EREGL-Ereğli Demir Celik

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ibrahimd
    Tecrübeli
    • 31 Mayıs 2009
    • 220

Likidite endişeleri sebebiyle kısa vadede endeksin altında performans gösterebileceğinden Erdemir tavsiyemizi düşürüyoruz " dedi.

Yorum

• ibrahimd
      Tecrübeli
      • 31 Mayıs 2009
      • 220

DEUTSCHE BANK TARAFINDAN YAYINLANAN BIR RAPORSA EREGLI DEMIR CELIK HISSELERI
      ICIN YATIRIM TAVSIYESI `SAT`TAN `TUT`A YUKSELTILDI. AYRICA EREGLI HISSELERI
      ICIN 12 AYLIK FIYAT HEDEFI 3.08 TL`DEN 4.42 TL`YE YUKSELTILDI.

bu da bugünkü haber,diğer haber bir hafta kadar önceki,deuche ya ne yaptığını bilmiyor,ya da analistlerin kafası karışık,
      Yakutun,incinin,elmasın ne kıymeti vardır ki;bir sevgili uğruna harcanmadıktan sonra.
      *Hz.Mevlana*

Yorum

• yargıç
        Yeni üye
        • 05 Temmuz 2009
        • 0

KARAR HAFTASI

Yorum

• orh2008
          DADAŞ
          • 05 Eylül 2009
          • 387

08/09/2009 14:14 RAPOR-ERDEMIR TEKNIK ANALIZI(ANADOLU YATIRIM)
          Anadolu Yatirim (www.anadoluyatirim.com.tr) Tarafindan
          Hazirlanan Teknik Analiz Raporu:
          "EREGLI DÇ DE TEKRAR ZIRVE DENEMESI GELEBILIR.
          YENI ZIRVE DENEMESI IÇIN.
          6.30 Zirve sonrasi düzeltmede guclu duran hisse, yeni zirve
          denemesi yapmak isteyen görüntü olusmakta.
          Hissede 22 gunluk bugun 5.75 önemli bir destek üzerinde ilerleyen
          saatlerde kalmasi 1-2 seans içinde bir yukselis hareketi ve tekrar
          zirve denemesi getirebilir.
          Ilk adimda 5,95. Geçilmesi ile beraber yeni bir zirve hareketi ve
          6.30 zirve denemesi getirebilir.
          Zirvenin geçilmesi halinde yeni yüksekler bu noktada netlesebilir.
          Ancak endeksi dikkate aldigimizda simdilik o noktayi görmektey fayda
          var.
          Zararkes 5.50
          Zaman stop araligi 1-3 seans "

Burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeler yatirim
          danismanligi kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti,
          araci kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen
          bankalar ile müsteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi
          sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve
          tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine
          dayanmaktadir. Bu görüsler mali durumunuz ile risk getiri
          tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
          alan bilgilere dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize
          uygun sonuçlar dogurmayabilir.

Foreks Haber Merkezi
          ALLAH'TAN BAŞKA TÜM OTORİTE SAHİPLERİNİ VETO EDİYORUM.

Yorum

• orh2008
            DADAŞ
            • 05 Eylül 2009
            • 387

08/09/2009 14:14 RAPOR-ERDEMIR TEKNIK ANALIZI(ANADOLU YATIRIM)
            Anadolu Yatirim (ANADOLUYATIRIM) Tarafindan
            Hazirlanan Teknik Analiz Raporu:
            "EREGLI DÇ DE TEKRAR ZIRVE DENEMESI GELEBILIR.
            YENI ZIRVE DENEMESI IÇIN.
            6.30 Zirve sonrasi düzeltmede guclu duran hisse, yeni zirve
            denemesi yapmak isteyen görüntü olusmakta.
            Hissede 22 gunluk bugun 5.75 önemli bir destek üzerinde ilerleyen
            saatlerde kalmasi 1-2 seans içinde bir yukselis hareketi ve tekrar
            zirve denemesi getirebilir.
            Ilk adimda 5,95. Geçilmesi ile beraber yeni bir zirve hareketi ve
            6.30 zirve denemesi getirebilir.
            Zirvenin geçilmesi halinde yeni yüksekler bu noktada netlesebilir.
            Ancak endeksi dikkate aldigimizda simdilik o noktayi görmektey fayda
            var.
            Zararkes 5.50
            Zaman stop araligi 1-3 seans "

Burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeler yatirim
            danismanligi kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti,
            araci kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen
            bankalar ile müsteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi
            sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve
            tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine
            dayanmaktadir. Bu görüsler mali durumunuz ile risk getiri
            tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
            alan bilgilere dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize
            uygun sonuçlar dogurmayabilir.

Foreks Haber Merkezi
            ALLAH'TAN BAŞKA TÜM OTORİTE SAHİPLERİNİ VETO EDİYORUM.

Yorum

• labtek
              Tecrübeli
              • 11 Ekim 2009
              • 505

1970’li yılların başında üniversiteye giderken, hocamız o güne kadar ismini hiç duymadığım bir yazarın kitabından bahsetmişti. Daha sonra çok yakından izlediğim bu yazarın adı Alvin Tofler idi. Kitabının adı ise Gelecek Şoku.
              Alvin Tofler bir gelecek bilimcisi idi. Yani, gelecekte neler olacağını tahmin eden bir bilim adamı idi. Dayandığı prensip şuydu: Geleceğin tohumları bugünden atılmaktadır. Doğru göstergeleri izlediğiniz takdirde, gelecek hakkında doğru ve güvenilir tahminler yapabilmekteydiniz.
              Üniversite yıllarımızda arkadaşlarımızla, hem ekonomi, hem siyaset, hem de bilim alanında gelecek tahminleri yapmak bir oyun haline gelmişti.

GELECEĞİ GÖRMENİN FAYDALARI
              Gelecekte demir çelik sektöründe neler olacağını bilebildiğiniz takdirde, en kötü ihtimalle para kaybetmezsiniz. En iyi ihtimalle ise, çok para kazanırsınız. Düşünün bir kere, 2008’de olduğu gibi dünyadaki tüm bölgelerde, 6 ay sonra aynı anda fiyat artışı olacağını bilseniz, derhal pozisyonlarınızı almaya başlardınız.

YASSI MAMUL FİYATLARI NE OLDU?

http://www.haberortak.com/Haber/Teknik-Makale/14102009/Celik-piyasalarinin-gelecegi.php
              Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...

"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."

NIETZSCHE

Yorum

• narada
                Haberci
                • 04 Mayıs 2009
                • 1737

Ereğli Demir Çelik Yüzde 39,27 Oranında Bedelsiz Verecek

Ereğli Demir Çelik 1 milyar 148 milyon TL olan çıkarılmış seramyesini yüzde 39,27 oranında artırarak 1,6 milyar TL’ye çıkaracak. Bedelsiz hisseler ise 27 Ekim 2009 tarihinde dağıtılacak. Hesaplara ise iki gün sonra geçecektir.

Şirketin konuyla ilgili yapmış olduğu 22 Ekim 2009 tarihli açıklamanın detayları aşağıda yer almaktadır:

“Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) Yönetim Kurulu'nun, 24.07.2009 tarih ve 9010 ile 09.09.2009 tarih ve 9015 sayılı kararlarıyla 1.148.812.500,00 TL olan çıkarılmış sermayemizin %39.27425'i oranında, toplam 451.187.500,00-TL arttırılarak 1.600.000.000,00 TL'ye çıkarılmasına karar verilmiştir. Sermaye artırım işlemleri, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan alınan 15.10.2009 tarih ve 88/861 no.lu tescile mesnet belgenin tescil ve ilanı ile tamamlanmıştır.

Bedelsiz hisse dağıtım işlemleri 27.10.2009, Salı günü başlayacak ve hisse senetlerini bir aracı kurum nezdinde açtırdığı hesaplarında takip eden ortaklarımız, haklarını Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. aracılığı ile kullanacaklardır.

Ellerindeki hisse senetlerini henüz kaydileştirmemiş ortaklarımızın bedelsiz haklarını kullanabilmeleri ellerindeki hisse senetlerini Şirket Merkezi'nde veya Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin ekte belirtilen şubelerinde kaydileştirmelerine bağlıdır.

Sermaye artırımına ilişkin duyuru 23.10.2009, Cuma günü Dünya Gazetesinin Türkiye baskısında yayımlanacaktır.”
                YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR... yalnızca, not etmek amaçlı denemeleri içerir...

Yorum

• temelünlü
                  Seyirci Üye
                  • 01 Temmuz 2008
                  • 47

s.a arkadaslar bir sorum olacakti benim 370 lot senetim var denizbankta bende yurtdisinda oldugumdan acaba bundan nasil yararlanirim tesekkürler

Yorum

• tarık37
                    Yasaklı
                    • 07 Mayıs 2009
                    • 9126

Yorum

• tarık37
                      Yasaklı
                      • 07 Mayıs 2009
                      • 9126

Yorum

• tarık37
                        Yasaklı
                        • 07 Mayıs 2009
                        • 9126

Yorum

• tarık37
                          Yasaklı
                          • 07 Mayıs 2009
                          • 9126

ERDEMİR ve İştirakleri ;

ERDEMİR iştiraklerini herkes internet üzerinden inceleyebilir. Ben kısaca özetleyeyim: 1-İsdemir 2-Ermaden, 3-Erenko, 4-Ersem, 5-Erbor, 6-Er Lojistik, 7-Erdemir Romania, 8-Ergaz''dır. OYAK Erdemir''in %51''ine yaklaşık 4.3 Milyar dolar saydı, Oyak sadece; 1-İSDEMİR’e (İskenderun) 3,5-4 Milyar Dolar Yatırım yaptı. 2-Türkiyenin en önemli madeni Ermaden (Sivas Divriğ)''de, 3-Erenco Küçükbakkalköy İST. Mühendislik Şirketi, 4-Ersem (Gebze Koceli) Yassı Çelikleri İstek doğrultusunda hazırlayarak Beyaz Eşya ve Otomotiv hizmetine sunuyor, 5-Erbor Dikişsiz Boru fabrikası (Kırıkkale), 6-ErLojistik (İstanbul) Lojistik hizmeti sağlıyor 7-Erdemir Romania Silisli yassı çelik üretiyor, 8-ERGAZ Doğalgazın daha ucuz elde edilmesi için kuruldu. Şimdi kendi kendimize analiz yapalım ERDEMİR fabrikası hariç bu 8 iştiraki 10 Milyar Dolara kurabilirmiyiz, ERDEMİR''in 8 iştirakini halka arz edelim belkide bazıları ERDEMİR''in fiyatı olan 4.- TL''nin iki katı fiyatta olurdu TÜRKİYENİN altın gerdanlığı olan ERDEMİR neden bu fiyatlarda, ERDEMİR''i MİTTAL alsaydı acaba değeri bu fiyatlarmı olurdu ?

Yorum

• tarık37
                            Yasaklı
                            • 07 Mayıs 2009
                            • 9126

Yorum

• tarık37
                              Yasaklı
                              • 07 Mayıs 2009
                              • 9126

Yorum

• tarık37
                                Yasaklı
                                • 07 Mayıs 2009
                                • 9126

21/12/2009 11:50 DÜNYA HAM ÇELİK ÜRETİMİ KASIMDA YÜZDE 24.2, TÜRKİYE'DE YÜZDE 18.3 ARTTI
                                Dünya ham çelik üretiminin yüzde 98'ini gerçekleştiren 66 ülkeninüretimi Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24.2 artarak107 milyon 484 bin ton oldu. Geçen yılın aynı ayında üretim 86 milyon 513 bin ton olmuştu. Bir önceki ay ise üretim 113 milyon 414 bin ton olarak gerçekleşmişti. Dünya Çelik Üreticileri Birliği(Worldsteel) verilerine göre, böyleceyılın ilk 11 ayında üretim rakamı 1 milyon 90 milyon 435 bin tona ulaşmış oldu. Geçen yılın aynı dönemindeki 1 milyon 222 bin 396 ton üretime göre yüzde 10.8 düşüşü yaşandı. -BÜYÜK ÜRETİCİLER.. Dünyanın en büyük üreticisi olan Çin, Kasım ayında 47.3 milyon ton çelik üretti. Bu geçen yılın ayına ayına göre yüzde 37.4 artışı ifade ediyor. Japonya'nın üretimi yüzde 0.5 artarak 8.9 milyon tona, Güney Kore'nin üretimi yüzde 7.5 artarak 4.3 milyon tona, Hindistan'ın üretimi yüzde 4.7 artarak 4.8 milyon tona geldi. ABD'de çelik üretimi yüzde 26.9 artarak 5.96 milyon ton oldu. Avrupa'nın en büyük üreticilerinden Almanya'nın üretimi yüzde 8.0artışla 3.5 milyon tona gelirken, İtalya'nın yüzde 17.2 düşüşle 1.9 milyon tona, İspanya'nın yüzde 43.0 artışla 1.5 milyon tona geldi. Rusya'nın üretimi yüzde 42.6 artışla 5.3 milyon ton, Ukrayna'nın üretimi yüzde 67.1 artışla 2.7 milyon ton oldu. Güney Amerika'nın en büyük üreticisi olan Brezilya'da üretim yüzde 15.1 artışla 2.7 milyon ton oldu.
                                -TÜRKİYE'DE ÜRETİMDE ARTIŞ DEVAM EDİYOR..
                                Türkiye'nin ham çelik üretimi Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18.3 artışla 2 milyon 142 bin ton oldu. Geçen yıl aynı ayda üretim 1 milyon 811 bin ton seviyesinde bulunuyordu. Bir önceki ayda ise 2 milyon 279 bin ton üretim yapılmıştı. Türkiye'nin 11 aylık üretim rakamı ise 22 milyon 949 bin tona ulaştı. Geçen yılın aynı dönemindeki 25 milyon 54 bin tonluk rakama göre düşüş yüzde 8.4 oldu. Foreks Haber Merkezi

Yorum

Working...
                                X

Debug Information