MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gokalp80
    Tecrübeli
    • 11 Eylül 2013
    • 522

2. Batıl kararlar
    MADDE 391- (1) Yönetim kurulunun kararının batıl olduğunun tespiti mahkemeden istenebilir. Özellikle;
    a) Eşit işlem ilkesine aykırı olan,
    b) Anonim şirketin temel yapısına uymayan veya sermayenin korunması ilkesini gözetmeyen,
    c) Pay sahiplerinin, özellikle vazgeçilmez nitelikteki haklarını ihlâl eden veya bunların kullanılmalarını kısıtlayan ya da güçleştiren,
    d) Diğer organların devredilemez yetkilerine giren ve bu yetkilerin devrine ilişkin,
    kararlar batıldır.

Yorum

• karot43
      Çalışkan
      • 17 Mart 2013
      • 2534

gokalp80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      4. Riskin erken saptanması ve yönetimi
      MADDE 378- (1) Pay senetleri borsada işlem gören şirketlerde, yönetim kurulu, şirketin varlığını, gelişmesini ve devamını tehlikeye düşüren sebeplerin erken teşhisi, bunun için gerekli önlemler ile çarelerin uygulanması ve riskin yönetilmesi amacıyla, uzman bir komite kurmak, sistemi çalıştırmak ve geliştirmekle yükümlüdür. Diğer şirketlerde bu komite denetçinin gerekli görüp bunu yönetim kuruluna yazılı olarak bildirmesi hâlinde derhal kurulur ve ilk raporunu kurulmasını izleyen bir ayın sonunda verir.
      (2) Komite, yönetim kuruluna her iki ayda bir vereceği raporda durumu değerlendirir, varsa tehlikelere işaret eder, çareleri gösterir. Rapor denetçiye de yol
      sevgili dost,bunlar TTK maddeleri değil mi...?!!?
      AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
      GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• gokalp80
        Tecrübeli
        • 11 Eylül 2013
        • 522

I - İlân, teminat ve kanun yolu
        MADDE 448- (1) Yönetim kurulu iptal veya butlan davasının açıldığını ve duruşma gününü usulüne uygun olarak ilân eder ve şirketin internet sitesine koyar.
        (2) İptal davasında üç aylık hak düşüren sürenin sona ermesinden önce duruşmaya başlanamaz. Birden fazla iptal davası açıldığı takdirde davalar birleştirilerek görülür.
        (3) Mahkeme, şirketin istemi üzerine muhtemel zararlarına karşı davacıların teminat göstermesine karar verebilir. Teminatın nitelik ve miktarını mahkeme belirler.
        II - Kararın yürütülmesinin geri bırakılması
        MADDE 449- (1) Genel kurul kararı aleyhine iptal veya butlan davası açıldığı takdirde mahkeme, yönetim kurulu üyelerinin görüşünü aldıktan sonra, dava konusu kararın yürütülmesinin geri bırakılmasına karar verebilir.

Yorum

• gokalp80
          Tecrübeli
          • 11 Eylül 2013
          • 522

Genel kurul kararı aleyhine iptal veya butlan davası açıldığı takdirde mahkeme, yönetim kurulu üyelerinin görüşünü aldıktan sonra, dava konusu kararın yürütülmesinin geri bırakılmasına karar verebilir.

Yorum

• gokalp80
            Tecrübeli
            • 11 Eylül 2013
            • 522

(3) Genel kanunî yedek akçe sermayenin veya çıkarılmış sermayenin yarısını aşmadığı takdirde, sadece zararların kapatılmasına, işlerin iyi gitmediği zamanlarda işletmeyi devam ettirmeye veya işsizliğin önüne geçmeye ve sonuçlarını hafifletmeye elverişli önlemler alınması için kullanılabilir

Yorum

• gokalp80
              Tecrübeli
              • 11 Eylül 2013
              • 522

III - Kâr payı ile yedek akçeler arasında ilgi
              MADDE 523- (1) Kanunî ve esas sözleşmede öngörülen isteğe bağlı yedek akçeler ayrılmadıkça pay sahiplerine dağıtılacak kâr payı belirlenemez.
              (2) Genel kurul;
              a) Aktiflerin yeniden sağlanabilmesi için gerekliyse,
              b) Bütün pay sahiplerinin menfaatleri dikkate alındığında, şirketin sürekli gelişimi ve olabildiğince kararlı kâr payı dağıtımı yönünden haklı görülüyorsa,
              Kanunda ve esas sözleşmede öngörülenlerden başka yedek akçe ayrılmasına da karar verebilir.
              (3) Esas sözleşmede hüküm bulunmasa bile, genel kurul, şirketin işçileri için yardım sandıkları ve diğer yardım örgütleri kurulması veya bunların sürdürülebilmesi amacıyla veya diğer yardım ve hayır amaçlarına hizmet etmek üzere, bilânço kârından yedek akçe ayırabilir.

Yorum

• gokalp80
                Tecrübeli
                • 11 Eylül 2013
                • 522

evet karot hocam

Yorum

• gokalp80
                  Tecrübeli
                  • 11 Eylül 2013
                  • 522

halk bankası şirkete borcunu ödemesi için protesto çektimi yoksa sehven unuttu mu

Yorum

• karot43
                    Çalışkan
                    • 17 Mart 2013
                    • 2534

Geçmişte birileri ne diyordu: adamlar herşeyi yasalara uydurarak yapmışlarmış,mış,mııışşş...!!!

bence bu art niyetli bir yaklaşım ve söylemdir...!!!

yaşanan ve yapılan uygulamalar ile TTK ortada...!!!

sadece bizim hakkımızı bilmemiz ve hakkımızı aramakla ilgilidir olay...!!!

biz itiraz etmedikçe,elbette herşey yasalara uygun gibi görünecektir...!!!

biz hakkımızı aramadıkça,hiç bir devlet kuruluşu bu adamların yakasına yapışmaz...!!!

tercih bizim,arkadaşlar...!!!birileri dün bizleri uyutuyordu,belki hala birilerimizi uyutuyor/uyutmaya çalışıyordur...))

Yorum

• karot43
                      Çalışkan
                      • 17 Mart 2013
                      • 2534

gokalp80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      halk bankası şirkete borcunu ödemesi için protesto çektimi yoksa sehven unuttu mu
                      ne zamandır bu konu ile ilgili bir haber yayınlamadılar,nedense geç kaldılar bu kez...))oysa:halkbankası haberleri otomatiğe bağlanmıştı...))

Yorum

• gokalp80
                        Tecrübeli
                        • 11 Eylül 2013
                        • 522

BANKACILIK KANUNU HALK BANKASDI OLAYINI SONRA ORADAN BAKACAM ne güzel krediyi çek son ödeme tarihi 2012 ağustos olan krediyi 2014 haziran görüşüyoruz gibi laflarla oyala

Yorum

• karot43
                          Çalışkan
                          • 17 Mart 2013
                          • 2534

Arkadaşlar suç duyurusu yapanlar aşağıdakine benzer dilekçe örneği ile beraber yaptıkları suç duyurusu dilekçesinin fotokopisini imzalayarak iadeli taahüdlü spk’ya göndermeyi ihmal etmesinler…!!!

T.C.BAŞBAKANLIK SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANLIĞINA
                          ANKARA

Ortağı bulunduğum Mensa Sınai Ticari Mali Yatırımlar AŞ.’de yaşanan olumsuzluklarla ilgili,Bakırköy TC.Başsavcılığı’na gönderilmek üzere,…….tarih ve ….sayılı suç duyurusu dilekçesi ile TC.………Başsavcılığına başvuru yaptım.İlgili suç duyurumun örneği ektedir.
                          Gereğini bilgilerinize sunarım…../07/2014
                          Ad-soyad
                          İmza

Ek:….sayfa dilekçe örneği

Adres:

Yorum

• gokalp80
                            Tecrübeli
                            • 11 Eylül 2013
                            • 522

8. Kredinin Tasfiyesi

Kullandırılan krediye ilişkin anapara, faiz, komisyon, vergi ve fon payı şeklindeki kesintilerin tamamının tahsil edilmesi ile o kredinin riski sıfırlanmış olur. Kredi ilişkisinin tasfiyesi ise riski sıfırlanmış olan kredi hesabına ilişkin limitin tekrar kullanılmamak üzere iptal edilmesi ile olur. Kredi ilişkisi,

• haciz, iflas, konkordato, ödemeyi tatil, hacir altına alınma, devamlı protesto, ticari terk, ölüm, mahkumiyet, şirketlerde infisah ve tasfiye, aşırı borçlanma vb. nedenlerle gerçek ve tüzel kişilerin durumlarında meydana gelen olumsuz değişiklikler,
                            • kredinin işleyiş biçimi açısından banka kredi politikalarına uymaması,
                            • banka likiditesindeki olumsuz gelişmeler

gibi nedenlerle imzalanan sözleşme veya taahhütname hükümleri doğrultusunda banka tarafından tasfiye edilebilir.

Kanuni takibe geçilebilmesi kredinin, müşteriden geri talep edilebilir hale gelebilmesi için öncelikle kredinin kat edilerek, kat ihtarnamesi ile borçludan istenmesi, bir başka anlatımla müşterinin temerrüde düşürülmesi gerekir. Borcun geri ödenmesini talep eden ihtarnameler genellikle noter aracılığı ile gönderilir.

Yorum

• gokalp80
                              Tecrübeli
                              • 11 Eylül 2013
                              • 522

E. Alacaklının temerrüdü

I. Koşulları

MADDE 106- Yapma veya verme edimi gereği gibi kendisine önerilen alacaklı, haklı bir sebep olmaksızın onu kabulden veya borçlunun borcunu ifa edebilmesi için kendisi tarafından yapılması gereken hazırlık fiillerini yapmaktan kaçınırsa, temerrüde düşmüş olur.

Alacaklı, müteselsil borçlulardan birine karşı temerrüde düşerse, diğerlerine karşı da temerrüde düşmüş olur.

II. Hükümleri

Yorum

• Intelligent
                                Katılımcı
                                • 12 Eylül 2013
                                • 110

Mehmet hocam, faizi eklemiyor muyuz? Aradan 7 yıl geçmiş, bileşik faiz olarak hesaplansa total en az %50 faiz olmalı diye düşünüyorum.

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                şirkette yapılan yolsuzluğun boyutu:

1-Halkbankasından alınan kredi(2007) yaklaşık 58,000,000 dolar=125,000,000 TL
                                2-OYP(MEMS1) 70,000,000 TL
                                3-2010 Sermaye azaltım ve arttırımı 81,000,000TL
                                4-2010,2011,2012,2013 GCL,BERNA,4P TEKSTİL İLE SOYGUN 100,000,000 TL
                                TOPLAM 376,000,000 TL

Ayrıca şuan yaklaşık 150,000,000 TL zarar olduğu iddia ediliyor,onuda eklersek: toplam 526,000,000 TL götürmüş adamlar...!!!
                                yapılan manipülasyon ve spekülasyonda kazanılan paralar hariç daha...!!!
                                Bu paralar kasaya dönerse,kağıdın fiyatı ne olur sizce...?!!?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information