Simurg'un Köşesi
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Yorum
-
XU100 VE HAREKETLİ ORTALAMALAR
Bugün 57.897 seviyesinden gerçekleşen kapanış sonrasında XU100 12 Mayıs'tan bu yana ilk kez
50 günlük hareketli ortalamaların üzerine yükseldi.
Hergün kendini yukarıya atan haraketli ortalamalar 50 günlüklerde 57.640, 10 günlüklerde 56.030,
20 günlüklerde ise 54.720 seviyelerinden geçiyor.
Halihazır yapı mevcut pozisyonların korunması ve aşağı çekilmelerde 10 günlük hareketli ortalamalara
dikkat edilmesi gereğine işaret ediyor.
Yorum
-
simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sn simurg.endeks icin bundan sonraki gorusleriniz nedir?
tesekkurler.
Yorum
-
Yorum
-
XU100 tepkisini veriyor

Kısır Döngü (Borsa)
Borsa “törpü” üzerinde ki ciğer gibidir
Küçük yatırımcı törpüyü yalayan kedidir
Önce bir parça ciğer yer hoşuna gider
Tadını alınca tekrar yemek ister
Lakin aynı yoldan boşuna gider
Arada bir gösterilen ciğere kanar
Büyük bir iştahla törpüyü yalar
Ne var ki yaladıkça dili kanar
Ciğer sanıp kanını bir daha yalar
Kan kaybettikçe yüreği yanar
Yalama-Kanama bir fasit dairedir
Borsada kazanmak ahvali nadiredir
Kazanmak için birinin kaybı gerek
Ancak böyle döner bu tekerlek
Kazandım sanılan kaybedilen paradır
Bir gün iyi bir gün kötü iflah olmaz yaradır
Zıp zıp gibi iner çıkar sanki oyun aracıdır
Kazancı kesin olan sadece “aracı”dır
Sonuçta bakarsın sıfıra sıfır elde var sıfır
Bu işten kâr doğmaz çünkü bu döngü kısır
Sadık ALTINKAYNAK[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
-
Merhabalar,
Dövizin yükselişi aşağıdaki hisseleri etkileyecekse.... endeksin yönünü bu hisseler belirleyicektir diye düşündüm.
Piyasalarda son bir ayda yaşanan dalgalanmada kurlarda meydana gelen artış İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören ve aralarında Erdemir, Türk Telekom, Türk Hava Yolları (THY) gibi devlerin de bulunduğu 133 şirketi vuracak. İMKB’de işlem gören 133 şirketin toplam döviz açığı 34 milyar 320 milyon lirayı buldu. Uzmanlara göre, ilk yarıda doların TL karxşısında yüzde 15,5, euronun ise yüzde 24,5 artması döviz açık pozisyonu bulunan bu 133 şirketin bilançosunda ciddi anlamda gedik açabilir. İMKB’de işlem gören ve Enka İnşaat, Tav Havalimanları Holding, Şişe Cam, Doğan Holding’in başı çektiği 65 şirketin ise 5 milyar 355 milyon liralık döviz fazlası bulunuyor.
İMKB’de işlem gören şirketler arasında Türk Telekom döviz açık pozisyonu sıralamasında 3.8 milyar lira ile ilk sırada yer alırken, Türk Telekom’u 3.1 milyar lire ile bir adım gerisinde THY izliyor. Tüpraş’ın 2.3 milyar lirayı aşkın döviz açık pozisyonu bulunurken, Migros ise 2.1 milyar lirayı geçen döviz açık pozisyonu ile Tüpraş’ı takip ediyor. Zorlu Enerji de yine 2.1 milyar lira döviz açık pozisyonla Migros’un bir adım gerisinde kalırken, Erdemir’in ise 1 milyar 531 milyon liralık döviz açık pozisyonu bulunuyor.
Uzmanlara göre, Merkez Bankası’nın Kasım 2010’da uygulamaya koyduğu politikalar ve cari açıkla başlayan, önce küçük çaplı ardından boyutlarının arttığı kurlardaki dalgalanma zaten açık pozisyonu olan şirketlerin 3 aylık performansını etkilemişti. Şimdi doların 1.80 lirayı zorladığı ikinci yarının başlangıcındaki bu hareket açık pozisyonu olan şirketlerin karlılığındaki olumsuz etkisini sürdürecek. Yılın ilk çeyreğinde kur farklarının etkisinin net karlarda, mali kuruluş ve holdingler hariç tutulduğunda yüzde 24 düşüşe neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, dalgalanmanın döviz açığı olan şirketlerin net karlarını olumsuz etkilemeye devam edeceğini vurguladılar.
Şirket
Açık Döviz Pozisyonu(Milyon TL)
Türk Telekom
-3.846
Türk Hava Yolları
-3.171
Tüpraş
-2.391
Migros Ticaret
-2.172
Zorlu Enerji
-2.125
Ereğli Demir Çelik -1.531Doğan Yayın Hol. -1.332Aksa Enerji -1.271Tofaş Oto. Fab. -1.138OMV Petrol Ofisi -973Ak Enerji -935Anadolu Efes -875Akfen Holding -763Turkcell -758Gübre Fabrik. -756 Vestel -685Coca Cola İçecek -522Acıbadem Sağlık -485Hürriyet Gzt -482Goldaş Kuyumculuk -456Ülker Bisküvi -268Edip Gayrimenkul -255Banvit -225Sarkuysan -210Eczacıbaşı Yapı -209Kiler GMYO -206Global Yat. Holding -204Anadolu Cam -197Akfen Gayrimenkul -196Dardanel -191Tekfen Holding -167Karsan Oomotiv -161Deva Holding -159Kiler Gıda -159Petkim -158İş Y. Men. Değ. -155Ataç İnşaat -148Altınyıldız -143Nuh Çimento -140Kerevitaş Gıda -140Anel Elektrik -136Ege Gübre -119Aksa -119Aselsan -116Favori Dinlenme Yer -113TSKB GMYO -108Çelebi -105Dentaş Abalaj -104Vestel Beyaz Eşya -104Kardemir (D) -102Brisa
-90Indeks Bilgisayar -87İttifak Holding -86T.S.K.B. -83T. Demir Döküm -81Anel Telekom
-77Göltaş Çimento -76İhlas Holding -73Gözde Finansal Hiz. -70Söktaş -69Viking Kağıt -61Milpa -61Pimaş -56Dyo Boya -54Doğuş Otomotiv -54Utopya Turizm -51Tukaş -50Çbs Boya -49Reysaş Lojistik
-46Berdan Tekstil -45Mondi Tire Kutsan -41Şeker Piliç -41Tat Konserve
-41Mutlu Akü
-39Bosch Fren Sistemleri -39Çelik Halat -38Birlik Mensucat -38Arsan Tekstil -37Pınar Süt -34Penguen Gıda -32Bimeks -32Kardemir (A) -31Arena Bilgisayar -31Merko Gıda -30Net Holding -29AFM Film
-29Metro Holding
-28İş GMYO
-28Mensa
-28Desa Deri
-28Akmerkez GMYO -27Yataş -26Fon Fin.Kir.
-25Eminiş Ambalaj
-24Vakko Tekstil
-23Duran Doğan Basım
-22Alkim Kimya
-22Alcatel Lucent Teletaş
-22ÇBS Printaş
-22Anadolu Isuzu
-22Transtürk Hold.
-22Mensa(Oydan Yoksun)
-21Sinpaş GMYO
-21Doğan Gazetecilik
-21Çimentaş
-20Metemtur Otelcilik
-19Sağlam GMYO
-19Gersan Elektrik
-19Yapı Kredi Koray GMYO
-18Netaş Telekom
-17Hektaş
-17Kardemir (B)
-16Türk Traktör -14Konfrut Gıda
-14Ege Profil
-14Akçansa
-13Makina Takım
-13Haznedar Refrakter
-13Karsu Tekstil
-13Egeplast
-13Mazhar Zorlu Holding
-13Yünsa
-12Katmerciler Ekipman
-12Karel Elektronik
-12Kordsa Global
-11Silverline Endüstri
-11Pınar Et Ve Un
-11Emek Elektrik
-10Finans Fin. Kir.
-10Olmuksa
-10Ekiz Yağ Sanayii
-10Pul para; para pul olur.
Yorum
-
Yorum
-
Yorum
-
-

Yorum