TÜrkÜn vuruŞkan kÜrŞadlari

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • poritino
    Çalışkan
    • 04 Mayıs 2009
    • 2005

seçimlere 38 iş günü var......

Yukarıda yazdığım yazıya istinaden U30 da hedefi çizdiğimde mevcut eğime göre 65 binler cıvarı çıkıyor ki bence mantuklu
    Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• egelii
      Tecrübeli
      • 25 Ağustos 2011
      • 2961

poritino Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Arkadaşlar şunu unutmayalım...Piyasalar artık tayyip başkanı istemiyorlar...ABD de tayyip başkanı istemiyor....Komşular da tayyip başkanı istemiyor...kısacası kimse tayyip başkanı istemiyor.
      Seçimlere kadar bu piyasaya basabildikleri kadar basmaları icap eder artık...
      Tam gırtlağımıza basmışlar ve seçimlere 2 aydan az bir zaman kala ölümü göstermeyecekler mi yani?

Seçimlere düşük dolar ve yüksek borsa ile mi gireceğiz yani?
      bizde istemiyozda o ayrı
      tayyibi istemiyolarr diye düştüğümüzü zannetmiürüm öleyse dow dax neden düştü
      seçim işi alındı satıldı bence
      şimdi normalleşme ve genel seçim öncesi basış olmalı

Yorum

• poritino
        Çalışkan
        • 04 Mayıs 2009
        • 2005

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        bizde istemiyozda o ayrı
        tayyibi istemiyolarr diye düştüğümüzü zannetmiürüm öleyse dow dax neden düştü
        seçim işi alındı satıldı bence
        şimdi normalleşme ve genel seçim öncesi basış olmalı
        Egelim her türlü formasyona baktım ettim....spotta 65-66 lar cıkıyor...

Piyasalar birisini istemezse onun üzerine oynarlar...

siyasi tecihimden bağımsız olarak bakıyorum...Tayyip başkanın yargıyı eline geçirme planları, dış politikada kafasına göre takılması, sinirlendiği patronları hedef göstermesi ve vergi cezalarıyla tehdit edebilmesi, kızdığı kesimin bankasını çökertmeye çalışması yabancı yatırımcıların hoşuna gitmez...

Ya bu şartları oluşturandan kurtulmak isterler ya da bu şartların .oku çıkmadan o piyasadan kaçmak isterler....

Türkiye'ye öyle bir dalmışlar ki kaçmaları kolay değil...

bu yüzden hazır 2 aydan az bir zaman varken bence kurtulmayı/zayıflatmayı deneyeceklerdir
        Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• egelii
          Tecrübeli
          • 25 Ağustos 2011
          • 2961

Egelim her türlü formasyona baktım ettim....spotta 65-66 lar cıkıyor...

Piyasalar birisini istemezse onun üzerine oynarlar...

siyasi tecihimden bağımsız olarak bakıyorum...Tayyip başkanın yargıyı eline geçirme planları, dış politikada kafasına göre takılması, sinirlendiği patronları hedef göstermesi ve vergi cezalarıyla tehdit edebilmesi, kızdığı kesimin bankasını çökertmeye çalışması yabancı yatırımcıların hoşuna gitmez...

Ya bu şartları oluşturandan kurtulmak isterler ya da bu şartların .oku çıkmadan o piyasadan kaçmak isterler....

Türkiye'ye öyle bir dalmışlar ki kaçmaları kolay değil...

bu yüzden hazır 2 aydan az bir zaman varken bence kurtulmayı/zayıflatmayı deneyeceklerdir
          katılıyo ve destekliyoum
          ayrıldığımız nokta bence bunu genel seçimden evvel yapcekle
          bası basıvercekler
          şimdi kısa vade yuharu

Yorum

• poritino
            Çalışkan
            • 04 Mayıs 2009
            • 2005

katılıyo ve destekliyoum
            ayrıldığımız nokta bence bunu genel seçimden evvel yapcekle
            bası basıvercekler
            şimdi kısa vade yuharu
            2015 e cohhh var....ben o kadar uzun vadeli plan yapamam

Yorum

• poritino
              Çalışkan
              • 04 Mayıs 2009
              • 2005

Ahanda uzun vadeli analiz....

Seçimlere kadar 65 binler...

seçimlerden sonra 85-90 binlere kadar ralli....

10-11 ay sonrasında ise asıl dip.... yani 10$ cıvarı endeks....

Yaklaşık 1-1,5 yıl yatay piyasa ve yükselen türkiye.....

bu saydıklarım tahmini 2,5-3 yıllık plandır...

Yorum

• poritino
                Çalışkan
                • 04 Mayıs 2009
                • 2005

Arkadaşlar neden bu söylediklerimi yazıyorum....Bundan önceki krizleri yaşamayan bilmez.düşerken hep long kovalıyorduk...ha burdan tepki ha düşüş bitti derken bir baktık krizdeyiz....
                şimdi de adamlar bağıra bağıra parasal genişleme bitecek diyorlar....

çok düz mantıkla bakınca bile parasal genişleme bitecek demek türkiye bitecek demekle aynı şeydir...ancak parasal genişleme devam ederse soluk alabiliriz....
                Türkiye'nin cari acıgı ortada...borçlar belli...üretim belli...bir de parasal genişleme boku belli....

kısacası parasal genişleme daralmaya devam ettiği sürece düşeceğiz.

üstadları bilmem....
                üstad denilen kişilerin hepsi sadece çizgilerine odaklandıkları ve egolarından dolayı bugüne kadar çoğunlukla terste kalmışlardır....

bu yazımı ileride bulabilirsem alıntılarım....

Yorum

• poritino
                  Çalışkan
                  • 04 Mayıs 2009
                  • 2005

Lo kuzu emmi de benimle paralel şeyler söylemiş...kuzumla aynı yönde düşündüğümüze sevindim

Yorum

• egelii
                    Tecrübeli
                    • 25 Ağustos 2011
                    • 2961

Lo kuzu emmi de benimle paralel şeyler söylemiş...kuzumla aynı yönde düşündüğümüze sevindim
                    iyide diğer yandan guzu dolar 1.90 olcek diür

Yorum

• poritino
                      Çalışkan
                      • 04 Mayıs 2009
                      • 2005

iyide diğer yandan guzu dolar 1.90 olcek diür
                      guzu birara onu diodu da yeni konjonktüre göre vazgecmiştir bence o da.

Abi parasal genişleme bitince bizim nasıl bundan sağ kurtulabileceğimizi bir düşünsene. petrol filan bulacaksak ok ama şu sartlarda 2008 dibine doğru gidiş olması lazım....
                      zaten adamlar cok akıllıca davrandılar....tam bu parasal daralma öncesei bizde altın vurusu yapıp millete yukarıdan cakıyorlar malı....

Not haberiyle yaıp kalktığımız günler vardi...şimdi aylardır kredi derecelendirme kuruluslarının bizimle alakaları kalmadı.

Yorum

• poritino
                        Çalışkan
                        • 04 Mayıs 2009
                        • 2005

neyse egelim zaman gösterecek ama aklında olsun 74-77 bandında bir süre daha yatayda oyalanırsa sen de atla trenden...

Yorum

• egelii
                          Tecrübeli
                          • 25 Ağustos 2011
                          • 2961

neyse egelim zaman gösterecek ama aklında olsun 74-77 bandında bir süre daha yatayda oyalanırsa sen de atla trenden...
                          kendimce trade edyom hacım
                          illa yükselir-düşer diye bi şartım yok
                          demin 76700 e filetledim ama 76200 e doğru tekrar lönklerim
                          aşşa görürsem aşşa yukarı görürsem yuharu dönerim öle çok uzun vade kafa yoramam

Yorum

• poritino
                            Çalışkan
                            • 04 Mayıs 2009
                            • 2005

kendimce trade edyom hacım
                            illa yükselir-düşer diye bi şartım yok
                            demin 76700 e filetledim ama 76200 e doğru tekrar lönklerim
                            aşşa görürsem aşşa yukarı görürsem yuharu dönerim öle çok uzun vade kafa yoramam
                            bu açılışa göre aaaşama gaddar 74-75 arası bilem gelebülüüüü

Yorum

• egelii
                              Tecrübeli
                              • 25 Ağustos 2011
                              • 2961

bu açılışa göre aaaşama gaddar 74-75 arası bilem gelebülüüüü
                              75400 altı bizi bozar

Yorum

• taka
                                Kıdemli
                                • 22 Eylül 2009
                                • 3774

s.a 5likler bozuldu.aşağı meyil aldık gibin.
                                ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
                                sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
                                müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information