Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
merhaba syn simurg; borsada bölünmelerden sonra bir yükseliş oluyor. GUBRF te de bir hareket olurmu? 2008 yıl sonu itibariyle getirisi %161 2009 için orta vade de alım uygun olurmu? birde amerikadaki oto. fabrikalarının kurtulması türkiyede toaso yu etkilermi?teşekkür ederim.
merhaba syn simurg; borsada bölünmelerden sonra bir yükseliş oluyor. GUBRF te de bir hareket olurmu? 2008 yıl sonu itibariyle getirisi %161 2009 için orta vade de alım uygun olurmu? birde amerikadaki oto. fabrikalarının kurtulması türkiyede toaso yu etkilermi?teşekkür ederim.
6.20 desteği var. bu seviyeden tepki gelebilir. Hr bölnen senette ralli olacak diye birşey yok...Otolar için zor bir yıl olacak deniyor...
Daha önce 1.79 seviyelerinde stop demiştim. Cuma günü ise 1.70 lerden yeniden endekse rağmen risk alarak pozs. açtım. Bu hafta nükleer enerji ihalesi var. Bakalım cytas ve prkte nasıl etkilenecek.
üstad iyi akşamlar nasılsın ereğliyi soracaktım sana buralar ereğli için nasıl sence bi yorum yapabilrmisin lütfen ereğli için nasıl bistrateji izlemek lazım durumu nasıl üstad
Hatiliyorsaniz,iki ay evvel CITI ,MORGAN STANLEY ile birlesmesi çok münkün yazmistim..... Iste bu hafta sonu bu birlesme nin haberi geldi : CITI , sonunda, satmak istemedigi yatirim bölümünü "SMITH BARNEY" , MORGAN STANLEY ye 3 Milyar dolar için satiyor... Yani CITI ,en parlak departmanini sonunda MORGAN ile birlestirme kararini aldi.......
Fakat bu karar, tek bir sey gösteriyor : her zaman belirtigim gibi, CITI harekete geçmedigi için, zor duruma girmisti.... Fakat bu karari panik içinde aldi ve öyle gözüküyorki panik içinde bu tür karar almasi piyasanin pek hosuna gitmiyebilir.....Öte yandan, CITI bu opersayon dan 10 Milyar kar etmeyi düsünüyorsa (deligi kapatmak için) CITI nin durumunda pek bir sey degistirmiyebilir çünkü banka için en önemli gündem, mevduat toplamaktir... Bunun için, simdiye kadar bu yönde karar alinmadi maalesef...
Yani bu operasayon MORGAN STANLEY için olumlu algilaniyorsa, CITI için atilmis bir "can kurtaran" gibi ... Yani su an CITI tek basina ayakta kalamaz.....ve WALL STREET JOURNAL a göre MORGAN ile tamamen birlesmesi söz konusu olabilir....
Bu opersayon MORGAN i, ilerde güçlenderebilir , fakat bugün , yatirim dan para kazanmak biraz zor gözüküyor.....
CITI , cuma günü 7 lerin altindan tekrar kapanmis oldu.... Öte yandan , JPM deki kaygilar (14 Ocak öncesinde) devam ediyor ve banka sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor...... JPM, yil basindan beri, su an yaklasik -15% deger kaybetti : Aralik ayinda, belirtigim gibi, JPM shortcularin favorisi olmaya devam ediyor.....
Cuma günü ise, 2 Ocak da " DOW da 5 seans da -5% " senaryom gerçekleçmis oldu (herkes paket ler ile tantana yapmaya devam edince, bu ay "OCAK SIKINTISI" olabilir belirtmistim)......
CHEVRON un kötü sürprizi (bilanço da uyari) , DOW u, cuma günü, olumsuz etkiledi (CHEVRON -EXXON DOW un en büyük lokomotiflerden biri)......
Bu hafta ise, CITI-MORGAN operasyonu olumlu etki yapsa bile, brokerler , bugünden itibaren açilan bilanço sezonu na dikkat edecektir... (bugün kapanistan sonra ALCOA geliyor....)....
Avrupa da ise, iki perakende devlerin CAREEFOUR ve TESCO nun bilançolari takip edilecek.....
BS.,
DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
İyi akşamlar parkın beklentileri birleşme ve nükler işi buna ilaveten sermaye artırımı (bedellimi bedelsizmi belli değil )
Sizce bu hisse orta ve uzun vadede ne olur tabiki tahmini olarak yorum yaparsanız memnun olurum.
SAYIN HOCAM EN YAKIN ZAMANDA DEDİNİZ 06 OCAK 2009 GÜNÜ... AVATARDAKİ KIZIN İŞARET ETTİĞİ GİBİ 7 GÜN GEÇTİ DE HATIRLATAYIM DEDİM. TEŞEKKÜR EDERİM.
:a55: :a55: :a55: :a55: :a55: :a55: :a55:
Kusura bakmayın, unuttuk bu mesajı. Kısa vade için endekste stop dedğimiz için geçen hafta. Senetler de çok fazla yorum yapmaya gerel yok. Destek ve direnç tesbitini sizlerde zaten bir şekide yabilirsiniz.Senetleri unutup endekse odaklanmanızı tavsiye ederim..
Kusura bakmayın, unuttuk bu mesajı. Kısa vade için endekste stop dedğimiz için geçen hafta. Senetler de çok fazla yorum yapmaya gerel yok. Destek ve direnç tesbitini sizlerde zaten bir şekide yabilirsiniz.Senetleri unutup endekse odaklanmanızı tavsiye ederim..
Yorum