MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YALNIZ EFE
    Çalışkan
    • 20 Ağustos 2011
    • 467

Yorum

• hakimbayram
      Katılımcı
      • 11 Eylül 2013
      • 135

arkadaşlar yazacağım mail adresini mümkün olduğunca sitede herkese ulaştırın aciliyetle sorunla ilgili mail bekliyorlar şuan da spk yönetim kurulunda görevli nurullah genç in email adresi hemen memsad a dönen olayları ve yapılanları acilen herkes mail şeklinde yollasın yarın spk başkanına konu iletilecekmiş acilllllll.!!!!!!!!!

genc.nurullah@gmail.com

karot gökalp doktor siname herkes kısacası hemen bir durumu özetleyen dilekçe hazırlarsanız sevinirim arkadaşlar hemen bu mesajları verdiğim adrese mail atalım lütfen

Yorum

• hakimbayram
        Katılımcı
        • 11 Eylül 2013
        • 135

diğer köyde de yazan arkadaşlar hemen bu mail adresini paylaşırlarsa orada konuyu o kadar spk yönetiminin gözünün önüne getiririz...

Yorum

• anarat
          Katılımcı
          • 13 Eylül 2013
          • 86

Gönderdim hocam lakin kimdir arkadaş

Yorum

• hakimbayram
            Katılımcı
            • 11 Eylül 2013
            • 135

bu kişi spk yönetim kurulunda görevliymiş konuyla ilgili şikayetlerinizi düzgün bir şekilde bana mail atın ben yarın spk toplantısında dile getireyim sorunu diye söylemiş lütfen ayrılma hakkı ve ödemelerde dahil her türlü şikayetlerinizi düzgün ve anlaşılır bir şekilde mail atın arkadaşlar

Yorum

• karot43
              Çalışkan
              • 17 Mart 2013
              • 2534

T.C. BAŞBAKANLIK
              SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANLIĞINA
              ANKARA
              Merkezi Kayıt Kurumu’ nda ....... sicil numarasına sahip bireysel yatırımcıyım. BİST’ de ortağı olduğum MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş (MEMSA)’nin 08.10.2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısına bizzat/vekalet ile katıldım ve 11./12. Maddeye hayır oyu vererek ayrılma hakkımı kullandım. 0.46/0,47 TL değer ile ..........lot hisse senedimi şirkete virman ettim.
              Ortaklar Olağanüstü Genel Kurul Toplantı Çağrı metninde de belirtildiği halde ‘’
              Sermaye Piyasası Kanunu’nun 24’üncü maddesi çerçevesinde ayrılma hakkının kullanılmak istenmesi durumunda aşağıdaki örneği ve usulüne uygun olarak düzenlenmiş Ayrılma Hakkı Kullanımına İlişkin Beyan Formu’nun şirkete ibrazı gerekir.’’ ayrılma hakkı beyan formu şirket tarafından hazırlanmadığı için o gün dolduramadım. Bu form şirket tarafından KAP haberiyle MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. / MEMSA [] 23.10.2013 18:05:58 yayınlanmıştır. (EK 1)
              Şirketin ayrılma hakkı kullanımına ilişkin görüş isteğine 03.10.2013 tarihli 2892 sayılı yazıyla vermiş olduğunuz cevapta (MEMSA şirketinden yazının Genel evrak 12.09.2013 tarih 19376) açıkça belirtildiği gibi şirket olağanüstü genel kurul sonrasında almış olduğu yönetim kurulu kararıyla ayrılma hakkını kullanan tüm ortaklarına kullanma talebini ( MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. / MEMSA [] 10.10.2013 17:53:09 10/10/2013 tarihinde toplanan Yönetim Kurulumuz, ayrılma hakkı kullanım taleplerinin tamamının karşılanmasına; ayrılma hakkı kullanacak yatırımcılarımızın ilgili paylarını transfer edebilmeleri için bir aracı kurumda şirketimiz namına hesap açılmasına, hesap bilgileri ile ödeme işlemlerine ilişkin usullerin, resmi Kurban Bayramı tatili nedeniyle tatil sonrası netleştirilerek ilan edilmesine karar vermiştir. Kamuoyuna duyurulur.) karşılanacağını da beyan etmiştir. Bunu beyan eden şirketin gerekli ödemeleri yapacak sermayesi mevcuttur.
              SPK kanununa istinaden bu işlemlerin genel kurul tarihinden itibaren toplam 20 iş gününde bitirilmesi gerektiği açıkça belli olduğu halde MEMSA şirket yetkilileri 21.11.2013 tarihi itibariyle para ödemesini yapmamaktadırlar. (EK 2 ) 08.10.2013 tarihinde başlaması gereken bu süre 13.11.2013 tarihinde bu süre dolmuştur. SPK yetkilisinin de bizzat gözlemci olarak katıldığı olağanüstü genel kurulda SPK kanunu 23 ve 24. maddesinin şirket tarafından suistimal edilemeyeceğini güvenerek ayrılma hakkımı kullandım. Şirkete virman ettiğim hisse senedinin tarafınızca belirlediğiniz yasal süreyi aştığı için tarafıma ödemenin yapılacağı güne kadar günlük yasal faizin işletilmeden ödemenin tarafıma yapılması halinde şirketin talep ettiği sermaye azaltım ve artırım işlemine onay vermemenizi istemekteyim. Ayrıca şirketin bu ödemelerin yapıldığına dair tarafınızdan onay istemesi halinde tarafıma ödenecek olan anapara + günlük yasal faizin tarafıma ödendiğine dair makbuz vb. belgenin incelenerek şirketin talep ettiği sermaye azaltım ve artırım işlemine onay vermenizi istemekteyim.

Şirket yönetim kurulu üyelerinin usulsüzlükleri hakkında daha önce yazdığım dilekçelerime vermiş olduğunuz cevaplarla ve göstermiş olduğunuz ilginiz nedeniyle hem manevi hem de maddi yönden zarara uğratılmam nedeniyle tarafımca zararımın giderilmesi amacıyla T.C. Ticaret Mahkemesinde dava açma hakkımın saklı kalma koşuluyla gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.

Sayın SPK yönetimi MEMSA kodlu hisse senedinde 08.10.2013 tarihli genel kurula katılarak üç maddeye şerh koydum ve ayrılma hakkımı kullandım. Ben bu kararımı yürürlükte olan kanunlara göre aldım bu durumda sahip olduğum payların bedeli bana 20 gün içinde ödenmeliydi. Oysa şirket kanunlara uygunsuz bir şekilde ayrılma hakkı talep formunu ve hesap bilgilerini geç açıkladı ve bizi zarara uğrattı bu sürece SPK olarak müdahale etmediniz. Şimdi de ödemeleri geciktirmek için ayrı bir süreç başlatmak istiyor.

Acaba meydana gelecek olan gecikmeden doğan zararlarımız için bir yaptırım uygulamayı düşünüyor musunuz?

Yasada gecikme durumunda faiziyle öder diye açıkça belirtilmiş olmasına rağmen bu konuda şirkete imtiyaz tanıyacak mısınız?

Eğer süreç yasada bahsedildiği gibi işlemez ise almış olduğumuz ayrılma hakkı kararından vazgeçip doğabilecek muhtemel zararımızın telafisi mümkün müdür?

08.10.2013 tarihinde yapılan genel kurul sonucunda başlayan süreç hangi tarihlerde neler yapılmasını gerektiriyordu? Tatil günlerini de hesaba kattığınız zaman şirket en son hangi tarihe dek payları geri almalıydı ve ödemeyi en geç hangi tarihte yapmalıydı? Bu tarihler konusunda SPK nın düşüncesi nedir?

Ben 21 Kasım 2013 tarihi itibari ile ödemelerin geciktiğini düşünmekteyim ve bu nedenle şirkete zararımın telafisi konusunda dava açmak istediğim zaman hangi tarihi son ödeme tarihi olarak kabul etmeliyim?21.11.2013

AD-SOYAD
              ADRES
              TC
              TEL NO
              AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
              GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

hakim hocam ;

1) Ben dilekçemi de yolladım.

2) Ayrıca; TÜRKİYE TİCARET SİCİL GAZETESİ , ŞİRKET SİCİL NO: 611326 MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR ANONİM ŞİRKETİ İLAN ÇIKIŞ TARİH: 31/10/2013 SAYI: 8433 SAYFA:523 de olağanüstü genel kurul kabul edilen 12. Ve 13. Maddeler SPK nın izni olmadan neden tescil edilmiştir?

EK te PDF dosyasında Sicil gazatesinin ilgili sayfaları mevcuttur.

Yorum

• exitus123
                  Kıdemli
                  • 17 Mart 2013
                  • 3035

Bunları gözaltı pazarına artık yollarlar.

Bizede parayı artık FAİZ iyle vermeseler , direk ADANA da fabrikaya alacaklı olduğumuz için haciz davası açaçağız gibi..

Başka bir tekstil fabrikasına kiraya verilen makineleri mi haciz ettirsek

Yorum

• karot43
                    Çalışkan
                    • 17 Mart 2013
                    • 2534

haydi fait,faruk'u,emel'i,avukatını ve babanı da al yanına... ...ooohhh,yandannnnnnnnnnnn......

Yorum

• mustafa_197458
                      Katılımcı
                      • 12 Eylül 2013
                      • 97

Sadece sallama zaman kazanma fiyatı baskı altında tutma faliyetidir.
                      Bu adam bilmezmi ki 9 aralığa kadar paraları ödemezsem toplantıyı nasıl yaparım.
                      Düşünmezmi ki bunlar gelir attığım kazıkların üzerine beni oturtur.
                      1 lot hissem var faik.
                      paralar 9 aralığa kadar faiziyle yatmazsa toplantıya katılabilmek için saklamıştım.
                      Delikanlıysan hem paraları ödeme hemde toplantıya gelll

Yorum

• exitus123
                        Kıdemli
                        • 17 Mart 2013
                        • 3035

bende de 3 lot var. Ersin bey e de diyelim de 1 lot alsın zaten o güne kadar yatırmazsalar parayı , genel kurulda karar alınabilinmesi için elimizden geleni yaparız

faiğ yine erteler zaten

bizlerin geldiğini duyarsa

Yorum

• karot43
                          Çalışkan
                          • 17 Mart 2013
                          • 2534

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          bende de 3 lot var. Ersin bey e de diyelim de 1 lot alsın zaten o güne kadar yatırmazsalar parayı , genel kurulda karar alınabilinmesi için elimizden geleni yaparız

faiğ yine erteler zaten

bizlerin geldiğini duyarsa
                          bende de 67,000 var...100,000'e tamamlarım o güne kadar...

Yorum

• karot43
                            Çalışkan
                            • 17 Mart 2013
                            • 2534

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            haydi fait,faruk'u,emel'i,avukatını ve babanı da al yanına... ...ooohhh,yandannnnnnnnnnnn......
                            haydi fait,durmaaa...kıvır,kıvırrrrrrr.....))

Yorum

• siname
                              Bağımlı
                              • 18 Eylül 2013
                              • 1034

saf anadolu çocuğunu oynuyo faik safa yatıyo spk ya görüş alış verişi yapıyo tamam anladık sen acılar çocuğusun......bunu bilmeyen yok bütün ülke öğrendi

Yorum

• karot43
                                Çalışkan
                                • 17 Mart 2013
                                • 2534

bu haftaki spk bülteninde mensa ile ilgili birşey yok...!!!spk ile fait el ele...))

Yorum

Working...
                                X

Debug Information