Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

Kriz Türk Şirketlerini Vurur mu?

PİYASACI: ABD finans krizi yaşıyor ama Türkiye'ye etkisi bankaları değil Türk şirketlerini vurabilir..

İşte PİYASACI'nın son yazısı:

Sevgli dostlar hükümet üyelerinin bize bişey olmaz çıkışlarından sonra bunu yanlış olduğunu ve dünya ekonomisinin patronunun kriz yaşarken bize bişey olmaz demenin yanlış olduğunu anlatmıştık.. Sanırım biraz etkisi olmuş.. Bize bişey olmazdan şimdi en az biz etkileniriz noktasına gelinmiş ama hala yeterli değil tabi ki.. Hep birlikte bu umursamazlık ve kendini olduğundan sağlam görmenin başımıza iş açmamasını umalım. Yapılan ikinci yanlış ise sürekli bankaların güçlü olmasına vurgu yapılması ve 2001 krizi ile kıyaslama yapılması.. Bugün itibariyle bankalar geçmişe göre daha güçlü olabilir ama ya şirketler... Hatırlarsanız 2001krizindeki açık pozisyonlar bankaları zorlamıştı.. Ama yine unutmayın ki bugün özel sektörün yani şirketlerin rekor seviyedeki dış borçlarını konuşuyoruz. Dolardaki hareketlenme bu kez bankaları değil şirketleri vuramaz mı sanki.. Asıl önemlisi ise şu: BU borçların alındığı yabancı finans kuruluşları sıkıntı yaşıyor. Yani alınan borçların yenilenenmesi zor olacak.. En azından çok daha pahalı hale gelecek. Büyük ihtimalle de vadesinde yenilenmeyecek.. Durum böyleyken bize bişey olmaz demek niye.. Türkiye kendi kendine yeten bir ülke değil ve bunun en basit açıklaması cari açık olarak önümüzde duruyor. Yani kendi kaynağımız yetmediği için dışarıdan para girişine ihtiyaç duyuyoruz. Dünya piyasalarında güven bunalımı yaşanırken ve hangi banka zorda diye herkes endişelenirken Türkiye'ye daha fazla para girişi olabileceğini kim bekleyebilir..Peki para girişinde eksiklik olursa bu ilk etkisini dolar üzerinde göstermez mi.. Peki bu etki şirketleri ne hale getirir.. 130 milyar dolarlardan bahsediliyor özel sektör dış borcu rakamı için.. Bunda büyük çoğunluk şirketlere ait. Peki ABD ve Avrupa'da ekonomiler durgunluğa giderken bu borçları ihracat yaparak ödemek zorunda olan şirketlerin durumu ne olur. Bakmayın siz rekor ihracat rakamlarına bunlar daha önce yapılmış ihracatların tahsilatları.. Asıl ekonomiler yavaşladıkltan sonrasını görün...Kim bilir belki de hükümet üyeleri bize birşey olmaz derken gerçekten de kamuyu kastediyor yani şirketlere birşey olabilir ama biz etkilenmeyiz diyor. Kim bilir.. Ama şirketler zorlanırken kamunun etkilenmeyeceğini düşünmek ne kadar doğru.. Hangi tarafından bakarsanız bakın Türkiye'nin etkilenmeme ihtimali sıfırdan bile azdır.. Önlem alınmazsa 2001 krizini ararız.

PİYASACI
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• radyolog
      OKURYAZAR
      • 03 Ağustos 2008
      • 23572

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      PİYASACI: ABD finans krizi yaşıyor ama Türkiye'ye etkisi bankaları değil Türk şirketlerini vurabilir..

İşte PİYASACI'nın son yazısı:

Bize bişey olmazdan şimdi en az biz etkileniriz noktasına gelinmiş ama hala yeterli değil tabi ki.. Hep birlikte bu umursamazlık ve kendini olduğundan sağlam görmenin başımıza iş açmamasını umalım.

Yapılan ikinci yanlış ise sürekli bankaların güçlü olmasına vurgu yapılması ve 2001 krizi ile kıyaslama yapılması.. Bugün itibariyle bankalar geçmişe göre daha güçlü olabilir ama ya şirketler... Hatırlarsanız 2001krizindeki açık pozisyonlar bankaları zorlamıştı.. Ama yine unutmayın ki bugün özel sektörün yani şirketlerin rekor seviyedeki dış borçlarını konuşuyoruz.

Asıl önemlisi ise şu: BU borçların alındığı yabancı finans kuruluşları sıkıntı yaşıyor. Yani alınan borçların yenilenenmesi zor olacak.. En azından çok daha pahalı hale gelecek. Büyük ihtimalle de vadesinde yenilenmeyecek.. Durum böyleyken bize bişey olmaz demek niye..

Türkiye kendi kendine yeten bir ülke değil ve bunun en basit açıklaması cari açık olarak önümüzde duruyor.

130 milyar dolarlardan bahsediliyor özel sektör dış borcu rakamı için.. Bunda büyük çoğunluk şirketlere ait. Peki ABD ve Avrupa'da ekonomiler durgunluğa giderken bu borçları ihracat yaparak ödemek zorunda olan şirketlerin durumu ne olur. Bakmayın siz rekor ihracat rakamlarına bunlar daha önce yapılmış ihracatların tahsilatları.. Asıl ekonomiler yavaşladıkltan sonrasını görün...

Ama şirketler zorlanırken kamunun etkilenmeyeceğini düşünmek ne kadar doğru.. Hangi tarafından bakarsanız bakın Türkiye'nin etkilenmeme ihtimali sıfırdan bile azdır..

Önlem alınmazsa 2001 krizini ararız.

PİYASACI

syn piyasacı olayı çok güzel açıklamış bu ''bize bi şey olmaz '' umursamazlığına bir ekleme de benden :

bir süre önce meşhur TV/ SİNEMA yıldızlarından biri İSTANBUL yakınlarında malum kadınların yol kenarında kendilerini pazarladıkları bir yerde malum kadınların kılığına girmiş gizlikamerda var tabii ki

geçen muhabbet şöyle idi

_ yavrum kaç para

= ....... lira o zaman YTL yok tu )

_ ok , atla arabaya

_ tamam da bende AİDS var

= BOŞ VER YAVRUM BİZE Bİ Şİ OLMAZ
      DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• Penguen
        Mahdumu Kamil
        • 02 Mayıs 2008
        • 1387

Geçen Hafta Dış Piyasalarda Olup Bitenler

1- Amerikan Senatosu'nun ardından bu sefer Amerika Temsilciler Meclisi
        büyüklüğü sulandırmaları da eklersek 850 milyar dolara çıkan paketi Cuma
        akşamı onayladı.

2- Amerika'da Eylül ayı tarımdışı istihdam verileri 55,000 civarında
        aşarak 159,000'lik bir daralma kaydetti. İşsizlik oranı ise %6.1 olarak
        değişmedi.

3- Paketin geçmesinin ardından borsalarda gelen kar satışları ekonomik
        kaygılarla birleşti ve DJ ve Nasdaq Cuma gününü %1.5'lik düşüşle tamamladı.

4- Amerika'da 29 Ekim günü açıklanacak FED faiz toplantısı kararı
        öncesinde bir faiz indirimi olabileceği spekülasyonları kuvvetleniyor.

5- Amerika'da kurtarma paketinin kabul edilmesinin ardından SEC açığa
        satış işlemleri için 2 Ekim'den 17 Ekim'e yaptığı uzatmayı 8 Ekim'e çekti.

6- AIG Amerika ve Asya'daki hayat sigortası bölümünü satışa çıkararak
        bir miktar borcunu kapatmak istediğini açıkladı.

7- Wells Fargo'nun Wachovia'yı alma çalışmaları sürerken Citibank ile
        ciddi bir hukuk savaşı başladı. Mahkemelerden konuyla ilgili farklı kararlar
        çıkıyor. Bu sorunun çözülmesi için FED'in de baskı yaptığı ifade ediliyor.

8- Amerika'da bir yandan krizle uğraşırken bir yandan da bu hafta 3.
        çeyrek kar sezonun resmi olarak yarın açıklanacak Alcoa karıyla
        başlayacağını hatırlatmak isteriz. Alcoa sonrası bu haftanın takip edilmesi
        gereken şirketi GE olacak.

9- Krizle ilgili haberlerin Avrupa'da yoğunlaşmasıyla EUR/USD paritesi
        dolar lehine hareket etti ve 1.3600 seviyesine ulaşarak son 13 ayın en düşük
        seviyesine ulaştı.

10- Dolardaki güçlenme ve resesyon korkusuyla petrol Amerika'da 90 dolara
        yaklaştı, Avrupa'da ise 87 dolar civarında bulunuyor. Altında da 830 dolara
        düşüş görülüyor.

11- Avrupa'ya geçtiğimizde ise Cumartesi günü yapılan AB liderler finans
        zirvesinde finans kurumlarına destek olunacağı mesajı çıktı ama net bir
        paket çıkmadı.

12- İrlanda ve Yunanistan'ın ardından Almanya mevduata tam güvence
        getirdiğini açıkladı.

13- İngiltere'de mevduat garantisi kapsamı 35,000'den 50,000 sterline
        çıkarıldı.

14- İzlanda bankacılık sektörü için paket hazırladığını açıkladı.

15- Almanya'da sıkıntıda olan Hypo Real Estate'e toplam 68 milyar dolarlık
        kaynak ayrılarak kurtarma operasyonu yapılacağı açıklandı.

16- BNP Paribas Fortis Belçika'nın %75'ını ve Fortis Luxemburg'un %66'sını
        11 milyar doları aşan bir teklifle alacağını açıkladı.

17- İtalya'nın en büyük bankası Unicredit varlık ve hisse satışı yaparak
        sermaye artırmak istediğini açıkladı. 5 milyar EUR'u aşması bekleniyor
        sermaye artışının.

18- Tantallon fonu Asya'daki hedge fund'ını hisse senetleri piyasasındaki
        kayıplar nedeniyle kapattığını açıkladı.

19- Hedge fund'larla ilgili gelişmelerin gelecek günlerde piyasalarda
        etkili olması bekleniyor.

20- Bu haftanın ilk üç gününde Bernanke dahil birçok FED başkanı farklı
        yerlerde ekonomiyle ilgili sunum yapacak. Takip edilmesi gerekiyor.

Kaynak : RJS
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

DJI 4 Yıl aradan sonra 10 bin puanın altına indi

ABD Borsası'nda deprem
          Dow Jones endeksi 4 yıl aradan sonra ilk kez 10 bin puanı altına indi

Global mali krizin borsalar üzerindeki etkisi her geçen gün artıyor. ABD hükümetini hazırladığı 850 milyar dolarlık yardım paketinin yangını söndüremeyeceği yönündeki beklentiler ve Avrupa bankalarına sıçrayan sıkıntılar hisse senedi piyasalarında büyük çöküşe neden oldu. Gün boyu Avrupa ve Asya borsalarında yaşanan sert düşüş ABD’de devam etti.

New York Borsası'nda Dow Jones endeksi öğle saatlerinde (yerel saatle) 500 puandan fazla düştü. Dow Jones endeksi 539.77 puan (yüzde 5.23) düşerek 9 bin 785 puana indi. New York Borsası 29 Ekim 2004'ten bu yana ilk kez 10 bin puanın altına geriledi.

Borsanın düşüşünde küresel finansal krizin bütün dünyayı sardığı korkuları, ABD'nin kurtarma planının kredi piyasalarını hemen rahatlatmayacağı ve birçok bankanın halen nakit para ihtiyacı olması etkili oldu.

Birçok Avrupa ülkesinin mevduata tam garanti getirmesine rağmen mali sektördeki yangın bir türlü söndürülemiyor.

AVRUPA BORSALARI YIKILDI

Küresel finansal krizin artık iyiden iyiye hissedilmeye başladığı Avrupa'da, borsalar bugün sert düşüşlerle kapandı.

-Londra Menkul Değerler Borsası'nda FTSE 100 Endeksi, yüzde 7,85 değer yitirerek 4.589,19 puana indi.

-Almanya'da borsanın temel göstergesi olan DAX Endeksi de yüzde 7,07 azalarak 5.387,01 puana, Fransa'da CAC 40 Endeksi ise yüzde 9,04 değer yitirerek 3.711,98 puana geriledi.

-Milano Borsası yüzde 8,24, Amsterdam Borsası yüzde 9,14, Brüksel Borsası yüzde 6,87, Lizbon Borsası yüzde 9,86 ve Madrid Borsası da yüzde 6,06 değer yitirdi.

-İngiltere, Almanya ve Fransa'daki menkul kıymetler borsaları da yüzde 7'den fazla düşüş gösterdi.

-Moskova Menkul Kıymetler Borsasındaki RTS endeksi, rekor düzey olarak kabul edilen, yüzde 19,10 oranında değer kaybıyla kapandı. Gün içerisinde işlemler geçici olarak durduruldu.

-İMKB yüzde 8.62 oranında düşüş kaydetti. 31 bin 500 puana kadar gerileyen endeksteki iki günlük kayıp yüzde 12'yi geçti.

- Latin Amerika borsaları da düşüşle açıldı. Brezilya borsasında Bovespa endeksi yüzde 10’dan fazla düşünce, borsa yarım saat kapatıldı.

-Meksika’da IPC endeksi yüzde 5’den fazla değer kaybederken, Şili, Arjantin ve Kolombiya’da da borsalar hızla düştü.

-Brezilya, Meksika, Arjantin, Şili ve Kolombiya paraları ABD doları karşısında yüzde 3 ila 5 oranında değer kaybetti

Kaynak : Habertürk

Yorum

• Penguen
            Mahdumu Kamil
            • 02 Mayıs 2008
            • 1387

Bize verdikleri öğütleri unuttular

Türkiye'ye finans konusunda akıl verenlerin akıllarının arkasında başka bir şey mi var!

Fatih Altaylı, Habertürk

Avrupa ve Amerika'da bankalar birer birer batıyor.

En büyükler batma kuyruğuna girdi.

Havalarından geçilmeyen, ülkelere ders veren bankacılar ortalıkta yok.

Hükümetler duruma el koydu.

Amerika'da, Avupa'da bankalara kurtarma operasyonları düzenleniyor.

Yüz milyarlarca dolar kamu kaynağı batan bankalara aktarılıyor.

Bu gelişmeler beni bir kaç yıl, daha doğrusu 8 yıl kadar öncesine götürüyor. 2000'li yılların başında benzer bir krizden Türk bankacılığı da geçti. Egebank, İmarbank, Adabank. Etibank gibi bankalar "Kriminal' sayılabilecek yöntemlerle patronları tarafından soyulduğu için bunlara diyecek bir şeyimiz yok ama bazı bankalar, aynen bugün ABD ve Avrupa Bankaları gibi "Piyasa koşulları" yüzenden batma noktasına geldiler.

Hele hele bunlardan Demirbank, kamu kağıtlarının değer yitirmesinden, yani devletin batma noktasına gelmesinden ötürü, elinde çok miktarda kamu kağıdı bulundurduğu için kısa dönemli bir sıkıntıya girdi. Bir gecelik "Kıyakla" hayatta kalabilirdi. Fakat Türkiye'deki bankacılık otoritesi BDDK ve Merkez Bankası
            hiç acımadan bu bankanın batmasına neden oldu.

Fakat işin en ilginç yanı bugün ABD ve Avrupa'da zora giren bankaların kurtarılması için yalvaran uluslararası finans kuruluşları, 8 yıl önce benzer olaylar Türkiye'de yaşanırken tam tersi bir tavır içindeydiler.

Başta IMF olmak üzere hepsi "Bu bankalara sakın yardım etmeyin. Bu bankaları kurtarmayın. Bırakın batsınlar. Piyasa koşulları işlesin" diye Türkiye'ye baskı yapıyorlardı.

Bu baskıların da sonucu olarak Türkiye'de batmayı hiç de haketmeyen bankalar bile batırıldı. Bu sürecin sonunda Türkiye'nin bankacılık sisteminin yüzde 40'a yakını yabancıların eline geçti.

Demirbank gibi o dönemde bile 3-4 milyar dolar edecek bir banka 300 milyon dolara İngilizlerin oldu.

O gün Türkiye'de bankalara yardım edilmemesini isteyenler, aynı durum kendi ülkelerinde olunca bankaların kurtarılması için canhıraş bir çaba içindeler.

Şimdi merak ediyorum, piyasa koşulları denilen şey Türkiye için farklı, Avrupa ve ABD için farklı anlamlar mı içeriyor.

Yoksa Türkiye'ye finans konusunda akıl verenlerin akıllarının arkasında başka bir şey mi var!

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

T.O.B.B. Finansal Kriz Raporu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince Power Point formatında hazırlanan ve 22 Eylül 2008'de İstanbul'da düzenlenen Ortak Meclis Toplantısında üyelerin görüşüne sunulan Finansal Kriz Raporuna aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Test edildi. Başarısız :(
              Aşağıdaki linke bakınız.

http://www.upload.gen.tr/d.php/s2/iv..._son_.ppt.html

Yorum

• simurg
                Administrator
                • 10 Mart 2007
                • 9248

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince Power Point formatında hazırlanan ve 22 Eylül 2008'de İstanbul'da düzenlenen Ortak Meclis Toplantısında üyelerin görüşüne sunulan Finansal Kriz Raporuna aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Aşağıdaki linke bakınız.

Çok faydalı oldu, bence herkes bir göz atmalı.Teşekkür ederim...
                https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• simurg
                  Administrator
                  • 10 Mart 2007
                  • 9248

Aşağıdaki linke bakınız.

DOSYANIN AÇILMIŞ HALİ:

Yorum

• Penguen
                    Mahdumu Kamil
                    • 02 Mayıs 2008
                    • 1387

Ekim 2008 Aylık Gündem

Oyak Yatırım tarafından hazırlanan Aylık Gündem aşağıdaki linktedir.

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Son 3 Ayda Öne Çıkan Ortak Alımları

Yorum

• Penguen
                        Mahdumu Kamil
                        • 02 Mayıs 2008
                        • 1387

Yatırımcı Ne Yapmalı?

Ağustos 2007’de başlayan ve tüm dünyayı saran küresel krizde en dalgalı dönem yaşanıyor. El konulan bankalar, ABD’nin kurtarma paketi, merkez bankalarının koordineli faiz indirimi piyasaların ateşini söndürmeye yetmedi.

Belirsizliğin sürdüğü bir dönemde bireysel yatırımcılar için en kârlı yatırım aracı hangisi? Altın hâlâ güvenli liman mı? Dolar iyi bir yatırım aracı olabilir mi?

NTVMSNBC'nin haberine göre, yatırımın rotasına ilişkin soruları yanıtlayan 5 ekonomist şunları söyledi;

Anadolu Yatırım Stratejisti Halil Reçber: Riski seven yatırımcı ise, dövizden yavaş yavaş çıkabilir. Hisse senedi tarafına yatırım yapabilir. Bir kısmını da faize yatırabilir. Orta dereceli risk profili için, dövizde 1,3850 önemli bir nokta. 1,3850 üzerinde bir hareketlilik olduğunda hep volatilite yükselmiş. En azından portföyünün yarısını dolarda tutabilir. 1,33’lerin altına geldiğinde dolardan tamamen çıkması gerekir. Hisse senedinde risk derecesi yüksek kişiye göre daha az alabilir. Faize daha ağırlıklı yatırım yapılabilir. Riski sevmeyen yatırımcı ise yüksek oranda faize yönelmeli, dövizinin de yüzde 30’luk kısmını satıp faize geçebilir. Hisse senedinde çok daha uzun vadeli yatırım için yüzde 10’luk bir pay da alabilir. Altın fiyatları tüm risk profilleri için ciddi anlamda satış fırsatı, altına girmeyin.

Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç: Kısa vadede faiz iyi bir yatırım aracı, orta vadede borsayı tercih etmelerini tavsiye ederim. Tarihin en düşük seviyelerine gelmek üzere. Doların gelişmekte olan ülke paraları karşısında değer kazanma ihtimali düşük. Dolara kısa vadede bile yatırım önermiyorum. Altın çok pahalı, bu seviyelerden altın alınmaz.

Meksa Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu: Şu anda dövizi yatırım portföyünde çok fazla düşünmüyoruz, dövizi çok fazla önermiyoruz. Yatırımcılara en fazla fayda sağlayacak yer TL faizi. Hisse senedinde çok büyük fırsatlar oluştu ancak uzun vadede etkili olacak. Buralardan alınan hisse senedinin uzun vadeli bir yatırım olması gerekiyor. Altın çok güvenli bir yatırım aracı ancak geç kalındı. Altında fiyatların yükseliş imkanının büyük kısmını tükettiğini tahmin ediyoruz. Önümüzdeki dönem için çok büyük yükselişler vadetmeyebilir. Altını da çok fazla önermiyoruz ama uzun süre fiyatını koruyacaktır. Altın mı, faiz mi derseniz, TL faizinde kalmalarını öneriyorum.

EFG İstanbul Strateji Direktörü Hüseyin Kelezoğlu: Hisse senedinden uzak durulması gerekir. TL’ye karşı dolarda açıkta kalmamış olmak lazım. Doları bir yatırım aracı olarak önermiyorum. TL’de kalan biri iki-üç yıllık vadede dolarda hareket olsa da aynı parayı kazanır. Altında halen yatırımcı talebi yeterince yok. Ancak bir yıl için altın da cazip değil. Borsada fırsat kollayın ama bu fiyatlardan değil.

Finansbank Ekonomisti İnan Demir: Orta vadede TL faiz getirisinin yüksek olduğu düşünüldüğünde buradaki kazanç, kurun imkanlarını telafi edecek kadar yüksek. TL daha cazip. Kısa vadede TL, değişik dövizler ve altın içeren bir sepet oluşturulmalı. Risk istemeyen bir insan için altın ağırlıklı olsun.

Kaynak : Mynet

Yorum

• simurg
                          Administrator
                          • 10 Mart 2007
                          • 9248

Yatırımcı ne yapacağını şaşırdı. Tam alım için hazırlacam elim mausa gitmiyor... dün 4-5 defa aldım geri verdim...Bakalım bugün kapanışa iyi koku alabilecek miyim..

Yorum

• güneşş
                            Tecrübeli
                            • 08 Ocak 2008
                            • 742

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Yatırımcı ne yapacağını şaşırdı. Tam alım için hazırlacam elim mausa gitmiyor... dün 4-5 defa aldım geri verdim...Bakalım bugün kapanışa iyi koku alabilecek miyim..
                            hocam siz bizim üstadımızsınız gerçide bu günlerde bira gözü tok bakmalıyız borsaya sanki..

uzak durmak en iyisi gibi :36_1_13:

Yorum

• Penguen
                              Mahdumu Kamil
                              • 02 Mayıs 2008
                              • 1387

Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer !

Yorum

• simurg
                                Administrator
                                • 10 Mart 2007
                                • 9248

güneşş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                hocam siz bizim üstadımızsınız gerçide bu günlerde bira gözü tok bakmalıyız borsaya sanki..

uzak durmak en iyisi gibi :36_1_13:
                                Cuma günü işc ile merhaba dedik artık, hayırlısı olsun. çöküş devam ederse veriiz az da olsa zararına stop çalıştırırız. Düşmezse tepki bitimine kadar devam ederiz...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information