Kuşadası Feneri
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
-
Trendler
Eyüp POLAT-Borsabülten
Günümüzde borsalarda hiç işlem yapmamış bazı kişiler, endeks, hisse senedi ve diğer tüm finansal araç fiyatlarının gelişigüzel hareket ettiğini ileri sürüyorlar. Geçmişle gelecek arasında bir bağlantı olmadığını savunuyorlar. Eğer fiyatlar gerçekten gelişigüzelse, bu uzun vadede kimsenin “trading” den para kazanmayı beklemeyeceği anlamına mı gelmelidir? O halde kar etmek için tek şansımız, pozisyondan çıkmak için yeterli hissiyata sahip olmaktan ziyade kısa vadede şanslı bir dönem içerisinde olmaktır. Bu durumda süregelen devamlı bir başarının gerçekleşme şansı, kumarhanelerdeki kollu canavarlarla kumar oynamak kadar umutsuz olur. Aşağıdaki grafik trend kavramını açıkça ortaya koyuyor. Bu kadar aşağı yönde sıklıkla bir araya gelen veya yukarı yönde ardı arkasına sıralanan bar çubuğun tesadüfen bu davranışı sergiledikleri düşünülebilir mi?
Oysa birçok usta trader, piyasaların şifresini kırabileceklerini düşündükleri için girdikleri yarış içinde birçok kere doğru noktaya ulaşabilmişlerdir. Onlar hep en iyiyi aramaya devam ederler. Global piyasalarda on binlerce bilgisayar daha iyi bir fiyat öngörme metodu bulmak için devamlı arayış içerisinde test yapıyor. Bu bilgisayarların birçoğu doğru şifreyi bulmasına rağmen uygulamadaki kullanıcı hataları sebebiyle başarılı olamamaktadır. Oysa mükemmele yakın sistemler sayesinde büyük servetlerin sahibi olabilen çok sayıda spekülatörün var olduğu asla unutulmamalıdır.
Trading yaparak sürekli büyük miktarda paralar kazanan kişilerin bir kısmı efsaneleşmişlerdir. Haklarında ABD ve diğer gelişmiş piyasalarda kitaplar, biyografiler düzenlenmiştir. Bu spekülatörlerden bazılarının 10 yıl ve daha üstü kariyerleri vardır. Tecrübeleri, onların müthiş bir mesleğin patronu olmalarını sağladı. Bunun yanında kendilerini deşifre etmeden faaliyetlerini sürdüren traderlar da var. Onlar bir anlamda bilgisayar başında trendlerin izini süren para avcıları olarak hayatlarını sürdürüyorlar.
Bütün bu başarı hikâyelerine rağmen herhangi bir kişinin kesin bir piyasa öngörü sistemi yaptığını gösteren hiçbir kanıt yoktur. Bunun nedeni orta ve uzun vadede fiyatlar istikrarlı trendler oluşturma eğiliminde olmalarına rağmen özellikle kısa vadede fiyat dalgalanmalarındaki nispeten gelişigüzelliktir.
Bununla birlikte potansiyel karlılık ile umutsuzluk arasındaki farkı oluşturan borsa fiyat hareketlerinin gelişigüzel olmayan bir karakteristiği vardır. Piyasalar çok kısa vadede, yani gün içinde çok kırılgan bir gelişigüzellik içinde hareket ederken 3 gün ila 1 ay arasındaki dönemlerde daha istikrarlı hareket ederler. Fiyatlar mevcut trend yönünde devam etmeye daha meyillidir. Büyük trendler ise sürüp giden esaslı güçlerin sonucudur.
Bütün trendler eşit uzunlukta oluşmazlar. Süregelen periyotta fiyatın istikrarla bir yöne doğru hareket ettiği güçlü trendler vardır. Piyasanın ana hareketinin yavaş olduğu ve kayda değer, periyodik ters karşı trendin güç kazandığı yerlerde trend daha güçsüzdür. Daha uzun ve daha kısa zaman süreçlerinde trendler olabileceği ihtimaline rağmen çoğu kez belirli zaman dilimleri içerisinde kayda değer trendler oluşmaz. Yani yatay ve cılız piyasaların süresi, güçlü olanlardan çok daha fazla olabilir. Önemli olan cılız piyasaların içinden güçlü olanları sabırla bekleyip çıkarabilmektir.
Trader, güçlü trend yönünde pozisyonunu aldığı ve trend süresi boyunca aynı pozisyonda kaldığı sürece en mükemmel hareket tarzını uygular. Aslında bu söylendiği kadar kolay değildir. Çünkü trendin ters yöne dönme zamanı ve periyodik karşı trend hareketinin ne zaman olacağından kimse asla emin olamaz. Trader zamanı geldiğinde güçlü bir piyasa oluşacağını bilir ve hareketin başlayacağı zamanı sabırla bekler. Bu arada oluşan yanlış sinyallerden doğan zararları en aza indirmek için de etkin stop loss seviyeleri belirleyerek yatay piyasalardan fazla yara almadan kurtulmaya çalışır.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Tkbnk
(*) Sonradan sorgu-sual edilmesin diye grafik kopyalanırken hissenin Cuma kapanışına göre % 5 primle 5.25 seviyesinden işlem gördüğünü not düşelim.
Yorum
-
Pasiften girince alamadık ama yine de sağol.. İyi bir çalışmaydıPenguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster(*) Sonradan sorgu-sual edilmesin diye grafik kopyalanırken hissenin Cuma kapanışına göre % 5 primle 5.25 seviyesinden işlem gördüğünü not düşelim.

Yorum
-
-
Dünden bugüne
Halihazır gerileme oranına bakılarak İMKB'nin dış borsalardaki düşüşleri serinkanlı karşıladığı söylenebilir. Ancak teknik göstergelerdeki zayıflamayı akıldan çıkarmamak ve tedbirli hareket etmek ilerisi için yararlı olabilir.
Dün yaptıkları sert hareketlerle hisseyi 0.91 direncinin üstüne atan VAKKO müdavimleri sabah 0.94 seviyesinden yaptıkları 5 bin lotluk alımlarla talebi canlı tutarak 0.93'e yığılan 325 bin alışı tek tuşla karşılayıp bu kademeyi göçerttiler. Ancak maliyetler yukarıya taşındığından 0.91 seviyesi aşağı geçilmedikçe hissenin gücünü koruyacağı kanaatindeyim.
Endeksteki düşüşe aldırış etmeyen ve hak bildiği yolda ilerleyen BJKAS son 4 işlem gününde 2.60'ın desteğinin altına sarkmamış. Ancak göstergeler hissenin yolun yarısını geçtiğini ve söz konusu desteği kollamak gerektiğini söylüyor.
Gününüz güzel geçsin.
gunguruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterPasiften girince alamadık ama yine de sağol.. İyi bir çalışmaydı
Yorum
-
Günün Sonunda
1.458 Puan gerileyerek kötü bir gün geçiren İMKB-100 % 3.47 kayıpla 40.488 seviyesinden günü tamamladı.
Marşa basıp yola çıktığımızda yolun sağ tarafında öten ağustos böceğine kulak verir, sol tarafında açan pembe güllerden gözümüzü alamazsak kazaya davetiye çıkarmış oluruz.
Gözümüzü yoldan ayırmadan seyrederken arada bir yağ, yakıt, su göstergelerine bakmakta fayda var. Çünkü üzerinde yolculuk ettiğimiz aracın hal ve ahvalinden bizi haberdar edecek yegane kılavuz o göstergelerdir.
Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDestek olmasını umut ettiğimiz 11.750 seviyesi köstek olarak öne çıktı ve DJI son 2 işlem gününde geriledi.
Dün DJI dalgalı bir seyir sonrası % 0.94, DAX % 2.48 değer kaybederken İMKB bu düşüşlere kayıtsız kaldı ve % 0.50 kayıpla günü kurtardı.
Ancak endeks yerinde saysa bile teknik göstergeler gün geçtikçe güç kaybediyor.
3 gün önce kendini gösteren 40.700 desteği bu kez görevini yapmaz ise FİBO % 38.2 geri alım seviyesine karşılık gelen 39.400 desteğinin devreye gireceği düşüncesindeyim.

Attık attık ama yine tutturamadık. Akıl sahibi insan 5 dakika bekler ve endeksin açılışını gördükten sonra grafik ekler ama maalesef ondan da yoksunuz.
Aynı soru Sn. Simurg'a da sorulmuş ve tarafınıza gerekli cevap verilmiştir. Bu durumda Simurg Hoca'nın söylediklerinin üstüne söz söylemeyi şık ve uygun bulmam.gdzy Nickli Üyeden AlıntıHocam albarakatürkün karı iyi geldi.bi yorumlar mısınız.teşekkürler
Akşamın Sözü :
Öğrenim okul hayatımızla sınırlıdır ama eğitim bir ömür boyu devam eder.Last edited by Penguen; 19 Ağustos 2008, 18:30.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
İtibar veremedimdePenguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
.................
Akşamın Sözü :
Öğrenim okul hayatımızla sınırlıdır ama eğitim bir ömür boyu devam eder.
:a88: :a88: :a88:
Yorum
-
abim benim...Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

böyle bir üfürükçü tanıyodunda beni niye tanıstırmadın ..
buraya gelene kadar başım ağrıyodu..
şimdı bu üfürükçüyü görünce ağrımayan yerım kalmadı valla..
şu üfürükçü bacı bi okuyup üfleyip avsunlasa bari beni..
tkbnk için tebrikler bi ara tavan kitleyip satış fırsatı vermişti..gariban saf anadolu çocuğu..
Yorum
-
Imkb-100
Görünen köy kılavuz istemiyor. İMKB-100’ün yükseliş çabası bir önceki zirve seviyesi 44.000’i yukarı geçmeye yeterli olmayınca yeniden gevşeme süreci başladı.
Bugün için; düşen kanal desteği 39.400, endeksin çıkışta oyalandığı yatay destek seviyesi ise 38.800 seviyelerinden geçiyor.
Bozulan morallerle birlikte endeksin dışarıdaki tepkilere de duyarsız kaldığı görülüyor. İşin rengi belli olduğundan yukarı atakların önü satışlarla kesilebilir. Bulunduğumuz noktada satış için geç kalındığı, alım için erken olduğu kanaatindeyim.
Yorum
-
Ömür bittikten sonra gelen parayı
düğün geçtikten sonra gelen kınayı
insan ne etsin bilemiyor :(

Yorum
-
Üstad tebrikler. Yine turnayı gözünden vurmuşsun. ...:a88:Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterÖmür bittikten sonra gelen parayı
düğün geçtikten sonra gelen kınayı
insan ne etsin bilemiyor :(

Yorum
-
İMKB-100'deki Senetler Teknik Olarak Nasıl Görünüyor?

Kaynak : Ata Yatırım[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
XU100 Görünüm
* Endeksin 4 Ağustos'ta görülen 43.600 zirvesinden sonra başlayan aşağı eğimli kanal hareketi devam ediyor.
* Kanal genişliği yaklaşık 2.600 puana karşılık geliyor ve her işlem günü sonunda kanal tavan ve tabanı yaklaşık 250 puan aşağıya kayıyor.
* 40.897 puan seviyesinden yapılan ilk seans kapanışına göre söz konusu kanalın tavanı 41.700, tabanı ise 39.100 seviyelerinden geçiyor.
Yorum
-
Haftalık Yabancı Payı Değişimleri
* İMKB’deki yabancı payı oranı geçen hafta 0,8 puan düşüş göstererek %69,1’e gerilemiştir; yılbaşından bugüne ise 3,3 puanlık düşüş gerçekleşmiştir.
* IMKB–100 içinde yer alan şirketlerden haftalık bazda yabancı payı oranı en fazla artanlar Eczacıbaşı Yatırım, Doğan Holding ve Bossa olmuştur. Eczacıbaşı Yatırım’daki yabancı payı oranı 2,25 puanlık artışla %27,36’ya çıkarken, Doğan Holding’te 1,59 puanlık artışla %55,21’e, Bossa’da ise 1,43 puanlık artışla %35.27’ye yükselmiştir.
* Öte yandan İMKB–100 içinde yabancı payı oranı haftalık bazda en çok düşüş gösteren şirketler ise Migros, Ereğli Demir Çelik and Alkim Kimya olmuştur. Migros’daki yabancı payı oranı 23,52 puanlık düşüşle %23,47’ye gerilerken, Ereğli Demir Çelik’te 17,48 puanlık düşüşle %21,39’a ve Alkim Kimya’da ise 5,11 puanlık düşüşle %38,40’a gerilemiştir.
* Ayrıca İMKB–100 şirketleri içinde yabancı payı oranı yılbaşından itibaren en fazla artış gösteren şirketler İhlas Ev Aletleri, Gübre Fabrikaları ve Goldaş Kuyumculuk olmuştur. İhlas Ev Aletleri’nde yabancı payı oranı yılbaşından bugüne 28,09 puanlık artışla %30,66’ya çıkarken, Gübre Fabrikaları’nda 14,86 puanlık artışla %32,28’e ve Goldaş Kuyumculuk’ta ise 12.26 puanlık artışla %26,67’ye yükselmiştir.
* Diğer yandan yılbaşından bugüne yabancı payı oranı en fazla düşüş gösteren İMKB–100 şirketleri ise İş Finansal Kiralama, Migros ve Ereğli Demir Çelik olmuştur. İş Finansal Kiralama’daki yabancı payı oranı 69,07 puanlık düşüşle %7,84’e gerilerken, Migros’da 60,64 puanlık düşüşle %23,47’ye ve Ereğli Demir Çelik’te 41.09 puanlık düşüşle %21.39’e gerilemiştir.
Kaynak : Global Menkul Değerler[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum

Yorum