Simurg'un Köşesi
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Yorum
-
TEKTU
Geçen hafta iyi resim veren hisselerden biri yine turizm sektöründen TEKTU. Ancak orta
vadeli HO'ların altında seyrediyor olması kötü. Yani riskli ve nimeti de, külfeti de bünyesinde
barındırıyor. 1.26'lık kapanışını 1.34'ün üzerine taşıyabilirse o zaman güvenli bölgeye geçmiş
olacak. Bir önceki yükseliş hareketi yaklaşık 2 ay sürmüş ve % 36 primle sonuçlanmış.
Yorum
-
Yorum
-
-
-
-
Malı Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)'nun sabah yaptığı operosyan sonrasında
akşam bende bir operasyon yaptım ve bir düzine hisseyi ıskartaya ayırdım.
İlk iki günün sonunda bir kasa domatesin % 20'si heba oldu. Günlük % 10 fire
hesabıyla hafta sonunda elimizde % 50 domates, % 50 salça olacak.
Yorum
-
SARKY
Trade işlemlerinde sürekli maksimum kar arzusuyla hareket ediyor;
dipten alıp tepeden satmaya çabalıyoruz. Halbuki kanaatkar olmak
ve kıvamlı bir risk-kar dengesi kurmak gerekiyor. Geçen haftaki
kapanışını 4.35’ten yapan hissede 5 haftalık HO 4.22’den geçiyor.
Önceki çıkış 6 hafta sürmüş ve % 38 primle sonuçlanmış.
Yorum
-
o çıkışından önce 04.04.2011 tarihinde sn gurme şöyle demişti:
gölgelerin gücü adına !!!

bir tutam burva ile bir tutam sarkozy alınmıştır
kamuoyunu aydınlatacak herhangi bir açıklamaya gerenk yoktur
)
bu ortamda yine aynısı olur mu bilinmez sn gurmeye de sormak lazım tabi
bu arada bu mesajı buluncaya kadar canım çıktı desem yalan olmaz
Yorum
-
Yabancı payı azalmasını yabana atmamak lazım.
…..
İMKB’deki yabancı payı global ekonomik krizin en sert hissedildiği 2009 mart seviyesinin de altına gerileyerek dün %62’nin altına geldi. VOB’da ise yıllardır ilk kez en yakın vadeli İMKB30 sözleşmesinde açık pozisyon sayısı 150.000 sözleşmenin altında. Oysa son bir kaç yıldır en yakın vadeli sözleşmede açık pozisyon oranı 200.000 sözleşmenin altına pek gelmezdi. Açık pozisyon terimini VOB’a yakın olmayanlar için açıklamak gerekirse; açığa satılmış ya da düşüşe oynanan pozisyon sayısı olarak algılanmamalıdır. Açık Pozisyon Sayısı; uluslararası terminolojide “open interest” olarak adlandırılan ilgili sözleşmede taşınan ve hala kapatılmamış pozisyonları ifade eder. Diğer bir ifade ile İMKB’deki halka açık senet sayısına benzetilebilecek bir sayıdır. Zira Açık pozisyon sayısı 150.000 demek; 150.000 adet uzun (alım yönünde) ve kısa (satım yönünde) pozisyon var ve bu pozisyonların toplam piyasa büyüklüğü 1.1 milyar TL demektir. Oysa bu rakam nisan vadeli sözleşmede 200.000 pozisyonun üzerindeydi ki bu da yaklaşık 1.6 milyar TL lik pozisyon taşındığı anlamını taşımaktaydı.
Özetle söylemeye çalıştığım; VOB’da yüzlerce milyon TL’lik pozisyon kapatılmış ve henüz açılmamıştır. İMKB’de de yabancı payı 2005 yılı seviyelerine gerilemiş durumdadır. Yani yabancılar piyasadan çıktılar ve belki de hala çıkıyorlar. Bu durum sürdükçe piyasayı yeniden zirvelere taşıyacak güç eksik kalacaktır. Bu durumda da “Türkiye’nin hikayesi var, İMKB’ye bir şey olmaz” tezi daha ne kadar geçerli olur, orasını da siz düşünün.
……
(Nuri Sevgen, 21 Haziran, Finanstrend)[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Aynen ama bİr Şartla
SAYIN ABİCİM yorumunuzun her harfine sonuna kadar katılıyorum ancak bir farkla şuan yabancıların korkusu YUNANNİSTAN bazlı kaçıştır.Bugun yunan başbakanı euro da kalınacağını açıkladı ve yardan aşağı salınan yunanı ab ulkeleri beline ip sarıp yarda tutunamadan kurtamaya çaılışılan pozisyonda gayret göstermekteler yani batan yunan dahada batağa batarsa domino taşı etkisi yaparak diğer belinde ip bağlı AB ulkeleri başta portokiz ispanya sırp gumey kıbrıs hatta ingiltere zor duruma düşecekler bu yuzdendirki yunan euro yu terk etmiyor yani diyorki ben battım AMENNA AMA beni dahada batağa teslim ederseniz benle beraber sizde batarsınız bunu çok iyi bilen avrupa el mahkum yunanı kurtamak zorunda hatta borçlarını karşılıksız silme ve uzerine kredi verme fedakarlığı dahil.Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYabancı payı azalmasını yabana atmamak lazım.
…..
İMKB’deki yabancı payı global ekonomik krizin en sert hissedildiği 2009 mart seviyesinin de altına gerileyerek dün %62’nin altına geldi. VOB’da ise yıllardır ilk kez en yakın vadeli İMKB30 sözleşmesinde açık pozisyon sayısı 150.000 sözleşmenin altında. Oysa son bir kaç yıldır en yakın vadeli sözleşmede açık pozisyon oranı 200.000 sözleşmenin altına pek gelmezdi. Açık pozisyon terimini VOB’a yakın olmayanlar için açıklamak gerekirse; açığa satılmış ya da düşüşe oynanan pozisyon sayısı olarak algılanmamalıdır. Açık Pozisyon Sayısı; uluslararası terminolojide “open interest” olarak adlandırılan ilgili sözleşmede taşınan ve hala kapatılmamış pozisyonları ifade eder. Diğer bir ifade ile İMKB’deki halka açık senet sayısına benzetilebilecek bir sayıdır. Zira Açık pozisyon sayısı 150.000 demek; 150.000 adet uzun (alım yönünde) ve kısa (satım yönünde) pozisyon var ve bu pozisyonların toplam piyasa büyüklüğü 1.1 milyar TL demektir. Oysa bu rakam nisan vadeli sözleşmede 200.000 pozisyonun üzerindeydi ki bu da yaklaşık 1.6 milyar TL lik pozisyon taşındığı anlamını taşımaktaydı.
Özetle söylemeye çalıştığım; VOB’da yüzlerce milyon TL’lik pozisyon kapatılmış ve henüz açılmamıştır. İMKB’de de yabancı payı 2005 yılı seviyelerine gerilemiş durumdadır. Yani yabancılar piyasadan çıktılar ve belki de hala çıkıyorlar. Bu durum sürdükçe piyasayı yeniden zirvelere taşıyacak güç eksik kalacaktır. Bu durumda da “Türkiye’nin hikayesi var, İMKB’ye bir şey olmaz” tezi daha ne kadar geçerli olur, orasını da siz düşünün.
……
(Nuri Sevgen, 21 Haziran, Finanstrend)
bence bu durum bizm lehimize olacak ve hayır görülende şer şer görülende hayır pozisyonunun güzel bir örneği yaşamak uzereyiz diye duşunuyorum saygılar sunuyorum.
al sat tav değildir
''Taşı delen suyun kuvveti değil,DAMLALARIN sürekliliğidir.''
Yorum
-
Where is the risk, there is the rızk (24/06)
Geçen hafta % 5'in üzerinde prim yapan 13 hisse arasına
listeden ancak 5 hisse girince bu hafta taktik değiştirdim.
Yorum
-
Para dergisinin yorumunda borsada ramazan bereketi endeksin üzerinde prim yapabilecek 14 hissenin tespiti yapılmış işte o hisseler ise aşağıda.
Aefes, Banvt, Boyner, ccola, Gübrefab, Kchol,Mgros,Petun, Pınarsu, Pınarsüt.Tatks,Tcell,Thyao,Ttrak,
CEM KAYA Traktörden güçlü veri bekliyoruz diyor.
Yaşar erdinç yorumladığı hisselerde bu hafta 100 puanı NET holdingi vermiş, gayet guzel duruyor listenin devamında ise; Aksue,Brko, Karsan ın şansını yuksek yorumlamış
Ayrıca şeker yatırımın al verdiği senetlerin listesi var
Akenr, Cimsa, Doas, Tavhl, Trkcm, , Sngyo.
''Taşı delen suyun kuvveti değil,DAMLALARIN sürekliliğidir.''
Yorum

Yorum