Simurg'un Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yassaw
    Yeni üye
    • 04 Kasım 2008
    • 7

Hocam,Gsray,Dohol ve Marshall ille ilgili yorumlarınız nedir,tşk.

Yorum

• MESUTC
      KEYFE KEDER YAZAR
      • 22 Mayıs 2008
      • 4444

halil45tr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      merhabalar diyerek başlayalım
      hocam ben genel bir yorum soracağım.sizce kaç gün içerisinde endexi aşağı bırakacaklar.bana göre bunlar by lerin mallarını yukarıdan verme günleri.Bir haftada ne değiştide geçen haftadan beri yükseliyoruz.ben herhangi iyi bir veri hatırlamıyorum aksine kötü verilere bile tepki verilmedi.ben hala öngörümü 20000 altında tutuyorum.sizinde yorumlarınızı bekliyorum.
      Bu arada bende hisse yokmu vaaar.Ama portföyün sadece %10
      Slm
      Sn Simurg öncelikle geçmiş olsun. Umarım sağlığınıza tez elden kavuşursunuz.

sn simurgun sayfasında nacizane fikrimi yazmak istedim, umarım kabalık olarak algılanmaz.

Sn Halil, bizlere ezberletilen, bir kaç günde ne değişti ki, veri geldi, gelmedi vb cümlelerle borsa mantığını anlamanız zorlaşır. TV lerde sık sık bu sözcüklerin kullanılmasına takılmayın, elbet bir şey söylemek zorundalar ve unutmayın, bu ülkede (belki de her ülkede) kişiler yorumlarını eline göre yorumlar...
      Sonuç olarak, borsa bir poker oyunudur aslında... (UV yatırım amaçlı alımlar dışında, psikoloji, rest çekmeler, sıkıştırmalar, açığa satmalar ve açığa satanları açığa düşürme oyunları vb sürer gider, verilerin değişip değişmemesi bu günlerde olduğu gibi önem taşımaz, veya sizin yeni öğrendiğiniz veriler için zaten pozisyonlar çok önceden alınmıştır da siz veriyi kendiniz gibi herkesin yeni öğrendiğini sanırsınız...)
      Last edited by MESUTC; 04 Kasım 2008, 22:58.
      Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• halil45tr
        Katılımcı
        • 24 Nisan 2008
        • 144

???

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Slm

sn simurgun sayfasında nacizane fikrimi yazmak istedim, umarım kabalık olarak algılanmaz.

Sn Halil, bizlere ezberletilen, bir kaç günde ne değişti ki, veri geldi, gelmedi vb cümlelerle borsa mantığını anlamanız zorlaşır. TV lerde sık sık bu sözcüklerin kullanılmasına takılmayın, elbet bir şey söylemek zorundalar ve unutmayın, bu ülkede (belki de her ülkede) kişiler yorumlarını eline göre yorumlar...
        Sonuç olarak, borsa bir poker oyunudur aslında... (UV yatırım amaçlı alımlar dışında, psikoloji, rest çekmeler, sıkıştırmalar, açığa satmalar ve açığa satanları açığa düşürme oyunları vb sürer gider, verilerin değişip değişmemesi bu günlerde olduğu gibi önem taşımaz, veya sizin yeni öğrendiğiniz veriler için zaten pozisyonlar çok önceden alınmıştır da siz veriyi kendiniz gibi herkesin yeni öğrendiğini sanırsınız...)
        ben sağdan soldan duyma bilgilerle değil kendime ve büyüklerime göre doğru(dikkat ediniz yatırımıma göre değil) olanları aktararak hocamın bilgisine başvurmuştum sizin de verdiğiniz bilgiler doğrudur kendinize göre(zaten insanında bütün bilgileri alıp kendine göre doğru olanı yapmasından yanayım)
        Ancak bir hafta on günde ne değişti sizce ben olumsuzları sayayım

Bu bölüm başka bir siteden alıntıdır

*gm unutuldu
        *cıtı unutuldu
        *fannıe kardesler kurtarıldı ama nıhayı kararın yenı hukumet tarafından onaylanıp onaylanmayacagı unutuldu
        *morganın cdr larının oynaklıgı gozlerden kacıyor
        *wall street journaldakı dunkı kredı kartı krızı gelıyor haberı sıcak sıcak ama unutuldu
        daha yazıcak cok seyler var bunların yanında olumlu tek sey 2 kere dırekden donen paketve avrupanın paketlerıayrıca fed faızlerı ındırdıkce gunu bırlık yukarı hemen arkasından satısların hız kazanmasıda ayrı bır sıkıntı sımdı trıcet faız ındırmıyor dıye kızılıyor ama cok mantıklı bır iş yapıyor herkez gunu kurtarma derdınde yarını dusunen yok
        ülke içindeki gelişmeler zaten ortada dün bir ilimizin sanayi bölgesinde işim vardı
        ve birkaç işçiyle sohbet ettik öyle ki son 20 günde sadece üç fabrikadan binlerden bahsedilen işçi çıkarılmış ve ocak ayına kadar çıkarılmaların devam edileceği söylenmiş.Bu sadece bir örnek.doğalgaza yapılan zammın halka olduğu kadar işverene getireceği külfetide göz ardı edemeyiz tabiki.
        yazımda da görmüşsünüzdür bende portföyün belli bir kısmıyla hissedeyim ama elim tetikte. sırf amerikada seçim olacak diye 10 günlük izin aldım desem eminim gülersiniz ama dedimya elim tetikte..
        Bu arada geçmiş olsun hocam bu çocuklar sizi çok yoruyor anlaşılan acil şifalar dilerim

Yorum

• simurg
          Administrator
          • 10 Mart 2007
          • 9248

Arkadaşlar, tekrar merhaba, geçmiş olsun mesajlarınız için hepinize teşekkür ederim. Dün foruma girme şansım olmadı. Yeni gün ile güzel bir başlangıç yapalım, herkese bol kazançlar.
          https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• simurg
            Administrator
            • 10 Mart 2007
            • 9248

halil45tr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            ben sağdan soldan duyma bilgilerle değil kendime ve büyüklerime göre doğru(dikkat ediniz yatırımıma göre değil) olanları aktararak hocamın bilgisine başvurmuştum sizin de verdiğiniz bilgiler doğrudur kendinize göre(zaten insanında bütün bilgileri alıp kendine göre doğru olanı yapmasından yanayım)
            Ancak bir hafta on günde ne değişti sizce ben olumsuzları sayayım

Bu bölüm başka bir siteden alıntıdır

*gm unutuldu
            *cıtı unutuldu
            *fannıe kardesler kurtarıldı ama nıhayı kararın yenı hukumet tarafından onaylanıp onaylanmayacagı unutuldu
            *morganın cdr larının oynaklıgı gozlerden kacıyor
            *wall street journaldakı dunkı kredı kartı krızı gelıyor haberı sıcak sıcak ama unutuldu
            daha yazıcak cok seyler var bunların yanında olumlu tek sey 2 kere dırekden donen paketve avrupanın paketlerıayrıca fed faızlerı ındırdıkce gunu bırlık yukarı hemen arkasından satısların hız kazanmasıda ayrı bır sıkıntı sımdı trıcet faız ındırmıyor dıye kızılıyor ama cok mantıklı bır iş yapıyor herkez gunu kurtarma derdınde yarını dusunen yok
            ülke içindeki gelişmeler zaten ortada dün bir ilimizin sanayi bölgesinde işim vardı
            ve birkaç işçiyle sohbet ettik öyle ki son 20 günde sadece üç fabrikadan binlerden bahsedilen işçi çıkarılmış ve ocak ayına kadar çıkarılmaların devam edileceği söylenmiş.Bu sadece bir örnek.doğalgaza yapılan zammın halka olduğu kadar işverene getireceği külfetide göz ardı edemeyiz tabiki.
            yazımda da görmüşsünüzdür bende portföyün belli bir kısmıyla hissedeyim ama elim tetikte. sırf amerikada seçim olacak diye 10 günlük izin aldım desem eminim gülersiniz ama dedimya elim tetikte..
            Bu arada geçmiş olsun hocam bu çocuklar sizi çok yoruyor anlaşılan acil şifalar dilerim
            Sorunuza kısaca cevap vermeye çalışayım. Tabiki çok fazla bir şey değişmedi . Mesut Bey bu konuda çok haklı.Lakin borsada global babalar , planları doğrultusunda bazan olumsuzları hep pazarlar ; bazan da olumlu görünen en ufak haberleri pazarlarlar. Bunların zamanlamasını piyasadaki yorgunluk belirtileri ve kendi pozisyon durumları şekillendirir. Bizler ise sadece olayları tartışmaktan öteye geçemeyiz. Bir süre sonra olumuzluklar yeniden algılanacaktır merak etmeyin ama ne zaman derseniz Patronlar doyuma ulaştığı zaman diyebilirim.Son günlerdeki yükselişin temel sebebi Abd seçimleri idi. Obama beklenti doğrultusunda seçimleri kazandı. Şimdi Obamanın cicim ayları. Piyaslar bu neşe ile bir süre keyfli olabilir. Bize gelince biz teknikten şaşmadan tedbiri elden bırakmadan dirençleri gözeterek piyasanın içinde olacağız...

Yorum

• simurg
              Administrator
              • 10 Mart 2007
              • 9248

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Slm

GEçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim. Kabalık da ne demek dostum; onur duyarım. Selamlar...

Yorum

• simurg
                Administrator
                • 10 Mart 2007
                • 9248

Abd seçim sonuçları doları yeniden hareketlendirdi....

Yorum

• CESUR1985
                  Aktif
                  • 27 Ekim 2007
                  • 360

Asyab Emnis

üstad Asyab Ve Emnis Yorumlarmisiniz

Yorum

• simurg
                    Administrator
                    • 10 Mart 2007
                    • 9248

CESUR1985 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    üstad Asyab Ve Emnis Yorumlarmisiniz
                    iki sentte dirençlerine yakın seviylerde. Doların dış piyasalarda yükselmeye başlaması piyasaları bugün frenleyebilir.

Yorum

• simurg
                      Administrator
                      • 10 Mart 2007
                      • 9248

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      iki sentte dirençlerine yakın seviylerde. Doların dış piyasalarda yükselmeye başlaması piyasaları bugün frenleyebilir.
                      Çok sürmedi frenlediler bile...

Yorum

• simurg
                        Administrator
                        • 10 Mart 2007
                        • 9248

dax 5.180 direncini kırmıştı şimid bu direnci kendine destek yapacak mı ona bakalım. Bu seviylerin altı negatif algılanacaktır..

Yorum

• tekin060
                          Katılımcı
                          • 06 Ekim 2008
                          • 167

Hocam tekrar hoşgeldiniz,,hocam KCHOL nasıl duruyor,,stop uygulayacağımız rakamlar,,ve önümüzdeki günlerde beklentileriniz nedir?

Yorum

• CESUR1985
                            Aktif
                            • 27 Ekim 2007
                            • 360

Kozad

üstad Kozad Yorumu Rica Etsem

Yorum

• selçuk22
                              Yeni üye
                              • 15 Ekim 2007
                              • 8

hocam geçmiş olsun bana 2 3 ay vadeli bir kağıt önere bilrmisiniz teşekkürler

Yorum

• simurg
                                Administrator
                                • 10 Mart 2007
                                • 9248

tekin060 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Hocam tekrar hoşgeldiniz,,hocam KCHOL nasıl duruyor,,stop uygulayacağımız rakamlar,,ve önümüzdeki günlerde beklentileriniz nedir?
                                2.76 desteği, şimdilik tutmaya devam edilebilir.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information