Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

20 Yıllık İMKB-100 Grafiği (Aylık/USD)

Uzun ince bir yoldayım
    Gidiyorum gündüz gece
    Bilmiyorum ne haldayım
    Gidiyorum gündüz gece
    .....

Aşık Veysel Şatıroğlu

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

Borsacı mutlu mu?

Dr.Arman Afrashi (KMX)

Borsa yatırımcısı, özellikle kapasite kullanım oranı yüksek olanlar hayatlarından memnun mu? Onların yaşamına bir pencere açıp içeriye hep beraber göz atalım mı?

Borsacıların bir kısmı trendsel, diğer bir kısmı ise ekransal sorunlar yaşarlar. Trendsel diyaloglardan bir örnek aşağıdadır:

- Ahmet, evi ne zaman değiştireceğiz canım?
      - Güzelim, paramız yok ki!
      - Borsada paramız var ya!
      - Yavrum, o para değil ki! Daha karımızı realize etmedik!
      - Edelim o zaman. Ev için yeterli değil mi?
      - Yeterli de, trend devam ediyor canım!
      - Ahmet, bu trend ne zaman bitecek?
      - Tatlım, nereden bileyim ben? Daha 5. dalga %38 geri alışını …
      - Sen benimle dalga mi geçiyorsun? Üç seneden beri yok bu dalga, yok öbür dalga!
      - Canım, biraz daha sabretsen hem güzel bir ev alırız. Hem de arabayı değiştiririz.
      - Ahmet, arabayı şimdi değiştirsek olmaz mı?
      - Ama tatlım şimdi supercycle’ın içindeyiz. Yabancı takası da artıyor.
      - Ahmet, yabancı takası azalınca satacak mısın?
      - Kızım takasın azalması tek başına önemli değil ki! Volümlü azalması lazım!
      - Volümlü olunca satıp ev alacak mısın?
      - Volümün fiyatla korele olması lazım ki düşüş gerçek olsun.
      - Peki, bu da olunca satacak mısın?
      - Ama bebeğim, alıcı kitlesi olmadan korelasyon olmaz ki! Yabancı malını kime satacak? Bak Bovespa da çıkıyor, Merval çıkıyor!
      - Ahmet!
      - Efendim canım?
      - Allah senin de trendinin de cezasını versin!
      - Çiçeğim, niye kızıyorsun! Ben bu trendi senin için takip ediyorum.
      - İyi, sen takip et! Ben annemin evine gidiyorum!

Ekransal sorunlar ise apayrı sorunlardır! Çünkü burada Ahmet’in ihmal ettiği o kadar çok şey var ki!

- Ahmet!
      - Hımmmmm!
      - Seninle önemli bir konuda konuşmak istiyorum.
      - Hımmmm!
      - Dinliyor musun beni?
      - Dinliyorum canım! Bir dakika tahtayı kaldırdılar.
      - Ahmet, şu evi değiştirsek diyorum!
      - Hangi evi? Bak verdiler!
      - Oturduğumuz evi.
      - Evi mi? Bak çimentolar hareketlendi galiba!
      - Ev diyorum. Evi değiştirebilir miyiz?
      - Güzelim, şimdi ev alma zamanı değil ki!
      - Neden değil?
      - Çünkü şimdi İhlas’a girsem, üç kat kazansam daha iyi bir ev alırız.
      - İyi de sende İhlas vardı zaten!
      - Vardı da 1.20 den vardı. Şimdi 0.80 oldu!
      - Şimdi buradan mi üç kat yapacak Ahmet?
      - Bilmem?
      - Neden bilmezsin. Günde 4-5 saat bunlara bakıyorsun ya!
      - Bak, pasife yazdığım İŞ-C ler gitti! Off beee!
      - Kazandın mı yani?
      - Hımmmmm! 8.50 den aldıklarımı 8.80 den çaktım!
      - İyi de iki sene önce bizim 2.0 den İŞ-C’lerimiz yok muydu?
      - Yoktu! Pardon vardı! Onları ben kırk kere alıp sattım!
      - Peki dört beş kat kazandın mı bari!
      - Bilmem! Oturup hesaplamam lazım!
      - Ev alacak paramız var mı Ahmet?
      - Hımmmmm!
      - Allah belanı versin! Tamam mı?
      - Hımmmmm! Olur canım…….

Kısacası borsacının parası olsa da olmasa da onu harcamak konusunda pek başarılı değil. İşin kötüsü eskaza hissesini satıp parasını harcama becerisini gösterse de gözü sattığı hisselerdedir. Mutluluk bu değil herhalde!
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• simurg
        Administrator
        • 10 Mart 2007
        • 9248

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Dr.Arman Afrashi (KMX)

Borsa yatırımcısı, özellikle kapasite kullanım oranı yüksek olanlar hayatlarından memnun mu? Onların yaşamına bir pencere açıp içeriye hep beraber göz atalım mı?

Borsacıların bir kısmı trendsel, diğer bir kısmı ise ekransal sorunlar yaşarlar. Trendsel diyaloglardan bir örnek aşağıdadır:

- Ahmet, evi ne zaman değiştireceğiz canım?
        - Güzelim, paramız yok ki!
        - Borsada paramız var ya!
        - Yavrum, o para değil ki! Daha karımızı realize etmedik!
        - Edelim o zaman. Ev için yeterli değil mi?
        - Yeterli de, trend devam ediyor canım!
        - Ahmet, bu trend ne zaman bitecek?
        - Tatlım, nereden bileyim ben? Daha 5. dalga %38 geri alışını …
        - Sen benimle dalga mi geçiyorsun? Üç seneden beri yok bu dalga, yok öbür dalga!
        - Canım, biraz daha sabretsen hem güzel bir ev alırız. Hem de arabayı değiştiririz.
        - Ahmet, arabayı şimdi değiştirsek olmaz mı?
        - Ama tatlım şimdi supercycle’ın içindeyiz. Yabancı takası da artıyor.
        - Ahmet, yabancı takası azalınca satacak mısın?
        - Kızım takasın azalması tek başına önemli değil ki! Volümlü azalması lazım!
        - Volümlü olunca satıp ev alacak mısın?
        - Volümün fiyatla korele olması lazım ki düşüş gerçek olsun.
        - Peki, bu da olunca satacak mısın?
        - Ama bebeğim, alıcı kitlesi olmadan korelasyon olmaz ki! Yabancı malını kime satacak? Bak Bovespa da çıkıyor, Merval çıkıyor!
        - Ahmet!
        - Efendim canım?
        - Allah senin de trendinin de cezasını versin!
        - Çiçeğim, niye kızıyorsun! Ben bu trendi senin için takip ediyorum.
        - İyi, sen takip et! Ben annemin evine gidiyorum!

Ekransal sorunlar ise apayrı sorunlardır! Çünkü burada Ahmet’in ihmal ettiği o kadar çok şey var ki!

- Ahmet!
        - Hımmmmm!
        - Seninle önemli bir konuda konuşmak istiyorum.
        - Hımmmm!
        - Dinliyor musun beni?
        - Dinliyorum canım! Bir dakika tahtayı kaldırdılar.
        - Ahmet, şu evi değiştirsek diyorum!
        - Hangi evi? Bak verdiler!
        - Oturduğumuz evi.
        - Evi mi? Bak çimentolar hareketlendi galiba!
        - Ev diyorum. Evi değiştirebilir miyiz?
        - Güzelim, şimdi ev alma zamanı değil ki!
        - Neden değil?
        - Çünkü şimdi İhlas’a girsem, üç kat kazansam daha iyi bir ev alırız.
        - İyi de sende İhlas vardı zaten!
        - Vardı da 1.20 den vardı. Şimdi 0.80 oldu!
        - Şimdi buradan mi üç kat yapacak Ahmet?
        - Bilmem?
        - Neden bilmezsin. Günde 4-5 saat bunlara bakıyorsun ya!
        - Bak, pasife yazdığım İŞ-C ler gitti! Off beee!
        - Kazandın mı yani?
        - Hımmmmm! 8.50 den aldıklarımı 8.80 den çaktım!
        - İyi de iki sene önce bizim 2.0 den İŞ-C’lerimiz yok muydu?
        - Yoktu! Pardon vardı! Onları ben kırk kere alıp sattım!
        - Peki dört beş kat kazandın mı bari!
        - Bilmem! Oturup hesaplamam lazım!
        - Ev alacak paramız var mı Ahmet?
        - Hımmmmm!
        - Allah belanı versin! Tamam mı?
        - Hımmmmm! Olur canım…….

Kısacası borsacının parası olsa da olmasa da onu harcamak konusunda pek başarılı değil. İşin kötüsü eskaza hissesini satıp parasını harcama becerisini gösterse de gözü sattığı hisselerdedir. Mutluluk bu değil herhalde!
        Kesinlikle mutluluk bu değil...
        https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Borsa borsa dedikleri

Köylü Ahmet Ağa, eşeğini satmaya karar vermiş. Kıymeti taş çatlasa 50 milyon lira etmeyen eşek için pazarlık payı da ekleyerek 100 milyon lira fiyat koymuş.

Komşu köyden acilen eşşeğe ihtiyacı olan Mehmet ağa 100 milyon ödeyip eşşeği pazarlıksız satın almış.

Köylü Ahmet eşşeğini satmış ama akşam da gözüne bir türlü uyku girmemiş... Gece boyunca düşünüp, durmuş.

"Mehmet ağa 50 milyon liralık eşeğe niye 100 milyon lira verdi ?"!... diye. İçi rahat etmeyince ertesi gün eşeğini geri almaya karar vermiş.

Pazara gitmiş Mehmet ağayı bulmaya ama, bir de ne görsün eşşek 200 milyon liradan satışa çikarilmis... İyice sıkıntı basmış ve kesin karar vermiş, geri alacak eşeğini...

200 milyon lira pazarlıksız ödeyip geri almış (.)

Aynı olay bu defa Mehmet ağa'nın başina gelmiş, o da uyuyamamış. "Allah Allah... Ahmet niye 100 milyona sattığı eşşeği 200 milyona geri aldı? Var bu işin içinde bir iş..." diye gece boyunca düşünüp, durmuş.

O da ertesi gün eşşeği geri almaya karar vermiş Ahmet Ağa ile anlaşip 400 milyon lira vererek geri almış eşeği...

Bu alışveriş her gün fiyat arta arta devam etmiş...

Bir kaç gün sonra pazara bir başka köyden Hüseyin gelmiş. Hüseyin pazardaki kalabalığın arasına dalınca bir de ne görsün ;

"al, al, al, sat, sat, sat" bağrışmaları arasında bir yaşlı eşek ve bu eşeğin tam 1.000.000.000 TL satış fiyatı!...

Yanındakine sormuş, "Hemşerim, nedir bu iş? Bu yaşlı eşek 1 milyar lira eder mi yahu?"

Adam hemen yanıtlamış;

"Valla grafikler ortada, bu eşeğin fiyatı bir haftada 50 milyon liradan başladı, 950 milyon liraya geldi. Şöyle bir teknik analizine bakarsan görürsün. Eşşeğin fiyatı 1 milyardaki direncini bi kırarsa, 1.5 milyara kadar yolu var."

Yorum

• simurg
            Administrator
            • 10 Mart 2007
            • 9248

Köylü Ahmet Ağa, eşeğini satmaya karar vermiş. Kıymeti taş çatlasa 50 milyon lira etmeyen eşek için pazarlık payı da ekleyerek 100 milyon lira fiyat koymuş.

Komşu köyden acilen eşşeğe ihtiyacı olan Mehmet ağa 100 milyon ödeyip eşşeği pazarlıksız satın almış.

Köylü Ahmet eşşeğini satmış ama akşam da gözüne bir türlü uyku girmemiş... Gece boyunca düşünüp, durmuş.

"Mehmet ağa 50 milyon liralık eşeğe niye 100 milyon lira verdi ?"!... diye. İçi rahat etmeyince ertesi gün eşeğini geri almaya karar vermiş.

Pazara gitmiş Mehmet ağayı bulmaya ama, bir de ne görsün eşşek 200 milyon liradan satışa çikarilmis... İyice sıkıntı basmış ve kesin karar vermiş, geri alacak eşeğini...

Aynı olay bu defa Mehmet ağa'nın başina gelmiş, o da uyuyamamış. "Allah Allah... Ahmet niye 100 milyona sattığı eşşeği 200 milyona geri aldı? Var bu işin içinde bir iş..." diye gece boyunca düşünüp, durmuş.

O da ertesi gün eşşeği geri almaya karar vermiş Ahmet Ağa ile anlaşip 400 milyon lira vererek geri almış eşeği...

Bir kaç gün sonra pazara bir başka köyden Hüseyin gelmiş. Hüseyin pazardaki kalabalığın arasına dalınca bir de ne görsün ;

"al, al, al, sat, sat, sat" bağrışmaları arasında bir yaşlı eşek ve bu eşeğin tam 1.000.000.000 TL satış fiyatı!...

Yanındakine sormuş, "Hemşerim, nedir bu iş? Bu yaşlı eşek 1 milyar lira eder mi yahu?"

Adam hemen yanıtlamış;

"Valla grafikler ortada, bu eşeğin fiyatı bir haftada 50 milyon liradan başladı, 950 milyon liraya geldi. Şöyle bir teknik analizine bakarsan görürsün. Eşşeğin fiyatı 1 milyardaki direncini bi kırarsa, 1.5 milyara kadar yolu var."
            Bizim pazar ölü eşek dolu. Bir Mehmet Ağa el atsa fena olmaz...
            https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

Rastgele !

Postallar uzak olsun
              Balıklar oltanıza dolsun

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

Hareketli Ortalamalar

31/10 Kapanişi
                21 Günlük Hareketli Ortalamayi
                Geçen Hisseler

Acibd/aefes/afmas/akalt/akbnk/akipd/aksa/anelt/aslan/asyab/atayo/aviva/aygaz/bossa/brmen/
                bshev/bucim/bumyo/carfa/ceyln/crdfa/dgyo/dgzte/dogub/dokts/durdo/ecilc/eczyt/emkel/emnis/
                erbos/eregl/esems/etyat/finbn/forts/froto/garan/gdkyo/gents/gerel/isbtr/isctr/isyat/izocm/
                kaplm/karel/kartn/kchol/klbmo/knfrt/konya/meges/mrbyo/netas/nttur/olmks/petkm/pkent/prkab/
                raysg/sanko/sasa/sise/soda/tacyo/tavhl/toaso/trkcm/trnsk/tukas/ucak/vkfrs/yunsa

Yorum

• xanthos
                  Katılımcı
                  • 19 Nisan 2008
                  • 65

Adam hemen yanıtlamış;

ne kadar güldüm yaw. gerçekten çok güzel olmuş tıpkı imkb yani bilanço felan hikaye hisse yükseliyorsa var bunda bir iş deriz.
                  Beni
                  Bir hecenle,
                  İki silüetinle
                  Üç şaşkın gözlerinle çizele

Yorum

• Penguen
                    Mahdumu Kamil
                    • 02 Mayıs 2008
                    • 1387

"ABD'li Şirketler Krizi Biliyorlardı, Faturayı Ülke Dışına Yıktılar"

zero27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    ne kadar güldüm yaw. gerçekten çok güzel olmuş tıpkı imkb yani bilanço felan hikaye hisse yükseliyorsa var bunda bir iş deriz.
                    Ticaretten kazanç elde edebilmek için öncelikle piyasanın mantığını çözmek gerekiyor. Fiyatlar arz ve talep dengesine göre alçalıp yükseliyor. Domatesin fiyatının kışın artıp yazın azalması gibi.

İsmini şimdi hatırlayamadığım ünlü bir spekülatör "Hisse fiyatları daha da artacağını umut eden iyimser çılgınlar olduğu için yükselir ve daha da gerileyeceğini aklından geçiren kötümser akıllılar olduğu için düşer" demiş ve doğruyu söylemiş. Yukarıdaki hikayenin vermek istediği mesaj budur.

Peki aşağıdaki habere göre aynanın arkasındaki sır nedir?

BİA Haber Merkezi - İstanbul
                    30 Ekim 2008, Perşembe

"Verso'dan Göksel'e göre ABD'nin büyük şirketleri 2001'deki krizi ötelerken bugünkü krizi öngörmüştü. "Çöken finans sistemi için bizimki gibi ülkelerden sermaye transfer ediyorlar. ABD bu krizden dünyayı çökerterek çıkacak. Türkiye güvencede değil."

Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi'nin başkanı Erhan Göksel, ABD'nin büyük finans şirketlerinin 2001'de bilişim sektörüyle başlayan krizi ipotekli emlak kredileriyle (mortgage) ötelediklerini, riski ABD dışı ekonomilere yıktıklarını söylüyor.

Göksel'e göre, finans devleri, kapitalizmde tekelleşmeyi artırırken, paralarını da ABD'deki "merkezlerine" çekiyor. Bu da ABD dışı ekonomileri alt üst ederken,dolar yükseliyor.

Göksel Türkiye'nin en riskli ülkelerden biri, Çin'in bu krizden en az etkilenecek ülke olduğunu vurguluyor. Göksel'in saptama ve öngörülerinden bazıları şöyle.

Riskli kredi dünyaya: Nobel ödüllü iktisatçı Joseph Stiglitz, 2001-2008 arasında ipotekli emlak kredisi fonlarının ABD'nin en büyük ihracat kalemi olduğunu, bu sürede toplamda 27 trilyon dolarlık bir endüstri yaratıldığını, felaketin sonuçlarının yüzde 40'ının ABD dışına yıkıldığını yazdı. Şirketler tüketiciden alacaklarını defalarca ciro ettiler, verdikleri kredinin yüzde 40'ını bu fonları ABD dışı ekonomilere satarak karşıladılar. Bu yaklaşık 11 trilyon dolar eder. Sattıkları riskli fonlardı. 2012'de yapılmaya başlanacak evler için bile fon sattılar. Bunu da küresel sermayenin medya gücüyle pompaladılar. Stiglitz "Bu ekonominin maliyetini her dakika bir aptala yıktık" diyor.

Biliyorlardı: ABD finans sektörü, krizin kaçınılmaz olduğunu 2001'de görüp faturayı ABD dışına yıkmanın yollarını hazırlamıştı. Bu aklı onlara danışmanlık şirketi McKinsey'in kitabını yazan Juan Ocampo verdi. Ocampo bu sistemden "Hız limitlerini aşan güçlü bir teknoloji" diye bahsediyordu. Önce Clinton döneminde bankacılığı devlet denetiminin dışına çıkaran yasa çıktı. Sonra varlığa dayalı menkulleri banka bilançolarının dışına çıkardılar. Risk bankalarda olduğu halde bilançolarında görünmüyordu.

Doların yükselişi: Şirketler ABD'de çıkan yangını söndürecek suyu ABD dışından getiriyor. Bulundukları ülkelerden döviz çekiyorlar. Örneğin Türkiye'de lira olarak bulunan sıcak para geri dönmeye kalkınca dolara geçiyor. Her ülkede dolar talebi oluştu. Bunun üzerine dolar yükseliyor. Çoğu devletlerin eline geçen ve değerleri üçte birine inmesi beklenen hedge fonlar sayesinde de ABD dışı ülkelerden büyük bir servet transferi olacak.

Türkiye güvencede değil: Sanayi Bakan Zafer Çağlayan özel sektörün borcunun 835 milyar YTL, yaklaşık 700 milyar dolar olduğunu açıkladı. Özel sektörün yaklaşık 15 milyar dolar açık pozisyonu var. Bankaların da 66 milyar dolar dış borcu var. Kur yükseldikçe açığınız da yükseliyor.

Küçük yatırımcı riskte: Hisse senetleri hızla düşüyor. Şirketlerin diyelim 100 lira olan senet değeri, şimdi 20 lira. Bu dönemlerde şirketlerin borsa değeri gerçek değerini göstermez. Ama bu, para el değiştiriyor demek. Şirket avcısı büyük şirketler diğerlerini kolayca satın alıyor. Bu borsadaki küçük yatırımcılar için risk demek.

Çin en az etkilenecek: Çin'in dünyadaki hiçbir pazarda fiyat rakibi yok. Her yıl artan anormal büyümesine karşın dünya pazarlarındaki payı yüzde 17. ABD'ninki yüzde 29. ABD, Avrupa daralırken, Çin'in girebileceği alternatif pazarlar var. İhracat rotalarını değiştirmesiyle kazanır. Bu arada, Çin Rusya'ya 25 milyar dolar verdi ve 20 yıllık petrol anlaşması yaptı. Bizse zaten petrolün variline bir yıldır 150 dolar ödeyerek ABD'yi krizde finanse ettik.

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Global Makroekonomik Gelişmeler ve Türkiye Ekonomisi

Hazırlayan
                      Garanti Bankası
                      Ekonomik Araştırmalar Müdürlüğü
                      Ekim-2008

Yorum

• Penguen
                        Mahdumu Kamil
                        • 02 Mayıs 2008
                        • 1387

Williams'ın İskambil Destesi

Adana
                        Agyo
                        Akbnk
                        Akenr
                        Aksa
                        Anelt
                        Ansgr
                        Asyab
                        Ateks
                        Aviva
                        Aygaz
                        Bagfs
                        Beko
                        Bumyo
                        Burce
                        Carfa
                        Cmbtn
                        Crdfa
                        Denta
                        Dggyo
                        Dogub
                        Dohol
                        Durdo
                        Eczyt
                        Escom
                        Fenis
                        Finbn
                        Garan
                        Gdkyo
                        Gubrf
                        Isctr
                        Isfin
                        Karel
                        Kartn
                        Kchol
                        Konya
                        Netas
                        Olmks
                        Petkm
                        Petun
                        Pnsut
                        Prkab
                        Soda
                        Tavhl
                        Tektu
                        Thyao
                        Tkfen
                        Trkcm
                        Ttkom
                        Ucak
                        Yazic
                        Ykbnk

Yorum

• radyolog
                          OKURYAZAR
                          • 03 Ağustos 2008
                          • 23595

Williams'ın İskambil Destesi

affınıza sığınarak svg penguen

bu ne anlama geliyor
                          DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

USD'nin 10 Yıllık Yolculuğu

ya da

Bir Sorum Var Çocuklar

Sn. Radyolog,

“Sanat, sanat içindir” ilkesini benimsediğimde,
                            “Kendimin söyleyip kendimin dinlediğinde”,
                            Listenin ve destenin 52 kağıttan oluştuğunda,
                            müttefik isek sorunuzu cevaplayalım.

Larry Williams namlı zat aşırı alım ve satım bölgelerini belirlemek için Stokastik benzeri bir gösterge geliştirmiş. Gösterge sistemi bulup geliştiren şahsa atfen WSR olarak anılıyor.

Söz konusu gösterge 0 ila -100 arasında değer alıyor ve yukarı dönüp sıfıra yaklaştıkça hissenin güçlendiği aşağıya dönüp uzaklaştıkça zayıfladığı kabul ediliyor. Gösterge -80/-100 aralığında geziniyor ise hissenin aşırı satımda 0/-20 aralığında bulunuyorsa aşırı alımda olduğu söyleniyor.

Teknik analiz uzmanları küçük yatırımcıya hisse aşırı alım bölgesine girdi ise Sat, aşırı satım bölgesine adım attığında ise Al tavsiyesi geçiyor. Halbuki en yüksek kazançlar aşırı alım ve en yüksek kayıplar aşırı satım bölgelerinde oluşuyor. Tutup uzmanlar spekülatörlerle ortaklaşa hareket ediyor ve hisselerin hamallığını küçük yatırımcıya yaptırıp tam verimli hale geldiğinde sırtınızda taşıyıp yorulmayın diyerek ellerinden alıyor dersek gerçeği ifade etmiş oluruz.

Teknik analize ilgi duyan insanlar teorik bilgilerine kendi deneyimlerini ilave edebilirlerse yaptıkları işlemlerden kazanç elde edebilirler. Tecrübelerime dayanarak WSR göstergesinin fiyat hareketlerine duyarlı olduğunu, fiyatlardan önce yön belirlediğini söyleyebilirim.

Göstergeye göre uygun alım yeri -40/-30 aralığının yukarı geçildiği, uygun satım yeri -20/-30 bandının aşağı geçildiği seviyelere karşılık geliyor. Liste bu mantığa göre hazırlanmış ve gösterge değeri 0 ila -10 arasında değişen ilk 52 hisseyi kapsamakta. Ancak çalışmada hisselerin sadece bulunduğu yerin dikkate alındığını yönlerinin ihmal edildiğini itiraf etmek durumundayım. İlk seans veya gün sonunda oluşacak prim tablosuna bakarak beyanlarımın gerçeği yansıtıp yansıtmadığını test edebiliriz.

Sevgi ve saygılarımla.

Yorum

• radyolog
                              OKURYAZAR
                              • 03 Ağustos 2008
                              • 23595

Sn. Radyolog,

“Sanat, sanat içindir” ilkesini benimsediğimde,
                              “Kendimin söyleyip kendimin dinlediğinde”,
                              Listenin ve destenin 52 kağıttan oluştuğunda,
                              müttefik isek sorunuzu cevaplayalım.

Sevgi ve saygılarımla.
                              svg penguen

bu göstergenin WRS olduğunu belirtmişsiniz teşekkürler

bu arada iskambil destesi 52 lik tir tabii ki ( öğrencilik yıllarımızda z aman zaman kahveye giderdik )

listede de 52 hisse var

yanlız

benim yaşlı beynim farkları farkedememiş ti

yanlış anlaşıldı isem affola
                              DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• Penguen
                                Mahdumu Kamil
                                • 02 Mayıs 2008
                                • 1387

Güne Başlarken

İMKB-100 dün gün boyu bir önceki günün tabanının (27.617) üzerinde seyretse de % 5 kayıpla kapanışını günün en düşük seviyesi olan 27.855'ten yaptı.

Dünkü düşüş sonrasında güç kaybeden günlük göstergeler henüz tehlike bölgesine girmese de tam sınıra dayandı.

28/10 günü saat 10'da 24.600 seviyesi yukarı geçilirken olumlu sinyal üreten saatlik göstergeler ise dün saat 16'da 28.300 seviyesi aşağı geçilirken olumsuza döndü.

% 3'ü aşan her çıkış ve düşüş sonrasında borsanın/hisselerin yönünü gözden geçirmek gereğini bir kenara not edelim.

Gününüz güzel geçsin.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information