stah baba nerelerdesin arada bir bir seyler karala, özletme kendini
Kod rakamlar ve yorumlari====>>>
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
vay detan biraderimde buraya gelmiş...detan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMerhaba STAH, nihayet burada buluştuk. Ayhan53 'ün ricasını kıramadım, geldim. Senin de burada olmana ayrıca sevindim.
bende bu foruma katılırsam kızmazsın artık... ben vob kesimindeyim tabi...
STAH hocamada selam ve iyi dileklerimi gönderiyorum...
Yorum
-
ayhan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster18 kasımdan beri yok
Karabatak gibidir; bir kaybolur bir görünür.
Bu işler çok konuşmakla olsaydı en çok parayı kaynanam kazanırdı!
Yorum
-
stah abicim selamlar saygılar bak bende geldim eski dostlar hep buralarda bizleri mahrum etme değerli analiz ve görüşlerinden ...
Yorum
-
selamlar ,sevgiler baba...STAH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster2-3 bölüm dedim ama aslına bakılırsa konuyu bu kadar uzatmaya gerek yok...konu başlıkları halinde yazsakta olur..
**yıl 2003 Kemal Derviş 1.65 TL lık dolar kurunun çok düşük olduğunu ve yükseltilmesi gerektiğini,aksi takdirde Türkiye ekonomisi büyük olumsuzlukların beklediğini söylemişti..
**10 yıl geçti..doların bugünkü haliyle bir değerlendirme yaptığımızda;
1.80-1.65=0.15
0.15/1.65=%23
yükseltilme oranı 10 yılda %23...yıllığı sadece %2.3..başka bir deyiş ile TL,abd nin enflasyon oranı kadar değer yitirmiş..
oysa aynı 10 yıllık dönem içinde ülkemizdeki enflasyon oranı yıllık ortalama %13 değeri üzerinden %130..
abd deki enflasyon oranı bu rakamdan tenzil edildiğinde geriye %107 lik bir kısım kalmaktadır...
TL nin dolar karşısında gerçek değerine oturabilmesi için,eğer Kemal Derviş in 1.65 lik değerini baz alırsak ;
1.65x%107=3.41
doların bu gün 3.41 TL olması gerekirdi...
1 dolar=3.41 TL
(böyle bir rakamın Türk ekonomisine getireceği sonuçları yazmak ayrı bir tez konusu olacaktır..)
ekonomi biliminin ve idaresinin gerçeği budur...
fakat şu anda akape ekonomisinin gerçeği,adeta ZİMNİ(gizli)olarak atılmış KUR ÇIPASIDIR..
DÜŞÜK KUR-YÜKSEK FAİZ-SICAK PARA isimli üç ayaklı ekonomi tuzağının birinci ayağı burasıdır..
bu ayak niye kullanılır;
1-ülkeye sıcak paranın daha çok akması için...neden bu durumda daha çok akar..?
çünkü bu gün dolar bozdurularak TL ye çevrilen ve faize yatırılan para, dönem sonunda tekrar dolara çevrilip yurt dışına çıkartılırken kur artışlarından dolayı erimezse, yüksek faizden kılçıksız yararlanacaktır..bu sebepten sıcak para daha çok akar...
2-düşük kur un ülke ekonomisine DOPİNG uygulayıp kısa süreli olarak görüntüyü güzelleştirdiği gerçeğini kimse inkar edemez ama ama uygulanan DOPİNGİN aynı zamanda kapatılması imkansız büyük yaralar AÇTIĞI gerçeğini de kimse inkar edemez...
buyrun...
**İHRACATIN İTHALATI karşılama oranı %55 lere kadar geriledi...2001 büyük krizinde bile bu oran %60 ların altına düşmemişti...
**cari açık/GSMH rasyosu %10 ları geçti..
bu oranın dünya ekonomisinde tehlikeli olarak kabul edilen sınır değeri %4-5 arasında değişmektedir..
yunanistan battığı zaman bu oran %8 ler civarında dolaşıyordu...
ne yaptılar...?
bu oranı düşürmek için büyüme oranını %2 lere çektiler...
böylece cari açık/GSMH rasyosu %10 lardan %6-7 lere geriledi ancak....başka bir deyiş ile yine tehlike sınırının üzerinde...
şimdi sıkıştılar kaldılar burada...
İTHALATA VE TÜKETİME yönelik büyüme oranını arttırsalar.....CARİ AÇIK PATLIYOR...ki bu durum ekonominin de iflası demektir...
büyüme oranını arttırmasalar.......EKONOMİK DURGUNLUK başlıyor ki böyle bir durum iflasın ta kendisidir...
çünkü böyle bir durumda maliyet enflasyonu patlayacak ve EKONOMİK DURGUNLUK İÇİNDE ENFLASYON YANİ STAGFLASYON denen ekonomik durum ortaya çıkacaktır ki STAGFLASYON ekonomilerin çıkmaz sokağıdır...
bütün bunlar yaşanırken ödemeler tabi ki durmuyor..
ülkemizin 2013 yılında ödenmesi gereken 210 milyar dolar borcu vardır ve bu paranın bulunması lazımdır...
SICAK PARA ile ilgili olarak bir kaç özet yazmak istiyorum...
ülkemiz ekonomisi sıcak paraya endeksli bir ekonomi haline getirilmiştir...sıcak para kaçtığı anda ülke ekonomisi BİTİKTİR...
eğer inanmayan varsa 2008-2009 yılını incelesin...o yıllarda ülkedeki sıcak para sadece tutarı 105 milyar civarındaydı..sadece 50 milyar dolar tüydü...
**borsa %65 çakıldı..
**faizler %25 e patladı...
bu zamanlarda sıcak paranın 160 milyar dolar civarında olduğunu okuyoruz basın organlarından...
ve faizler , Tayyip in emri ile ekonomik dengelere bakmadan indiriliyor...
böyle bir durumdan, borsacı olarak hiç şikayetçi olmamam gerekir ama her ülkenin bir risk pirimi vardır..sıcak para bu risk pirimi dengesini çok iyi takip eder...
eğer sıcak para kaynağına dönmek için harekete başlarsa- ki kontrolsuz ve ekonomik değerler gözetilmeden, emir ile düşürülen faizler böyle bir eylem için iyi bir sebeptir-BORSADA BAŞLAYACAK ÇÖKÜŞÜ SÖZ İLE ANLATMAK mümkün olmayacaktır..
Yorum
-
Canı sağ olsun..Sıhhati yerinde olsun da..ayhan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster18 kasımdan beri yok
Başkan, sen eskisin topiklerde özelden görüşen tanıyan eski bir dostu varsa bir havadis getirsin kendisinden.. iyi olduğunu bilelim.. en azından...
Yorum
-
araştırayım bakaım kendisinde değil ama hatırladığım ailesinde bi sıkıntı vardı[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
Yorum
-
STAH usta komutandır.
Kendisinin tecrübe ve bilgeliğini ifade etmek için 'bebeler buradayım'
ifadesini başlıkta kullanmam sebebiyle sanırım eski yazım silinmiş.
Stah abimin telefonu bende vardı, maalesef teldeki bir sorundan dolayı kayıtlarım silindi, üzülüyorum buna şimdi.:(Pul para; para pul olur.
Yorum
-
yok ondn silinmediTUNABEN10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSTAH usta komutandır.
Kendisinin tecrübe ve bilgeliğini ifade etmek için 'bebeler buradayım'
ifadesini başlıkta kullanmam sebebiyle sanırım eski yazım silinmiş.
Stah abimin telefonu bende vardı, maalesef teldeki bir sorundan dolayı kayıtlarım silindi, üzülüyorum buna şimdi.:(
muhtemelen geçen haftaki versiyon yükleme kazasına kurban gitti
tam haftalık yazıların hepsi silindi
[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Yorum
-
Modların bahanesi hep aynıayhan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryok ondn silinmedi
muhtemelen geçen haftaki versiyon yükleme kazasına kurban gitti
tam haftalık yazıların hepsi silindi
Bunu sana karşı Güneysu mod yapardı.... şimdi sen başkanım. 
Hımm tamam anlaşıldı.Pul para; para pul olur.
Yorum
-
simurgda bana yaptıTUNABEN10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterModların bahanesi hep aynı
Bunu sana karşı Güneysu mod yapardı.... şimdi sen başkanım. 
Hımm tamam anlaşıldı.

bi geldim vahhunun açtığı cafef uçmuş
[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Yorum
-
değerli kardeşlerim,
yazdıklarınızın hepsini okudum...30 nisan tarihinde yazdığım yazıdan sonra yazacaklarım ''TOPİK KİRLİLİĞİNDEN' ileri bir şey olmayacaktı..değerli siteyi tekrarlarımla işgal etmek istemedim..
bundan sonra;
bu sitede..hisse net de; hem siyasi,hem kültürel,hem ekonomik,hem siyasi,hem felsefe olduğunu SANDIĞIM...????bazı paylaşımlara başlayacağım..
ne zamana kadar...
KUTSAL ''ANAM'' İZİN VERDİĞİ KADAR..
ANNESİNİ SEVMEYEN VAR MI..???
Yorum
Yorum