Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Bütün dostlar bilsin ki: bütün alçak ve işbirlikçilere rağmen bu savaştan biz zaferle çıkacağız...!!!sadece vicdan sahibi savcı ve hakimlere ihtiyacımız var,umarım onlar da tükenmemiştir...!!!
AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE
ben ve arkadaşlarım,ki bütün ortaya konan çabalar ortak: kahramanlık diye dillendirilen payelere ihtiyacımız yok...!!!biz sürdüğümüz yaşamın kahramanı olduğumuzun bilincindeyiz,sadece namussuzlara ortak olmama ve namussuzlarla hesaplaşma derdimiz var...!!!alkış falan istemiyoruz,çünkü herşeyi öncelikle kendimiz için yapıyoruz,bu arada birilerine de yararlı olmak hoşumuza gidiyor elbet...!!!bu böyle biline...!!!çakalların uluması bizi yolumuzdan alı koymadı,bundan sonrada koymayacaktır...!!!
yani sözün kısası: kimse bir yerlerde mastürbasyon yapmasın,biz ne olduğumuzun ve ne yaptığımızın farkındayız dostlar...!!!ama,bizim dışımızdakiler istediklerini istedikleri biçimde yapabilirler,bizi karıştırmasınlar...!!!
Anonim ve limited şirketlerin sözleşmelerini Türk Ticaret Kanunu'na uyumlu hale getirmeleri için tanınan süre 30 Haziran'da sona erecek.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, anonim ve limited şirketlerin sözleşmelerini, Türk Ticaret Kanunu'na (TTK) uyumlu hale getirmeleri için öngörülen sürenin 30 Haziran'da sona ereceğini bildirdi.
Yazıcı, yazılı açıklamasında, yeni Türk Ticaret Kanunu ile şirketlere yönelik reel hayata uygun birçok yeni düzenleme getirildiğini ve şirketlerin bu düzenlemelere adapte olabilmesi için birtakım geçiş süreleri öngörüldüğünü ifade etti.
Bu kapsamda, anonim şirketlerin esas sözleşmelerini ve limited şirketlerin şirket sözleşmelerini TTK'ya uyumlu hale getirmeleri için kanunda 1 yıllık süre tanındığını anımsatan Yazıcı, şunları kaydetti:
"Şirketlerimiz için tanınan bu süre 30 Haziran 2014'te doluyor. Şirketlerimizin gerekli değişiklikleri yapmaması durumunda, sözleşmelerdeki düzenlemeler yerine anılan tarihten sonra kanundaki ilgili hükümler uygulanmaya başlayacak
Kanun ile bağımsız denetime tabi olan sermaye şirketlerinin internet sitesi açması ve bu sitenin bir bölümünü şirketçe kanunen yapılması gerekli ilanların yapılmasına özgülemek zorunda olduğunu düzenlemiştir. İnternet sitelerinde yayınlanması gerekli içerik ise Sermaye Şirketlerinin Açacakları İnternet Sitelerine Dair Yönetmelik ile detaylı olarak açıklanmıştır.
6. Ultra Vires Yasağı – Yetki Dışı İşlem Yasağı
Eski düzenleme ile kanunda yer alan ultra vires yasağı, yani şirketin ancak ana sözleşmesinde yazılı faaliyet alanı çerçevesinde yaptığı işlerden sorumlu olması kuralı kalkmış olup, artık şirketlerin yapabileceği işlemlerin sınırını işletme konusu çizmemektedir. Yani şirketin amacı ve konusu dışında yaptığı işlemler de şirketi bağlayacaktır.
Yönetim Kurulu Üyelerinin
Sorumluluğu: Yönetim Kurulu üyeleri,
kanundan ve esas sözleşmeden
doğan yükümlülüklerini ihlal ettikleri
takdirde, kusurları olmadığını
ispatlamadıkları sürece, şirkette, pay
sahiplerine ve şirket alacaklılarına
karşı sorumludurlar. Yönetim Kurulu
üyelerinin görev ve yetkilerini
devretmiş olmaları halinde, görev ve
yetkilerini devrettikleri kişinin kanuna
ve esas sözleşmeye aykırı fiil ve