Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
bence de çıkaralım..arkadaşımız bu kadar anti-akp li içinde yinede saygısını fazla yitirmedi..ben akp yanlısı bir forumda olsaydım daha ilk günü atılmıştım kesin
5 hissenin haber analizleri Giriş Saati: 03.04.2014 - 10:09
EKGYO: TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı basın açıklamasına göre, Danıştay Maslak 1453 projesinin 2011 yılında onaylanan imar planları için yürütmeyi durdurma kararı aldı. EKGYO ise yaptığı açıklamada 1453 projesinin 2012’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni bir imar planı çerçevesinde devam ettiğini belirtti. EKGYO’nun açıklamasından projede herhangi bir aksama olmayacağını anlıyoruz. Ancak, şirkete ulaşmış herhangi bir karar henüz bulunmuyor.
Maslak 1453 projesi 3.9 milyar TL toplam proje geliri ve EKGYO için 1.2 milyar TL toplam gelir ile şirketin en büyük projesi ve değerlememizin de yaklaşık %13’üne denk gelmektedir.
KRDMD: Kardemir CEO’su Filyos Liman’ı yakınlarında yeni bir demir-çelik fabrikası kurmayı planladıklarını açıkladı. Düşünülen yatırım Kardemir’in halihazırdaki 3mn kapasitesinin iki katı büyüklüğünde 6mn ton olarak planlanmakta. Bu konuda şirket daha önce açıklamalar yapmış olsa da, daha fazla detay hisse fiyatını destekleyecektir. Hatırlanacağı üzere, 2014 başında Filyos Liman’ının ihalesi yapılmış ve liman inşaatının 2017’ye kadar bitirileceği açıklanmıştı.
AEFES: Anadolu Efes, dün üretim ağının optimizasyonuna ilişkin olarak başlatılan program kapsamında, Kırklareli/Lüleburgaz tesislerindeki bira üretim faaliyetlerinin 2 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla durdurulmasına karar verildiğini açıklamıştır. Türkiye bira kapasitesinin %8’ine denk gelen kapasite azaltımı daha once Rusya’da da açıklanan optimizasyon programı çerçevesinde zorlu piyasa koşullarına ve zayıf talep kaynaklıdır. Orta ve uzun vadede pozitif olacağına inansak da optimizasyona ilişkin giderler kısa vadede finansalları etkileyebilir. Hisse performansı dün piyasanın %1.3 üzerindedir.
ZOREN, bağlı ortaklığı olan Rotor Elektrik Üretim AŞ’nin %3.27’lik hissesini grup şirketlerinden 9.8 milyon TL’ye satın aldı. Satın almadan sonra ZOREN’in şirketteki payı %100’e yükselmiş oldu. Rotor Elektrik Üretim AŞ’nin altında 135 MW kapasiteye sahip Osmaniye rüzgar santrali bulunmaktadır. (Nötr)
HSBC Yatırım analiz raporu (3 Nisan 2014) BIST-100
İlk seans alıcılı bir seyir izleyen BIST- 100, ikinci seans artan satışlarla, günü, 209 puan kayıpla, 70,648 seviyesinden kapatmıştır. Kapanış, kısa vadeli ve çok dik bir açıya sahip olan yükselen trend çizgisinin aşağısından gerçekleşmiştir. Kısa vadeli göstergeler olumsuz, orta vadeli göstergeler ise aşırı alım bölgelerinde halen olumlu bir görünümdedir. İşlem hacmi yüksek seviyelerini korumaktadır. Kısa, orta ve uzun vadeli ağırlıklı ortalamalarının üzerinde işlem görmektedir. Destekler 70,000 ve 69,400 seviyelerindedir. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda ilk direnç 71,100, bir sonraki direnç ise 71,600’dedir. DESTEKLER
70,000
69,400
68,800 DİRENÇLER
71,100
71,600
72,200
VIOP- 30
Kısa vadeli ve oldukça dik bir açıya sahip olan yükselen trendin üzerindeki hareket devam etmektedir. Kısa vadeli göstergeler genellikle olumsuz bir görünümdeyken, orta vadeli göstergeler olumlu görünümlerini devam ettirmektedir. İşlem gören kontrat sayısı yüksek seviyelerini korumaktadır. Kısa, orta ve uzun vadeli ağırlıklı ortalamalarının üzerinde işlem görmektedir. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda dirençler 87,600 ve 88,500 seviyelerindedir. Kısa vadeli yükselen trendin kırılışı ile gelecek satışlarda ilk destek 86,400, bir sonraki destek ise 85,800’dür. Kapanış değeri
87,125’dir. DESTEKLER
86,400
85,800
85,000 DİRENÇLER
87,600
88,500
89,300
Sevgili Ankaralılar, Mansur Başkan ile Süheyl Hoca'nın bu gün yaptıkları hukuki çalışmalardan netice alınacağı kesin gibi gözüküyor.
Sizlerin moralinin yüksek olması ve mücadele azminiz onlara büyük kuvvet vermektedir. Ankara nın alınacağına olan inancımız tam ve kesin...
120.000 bin küsur oyu kaybetmeye güçleri yetmeyecektir, her türlü yola baş vuran yönetimin son çırpınışları hüsran ile sonlanacak...
İl seçim kurulunun yaptığı ihlaller kesin ve belgeleri ile ortaya konmuş, gerekçeleri sağlam...
Aynı kararlılık ve mücadele azmi ile desteğinizi kesmeden sandıkları korumaya devam etmeniz çok önemli.
Ankara Kurtuluşumuz çok yakın...
DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
5 hissenin haber analizleri Giriş Saati: 03.04.2014 - 10:09
EKGYO: TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı basın açıklamasına göre, Danıştay Maslak 1453 projesinin 2011 yılında onaylanan imar planları için yürütmeyi durdurma kararı aldı. EKGYO ise yaptığı açıklamada 1453 projesinin 2012’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni bir imar planı çerçevesinde devam ettiğini belirtti. EKGYO’nun açıklamasından projede herhangi bir aksama olmayacağını anlıyoruz. Ancak, şirkete ulaşmış herhangi bir karar henüz bulunmuyor.
Maslak 1453 projesi 3.9 milyar TL toplam proje geliri ve EKGYO için 1.2 milyar TL toplam gelir ile şirketin en büyük projesi ve değerlememizin de yaklaşık %13’üne denk gelmektedir.
KRDMD:Kardemir CEO’su Filyos Liman’ı yakınlarında yeni bir demir-çelik fabrikası kurmayı planladıklarını açıkladı. Düşünülen yatırım Kardemir’in halihazırdaki 3mn kapasitesinin iki katı büyüklüğünde 6mn ton olarak planlanmakta. Bu konuda şirket daha önce açıklamalar yapmış olsa da, daha fazla detay hisse fiyatını destekleyecektir. Hatırlanacağı üzere, 2014 başında Filyos Liman’ının ihalesi yapılmış ve liman inşaatının 2017’ye kadar bitirileceği açıklanmıştı.
AEFES: Anadolu Efes, dün üretim ağının optimizasyonuna ilişkin olarak başlatılan program kapsamında, Kırklareli/Lüleburgaz tesislerindeki bira üretim faaliyetlerinin 2 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla durdurulmasına karar verildiğini açıklamıştır. Türkiye bira kapasitesinin %8’ine denk gelen kapasite azaltımı daha once Rusya’da da açıklanan optimizasyon programı çerçevesinde zorlu piyasa koşullarına ve zayıf talep kaynaklıdır. Orta ve uzun vadede pozitif olacağına inansak da optimizasyona ilişkin giderler kısa vadede finansalları etkileyebilir. Hisse performansı dün piyasanın %1.3 üzerindedir.
ZOREN, bağlı ortaklığı olan Rotor Elektrik Üretim AŞ’nin %3.27’lik hissesini grup şirketlerinden 9.8 milyon TL’ye satın aldı. Satın almadan sonra ZOREN’in şirketteki payı %100’e yükselmiş oldu. Rotor Elektrik Üretim AŞ’nin altında 135 MW kapasiteye sahip Osmaniye rüzgar santrali bulunmaktadır. (Nötr)
6 şirket analizi, 3 hisseye endeks üzeri tavsiye Giriş Saati: 03.04.2014 - 09:11
Alarko Holding – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri – Yönetim Kurulu hisse başına brüt 0,068TL nakit temettüyü (%1,41 temettü verimi) 30 Mayıs’tan itibaren dağıtma kararı aldı. Bizim tahminimiz hisse başına 0,058TL’di.
OTOMOTİV SEKTÖRÜ – olumsuz: Otomotiv Distribütörleri Derneğinin rakamlarına göre Mart ayında binek oto satışları yıllık %27 daralmayla 37.8bin adet, ticari araç satışları ise yıllık %43 daralmayla 9.8bin adet olarak gerçekleşti. Böylece toplam pazardaki daralma yıllık %31 seviyesinde gerçekleşti. Kümülatif olarak 3M14 döneminde ise toplam otomotiv talebi yıllık %25 daralma ile 115.3bin adet seviyesinde kaldı. 2014 yılının toplamı için sektörde %20-30’luk daralma beklentisi bulunmaktadır.
Anadolu Efes – OLUMSUZ; Endeksin Altında Getiri – Lüleburgaz Fabrikası’nda 2 Mayıs itibariyle üretimi durdurarak buradaki üretim hacimlerini diğer 4 fabrikasına aktarma kararı aldı. Sözkonusu fabrika, şirketin en düşük kapasiteli üretim tesisi olup, toplam Türkiye kapasitesinin %8’ini oluşturmaktaydı. Anadolu Efes, pazardaki daralan talep karşısında verimliliği artrırmak amacıyla bir yeniden yapılanma planı yürüttüğünü, fabrikada üretimi durdurma kararının da bu kapsamda alındığını söyledi. Şirket yakın zamanda aynı sebeple Rusya’daki üretim kapasitesinin %20’sini kapatma kararı almıuştı. Türk bira talebindeki aşağı yönlü trend yeni bir haber değil, ancak Anadolu Efes’in kapasite kapatma kararı alması talepte yakın zamanda bir düzeltme beklenmediği algısını yaratabilir, bu anlamda haber hisse için olumsuz karşılanabilir. Diğer yandan uzun vadede verimlilikte artış görme potansiyelini ise olumlu karşılıyoruz.
Emlak GYO – OLUMLU; Endeksin Üzerinde Getiri – TMMOB Şehir Plancıları İstanbul Şubesi tarafından Danıştay 6. Dairesi Başkanlığı emlak GYO’nun Maslak-1453 projesinin yürütmenin durdurulması kararı ile ilgili olarak projenin 2011 tarihinde alınan imar planına itiraz edildiğini açıkladı. Ancak, projenin faaliyetlerinin Nisan 2012’de alınan revize imar planı ile devam ettiğini ve bu imar planına göre faaliyetlerin devam ettiğini açıkladı.
Albaraka Türk – NÖTR; Öneri Yok – hisse başına 0,035 TL tutarındaki temettü ödemesini bugün gerçekleştirecek. Banka 2013 karının %13’üne karşılık gelen 31,5 milyon TL temettü dağıtacağını duyurmuştu. Hissenin temettü verimi %2,11 düzeyinde.
TSKB – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri – ödenmiş sermayesini %15,4 oranında bedelsiz sermaye artışı ile artırmak üzere SPK’ya başvurdu. Artırım sonrası bankanın sermayesi 1,3 milyar TL’den 1,5 milyar TL’ye gelecek.
Yorum