın verdiği akıl,fikir ve gücü kullanmayıp herşeyi allahtan beklemek bence en büyük günah olsa gerek...:!!!

Yorum

• karot43
                              Çalışkan
                              • 17 Mart 2013
                              • 2534

bütün forumlarda bir birliktelik söylemi dillendiriliyor...evet,bende birliktelikten yanayım...ama birliktelik genel bir kavramdır...birliktelikler içerik ve kapsama göre ikiye ayrılabilir...
                              1-geçici birlikler
                              2-sürekli birlikler
                              bizim birliğimiz 1,maddeye uyar...!!!
                              geçici birlik:
                              geçici birlikler düşünsel birlikten çok eylemsel birliktir...yapılacak iş ve eylemler üzerinde ortak kararlarla oluşur...!!!
                              sadece konuşan ve iş yapmayanlar bu birlikte yer alamazlar...!!!
                              yapılacak ya da yapılan eylem ve işleri baltalayanlar bu birlikte yer alamazlar...!!!
                              yapılacaklar ortaklaşa kararlaştırılır,iş üzerinde birlik sağlanır...!!!
                              samimiyet ve dürüstlük temel kuraldır...!!!
                              amaca hizmet etmeyen,etmeyecek olan fikir ve düşünceler birliğin gündeminde olamaz..!!!.
                              üyelerin aşağılandığı,hakarete uğradığı ve hizaya getirilmeye çalışıldığı platformlar birlikteliğin geliştirildiği ya da geliştirileceği zemin olamaz...!!!
                              alınacak kararlara uymayacak insanların söz hakkı olamaz...!!!
                              birlikteliğin süresi amacın gerçekleşmesine bağlıdır,amaç gerçekleşince biter,bitebilir demek daha doğru(oluşan dostluklar bitmez......!!!
                              bu şartlara uyulacaksa ben birlikteliğe varım...!!!

Yorum

• karot43
                                Çalışkan
                                • 17 Mart 2013
                                • 2534

dediğim gibi:birlik genel bir kavramdır...birlik olsun,olsun da:niçin,neden ve nasıl sorularına yanıt vermeyen birliktelikler,hava civadır arkadaşlar...))birlikteliklerin ilkeler üzerine oturması şarttır...yoksa laf etti bal kabağı olur...))

Yorum

Working...
                                X

Debug Information