Gunaydin herkeze
MEMSA Mensa Mensucat
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
forumda meydana gelen bir arıza bir haftalık yazılanları silmiş,arkadaşlar...eğer önemli paylaşımlarınız vardıysa:yeniden paylaşmanız yararlı olacaktır...!!!AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE
Yorum
-
Gedik Yatırım tarafından hazırlanan analiz raporu:
"Araştırma birimi olarak, yatırımcılara kesinlikle tavsiye edilmemesi ve uzak durulması gereken hisseleri analiz ettik. Bu analiz sonucunda, detaylı görüşlerimizi raporun devamında bulabileceğiniz 58 adet "Uzak Dur" tavsiyesi verilen hisse belirledik. Liste güncellendikçe paylaşılmaya devam edecektir.
"Uzak Dur" önerisi vermiş olduğumuz hisseler, kesinlikle yatırım yapılmaması, yatırımcıya önerilmemesi ve kredili işlem yaptırılmaması gereken hisselerdir. "Uzak Dur" tavsiyesi verilen hisselerle ilgili olarak hiçbir yatırımcı ve şube sorusuna cevap verilmeyecek ve listedeki hisselerle ilgili olarak rapor hazırlanmayacaktır.
Bununla beraber "Uzak Dur" listesinde bulunan hisselerle ilgili olarak dikkat çeken hususlar şunlardır;
"Uzak Dur" önerisi verdiğimiz hisselerin geçmişteki performanslarına baktığımızda, 2013 yılı içinde BIST-30 endeksi %15.6, BİST-100 %13.3 değer kaybederken, "Uzak Dur" hisseleri ortalama %19.9, medyan olarak %30.7 değer kaybetmiştir. Endeksin 9 Ocak 2012 tarihindeki 49.263 seviyesinden, 22 Mayıs 2013 tarihindeki 93.398 seviyesine yükseldiği dönemde, "Uzak Dur" hisseleri ortalamada %45.7, medyan olarak ise sadece %3.2 değer kazanmıştır. 22 Mayıs tarihindeki zirveden, bugüne kadar olan getiriler göz önünde bulundurulduğunda, BIST-30 o tarihten bugüne %35.3, BIST-100 %33.8 değer kaybetmiştir.
Bununla birlikte "Uzak Dur " önerisi verdiğimiz hisseler ortalama %12.8, medyan olarak %29.7 değer kaybetmiştir. Özetle, "Uzak Dur" önerisi verdiğimiz hisseler, geçtiğimiz yıl borsadan daha fazla değer kaybetmiş dipten zirveye dönüşte yükselişe katılamamış endeksin zirveden bugüne kadar olan düşüşünde ise endekse paralel bir düşüş göstermiştir.
Uzak Dur" önerilen şirketler aşağıda listelenmiştir.
ACSEL ALYAG ARTI ARTOG ATAC AVOD AYCES
BEYAZ BJKAS BRKSN
CEMAS CLKHO
EPLAS ERSU
FENER FRIGO FVORI
GSRAY GNPWR
IEYHO IHMAD IHYAY ISYHO
KARSN KPHOL
MANGO MEGAP MEMSA METRO MMCAS MRGYO MRTGG MZHLD
NIBAS
OYLUM
PRZMA
RANLO
SAMAT SKPLC
TEKTU TRNSK TSPOR
UCAK ULAS
VKING
YESIL
VE
DARDL SELGD METAL GEDIZ ANSA FENIS IDAS ICGYH EKIZ COSMO TCHOL ESEMS'
Yorum
-
A...k.............. cocukları bana hiseyi bunlar pazarladılar şimdide uzak dur diyolar al birine vur ötekineIntelligent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGedik Yatırım tarafından hazırlanan analiz raporu:
"Araştırma birimi olarak, yatırımcılara kesinlikle tavsiye edilmemesi ve uzak durulması gereken hisseleri analiz ettik. Bu analiz sonucunda, detaylı görüşlerimizi raporun devamında bulabileceğiniz 58 adet "Uzak Dur" tavsiyesi verilen hisse belirledik. Liste güncellendikçe paylaşılmaya devam edecektir.
"Uzak Dur" önerisi vermiş olduğumuz hisseler, kesinlikle yatırım yapılmaması, yatırımcıya önerilmemesi ve kredili işlem yaptırılmaması gereken hisselerdir. "Uzak Dur" tavsiyesi verilen hisselerle ilgili olarak hiçbir yatırımcı ve şube sorusuna cevap verilmeyecek ve listedeki hisselerle ilgili olarak rapor hazırlanmayacaktır.
Bununla beraber "Uzak Dur" listesinde bulunan hisselerle ilgili olarak dikkat çeken hususlar şunlardır;
"Uzak Dur" önerisi verdiğimiz hisselerin geçmişteki performanslarına baktığımızda, 2013 yılı içinde BIST-30 endeksi %15.6, BİST-100 %13.3 değer kaybederken, "Uzak Dur" hisseleri ortalama %19.9, medyan olarak %30.7 değer kaybetmiştir. Endeksin 9 Ocak 2012 tarihindeki 49.263 seviyesinden, 22 Mayıs 2013 tarihindeki 93.398 seviyesine yükseldiği dönemde, "Uzak Dur" hisseleri ortalamada %45.7, medyan olarak ise sadece %3.2 değer kazanmıştır. 22 Mayıs tarihindeki zirveden, bugüne kadar olan getiriler göz önünde bulundurulduğunda, BIST-30 o tarihten bugüne %35.3, BIST-100 %33.8 değer kaybetmiştir.
Bununla birlikte "Uzak Dur " önerisi verdiğimiz hisseler ortalama %12.8, medyan olarak %29.7 değer kaybetmiştir. Özetle, "Uzak Dur" önerisi verdiğimiz hisseler, geçtiğimiz yıl borsadan daha fazla değer kaybetmiş dipten zirveye dönüşte yükselişe katılamamış endeksin zirveden bugüne kadar olan düşüşünde ise endekse paralel bir düşüş göstermiştir.
Uzak Dur" önerilen şirketler aşağıda listelenmiştir.
ACSEL ALYAG ARTI ARTOG ATAC AVOD AYCES
BEYAZ BJKAS BRKSN
CEMAS CLKHO
EPLAS ERSU
FENER FRIGO FVORI
GSRAY GNPWR
IEYHO IHMAD IHYAY ISYHO
KARSN KPHOL
MANGO MEGAP MEMSA METRO MMCAS MRGYO MRTGG MZHLD
NIBAS
OYLUM
PRZMA
RANLO
SAMAT SKPLC
TEKTU TRNSK TSPOR
UCAK ULAS
VKING
YESIL
VE
DARDL SELGD METAL GEDIZ ANSA FENIS IDAS ICGYH EKIZ COSMO TCHOL ESEMS'
Yorum
-
heckser-ohlin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster[color="rgb(139, 0, 0)"]arkadaşlar benim gönderdiğim mesajlar silinmiş!!![/color]
açıklama var yukarıda
güncelleme sırasında bir haftalık veriler kayboldu[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
Yorum
-
Genel Kurul Toplantısı
MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. tarafından MENSA pay senedi için genel kurul toplantısı bildirimi iletilmiştir. Detay bilgi aşağıda yer almaktadır.
Saygılarımızla.
Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.
Borsa Kodu Genel Kurul Tarihi Genel Kurul Yeri
MEMSA . ESKİ 20/02/2014
11:30 MEHMET NEZİH ÖZMEN MAH. NADİDE CAD. NO:27 ÖRS İŞ MERKEZİ KAT:1 D:4/B GÜNGÖREN/ İSTANBUL
Yorum
-
İLGİNÇ BİR YORUM...!!!HERKES KENDİNE GÖRE YORUM ÇIKARABİLİR,BEN DE ÇIKARDIM...!!!
MEMSA
GEDİKYATIRIM.......... Şirket, yıllar itibariyle negatif özvarlık ve aktif kârlılığına sahip olup, FAVÖK ve net kâr yaratamamaktadır. Ciroda görülen düşüş,
diğerbir olumsuz temel faktör olarak göze çarpmaktadır. Ayrıca Şirket
bağlı ortaklığı Volt Enerji’de, 25 MW kurulu güce sahip santral
yatırımına devam etmektedir. Özkaynaklar tarafında yüksek değer artış
fonu ve kronikleşmiş yüksek geçmiş yıl zararları, özsermaye üzerinde
risk yaratmaktadır. Şirket’in borçluluk yapısı ise sektöre göre
nispeten daha iyi durumdadır. Şirket’in Halkbank’a olan 66.5 milyon
TL’lik kredi borcunu, tek seferde ödeyerek kapatmak için görüşmeler
devam etmektedir. Finansal verilerindeki zayıf görünüme ek olarak
Şirket 25 Temmuz 2013 tarihinde almış olduğu bedelli sermaye artır
mı
kararını yerine getirmemesi nedeniyle 9 Eylül 2013 tarihinde Borsa
tarafından uyarılmış ve 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle "Gözaltı
Pazarı"na alınmıştır. Temelini sağlıklı bulmadığımız ve son bir yılda
sürekli olarak borsanın altında getiri sağlamış olan Şirket’in teknik
anlamda analizini anlamsız bulmaktayız. Gözaltı pazarına alınan
şirketlere yaklaşımımız negatif olup, hisseler bu pazarda işlem
gördüğü sürece UZAK DUR tavsiyemizi koruyacağız.
Teknik açıdan incelemek anlamsızdır.....AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum
-
hakimbayram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGenel Kurul Toplantısı
MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. tarafından MENSA pay senedi için genel kurul toplantısı bildirimi iletilmiştir. Detay bilgi aşağıda yer almaktadır.
Saygılarımızla.
Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.
Borsa Kodu Genel Kurul Tarihi Genel Kurul Yeri
MEMSA . ESKİ 20/02/2014
11:30 MEHMET NEZİH ÖZMEN MAH. NADİDE CAD. NO:27 ÖRS İŞ MERKEZİ KAT:1 D:4/B GÜNGÖREN/ İSTANBUL
merkezi kayıt kuruluşu beni hep unutuyor,hiç mesaj almadım bu güne kadar...
))bu yorumum yanlış anlaşılmasın,sözüm mkk'ya dır...
))
AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum
-
mems1 dosyası hazırlanıyor,ciddi belgeler de elde ettik...!!!dava açmaktan cayan arkadaş varsa özelime yazsın...!!!bir birimizi yormayalım arkadaşlar...
))
AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum
-
20/02/2014 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2012 GENEL KURUL TOPLANTISI'na vekaletle ya da kişisel olarak herkesin katılıp,şirket yönetimini ibra etmemesi hepimiz için önemli arkadaşlar...!!!yıllardır ağlayıp sızlanmanın bir şey ifade etmediğini gördünüz,HAREKETE GEÇME ZAMANI...!!!AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum
Yorum