TÜrkÜn vuruŞkan kÜrŞadlari

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

manav abi.....

bu..babolinin..kendi takip ettiği...

bir de...sarylının..olan var...30 dakikalık takipli.......2013 adlı

Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• manaw
      havacı
      • 28 Ekim 2011
      • 896

ayu abi,

ben o linki bilmiyordum. çok iyiymiş. en kısa zamanda oradakileri matriksde yaparım.. yaptığımda da zaman zaman burada paylaşırım.

Yorum

• manaw
        havacı
        • 28 Ekim 2011
        • 896

yaptım...

yorumu ise şöyle..

bu tg 0 eksenini aşağı kırarsa sata ,yukarı kırarsa ala geçer..bu agresif trader için..

konservatif trader için ise:

bu tg -5 eksenini aşağı kırarsa sata ve +5 eksenini yukarı kırarsa ala geçer...

Bu -5 ve+5 seviyelerini de siz kendinize göre değiştirebilirsiniz; mesela -3 ve +3 şeklinde de deneyin...
        yani sistem.. ben agresifiyim diyen için satta.. malım kıymetlidir diyen için tetikte..

şu da renko nedir lem. adam gibi normal barlar ile bakmak istiyorum diyenler için..

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

değerli musician ve diğer arkadaşlar....
          saraylı 2013.MATRİKS'te......orjinalleri...metastok için imiş....30 dakikalıkta kullanmak içindir....

{ User input }
          pds:=Input("Use Highest/Lowest of past x days",1,260,1);
          { Message
          { Day's start }
          dStart:=DayOfMonth()<>Ref(DayOfMonth(),-1) OR Cum(1)=2;
          { Previous x Days' High }
          Hd:=HighestSince(pds,dStart,H);
          Hd:=ValueWhen(1,dStart,ValueWhen(2,1,Hd));
          Hd:=ValueWhen(1,Hd>0,Hd);
          { Previous x Days' Low }
          Ld:=LowestSince(pds,dStart,L);
          Ld:=ValueWhen(1,dStart,ValueWhen(2,1,Ld));
          Ld:=ValueWhen(1,Ld>0,Ld);
          { Previous Day's Close }
          Cd:=ValueWhen(1,dStart,ValueWhen(2,1,C));
          Cd:=ValueWhen(1,Cd>0,Cd);
          { Pivot }
          Pivot:=(Hd+Ld+Cd)/3; {Plot in Green bold}
          { Support }
          S1:=2*Pivot-Hd; {Blue}
          S2:=Pivot-(Hd-Ld); {Red}
          S3:=2*Pivot-(2*Hd-Ld); {dark Green}
          { Resistance }
          R1:=2*Pivot-Ld; {Blue}
          R2:=Pivot+(Hd-Ld); {Red}
          R3:=2*Pivot+(Hd-2*Ld); {dark Green}
          Q1:=(HD+LD)/2;
          Q2:=2*Pivot-Q1;

Int(Q1/0.025+0.50)*0.025;Int(Pivot/0.025+0.50)*0.025;Int(Q2/0.025+0.50)*0.025

saraylı indikatör....30 dakikalıkta kullanmak içindir...

PDI(34) -MDI(34);5;0;-5

indikatör(RSI nin bir başka vesiyonudur...isteseniz aynı indikatör ekanına RSI'yı da başka bir renkte eklyebilisiniz....)...
          normalde. metastokta..... +.... dan.... +1'e indiğinde SAT bölgesine....

- den.... -1 bölgesine çıktığında...AL bölgesine giriliyormuş.....

Ancak BABOLİ.....bu formulleri anlatmak ve hakkıyla uygulamakta kesin bilgilidir....Ben negrodan öğrendim....o bu forumda yazmıyor.
          Benimkisi "acemi talebe anlatması"

Aryıca...saraylı..indikatör...alarm vermeden.....formulun dışında insiyatif kullanmaktaydı....

inşalllah istifadeli olur.
          Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

60 dakikalıklarda......

24...25...26...27... haziran...
            10...11...12...15... temmuz...

grafiklerinin...benzeme....ihtimaline....dikkatli. ...olmakta ...fayda....var.....

hele.....her...şey.... SAT...diyorken......

Yorum

• kani
              Tecrübeli
              • 26 Kasım 2010
              • 1084

tek kanaat getirdiğim rakam 88500 destek olmadıkça longun tutulacak yanı yok anca trade edilir mantığı hakim 89500 ise longun trend noktasıdır başka diyecek uzun uzadıya yazacak bi şey göstermiyor grafikler

oturma münkir ile alırsın sancı tutarsın pas paklamaz her kalaycı

Yorum

• manaw
                havacı
                • 28 Ekim 2011
                • 896

ayu abi..

Orada sadece üç çizgi bir de indikatör var..

Line1=Pivot:=(H+L+C)/3; Pivot fiyatı hesaplaması
                Line2=Q1:=(H+L)/2; Fiyat ortasının hesaplaması
                Line3=Q2:=P-(M-P); fiyat ortasının pivottan uzaklığının pivottan çıkartılması..

R1,2,3 ve S1,2,3 ile hesaplananlar floor pivot pointleri ve bunlar sistemde kullanılmamış.. Muhtlemen copy paste yaparken silmeye üşenilmiş veya belki lazım olur diye bırakılmış..

di 'in güzelliği şurda.. di adı üstünde bir directional indicator.. di+ fiyatların artış yönünde bir hareket olduğunu söyler. ne kadar büyükse o kadar kuvvetli bir artış vardır. di- ise azalış yönünde..

dolayısı ile (di+) - (di-) farkı artıysa yön boğadır, eksi ise ayıdır..

saraylı, bu indikatörü günlük pivotun, günlük fiyat ortasının üstünde mi altında mı olduğuna bakmak için yapmış.. pivotun konumuna ve de di farkının değerine ve yönüne göre fiyatlar hakkında yorum yapıyor muhtelemen..

yanii.. anlatmaya çalıştığım.. sadece di farkı 0'ın üstünde veya altına bakarak yorumlamak doğru değil... şu anı örnek verirsek.. pivot, ortanın altında ve de di farkı eksi.. ama sıfıra da yakın.. bunu fiyatlar ayı yönlü ama ayılığın gücü zayıf olarak yorumlayabiliriz.. grafiklere renko bakmasının sebebi de bu.. dip tepe ve de zamandan bağımsız sadece yön arıyor bu indikatörle..

Kişisel görüşüm.. saraylı'ya duyduğum saygı'dan ayrı olarak.. eminim saraylı'nın daha iyi indikatörleri vardır..

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

Kişisel görüşüm.. saraylı'ya duyduğum saygı'dan ayrı olarak.. eminim saraylı'nın daha iyi indikatörleri vardır..

"tecrübe" ...en başta....

Esas Strateji Tasarımı
                  Devridaim Makinası’nda anlatılan en önemli konu; Strateji kavramıdır.Yalnızca sistemle para kazanmak imkansız ,bunu bugün de belirttim.

Bir savaş ;sadece silahla,cephane ile,lojistikle kazanılmaz.Bunlar da lazımdır ama; ilave olarak düşmanın nitelikleri,birliklerin imkan ve kabiliyetleri,atmosfer şartları,ateş destek unsuru gücü,birliklerin manevra yeteneği,eğitim gibi faktörlerin de katılımıyla ; kurmaylar tarafından hazırlanacak esaslı bir strateji gerekir.

Bu stratejide ,bazen manevra yeteneği ön plana çıkar,bazen cesaret ya da risk alma unsuru,bazen başkaları için imkansız olanı isteme(örneğin Çanakkale’de Paşa’mızın dediği gibi :Ben size ölmeyi emrediyorum!) .

Hiçbir savaş ;sadece silahla ,eğitimle ,v.s. kazanılmamıştır.

Gaugemala Savaşı’nda Büyük İskender ,elitlerden oluşan 2000 kişilik atlı birliğiyle,Pers kralının komuta merkezine doğrudan saldırdığında,ki bu önemli bir stratejik karardı,50000 kişilik ordunun 200000 kişilk orduyu o kadar çabuk dağıtacağından kendi de emin değildi muhtemelen..

Keza; Kanije Kalesi Kumandanı Tiryaki Hasan Paşa; dünya savaş tarihine ,risk alarak ,bir gece ansızın atlı birliğiyle kaleden çıkış yaparak,düşmanı bir gecede darmaduman ederek,kendini kuşatan düzenli orduyu yenen ,ilk komutan olarak geçmiştir.Hatta bu zaferin bir boyutunu size anlatmak için söyleyeyim:Rivayete göre, düşmanın bir gecede kaçarak bıraktığı silah,erzak,cephanenin kaleye taşınması 2 ay sürmüştür!!!

Yine bir örnek olarak; Sultan Alpaslan; Malazgirt’te 50000 kişilik ordusuyla ,Bizans’ın 200000 kişilik ordusunu; gece baskınları,tuzaklar ve hilal içine alıp imha etme stratejisiyle,yenmiştir.

Aykırı bir örnek vereceğim:

Rahmetli Barış Manço’nun bir programında,bir marangoz tarafından bulunan ve içinde enlemesine kesildikçe “Allah” yazısı olan bir kavak ağacı vardı.Kavak ağacı ,biliyorsunuz ancak ,kendisinden meyva sandığı yapılan ,pek te kıymetli olmayan ,bir ağaçtır.Mobilyacı bir tanıdığımla seyrediyordum o programı ,bana eğilip dedi ki:Tanrı bunun için ,ceviz ya da gül ağacı gibi kıymetli bir ağacı seçmemiş,kavağı seçmiş???

Burada dikkat edilirse ; büyük zaferleri getiren olaylarda ;başlangıç şartları genelde çok zayıftır…

Önemsiz gibi gözüken koşullardan ,büyük zaferler doğmuştur.

Finans piyasalarında işlem de; savaş şartlarıdır.

Devridaim Makinası’nın verdiği en önemli mesajlardan birisi; sistem denen olayın çok çok önemli olmadığıdır.
                  Strateji ise çok önemlidir.Ho lara dayalı basit bir sistem ort sı olarak 3000 puan ayda tutturursanız ve bunu uygun Para Yönetimi ve Risk Kontrolü ile desteklerseniz ve bu konuda Disiplin gösterirseniz, çok iyi bir Strateji’ niz var demektir.Geçenlerde belirttiğim gibi onbinde yedi ile ayda 3000 puan, yılda 9 kat sermaye artışıdır.
                  Bu yüzden çok iyi sistem geliştirmeye ,yeni tg ler aramaya ihtiyacımız yoktur,hem de herkesin!Aksine elimizdeki en iyi sistemle kurulmuş güzel bir Strateji’ ye ihtiyacımız vardır.Sistemi; savaştaki silah olarak kabul edin,sırf,silahla savaş kazanılmaz.

İyi bir trendi yakalamadan önce, sistem arka arkaya 3 kez stop yapabilir,ya da kv li dalga sayımında 4 kez şaşırabilirsiniz..Ama sonuçta 8000 puanlık trend yakalanırsa,zafer kazanılmıştır ve dikkat ederseniz ,bu zaferden önce şartlar aynı Kanije ya da Malazgirt’teki gibi, çok zayıftı.

Ayda 3000 puan getiren bir sistem mükemmel bir silah olmayabilir,ama yılda 9 misli sermaye artışı ,mükemmel bir zaferdir.

Bu durumda ayda 8000 puan getiren bir sistem ciddi iyi bir silahtır ve haddinden fazla yeterlidir.

Devridaim Makinası’nın temel prensibi; mükemmel olmayanla , mükemmeli yakalamaktır.
                  http://www.hisse.net/forum/showthrea...27732&page=204

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

memo55..de...bugün...benzerini..yazmış..
                    memo55.....

Piyasalar ruhani birer lider gibidir barındırdığı doğal düzendeki sonsuzluk ile...
                    Öyle bir dönüm noktası gelir ki içindeki inancın en uc noktasına kadar seni zorlar, inancının sınırını test eder...
                    Bir noktadan ileri sadece korkusuzlar ve ruhsuz işlem yapan bilinçli insanlar geçebilir...

Şansa geçenleri sorarsanız onların ayağı her zaman sakattır... Kapıdan geçmiş sayılmaz. Onlara kapıdan geçmek bir değer kazandırmaz paranın ötesinde...
                    kuzu......da...hep bunu...söylüyor...."aklımın dediğinin tersini yaparım".....diyerek.....

saraylı...memo55....kuzu.....

üç...ayrı...yoğurt yiyiş tazı.....

aynı sonuç.....

ama...eminim....en full....pozda iken...bile..... anaparalarının 1/10'ini bile riske atmıyorlardır....... belki de...1/100'ini bile........
                    bu..da..benden....

Yorum

• egelii
                      Tecrübeli
                      • 25 Ağustos 2011
                      • 2961

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      88 e gider bu tekrar
                      hatta 88400 ede gidebilir 15lik 30luklar düzelmek zre
                      lakin seetlik grafik kafamı bulandırdı sanki saatliğe göre bida salması lazım
                      kar cebe yahuşur deyerekten filet giren geceye
                      senaryom 88400-86500-88 zikzağı
                      hayırlı cumalar
                      88200 e cort yazıldım bakam gelecekmi

Yorum

• BUFEFENTO
                        Katılımcı
                        • 17 Nisan 2013
                        • 133

87900 flayt çok şükür

Yorum

• BUFEFENTO
                          Katılımcı
                          • 17 Nisan 2013
                          • 133

Bugun niye bu kadar ölü balik gibi kaldiysa sabahin ilk anlarinda

Yorum

• BUFEFENTO
                            Katılımcı
                            • 17 Nisan 2013
                            • 133

Cumaniz mübarek olsun umarim herkes bir cuma suresi okur yada dinler bol kazanclar

Yorum

• VIX100
                              Tecrübeli
                              • 03 Kasım 2011
                              • 1945

günaydın

85500-90500 net rakamlar bunlar şimdilik

yapancı niye çıkıyor?bence gezi olaylarını gürcü asla bastıramayacak,belirsizlik oluştu kaçmaya devam edecekler
                              oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• fox
                                Tecrübeli
                                • 28 Şubat 2012
                                • 415

hayırlı sabahlar.. cumanız mübarek ola..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information