MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • siname
    Bağımlı
    • 18 Eylül 2013
    • 1034

bu süreç içinde faik ve spk o kadar büyük hatalar yaptılarki kendileri bile şaşkına dönmüştür süreçte en fazla zarar görecek ulutaşlardır ky deyil eyer zarar görceğinizi düşünüyorsanız şirketi arayın konuşun 9 kişinin parasınımı veremiyor faik güldürmeyin beni 110 milyon u şirket kasasına koyacak yada bu 9 kişinin parasını ödeyecek

Yorum

• siname
      Bağımlı
      • 18 Eylül 2013
      • 1034

erendeniz sen aldınmı sakın art niyetli algılama

Yorum

• telat01
        Yeni Üye
        • 22 Eylül 2013
        • 15

ne yapılabir???

gokalp80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Mesala karot hocam birde sistem mide bulandirici hirsizin hiç mi suçu yok bist in asçiklamasi yerine getiremediğinden şeklindeki ifade getirmediğinden olacak aslinda sonuçta telat 01 dostun tezi fayik kağidi isteyerek gözaltina sürdü sürdürdü
        Dostlar pek nete takılmıyorum nedeni de bilgi kirliliği...
        bazı arkadaşlar dava açılmasını ve zararın tazminini istiyor..haklılar da ama bence doğru yol bu diil yapılması gereken O.genel kurulun iptali (Patronda istiyor ama belli etmiyor yoksa 0.26 tan bedelli yapacağını mı zannediyorsunuz.) ve daha da önemlisi şirkete kayyum atanmasını sağlayarak Halkbankası na rehin bırakılan Ulu taşların ipoteklerinin satışını sağlamak tan geçiyor zira ortada şirket bilançolarının hiç edilmesi var zaten SPK bile bilanço nu düzeltmediğini söylüyor. ulutaşların mal varlığına dokunmadıkça daha çok patinaj çekeriz.........
        Peki ilerleyen süreçte adamların hedefi ne ?? ne yapmak istiyor. 3 aydır söylüyorum hisse kasıtlı göz altına alınacak diye ve alındı..bazı arkadaşlar hala durumları yok diyor...bazıları da 10 bin kişide hisseleri dağınık diyor....ya kusura bakmayın ama insan biraz öğrenir dönen dolapları hiçmi uyanmadınız hissenin tahminimce BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ONLARDA 2 form sitesinde sayınız toplamda 200 bile etmiyor ne 10 bini ........................

Yorum

• siname
          Bağımlı
          • 18 Eylül 2013
          • 1034

telat01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Dostlar pek nete takılmıyorum nedeni de bilgi kirliliği...
          bazı arkadaşlar dava açılmasını ve zararın tazminini istiyor..haklılar da ama bence doğru yol bu diil yapılması gereken O.genel kurulun iptali (Patronda istiyor ama belli etmiyor yoksa 0.26 tan bedelli yapacağını mı zannediyorsunuz.) ve daha da önemlisi şirkete kayyum atanmasını sağlayarak Halkbankası na rehin bırakılan Ulu taşların ipoteklerinin satışını sağlamak tan geçiyor zira ortada şirket bilançolarının hiç edilmesi var zaten SPK bile bilanço nu düzeltmediğini söylüyor. ulutaşların mal varlığına dokunmadıkça daha çok patinaj çekeriz.........
          Peki ilerleyen süreçte adamların hedefi ne ?? ne yapmak istiyor. 3 aydır söylüyorum hisse kasıtlı göz altına alınacak diye ve alındı..bazı arkadaşlar hala durumları yok diyor...bazıları da 10 bin kişide hisseleri dağınık diyor....ya kusura bakmayın ama insan biraz öğrenir dönen dolapları hiçmi uyanmadınız hissenin tahminimce BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ONLARDA 2 form sitesinde sayınız toplamda 200 bile etmiyor ne 10 bini ........................
          bizde gnkurulun iptali davası açıyoruz zaten

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

Günaydın arkadaşlar...))
            bu kağıtta 10,000 ky olduğu gerçek dışı...!!!
            bu kağıdın tek speği var,fıyık...!!!
            biz bir kaybedersek,fıyık bin kaybeder...!!!
            ben dava açmanın en iyi yol olduğunu düşünüyorum,hep beraber göreceğiz...!!!
            biz sonuna kadar gitmeye kararlıyız,gideceğiz...!!!
            herkese iyi günler...))
            AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
            GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
              Çalışkan
              • 17 Mart 2013
              • 2534

iflas durumu olmadıkça,gözaltı pazarından:
              kısa vadede:3-6 ay içinde,
              orta vadede:6-12 ay içinde,
              uzun vadede:1-3 yıl içinde,
              ancak çıkabiliriz...!!!herkes hesabını buna göre yapsın,derim...!!!
              AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
              GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• rmz68
                Yeni Üye
                • 17 Eylül 2013
                • 47

A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinin hukuki sorumluluğu
                27 Aralık 2013 Cuma

Küçük yatırımcı cephesinden gelen itirazlara baktığımda şirket yönetim kurulu üyelerinin şirkete bilerek ve isteyerek zarar vermesine rağmen kanunlardaki eksiklikler nedeniyle bu şahıslara hiçbir şey yapılamaması gibi bir yanlış algı söz konusu. Oysa mevzuat hükümlerini bütüncül bir bakışla değerlendirdiğimde eksiklikleri olmasına rağmen yanlış yapanın yanına kar kalmayacağı bir yapının olduğunu söylersem hata etmiş olmam.
                Yazımın başında bahsetmiş olduğum yanlış algının kırılması esas itibariyle “Bilinçli Yatırımcıdan” geçiyor. Dikkat ederseniz “Oyuncu” değil yatırımcı dedim. Zira sermaye piyasasında elinde tek lot olan şahıs da yatırımcıdır ve bu ciddiyetle ele alınması gereken bir iştir.
                Gelelim mevzuat hükümlerine.
                Türk Ticaret Kanunu, Yönetim Kurulu Üyelerine ve yönetimle görevli üçüncü kişilere görevlerini tedbirli bir yöneticinin özeniyle yerine getirmek ve şirketin menfaatlerini dürüstlük kurallarına uyarak gözetmek yükümlülüğü getirmektedir. Yani öncelik şahsi menfaatte değil şirket menfaatinde. Aksine bir fiil karşısında bilinçli yatırımcıya düşen “Dur bakalım TTK.’nın 369. Maddesi gereğince özen ve bağlılık yükümlülüğü altındasın bunu yapamazsın” diyebilmektir.
                Bilinçli yatırımcının iyi niyetli çabalarına rağmen hukuka aykırı fiilde ısrar eden yönetim kurulu üyesine karşı tabii ki elimizde yegâne madde TTK 369 değil. Yönetim Kurulu Üyelerinin Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre “HUKUKİ” ve “CEZAİ” sorumluluğu vardır. Ayrıca fiil ceza hukuku anlamında suç teşkil ediyorsa Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca cezai yaptırımları olduğunu hatırlatmak isterim. Ancak konumuzun hukuki sorumluluk olması, işin cezai boyutunun kapsamlı olması sebebiyle şimdilik hatırlatmakla yetinerek cezai kısmı bir başka yazıya bırakalım.
                Hukuki sorumluluğa ilişkin 553. Madde çok açık şekilde kanundan ve esas sözleşmeden doğan yükümlülüklerini kusurlarıyla ihlal ettikleri takdirde hem şirkete, hem pay sahiplerine, hem de şirket alacaklılarına karşı verdikleri zarardan sorumludurlar. Hukuki sorumluluk için Yönetim Kurulu Üyeleri aleyhine açılacak davada ispat yükü kural olarak iddia sahibine aittir. Yani kusurlu olduklarının ispatlanması gerekmekte. Birden fazla yönetim kurulu üyesinin kusurlu olması durumunda tazminat kusurları oranında belirlenecektir. Diğer bir ifade ile toplam zarardan her bir üye kusuru oranında mesul olacak. Sorumlular aleyhinde şirket merkezinin bulunduğu yer Asliye Ticaret Mahkemesi’nde bu dava açılabilecektir. Tabi ki bu davanın açılması için kanun koyucunun öngörmüş olduğu bir zamanaşımı süresi var. Sorumlulardan verdikleri zararı tazminini isteme hakkı, davacının zararı ve sorumluyu öğrendiği tarihten itibaren iki; herhalde zarar doğuran fiilin meydana geldiği günden itibaren 5 yıl geçmekle zamanaşımına uğrar. Ancak zarar doğuran fiil Türk Ceza Kanunu’na göre daha uzun dava zamanaşımına tabi ise tazminat davasına da bu zamanaşımı uygulanacaktır. O nedenle bu sürenin dikkatle takip edilmesi hak kaybına uğramamak adına kilit öneme sahip.
                Görüldüğü gibi mevzuat hükümleri gri noktalar barındırmasına rağmen yatırımcıya zarar tazmini açısından gerekli imkânları vermiş durumda. Dolayısıyla iş biraz da yatırımcıya düşüyor çünkü bu şekilde zarara uğratıldığınız vakit siz harekete geçmeden “Zarara uğramışsınız, dava ile uğraşmayın, buyurun paranızı” diyecek bir mekanizma yok.

Baycan ŞABUDAK
                Borsa Gündem

Yorum

• rmz68
                  Yeni Üye
                  • 17 Eylül 2013
                  • 47

...

Yorum

• revenge
                    Yeni Üye
                    • 13 Aralık 2013
                    • 43

Bu adamlar ne biçim insan ya kap a durumla ilgili bir haber bile düşmüyor kasım aylık bildirimde yok spk dan da bir haber yok şimdi süreç ne olacak 3 ay ekranlardan uzak 0,10 lara düşse bile mango gibi bekle dur.

Yorum

• Sıfır
                      Aktif
                      • 11 Eylül 2013
                      • 275

Diğer köyden, sayın Umutsarının yazısından alıntı.... Bana çok mantıklı geldi.... hissesi olan herkesin bu işlemi yapması kendi menfaatinedir...

sn yetkili ..

memsa a.ş yatırımcısıyım..

Şirket yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanının basiretli iş adamı olma yetisi ortadan kalkmıştır .kendi menfaatlerini gözeterek şirketimizi zarara uğratmışlardır ve halen bu anlamda olumlu bir çaba göstermedikleri için şirketimiz borsada işlem gören hisseleri gözaltı pazarına düşürülmüştür. Yakında borsa kotundan atılmaya kadar gidebilecek bu olumsuz duruma müdahale etmenizi binlerce mağdur olmuş vatandaşımızın ve yerli sermayenin bu tür insanların elinde heba almaması için şirket yönetimine müdahalede bulunmanızı ve varsa sorumluluları cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmanızı istiyorum..

ad soyad
                      imza
                      tel

Yorum

• heckser-ohlin
                        Aktif
                        • 12 Eylül 2013
                        • 332

niye bekliyorsun arkadaşım git araştır ne yapabilirim nasıl bunlara yaptıklarının cezasını çektiririm diye... zaten böyle kös kös oturulduğu için gelmiyor mu başımıza... işin başında ben de varım şöyle yapalım böyle yapalım diyen bi ton adam bulursun iş icraata geldi mi hertaraf süt liman.. kusura bakmayın ama böyle oturmaya karar kıldıysanız zaten yapacak çok birşeyiniz yok izleyin durun!!!

ha birşeyler mi yapmak istiyorsun önce kaybettiğin paranı düşün sonra bir ekmeğin kaç para olduğunu sonra canın istediği ya da eşinin çoluğunun çocuğunun istediği halde pahalı diye alamadığın birşeyleri düşün sonra bu kalbazan köpeklerin türlü türlü dalaverelerle paranı nasıl iç etmeye çalıştıklarını düşün bak o zaman emin ol aklına oturmaktan daha iyi şeyler gelecek!!!!

Yorum

• Sıfır
                          Aktif
                          • 11 Eylül 2013
                          • 275

Sıfır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Diğer köyden, sayın Umutsarının yazısından alıntı.... Bana çok mantıklı geldi.... hissesi olan herkesin bu işlemi yapması kendi menfaatinedir...

sn yetkili ..

memsa a.ş yatırımcısıyım..

Şirket yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanının basiretli iş adamı olma yetisi ortadan kalkmıştır .kendi menfaatlerini gözeterek şirketimizi zarara uğratmışlardır ve halen bu anlamda olumlu bir çaba göstermedikleri için şirketimiz borsada işlem gören hisseleri gözaltı pazarına düşürülmüştür. Yakında borsa kotundan atılmaya kadar gidebilecek bu olumsuz duruma müdahale etmenizi binlerce mağdur olmuş vatandaşımızın ve yerli sermayenin bu tür insanların elinde heba almaması için şirket yönetimine müdahalede bulunmanızı ve varsa sorumluluları cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmanızı istiyorum..

ad soyad
                          imza
                          tel
                          Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)

Web Adresi: http://www.spk.gov.tr/

Soru ve Şikayetleriniz için

Adres: Eskişehir Yolu 8. Km. No:156 06530-ANKARA

Tel: (0312) 292 90 90

Faks: (0312) 292 90 00

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) İstanbul Temsilciliği

Adres: Harbiye Mah. Asker Ocağı Cad. No:1534367 Şişli / İSTANBUL

Tel: +90 (212) 334 55 00

Faks: +90 (212) 334 56 00

Borsa İstanbul (BİST)

Web Adresi: http://borsaistanbul.com/

Soru ve Şikayetleriniz için

Adres: Reşitpaşa Mah. Tuncay Artun cad. Emirgan 34467-İSTANBUL

Tel: (0212) 298 21 00

Yorum

• Sıfır
                            Aktif
                            • 11 Eylül 2013
                            • 275

heckser-ohlin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            niye bekliyorsun arkadaşım git araştır ne yapabilirim nasıl bunlara yaptıklarının cezasını çektiririm diye... zaten böyle kös kös oturulduğu için gelmiyor mu başımıza... işin başında ben de varım şöyle yapalım böyle yapalım diyen bi ton adam bulursun iş icraata geldi mi hertaraf süt liman.. kusura bakmayın ama böyle oturmaya karar kıldıysanız zaten yapacak çok birşeyiniz yok izleyin durun!!!

ha birşeyler mi yapmak istiyorsun önce kaybettiğin paranı düşün sonra bir ekmeğin kaç para olduğunu sonra canın istediği ya da eşinin çoluğunun çocuğunun istediği halde pahalı diye alamadığın birşeyleri düşün sonra bu kalbazan köpeklerin türlü türlü dalaverelerle paranı nasıl iç etmeye çalıştıklarını düşün bak o zaman emin ol aklına oturmaktan daha iyi şeyler gelecek!!!!
                            Arkadaşım merak etme paramı yedirecek değilim....herşeyin bir zamanı ve uslubü var....Ayrılma Hakkını kullanmadım...Dava açmak için SPK kararını bekliyorum.... bakalım ne kararı verecek... Ha kararı etkileyecek şekilde SPK ya baskı için ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını kastediyorsan ona eyvallah derim....

Yorum

• Sıfır
                              Aktif
                              • 11 Eylül 2013
                              • 275

T.C. BAŞBAKANLIK
                              SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANLIĞINA

…………….. MKK sicil nolu yatırımcı, MEMSA MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. firması hissedarıyım. Son gelişmeler sonucunda Şirket Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Yönetim Kurulu Başkanının basiretli iş adamları olma yetisi ortadan kalkmıştır. Kendi menfaatlerini gözeterek şirketimizi zarara uğratmışlardır ve halen bu anlamda olumlu bir çaba göstermedikleri için şirketimiz borsada işlem gören hisseleri gözaltı pazarına düşürülmüştür.
                              Yakında borsa kotundan atılmaya kadar uzanabilecek bu olumsuz duruma müdahale etmenizi, binlerce mağdur olmuş vatandaşımızın ve yerli sermayenin bu tür insanların elinde heba olmaması için gerekli işlemlerin başlatmanızı, şirket yönetimine müdahalede bulunmanızı ve yapılacak inceleme sonrasında yasal olmayan hususların tespiti durumunda şirketi bu duruma getirenler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmanızı istiyorum.
                              Gereğini arz ederim.02.01.2014

……………….

Adres :
                              ……………………….

E posta :
                              ………………………….

Son hali öğleden sonra faks gönderiyorum...

Yorum

• heckser-ohlin
                                Aktif
                                • 12 Eylül 2013
                                • 332

spk dan kararı beklersen dava açma işini unut... zira spk nın bunlarla ilgili karar falan vereceği yok!! ayın 7 sinden sonra zaten ancak alacak davası açarsın... ha halkbankasından ve kendi kurdukları uydurma borç alacak ilişkisinin tarafı olan alacaklılardan sıra gelirse tabi sen de alırsın biz de alırız!!!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information