Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Ankara Belediyesi şehrin birçok meydanına kocaman anıt saatler koydu…
Genelkurmay kavşağındaki kol saati…
*
Uzun bir hikayedir bu…
Cumhuriyeti kuran askerlerin hikayesi…
Tarih kitaplarında eşine az rastlanır:
Egemenlik hakkını -hiç de talepleri olmadığı halde- halkına veren… Demokrasiyi, insan haklarını, parlamenter yönetimi neredeyse zorla ulusuna kabul ettiren… Kadınların seçme seçilme haklarını Batı ülkelerinden önce kadınlarına layık gören… Bir milleti ümmet olmaktan çıkartıp özgür birey yapan…
Kravatından şapkasına, bir çağdaşlık projesini dayatan…
Bu uğurda başı kesilen bir şanlı şerefli ordunun hikayesi…
*
Bir gün birisi farklı bir ordu tarifi yaptı:
“Camiler kışla, minareler süngü, kubbeler miğfer…”
Yani yürüdüğü zaman kubbeli minareli külliye yürüyecek sanki…
Alkışladılar…
Ve düştüler peşine…
*
Eee…
Bizim ordu n’oldu?..
*
Kafasına kubbe geçirip dolanmak istemeyen subayları evlerinden alıp hapishanelere kapattılar…
Kuvvet ve ordu komutanlarını, yiğit subaylarını birer adi suçluymuş gibi yaka paça götürdüler…
Genelkurmay Başkanı’nı dahi “silahlı terör örgütünün başı” saydılar…
*
Koltukları kapan çok yıldızlı silah arkadaşları seyretti…
“Kasaptaki ete soğan doğramam” diyen de oldu…
Gri metalik Audi arabaya fit olan da…
Dönüp bakmadılar bile…
İkbal tutkusu üstün gelmişti…
Beklenti galipti…
*
Emekli olunca cumhurbaşkanı mı olunur, milletvekili mi, genel müdür mü, yönetim kurulu azası mı?..
*
Neyse ki Beşir Atalay önceki gün açıkladı:
“Emekli generaller filan, bu tür şeylerde falan şansları kalmadı…”
*
“Peki ne zaman eskisi gibi olur?” dersen…
Saat kaç?..
"Bu işler binaçço ohumanla,ihi paralel çiziyi birbirine deymeyeceh şehilde çizmehlen ossaydu; herkeşler paracuhlarun dibine dibine furardu." ncavus
Hocanın iki kızı varmış. Bunlardan birinin kocası çifçi, diğerininki ise kiremitçiymiş.
Hoca kızlarının ziyaretine gidince hatırlarını sorup, para durumlarını öğrenmek istemiş.
Kocası çifçi olan:
Bu yaz yağışlı geçerse bol bol ekin alırız. Ekini satınca elimi çok para geçer ve zengin oluruz, demiş.
Kocası kiremitçi olan:
Bu yaz yağmur yağmazsa, yaptığımız kiremitler kurur. Onları satar çok para kazanırız. Böylece zengin oluruz demiş.
Hoca başlamış düşünmeye. Böyle düşüne düşüne evine varmış. Karısı Hocayı düşünceli görünce:
Hayrola Hoca kızlardan bir hayırsızlık mı gördün ki böyle düşüncelisin? diye sormuş.
Hoca ağır ağır başını kaldırarak:
Kızlardan biri ayvayı yiyecek ama hangisi bilmiyorum, demiş.
Güzelmiş hikaye ben daha once duymamıştım..
Satamadım hisseleri, belki ikimiz birden ayvayı yeriz
Gençlerden mesaj yağıyor:
“Occupychp”yi yaz.
*
Değerli gençler…
*
Seçim arifesinde, Deniz Baykal kasediyle ilgili tape yayınlandı mı? Yayınlandı. O ses kaydına göre, Deniz Baykal kasedinin bizzat Tayyip Erdoğan tarafından internete servis edildiği iddia edildi mi? Edildi. Bu gelişme üzerine, Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Gözlüğünü takıp o kasetleri izlediğini gözlerimle gördüm, dizüstü bilgisayardan Erdoğan’a izlettiriliyor, Erdoğan’a izlettirenler aynı zamanda Erdoğan’ı da görüntüye alıyorlar, dedi. Peki, söz konusu kayıtta, Tayyip Erdoğan olduğu öne sürülen şahıs, neler diyordu? “İnternet sitelerine pas edin, web sitelerinden dünyaya verelim, gerekirse televizyonlardan verelim, televizyonlar görüntüleri vermese de, konuşmaları filan verebilir, ev içi çekim yapabiliyor musunuz, Kılıçdaroğlu için de çalışma yapılabilir” diyordu.
*
Lütfen “o gün”e dönün…
“Bugün”den bakmayın.
Ve, tüm Türkiye’nin gözünün önünde kabak gibi duran soruyu kendinize sorun.
*
Ortada fol yok yumurta yokken, henüz kaset çıkmamışken, Habur rezaleti yüzünden CHP’nin oyları tırmanmışken, CHP’de liderlik yarışı yokken, 15 gün sonra yapılacak kongreye tek adayla, rakipsiz gidilirken, CHP’nin Yeni CHP olarak dizayn edileceği kimsenin aklının ucundan bile geçmezken…
*
Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkanı olacağını nereden biliyordu?
"Bu işler binaçço ohumanla,ihi paralel çiziyi birbirine deymeyeceh şehilde çizmehlen ossaydu; herkeşler paracuhlarun dibine dibine furardu." ncavus
Gençlerden mesaj yağıyor:
“Occupychp”yi yaz.
*
Değerli gençler…
*
Seçim arifesinde, Deniz Baykal kasediyle ilgili tape yayınlandı mı? Yayınlandı. O ses kaydına göre, Deniz Baykal kasedinin bizzat Tayyip Erdoğan tarafından internete servis edildiği iddia edildi mi? Edildi. Bu gelişme üzerine, Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Gözlüğünü takıp o kasetleri izlediğini gözlerimle gördüm, dizüstü bilgisayardan Erdoğan’a izlettiriliyor, Erdoğan’a izlettirenler aynı zamanda Erdoğan’ı da görüntüye alıyorlar, dedi. Peki, söz konusu kayıtta, Tayyip Erdoğan olduğu öne sürülen şahıs, neler diyordu? “İnternet sitelerine pas edin, web sitelerinden dünyaya verelim, gerekirse televizyonlardan verelim, televizyonlar görüntüleri vermese de, konuşmaları filan verebilir, ev içi çekim yapabiliyor musunuz, Kılıçdaroğlu için de çalışma yapılabilir” diyordu.
*
Lütfen “o gün”e dönün…
“Bugün”den bakmayın.
Ve, tüm Türkiye’nin gözünün önünde kabak gibi duran soruyu kendinize sorun.
*
Ortada fol yok yumurta yokken, henüz kaset çıkmamışken, Habur rezaleti yüzünden CHP’nin oyları tırmanmışken, CHP’de liderlik yarışı yokken, 15 gün sonra yapılacak kongreye tek adayla, rakipsiz gidilirken, CHP’nin Yeni CHP olarak dizayn edileceği kimsenin aklının ucundan bile geçmezken…
* Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkanı olacağını nereden biliyordu?
Yorum