Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yolun üzerindeki taşı gördüğünde durumdan vazife çıkarıp kenara alan ve ardından gelenlerin yolunu açan “görev adamları” bende hep saygı ve hayranlık uyandırmıştır.
    yoldan taşı kaldıran biri ancak anlayabilir ne demek olduğunu..bir tekme savurup başkasına zarar vermek de var,ya da kıyısından köşesinden kıvrılmak da...

sizi sevilen ,hayranlık duyulan ve hatta ön sayfalarda dendiği gibi melek yapan da; bırakın taşı,çakılı en ufak çer- çöpü temizleme gayretinizdir.dolayısıyla yukarıda saydığınız bir çok değerli yazar dostların arasında sizin de istemeseniz de yazar statüsünde görünmeniz sizi rahatsız etmemeli..gurur duymalısınız..
    emekleriniz ve tatlı dilli mecazi anlatımınızdan dolayı teşekkürler..
    saygılar
    sevgiler.
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

IMF Senaryoları

IMF ile anlaşma olmuyor mu?

Uluslararası Para Fonu (IMF) anlaşması kafaları karıştırmaya devam ediyor. Piyasalarda 2008 Mayıs ayında sona eren stand-by anlaşmasından bu yana gündemden düşmeyen IMF anlaşmasına ilişkin şüpheler de giderek artıyor.
      Krize ilişkin iyimser verilerden de güç alan hükümetin sıkı politikalar izlemek istemediği söyleniyor. Yakında bitecek, üç noktada anlaşılamıyor, ümüğümüzü sıktırmayız, aşılamaz sorun yok tartışmaları arasında piyasaların umutla beklediği yeni stand-by anlaşmasına ilişkin şüpheler giderek artıyor.

Ali Babacan'ın Dışişleri Bakanlığı'ndan ekonomiden sorumlu bakanlığa geçmesiyle piyasalarda artan iyimserlik de yerini Yoksa Babacan da mı? sorusuna bırakıyor.

Çünkü yeni kabine kurulduğu günden bu yana geçen son bir ayda da IMF ile ilgili bir ilerleme sağlanamadı. Bürokrasiden sızan bilgiler de konuyla ilgili şüphelerin artmasına neden oluyor.

Son dönemde hem Türkiye'de hem dünyada ekonomik krize ilişkin bazı iyimser verilerin geldiğine dikkat çeken piyasa uzmanları, hükümetin bunlardan cesaret aldığını düşünüyor.

Uzmanlar, Türkiye'ye para girişinin de tamamen durmadığını vurguluyor. Bugün imzalanacak bir IMF anlaşmasının üç yıllık olacağına işaret eden uzmanlar, hükümetin genel seçimlere IMF anlaşmasıyla gitmek istemeyeceğini düşünüyor.

IMF ile imzalanacak stand-by'ın önündeki en büyük engel olarak harcamalar konusundaki görüş farklılıkları gösteriliyor.

2009 yılında tüm ülkelere gevşek para politikası tavsiye eden IMF, daha sonraki yıllar için ise kademeli olarak sıkı mali politikalara dönüş istiyor. Hükümet ise 2010'dan itibaren sıkı para politikasına dönmek istemiyor.

IMF, karşılığı olmayan hiçbir harcamanın yapılmamasını içeren mali kuralın 2010 yılından itibaren uygulanmasını istiyor. IMF'nin bir diğer talebi ise Türkiye'nin vergi sistemiyle ilgili. Vergi ödeyenlerin çapraz denetime tabi tutulması ve vergi idaresinin bağımsızlaştırılması taleplerine hükümet itiraz ediyor.

Bağımsız kurullardan çok memnun olmayan hükümet, vergi idaresini de bağımsızlaştırmak istemiyor. Hükümetin çapraz denetime ilişkin endişesi ise, kriz döneminde mükellef ürker şeklinde açıklanıyor.

Kaynak : Bigpara

Kaynak : Tekstil Menkul Değerler

Sn. Yağmur,

Kılıç ilk ele alındığında pek keskindir, sonra taşa, toprağa vura vura körelir. Ademoğlu gençliğinde kendi kudretiyle insanları, olayları yönlendirebileceğini düşünüyor. Zaman geçtikçe zayıflığının, yetersizliğinin farkına varıyor ve değişikliğe kendinden başlaması gerektiğini anlıyor.

Bize kıymet kazandıran şeyler yaptığımız işler. Mutluluk ve huzura erişmenin en kestirme yolu bulunduğumuz çevreye fayda sağlamaktan ve başkalarını mutlu etmekten geçiyor. Ve mumlar ancak yandıkça çevresini aydınlatabiliyor.

Adam olma yerine büyük adam olmayı tercih eden ademler sonunda hep hüsrana uğruyor. Büyük adamların sağlığında etrafında pervane olanlar göçtüklerinde tabutunun kolunun altına dahi girmiyor.

Hiç birimiz masum değiliz; hele melek hiç değiliz. Melek olduğumuzu kabul etsek bile şeytanın da melek sıfatı taşıdığını unutmamamız gerekiyor.

İnsanlara hizmet etmek, hele onları memnun etmek çok zor. Toplumun insanoğlunun egosunu tatmin için verdiği unvanlar onlara giydirilen ateşten gömlekler. Kabul, mezun olduğum ilkokulun şeref panosunda ismimi gördüğümde gururlandım. Eğer ardımdan gelen neslin iyi insan, iyi yurttaş, iyi evlat olduğunu görmek kısmet olursa işte o zaman tekrar gururlanmak için geçerli bir nedenim olacak.

Sevgi ve saygılarımla.
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• fizban
        Baş tacımız...
        • 22 Nisan 2009
        • 166

Gün sonu 20.05.09 "LOT BAZLI" durum

Aşağıdaki dosya MAtriks den esinlenerek oluşturulmuştur.

Hisselerin (ilk 5 kurum) LOT bazlı hangi maliyet ile alış satış yapıldığını gösterir.

[COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
        onlar sizin eserinizdir[/SIZE].[/COLOR]

[SIZE=1][COLOR=DimGray]William Hazlitt[/COLOR][/SIZE]

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Wall Strett'te Popüler olan Kural/Yöntemler (*)

Hisse senedi piyasasında, kişiye özel kural veya yöntemlerle gerek alım-satım, gerekse yatırım yapanlar vardır. Doğrulukları herkesçe kabul edilmese de, Wall Street'te bir hayli popüler olan bu basit ama ilginç kural veya yöntemlerden bazısı ilgilenenler için aşağıda verilmiştir;
          • Alım-satım zamanlaması, hangi hisse senedinin alınıp satıldığından daha önemlidir (When to buy and sell is more important than what to buy and sell).
          • Önemli olan hisse senedine ödediğiniz para değil, satın aldığınız andır (It is not the price you pay for a stock, but the time you buy it that counts).
          • Hisse senedi alırken doğru karar vermek, satışta karşılaşılan sorunların yarısını çözer (Buying right solves half of your selling problems).
          • Her zaman piyasa içinde bulunmaya gerek yoktur. Elinizde hisse senedi tutmadığınız anlar da olabilir (There is no need to be always in the market).
          • Sık sık hisse senedi değiştirmekten kaçının (Avoid too-frequent switching).
          • Gün içinde, aynı hisse senedinde alım ve satım yaparak kar etme yöntemini uygulamayın (Do not day trade).
          • Sahip olduğunuz hisse senedini hiçbir zaman kutsal bir varlık gibi görmeyin (Never put a halo around a stock).
          • Şirketler çağın şatlarına uymak zorundadır. Ortağı olduğunuz şirkete körü körüne bağlanmayınız (Don't marry your stocks).
          • Sahip olduğunuz hisse senedini piyasada oluşan en yüksek fiyattan satabileceğiniz konusunda kendinizi şartlandırmayın (Don't try to get the last eighth).
          • Piyasa değeri, alış fiyatının üzerine çıktığında hisse senedini satan kimse zarar etmez. Kağıt üzerinde gözüken kar yerine, kasanıza aktarılan karı tercih etmelisiniz (No one ever went broke taking profits).
          • Kasadaki bir birimlik karı, kağıt üzerindeki iki birimliğe tercih ediniz (In the stock market, one good profit in hand is worth two one paper).
          • Hisse senedi piyasasında kazanmanın sırrı, yanlış bir karar verildiğinde en az zarar edebilmektir (The whole secret to winning in the stock market is to lose the least amount possible when you're not right).
          • Hisse senetleri, sürekli yükselen piyasanın doruğunda "çekici"; düşen piyasanın dip noktasında ise "çok kötü" olarak algılanır (Stocks look best at the top of a bull market and worst at the bottom of the bear market).
          • Sahip olduğunuz bir hisse senedi, yeniden satın almayacağınız bir fiyata eriştiğinde satışa geçin (If you would not buy a stock, sell it).
          • Kendinizden emin değilseniz hiçbir şey yapmayın (When in doubt, do nothing).
          • Piyasada oluşan fiyatlar sürekli dalgalanacaktır (The market will continue to fluctuate).
          • Parasal ihtiyacınızı karşılamak için kesinlikle spekülasyon yapmayın (Never speculate for a specific need).
          • Elde ettiğiniz karın yarısını kasanıza aktarın (Put half your profits in a safety deposit box).
          • Piyasanın düşüş zamanı geldiğinde uyarı amacıyla zil çalınmaz (They don't ring a bell at the top of the market).
          • İlgilendiğiniz hisse senedi sizi tanımaz; ne umduğunuzu, ne istediğinizi önemsemez (The stock does not know who you are, and it doesn't care what you hope or want).
          • İyi hisse senedi yoktur. Tüm hisse senetleri kötüdür, fiyatları artmadığı sürece (There are no good stock. They are all bad ...unless they go up).
          • Borsada iki duygu yoğunca yaşanır; umut ve korku. Ne ilginçtir ki, korkmamız gerekirken umut ederiz; umut etmemiz gerekirken de korkarız. (There are two emotions in the market - hope and fear. The only problem is we hope when we should fear and we fear when we should hope.).
          • Hisse senetleri, "gerçek değerleri" olduğu için satın alınmaz. Asıl neden, hisse senetlerine sizden daha fazla para ödemeye hazır olan ve sizden daha çılgın birinin piyasada bulunmasıdır. (You don't buy a stock because it has real value. You buy it because you feel there is always greater fool down the street ready to pay more than you paid.)
          (*) İMKB'nin yayınladığı "Sermaye Piyasası ve Borsa" Temel Bilgiler Kılavuzu'ndan alınmıştır.

Sn. Fizban,

Katkılarınızla beni sevindirdiniz; teşekkür ederim.

Sol şeridi boşaltın, Fizban geliyor.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
            Mahdumu Kamil
            • 02 Mayıs 2008
            • 1387

Grafikle Trade Öyküsü

Grafikte görüldüğü üzere son 10 işlem gününde 2.88 üzerinde kapanış gerçekleştiremeyen X hissesi ilk seansta bu seviyeden başlattığı koşu ile 3.06 seviyesine erişmiş, ardından gevşeyerek 2.96’ya gerilemiştir.

Artan taleple birlikte hissenin işlem hacmi bir önceki seansın 5 kat üzerine çıkmış, ağırlıklı ortalama ise 2.99’a yükselmiştir.

Mevcut yapıya ve evvelki durak yerlerine bakılarak hissenin ikinci seansta 2.90 seviyelerini (+/- 1 kademe) yoklayacağı, önümüzdeki günlerde ise 3.00-3.04 bandını yukarı zorlayacağı söylenebilir.

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

Kanal Destek/Dirençleri

Y Hissesi yaklaşık 40 gündür yukarı eğimli bir kanal içinde hareket etmekte,
              kanal taban ve tavanını her işlem gününde yükseltmektedir.

Dün 0.68-0.76, bugün 0.69-0.77 olan kanal taban ve tavanı yarın ne olur?

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

Y Hissesi yaklaşık 40 gündür yukarı eğimli bir kanal içinde hareket etmekte,
                kanal taban ve tavanını her işlem gününde yükseltmektedir.

Dün 0.68-0.76, bugün 0.69-0.77 olan kanal taban ve tavanı yarın ne olur?
                Soruyu geri çektim.

Çünkü; ikinci seansın ilk yarım saatinde hacim ilk seansın 10 katına,
                fiyat 0.72'den 0.76'ya, günlük prim % 7'ye yükseldi.
                Bu aşamadan sonra atların arasında ezilmemek gerekir.

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

Bu delikanlı ne yapıyor?

Her zaman olduğu gibi sütün çoğunu kendi içip biberonda kalanını kardeşine ikram ediyor.
                  (İşin aslı resimdekiler abi-kardeş değil baba-oğulmuş.)

Yorum

• Penguen
                    Mahdumu Kamil
                    • 02 Mayıs 2008
                    • 1387

.......
                    Mevcut yapıya ve evvelki durak yerlerine bakılarak hissenin ikinci seansta 2.90 seviyelerini (+/- 1 kademe) yoklayacağı, önümüzdeki günlerde ise 3.00-3.04 bandını yukarı zorlayacağı söylenebilir.
                    Aslında borsadan zerre kadar anlamam.
                    Ama Yaradan beni mahçup etmek istemez bilirim.
                    Ancak bunu bilir, bunu söylerim.

Yorum

• fizban
                      Baş tacımız...
                      • 22 Nisan 2009
                      • 166

Ekteki dosya yine Matriks den esinlenerek düzenlenmiştir. Hisselerin gördükleri dip ve tepe fiyatlarına göre şimdiki durumlarını sergiliyor.

Özellikle, birçoğunun tepelerine nerdeyse % 10 bile kalmamış. Aşağıdan geldikleri yol ise oldukça fazla.!

Yorum

• Penguen
                        Mahdumu Kamil
                        • 02 Mayıs 2008
                        • 1387

Sn. Fizban'ın da işaret ettiği gibi son yükselişle birlikte çoğu hisse dibinin % 100 üzerine çıktı ve önceki zirvelerine yakın yerlere geldi.

Bulunduğumuz noktada XU030 kapsamındaki hisselerin çoğu endeksin üzerinde prim yapmış görünüyor. Mesela; yükseliş ve düşüşlere öncülük eden ve endeksle korelasyon içinde olan hisselerden GARAN'ın bugünkü fiyat düzeyi aşağı-yukarı endeksin Ağustos 2008'de gördüğü 43.600 zirvesine karşılık geliyor.

Gün gelir ataların söylediği "Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur" sözü gerçeğe dönüşürse bu duruma hiç şaşırmamak ve oluşacak hasara hiç üzülmemek gerekir kanısındayım.

Yorum

• fizban
                          Baş tacımız...
                          • 22 Nisan 2009
                          • 166

Borsa 1: İki ineğiniz varsa ikisini de satar, parayı borsaya yatırırsınız. Gelen temettü gelirleri ile de supermarketten pastörize sut alırsınız...

Borsa 2: Devlet memurusunuzdur, haliyle ineğiniz yoktur... Hep inek alma hayaliyle borsaya yatırım yaparsınız. Ancak bir inek alabilecek kazanç sağlarsınız. İnek bir ay sonra ölür.....

Borsa 3: Devlet memurusunuzdur, haliyle ineğiniz yoktur... Hep inek alma hayaliyle çalışırsınız. Emekli ikramiyenizle, borsaya yatırım yaparsınız.Ancak bir inek alabilecek kazanç sağlarsınız . Siz ineğin sütünü satarak bir inek daha almak için yırtınırken.. Borsa çöker. İneğinizi bir bacağından vurursunuz.

Borsa 4: Devlet memurusunuzdur, haliyle ineğiniz yoktur... Hep inek alma hayaliyle çalışırsınız. Emekli ikramiyenizle, borsaya yatırım yaparsınız. Ancak bir inek alabilecek kazanç sağlarsınız.. Siz ineğin sütünü satarak bir inek daha almak için yırtınırken, parasını 10 a katlamak isteyen bir borsa sever, ineği sizden ödünç ister, süt çiftliği kurar. İneğinizi 3 katı fiyatına satın almak ister. Satmazsınız. Siz bilirsiniz!!

Bir övküden uyarlayarak bizleri gülümsetebilme adına tarafımca yazılmıştır!!

Hepimize güzel , bir o kadar da huzurlu hafta sonu olsun!

Yorum

• fizban
                            Baş tacımız...
                            • 22 Nisan 2009
                            • 166

Geçen hafta elime geçen “Barclays Capital” in Türkiye üzerine yaptığı bir araştırma Raporu ekte . Vakit bulabilip sizlerle paylaşabilmek güzel oldu. Borç ödeme tablosuna da yer verilmiş.

ÖZET:
                            Ülkenin ödemeleri grafiklerden de anlaşılacağı gibi eylül den sonra ciddileşiyor, ve yine çizilen stratejiye gore İMF görüşmeleri eylülden sonra canlanabilir.

Bir başka yazı ise; bize "NUR" yağdığı ile ilintili.))

Gelişmekte olan borsalar gelişmiş piyasalara göre daha hızlı bir canlanma gösteriyor. Son iki ayda gelişmekte olan ülke piyasalarındaki yükseliş %37 gelişmiş ülke borsalarındaki yükseliş %30 düzeyinde gerçekleşti. Sene başına göre baktığımızda ise gelişmekte olan ülke borsaların getirisinin %17'ye ulaştığını, gelişmiş borsaların ise %3 kaybettirdiğini görüyoruz. Son dönemde yaşanan yükselişe rağmen gelişmekte olan ülke piyasaları gelişmiş ülkelere göre pahallı durmuyorlar. Gelişmekte olan ülkeler 2009 tahmini karlarına göre 9.5x fiyat kazanç oranıyla işlem görüyorlar. Söz konusu oran gelişmiş ülkelerde 20 civarında olan fiyat kazanç oranlarına göre makul bir seviye. Uluslar arası Para Fonuna göre Doğu Avrupa haricindeki gelişmekte olan ülkeler yaşanmakta olan krizden pazar payını artırarak çıkacak. (1)
                            (1)Serhat GÜRLEYEN http://www.dunyagazetesi.com.tr/haber.asp?id=47087

Aslında piyasa geneli IMF beklentilerini ikinci sıraya bırakıp da şu “NUR” yağması ile daha mı çok ilgileniyor? Ne dersiniz?

Ek: Ekdeki dosya belirli bir süre sonra silinecektir. Yeni dosyaları ekliyebilmek adına bunu yapmak zorundayım. Kusura bakmayın.

Yorum

• Penguen
                              Mahdumu Kamil
                              • 02 Mayıs 2008
                              • 1387

You have two cows

Sn. Fizban iki ineğim var demese tüm izm leri tiye alan espri zinciri aklıma gelmeyecekti. Aşağıya kısasını kopyaladım, uzununun linkini yapıştırdım.

http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/You_have_two_cows/17

İyi de bunların her ikisi de İngilizce derseniz o zaman İngilizce'den Türkçe'ye en iyi çeviriyi yaptığı söylenen Google Translate'i kullanacaksınız. Kopyala-Yapıştır-Tercüme Et silsilesini kullanabilmeniz için linki aşağıya kopyaladım.

Sağa sola baktığımda türevleri içinde dikkatimi çekenler :

Alkolizm : İki ineğiniz varsa dostları çağırıp rakı mangala buyur edersiniz.
                              Realizm : İki ineğiniz varsa artık üç kişisiniz demektir.
                              Hümanizm : İnek de olsa insan, insandır.

SOCIALISM
                              You have 2 cows.
                              You give one to your neighbour.

COMMUNISM
                              You have 2 cows.
                              The State takes both and gives you some milk.

FASCISM
                              You have 2 cows.
                              The State takes both and sells you some milk.

NAZISM
                              You have 2 cows.
                              The State takes both and shoots you.

BUREAUCRATISM
                              You have 2 cows.
                              The State takes both, shoots one, milks the other, and then throws the milk away…

TRADITIONAL CAPITALISM
                              You have two cows.
                              You sell one and buy a bull.Your herd multiplies, and the economy grows.
                              You sell them and retire on the income.

SURREALISM
                              You have two giraffes.
                              The government requires you to take harmonica lessons

AN AMERICAN CORPORATION
                              You have two cows.You sell one, and force the other to produce the milk of four cows.
                              Later, you hire a consultant to analyse why the cow has dropped dead.

ENRON VENTURE CAPITALISM
                              You have two cows.
                              You sell three of them to your publicly listed company, using letters of credit opened by your brother-in-law at the bank, then execute a debt/equity swap with an associated general offer so that you get all four cows back, with a tax exemption for five cows.
                              The milk rights of the six cows are transferred via an intermediary to a Cayman Island Company secretly owned by the majority shareholder who sells the rights to all seven cows back to your listed company.
                              The annual report says the company owns eight cows, with an option on one more.You sell one cow to buy a new president of the United States , leaving you with nine cows.No balance sheet provided with the release.The public then buys your bull.

A FRENCH CORPORATION
                              You have two cows.
                              You go on strike, organise a riot, and block the roads, because you want three cows.

A JAPANESE CORPORATION
                              You have two cows.
                              You redesign them so they are one-tenth the size of an ordinary cow and produce twenty times the milk.You then create a clever cow cartoon image called ‘Cowkimon’ and market it worldwide.

A GERMAN CORPORATION
                              You have two cows.
                              You re-engineer them so they live for 100 years, eat once a month, and milk themselves.

AN ITALIAN CORPORATION
                              You have two cows, but you don’t know where they are.
                              You decide to have lunch.

A RUSSIAN CORPORATION
                              You have two cows.
                              You count them and learn you have five cows.
                              You count them again and learn you have 42 cows.
                              You count them again and learn you have 2 cows.
                              You stop counting cows and open another bottle of vodka.

A SWISS CORPORATION
                              You have 5000 cows. None of them belong to you.
                              You charge the owners for storing them.

A CHINESE CORPORATION
                              You have two cows.
                              You have 300 people milking them.
                              You claim that you have full employment, and high bovine productivity.
                              You arrest the newsman who reported the real situation.

AN INDIAN CORPORATION
                              You have two cows.
                              You worship them.

A BRITISH CORPORATION
                              You have two cows.
                              Both are mad.

AN IRAQI CORPORATION
                              Everyone thinks you have lots of cows.
                              You tell them that you have none.
                              No-one believes you, so they bomb the fuck out of you and invade your country.
                              You still have no cows, but at least now you are part of Democracy….

AN AUSTRALIAN CORPORATION
                              You have two cows.
                              Business seems pretty good.
                              You close the office and go for a few beers to celebrate.

A NEW ZEALAND CORPORATION
                              You have two cows.
                              The one on the left looks very attractive.

Yorum

• yagmur
                                Kıdemli
                                • 29 Nisan 2008
                                • 4717

arkadaşlar yorulmasın)
                                teşekkürler.. herzamanki gibi farklı açıdan yaklaşımlar ,değerlendirmeler,size çağrıştırdıkları ve bizlerle paylaşımınız için..
                                SOSYALİZM
                                2 İNEĞİN VARSA
                                Birini komşuna ver

k
                                ominizm
                                2 İNEĞİN VARSA
                                devlet 2sini de alır sana süt verir

Faşizm
                                2
                                İNEĞİN VARSA
                                devlet 2sinide alır sana sütü satar

Nazizm
                                2
                                İNEĞİN VARSA
                                Devlet 2sinide alıp seni vurur

Bürokrasizim
                                2
                                İNEĞİN VARSA
                                Devlet ikisinide alır 1ini vurur diğerinin sütünüde çöpe atar

Geleneksel Kapitalizm
                                2 İNEĞİN VARSA
                                Birini satarsın yerine boğa alırsın. İneğin çoğalır ve ekonomi büyür

hepsini satıp gelirinle emekli olursun

Sürrealizm
                                2 zürafan varsa
                                Devlet armonika dersleri almanı zorunlu tutar

1 amerikan şirketi
                                2ineğin varsa birini satarsın. Diğerinin 4ineklik süt vermesini sağlarsın.
                                Sonra bir dedektif tutup neden öldüğünü araştırtırsın.

Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information