TÜRK ün VURUŞKAN EVLATLARI

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Bull Market
    Tecrübeli
    • 23 Mayıs 2007
    • 597

Şimdi ilk önce vereceğim graf kısa periyodda düşen trend çizgisini ve aşağıda uv li ED gereği yükselen trendin yakın plan görünümünü vererek işe başlayayım.

Kırmızı alçalan yukarı kırılırsa iki şekilde kırılır buna daha sonra değinmekte fayda var, kırılım var kırılım var dimi ama

Grafta 4. dalganın A dibini bulmak için düşüşü net görebilirz aslında, tabi A için henüz erkende olabilir

Birde oluşan diagonal yapıya spot 30 haftalık grafikte bakalım, 5 dalga sonrası 3. dalga bitmiş, şu an hızla 4. dalgayı yapmak için A noktasını bulmaya çalışıyor, daha sonra B ve C ile 4 bitecek ve tekrar 5 dalgalık çıkışla 5. dalgayı bularak sonlanacak, en tepeyede nihayet 5 etiketi koyup bir üst dereceli sayımın 1 etiketini koymamız icabedecek diyorum.

Yaklaşık olarak C nin yani 4. dalganın bitişi 9 ay kadar sürebilir, 6 ayda sürebilir, ama benim tahminim B nin bitişi seçimin hemen öncesinde, 4 ün bitişide seçim sonrası beklenti bittiyle 2014 Martından sonraki bir zamana denk gelmesi kuvvetle muhtemeldir

Yine kırmızı ile düşen trend çizgsini iyi takibetmek gerek, kırmızılar kırıldığında terste kalmamak gerekiyor malumunuz

Ve son olarak birde haftalık euro bazlı bakmakda fayda var, grafik spot 30 dur, yine yükselen trende hızla düşerek yaklaşan fiyatların A noktasına artık yaklaştığını, B için kırmızı düşeni kırmasını, C içinde diplemesini senaryolamaya çalıştım.

Euro bazlıda bugün baktığımızda gelinen seviyeler epey yeterli gibi, 3.2 eoro civarına yada altına fazla yaklaşmazsa iyi olur sanki, ilerde tekrar 4C dibi için düşeceği seviyeler hemen hemen 3,2 euronun biraz altı gibi duruyor, bugünkü kurla TL bazlı çok bahsedilen rakamlar 80-82 binlere denk gelen bir yükselen trend çizgisi 4c nin oluşum zamanına denk geliyor görünüyor.

belli olmaz euro dolar paritesi artar dolar yükselsede euro daha fazla yükselemez falan TL değeri şimdilik tam hesaplanması saçma olur, önümüzde daha 6-9 ay gibi bir zaman dilimi var görünüyor.

haa bu düşüşü derinleştirirse falan zaten ED çoktan bitmiş bile diyebiliriz, buda sanırım döviz kurlarından falan anlaşılır, sadece yükselen trend tek başına bişey ifade etmesede, borsacının diğer yatırım enstrümanlarının fiyatlamasına bakarak geleceği öngörmeye devam etmekten vazgeçmesi beklenmemeli.

Benim görüşüm budur, bir müddet düzeltme ayları yaşıycaz, düzeltme aylarında dahi hareketli olacak ve seçim sonrası beklenti bitti den sonra 2014 yaz aylarında ralli başlamış olacak, yani yaklaşık bir yıl sonra yine bu seviyelerden büyük bir çıkışa başlamamız kuvvetle Muhtemeldir, hatta bu ed bitince bir yöne kırılacak denir ya işte bu yön yine yukarı olması ve not artırımlarıyla falan desteklenerek borsanın uçması sağlanacaktır diyorum.

Ayrıca en tepe 116900 vobda 93225 den gelen 5 alga çıkış ile olmuştur, 5. dalga kısa kalmıştır, 4. dalga 93225 de a ve yukarı elerek üçgen yaparak son bulmuş oluyor, 106 bini kırdığında üçgeni bitirip kısa 5 i yapmış oldu, dolayısı ilede ED in 3. dalgasınıda bitirmiş oldu.

Sayımda değişiklik olursa buraya yazacağım, ama değişikliğin yükselen ve alçalan trend çizgileriylen alakalı olması ve helede vobda 63750 nin altına düşülmesi herşeyi değiştiren en önemli işaret olur şimdiden yazalım, birde ED lerde 2 nin aşağıya kırılması demek bambaşka bişey demektir.

Herkese kolay gelsin, vobda bol bol kazançlar.
    Eğer hayatında inişler ve çıkışlar olmuyorsa, ölüsün demektir.

Yorum

• Bull Market
      Tecrübeli
      • 23 Mayıs 2007
      • 597

Yuakrdaki sayımlarımda dipler bulunmamış vede dipleme zamanı gelmemiş olmasına rağmen, 86350 altında vob için alım yönlü strateji, yani alış fırsatı olarak bakılmasında fazlada bi sakınca yok, haa noolur, pala manyağın teki ya, en fazla diplerde süründürür başlarım sizin ew nize benim param kıymatli ben bi daha size yukardan satış fırsatı vermem dermi der, dersede yapacak bişey yok, lakin bu bir oyunsa, ahada işte oyunun gidişatı uv de olsa olsa böyledir, çok kısada ekbette düşen trendi kırması mümkün, hatta vade sonuna kadar beklentimdir, onun sayımınıda zaten geçen haftadan vermiştim, bugünkü düşüş olsa olsa b düşüşüydü ve tekrar B için çıkacak ve B yi 99 binlerde bitirecek demiştim, ordan Temmuz ayında tekrar düşüşle C yi bulacak ve oluşan abc dalgası ancak uv li sayımımda A dalgasını etiketlettirecek bana.

Ahanda geçen haftaki graf b' dalgası 91400 de bitmiş, bugün düşerek b dalgasını bulduysak bulduk, kalanı varsa yarına görürüz, kalanı yoksa vade sonuna B için 96 binlere topuklama zamanı gelmiş olmalı.

işte geçen hafta verdiğim graf, b' dalgası 91400 de bitti saydım grafı tekrar güncellemeye üşendim, şimdiki düşüşle b yi bulduk yada yarın bulucaz farketmez, sonra vade sonuna B için 96 binlere topuk ve hatta vade bitimi yeni vade ile 95-100 bin arasında B yi bulmamız normal olabilir, buda kısa vadede düşen kırmızı trendin tekrardan çizilmesine yarayacak bir B noktası ve yeni düşen kırmızı trend çizgisi demektir.

Yorum

• Misafir

Emeğine sağlık dear Bull Market..

En alt grafik sayımındaki işte o büyük B'n aynı zamanda haftalıkta düşen kırmızını

yukarı kırıp ihlal edebilecek kırılımlardan kırılım beğen taktik durumları aynı zamanda..

Oraları görürsek (90-96) civarı bile, artık az flat yada min. poz short öncelikli düşünüyorum..

Yorum

• Bull Market
          Tecrübeli
          • 23 Mayıs 2007
          • 597

Yukarıda yapmış olduğum sayım ve senaryolar kesinlikle tavsiye değildir, olacak demiyorum, ben böyle olmasını hayal ediyorum ve kendimde bu sayımlara göre trade yapmıyorum.

Sadece ew de bir çok sayım ilerletebiliriz, ben bu sayımların ilerlemesini istiyorum.

Pala beyde görsün bozsun bu oyunu ve bu sayımları he he

Yorum

• Misafir

) Ya şurda bizbizeyiz, bu nezakete tavsiye diyene yazık ben sana gönüllü şahitlik yaparım bayım..

Yorum

• Bull Market
              Tecrübeli
              • 23 Mayıs 2007
              • 597

BEéLLrock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Emeğine sağlık dear Bull Market..

En alt grafik sayımındaki işte o büyük B'n aynı zamanda haftalıkta düşen kırmızını

yukarı kırıp ihlal edebilecek kırılımlardan kırılım beğen taktik durumları aynı zamanda..

Oraları görürsek (90-96) civarı bile, artık az flat yada min. poz short öncelikli düşünüyorum..

Evet haklısın ve ben teşekkür ederim, gerçekten bu piyasa hep kırılımlardan kırılım beğen piyasası oluyor, özellikle düşüşlerde düzeltmelerde, palanın işi psikopata bağlayan tarafları olması normal artık alışmak lazım, lakin marjları geniş tutuyo işte zepemenk, çarpılmamak için çok dikkatli olmak ve hatta gerekirse yeri gelince uzak durmak en güzeli, yoksa bu piyasaya her girenin dediği gibi, aq ben böyle piyasanında yönetmenininde ha ha

Yorum

• chaotic
                Yasaklı
                • 26 Mayıs 2009
                • 713

Büyük B 105000e kadar çıkıp gapı kapatsa, sonra da bozulan banka bilançoların açıklanmasıyla serbest düşüşe geçse, tadından yenmez. Önce longdan, sonra shorttan duble kar...

Yorum

• kani
                  Tecrübeli
                  • 26 Kasım 2010
                  • 1084

yonca dün itibariyle dibi bulmuş olmalı 7.70 altı kapanış yapmamalı gayri artık burdan depmeli ve yataya bağlamalı ufaktan grafı bu rakam altı çok boş satmaya yüreği yetermi palanın yeter demi

oturma münkir ile alırsın sancı tutarsın pas paklamaz her kalaycı

Yorum

• manaw
                    havacı
                    • 28 Ekim 2011
                    • 896

88'de ne var ne yok kapadım arkadaşlar.. bir süre kenarda bekleyeceğim..

Yorum

• egelii
                      Tecrübeli
                      • 25 Ağustos 2011
                      • 2961

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      mal 87000
                      totalde hedef 88200-500
                      87 mallı lönkler 88 fletto

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

TALEBE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        say...ki...almıştım.......

çok...hızlı....düştü.....

say....ki...satayım.....mı...... şeytan...dürtiyir.......
                        bir deneme....

say...ki..aldım....

96.000 den.... bir mermi.... hedef....74.242

4 gündü...internetim...yoktu...(taşınıyodum.......) mecburen.......say ...ki...aldım......devam ediyor....

bu gün...... biraz....daha...... SAY Kİ ALDIM........ yapsammmmmııııııııııııııııııı...
                        Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• egelii
                          Tecrübeli
                          • 25 Ağustos 2011
                          • 2961

4 gündü...internetim...yoktu...(taşınıyodum.......) mecburen.......say ...ki...aldım......devam ediyor....

bu gün...... biraz....daha...... SAY Kİ ALDIM........ yapsammmmmııııııııııııııııııı...
                          biraz erkenmi
                          bu tepkiden sona gene düşse
                          sona çıksa
                          hatta beklecesen yılbaşında 100 olsa hayat bayram olsa ne diün

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

96.000 den.... bir mermi.... hedef....74.242
                            molla nasrettine somuşlar.... "-kaç yaşındasın...?" cevap....50...

aradan yıllar geçmiş..... yine sormuşlaqr..... 50 demiş....ve eklemiş...."-erkek adam sözünden dönmez....."

kuzu...yu bile......galiba...... pozundan düşürmüş....pala......

say ki......aldım.
                            ...olunca...pozdan düşmemek....çoooookkkk...kolayyyyyyy....
                            Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• simurg
                              Administrator
                              • 10 Mart 2007
                              • 9248

http://forum.keyborsa.com/showthread...641#post488641
                              https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• fox
                                Tecrübeli
                                • 28 Şubat 2012
                                • 415

forumun sıkıntısına bi kafa yormak lazım... oluru nedir bu işin..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information