Simurg'un Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

dax 4700 direncini geçmeyi başaırsa piyasada şenlik başlar...
    https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• simurg
      Administrator
      • 10 Mart 2007
      • 9248

naz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      peki ilerisi icin ne dusunuyorsunuz KRDMDicin iyi olurmu saglam biliyorum ama dogrumu biliyorum bu tartısılır.TESEKKURLER.ayrıca endex tahmininiz süperdi hocam
      Uzun vadede mutlaka değerini bulacaktır.

Yorum

• simurg
        Administrator
        • 10 Mart 2007
        • 9248

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        dax 4700 direncini geçmeyi başaırsa piyasada şenlik başlar...
        4692 3. tepesi. Bu tepe önemli kırılırsa dediğim gibi ralli başlayabilir. Kırılamazsa düşüşte sert olabilir. İzliyoruz...

Yorum

• aslan
          Yeni üye
          • 12 Mayıs 2008
          • 35

hocam dgztc yorumlarmısın.tşk.

Yorum

• simurg
            Administrator
            • 10 Mart 2007
            • 9248

aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            hocam dgztc yorumlarmısın.tşk.
            1.45 direncine gidecek gibi. indikatörler iyi.

Yorum

• Timur
              Tecrübeli
              • 22 Mayıs 2007
              • 352

hocam krtek için de bir yorum alabilir miyim nerelerdedir bunun desteği direci

Yorum

• tekin060
                Katılımcı
                • 06 Ekim 2008
                • 167

Orta Vadede Brsan?

Nakit temettü olarak borsanın verimli Şirketlerinden olan Borusan Boru, son 4 yılda yaklaşık 88 milyon YTL(hisse başına toplam 3.1 YTL) dağıtması ile dikkatleri üzerinde topluyor. İşte şirketin temel analizi:

Borusan Mannesmann Boru, 2008 yılının ilk yarısında net kârını % 105 oranında
                artırarak 46.3 milyon

YTL'ye ulaştırırken net kâr marjı % 5.3'den % 8.2'ye yükselmiştir. 2008/2Ç'de
                ise net kâr artışı %42

olurken, net kâr marjı % 9.3'den %10.7'ye yükselmiştir. Bu yılın ilk çeyreğinde
                ise net kâr marjı % 5.2

seviyesindeydi. Başarılı bir yıl geçiren Şirket'in kârındaki artışta ana etken
                operasyonel karlılığın

artması olmaktadır. Brüt kâr marjındaki iyileşmenin yanı sıra faaliyet
                giderlerinde de verimlilik artışı

sağlayan Şirket'in faaliyet kâr marjı 2008/1Ç'de %9.2, 2008/2Ç'de %14.5 olurken,
                2008/1Y'da %12.1

olarak gerçekleşmiştir. Bu oran 2007/1Y'da %6.8'dir.

2004 yılı sonunda ortak yönetim anlayışına sahip Mannesmann Boru ile Borusan
                Boru'nun birleşmesi ile

ortaya çıkan Şirket, Türkiye'de Gemlik, Halkalı ve İzmit fabrikaları ve
                İtalya'da Vobarno fabrikası ile

kapasite büyüklüğü açısından Avrupa'nın en büyük ilk beş çelik boru
                üreticilerinden biri olmuştur. Şirket,

İspanya'da 2009 yılı birinci çeyreğinde faaliyete geçmesi beklenen yılda 50 bin
                ton spiral boru üretme

kapasitesine sahip 16 milyon dolara bir tesis yatırımını sürdürmektedir.

2008 yılında 50. kuruluş yıldönümünü kutlamakta olan Şirket, yıllık bazda
                Türkiye'de 600 bin ton boyuna

kaynaklı ve 200 bin ton spiral kaynaklı çelik boru olmak üzere toplam 800 bin
                ton, İtalya'da ise 28 bin ton

soğuk çekilmiş özel boru üretim kapasitesine sahiptir. Şirket'in üretimi 2008
                yılının ilk yarısında % 6

artarak 340 bin ton olmuştur.

Yurtiçi pazarda sektör liderliğini koruma ve yurtdışı pazarda da tanınırlığını
                artırma vizyonu ile çalışan

Şirket'in satışları 2008 yılının ilk yarısında miktar bazında % 11 artarak 394
                bin ton olarak

gerçekleşmiştir. Yurtiçi satışlar 2006/1Y ve 2007/1Y'daki seviyesinde kalarak
                233 bin ton olurken,

ihracat % 36 artarak toplam satışlar içindeki payını %33 seviyesinden %41
                seviyesine yükseltmiştir.

2008/1Y'da Şirket'in satış miktarı % 11 artarken, satış gelirleri % 33 artarak
                564.5 milyon YTL

seviyesine ulaşmıştır. Dönem içinde yurtiçi gelirleri %22, ihracat geliri %49
                oranında artmıştır.

İhracatın toplam satışlar içindeki payı bir önceki yılın aynı döneminde %40
                seviyesinde iken bu dönemde

%44 seviyesine yükselmiştir. Cirodaki artışın nedenleri artan saç fiyatları ve
                yüksek katma değerli ürün

gruplarına olan yönelimdir.

Net satışlardaki %33 artışa karşılık, satışların maliyetinin %26 oranında
                artması sonucunda, brüt kar marjı

geçen yılın ilk altı ayındaki %13.5 seviyesinden, %18 seviyesine çıkmıştır.
                Şirket'in FVAOK'ü ise %126

artarak 73.1 milyon YTL'ye ulaşırken, FVAOK marjı %7.6'dan % 13.0'e çıkmıştır.

Grup şirketi olan Borçelik'te % 10.7 oranında payı bulunan Şirket'in İspanya ve
                İtalya'daki tesislerinde

payı % 100'dür. Mühendislik Şirket'indeki payı ise % 97'dir. Bilançosunda 64
                milyon YTL olarak gözüken

arsaya sahip olan Şirket, İzmit belediyesi ile yaptığı anlaşma gereğince 2010
                yılına kadar İzmit'te 91 bin

m2 üzerinde yer alan tesislerini Uzunçiftlik'te satın aldığı 300 bin m2 alana
                taşıyacak. İzmit arazisinin 23

bin m2'si belediye'ye bila bedel 31 Aralık 2010 tarihine kadar devredilecek
                olup, kalan 68 bin m2 alan

üzerinde Şirketçe otel ve alışveriş merkezi yapılacaktır.

Şirket'in yeni hedefi farklı lokasyonlarda üretim birimleri sayısını artırmak ve
                toplam iş hacminin yüzde

50'sini yurt dışında gerçekleştirmektir.Yurtdışında daha fazla büyüme imkanı
                gören Şirket, bu amaçla

İtalya'dan sonra İspanya'da da üretim tesisi kurarken, yine bu amaçla satın
                alacak şirket

aramaktadır. İyi müşterileri arasında yer alan Cezayir’de büyük bir boru
                fabrikasının ihalesine giren

Şirket, fırsat ortaya çıkması halinde satın alma imkanını
                değerlendirecektir.Geçmişte Bakü-Tiflis-Ceyhan, Türkiye-Yunanistan doğalgaz
                hattı, Cezayir'de NK-1 ve Şahdeniz Boru

Hattı gibi önemli projelerde yer alan Şirket, ABD'de Elba Express firması
                tarafından inşa edilecek 312 km

uzunluğundaki boru hattında kullanılacak spiral kaynaklı çelik boruları
                2008-2010 arasında tek başına

tedarik edecektir. 170 milyon dolarlık bu proje bugüne kadar üstlenilen en büyük
                projedir.

2008 yılında satış tonajının % 14, satış gelirinin % 35 oranında artacağını
                öngördüğümüz Şirket'in yılı

%159 artışla 159 milyon YTL FVAOK ve %120 artışla 106 milyon YTL net kâr ile
                tamamlayacağını tahmin

ediyoruz. Şirket için 2008 yılı tahmini rakamları ile F/K oranını 2.8x, PD/DD
                oranını 1x, FD/FVAÖK

oranını 0.6x ve FD/Satışlar oranını 0.1x olarak hesaplamaktayız.

Nakit temettü olarak borsanın verimli Şirketlerinden olan Borusan Boru, son 4
                yılda yaklaşık 88

milyon YTL(hisse başına toplam 3.1 YTL) dağıtmıştır. Gerek nakit temettü
                politikası, gerek pazardaki

konumu ve yurtdışı büyüme potansiyelinin devamı nedeniyle oldukça makul
                çarpanlarla işlem gören

Şirket hisseleri için 16.50 YTL hedef fiyat ile orta vadeli al önerisi vermeyi
                uygun buluyoruz.

Hocam 2009 hazirana kadar tutmayı planladığım bir kağıt,,bu seviyelerden toplamak cazip geldi,,5 yıllık fiyat grafiğini inceledim,,bu seviyelerden taban oluşumunu tamamlamaya çalışıyo gibi geldi,,
                orta vadede tekniğine bakarak düşünce ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim,,sağlam bi kağıt diyebilirmiyiz hocam?

Yorum

• simurg
                  Administrator
                  • 10 Mart 2007
                  • 9248

sorulara biraz dinlendikten sonra cevap yazacağım. Görüşmek üzere...

Yorum

• boleynkızı
                    Katılımcı
                    • 25 Kasım 2008
                    • 75

ne seanstı be

bugün ilkez para kazandım ilkez aldım aynı gün içinde aldım ve sattım sonrasında kapanışta tüm paramı asyaba 1.13 ten bağlamış bulunuyorum .ayrıca madenlerim elimde gerçi bir nanne olmaz ama yeminim var zararına hiç bir senedi satmayacağım bu işe öyle girdim. çok mutluyum bir ikis saat içinde para kazanmak şahneydi arçelik utopya ve naz sayesinde oldu aklıma soktunuz. ve benden bin kat çok kazanmanızı dilerim sevgiler saygılar ve buarada hocam sağolunya siz belirlediniz bugün yükselişi cesaretim sizden kaynaklandı.stoplasıda öğretin bana lütfen

Yorum

• boleynkızı
                      Katılımcı
                      • 25 Kasım 2008
                      • 75

çelebiyide unutmayalım onlarda bende

smurg hoca zaten hep burda endeks uzmanı

Yorum

• halil45tr
                        Katılımcı
                        • 24 Nisan 2008
                        • 144

merhaba hocam

hocam giriş için çokta uygun bir gün olmadı benim için ama yarın artık kesin diyorum. Bazı hisselerim kesin ama size ikilemde olduklarımı söyleyeyim sizce hangisini seçmeliyim
                        1- tuddf mu kardemirlerden birisimi veya ereğli mi?
                        2-işc mi halk mı yoksa garan mı?
                        birde otomotiv senedi seçmem lazım ama seçemedim bi türlü

Yorum

• simurg
                          Administrator
                          • 10 Mart 2007
                          • 9248

Timur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          hocam krtek için de bir yorum alabilir miyim nerelerdedir bunun desteği direci
                          Günlük bb direnci 0.37 seviyesinde destek ise 0.32 seviyesi(14 g. h.o) diyebiliriz. Senette sıkışma var. Hacimli alımlar gelirse ilk hedef 0.66 olacaktır. Şimdilik yatay, sıkışık...

Yorum

• simurg
                            Administrator
                            • 10 Mart 2007
                            • 9248

tekin060 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Hocam 2009 hazirana kadar tutmayı planladığım bir kağıt,,bu seviyelerden toplamak cazip geldi,,5 yıllık fiyat grafiğini inceledim,,bu seviyelerden taban oluşumunu tamamlamaya çalışıyo gibi geldi,,
                            orta vadede tekniğine bakarak düşünce ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim,,sağlam bi kağıt diyebilirmiyiz hocam?
                            aylık grafiklerde trend yönü aşağı. Haftalık indikatörlerde de çok net bir geri dönüş ya da toparlanma söz kosunu değil. orta vadede senetin iyi yerlere gidebilmesi için öncelikle 6.15 direncini kırması gerekecek. kısa vade için ise 5.85 izlenmeli. 5.00 altı negatif olacaktır.

Yorum

• simurg
                              Administrator
                              • 10 Mart 2007
                              • 9248

halil45tr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              hocam giriş için çokta uygun bir gün olmadı benim için ama yarın artık kesin diyorum. Bazı hisselerim kesin ama size ikilemde olduklarımı söyleyeyim sizce hangisini seçmeliyim
                              1- tuddf mu kardemirlerden birisimi veya ereğli mi?
                              2-işc mi halk mı yoksa garan mı?
                              birde otomotiv senedi seçmem lazım ama seçemedim bi türlü
                              Tuddf bu sene büyük oranda zarar açıkladı. Operasyon yedi senet. Dolar bazında halka arz seviylerinde. uzun süre toparlanamayabilir.
                              seneç seçimlerine gelince neden hep sektörden senet düşünürüz anlamış değilim. Portföyümde hem kardemir heme ereğiliyi bulundurabilirim. aynı şey bankalar içinde geçerli. hepsinde eşit oranda portföyünüzde yer verebilirsiniz. Hem diğer senetlerde gözümüz kalmaz. yükseleni realize dersiniz yükselmeyeni beklersiniz.Acizane bu yöntemi uygulayın derim. Ben uzun vadeli pozisyonlarımda hepsinden de bulundurmayı tercih ederdim.

Yorum

• simurg
                                Administrator
                                • 10 Mart 2007
                                • 9248

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Tavhl:Senette sıkışma var. Daralan üçgen direnci 3.10 diyebiliriz. 3.08 ve 3.12 arasında hacimli alımlar senette 3.28 sonrasında 3.40 olur.
                                Geçen hafta dikkat çekğimiz senet 3.22 den kapandı.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information