TÜRK ün VURUŞKAN EVLATLARI

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

TALEBE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DOYÇE gittikçe ŞORTları artırıyor...

CİTİ de.... LONGları....artırıyor....

Bunlar aynı kişilerin ya da GRUBUN olabilir mi....?
    morkertenkele....
    Doyçe varantlara karşılık shortluyor. Onu pastada yok farzedin. Ayrıca hsbc de yönettiği hisse fonlarına karşılık biraz short taşıyor. Onu da saymayın. Herkes takas okuyamaz. Takas gördüğünüz gibi olsaydı böyle sert yükselmezdik.

Takasa böyle baktığınızda piyasa yapıcının kallavi shortçu yakaladığını görüyorsunuz. Benim kriterim şu: Anadolu ve Deniz var ya sağ taraftaki. Onlar shortları vermeden bu borsa zor düşer...

metin68
    hem long hem de short yönlü varantlar yok mu neden varantlara karşılık shortlasınki ayrıca short yönlü varantların açık pozisyon adedi long yönlü açık pozisyonlu varantların kat kat üzerinde bu doyçe short varantlarını pazarlamışken piyasaya neden üstüne short açsın ki ??? bildiğim kadarıyla aynı zamanda açtığı varant kadar hisse de alıyor doyçe (seminerde öyle dedilerdi sanırım ama emin değilim)

morkertenkele
    İstanbulda deprem olursa, suriyeden bomba falan düşerse, short varantlarının bir günde yapacağı % 1000 kazancı doyçenin fon yöneticisi mi ödeyecek. O varantların hepsi vobda short açılarak garanti altına alınıyor. Doyçe sadece varantın zaman kaybından para kazanıyor.

Takastan doyçeyi çıkarın, long lehine 20 bin olan pozisyon long lehine 70 bin olur. Sadece doyçeyi çıkarsanız bile kabaca durumu görebilirsiniz.

70000 long olan PALA siz kazanın diye mi borsayı düşürecek. Bir sebep bulunacak ve yükseltilecek bu borsa. PALA 70000 short olsaydı, yine bir sebep bulunur düşürülürdü borsa.
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• sonperde33
      Kıdemli
      • 03 Ağustos 2011
      • 3010

istanbulda her turlu uyar bana
      shortlarim kendimi gelirim
      Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• polat55
        Tecrübeli
        • 09 Temmuz 2011
        • 539

Dostlar, dow u da aldılar malesef...
        Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• steinbock
          Yeni Üye
          • 06 Haziran 2009
          • 30

1 aydır şu işi öğreneyim diye 1-2 kontrat işlem yapıyorum ,, paso zara yazıyorum,, ne düşmez borsaymis bizimki,, ben inandım arakadas bizim memlekette her şey yolunda başka açıklaması yok bunun,, brezilyayi bile ikiye katladık ,,bizim borsa azgın boğa misali durdurana askolsun
          Al-Sat-Tut tavsiyesi degildir

Yorum

• mehmetkirsoy
            Kıdemli
            • 03 Ocak 2013
            • 3325

egeli abi geniş açı günlük flama hedefleri vermiş cml.. görünce vay be diyor insan...

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

morketenkele...
              Bir tüyo daha vereyim size, dua edin de city'deki pozisyon amerikalı küçük yatırımcının olsun. O zaman pasta biraz dengelenir. Ama iş yatırım ile credit göz göre göre zarar etmez. Shortçunun işi çok zor. Allah kolaylık versin.
              Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• delidayim
                Katılımcı
                • 26 Mayıs 2009
                • 214

16 mayıs,olmadı 17 mayıs zirve olabilir diye düşünüyorum.u100 tepe tahminim 95.000
                yoksa karahan ın u100 büyük tobo grafiği,
                bıkmışbroker abi min,banka endeksi büyük tobo su gerçekleşirse,bu ülkede shortçu namına kimse bırakmazlar.
                yazdıklarım kendi düşüncelerimdir,yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• Bull Market
                  Tecrübeli
                  • 23 Mayıs 2007
                  • 597

steinbock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  1 aydır şu işi öğreneyim diye 1-2 kontrat işlem yapıyorum ,, paso zara yazıyorum,, ne düşmez borsaymis bizimki,, ben inandım arakadas bizim memlekette her şey yolunda başka açıklaması yok bunun,, brezilyayi bile ikiye katladık ,,bizim borsa azgın boğa misali durdurana askolsun

2000 yılındaki tepeyede giderken kiimse borsanın yükseleceğini düşünmüyordu ama ne alırsan kazançlı satıyordun borsada hemen her gün yükseliyordu.

Borsalarda balonlar bu şekilde oluşur, yukarı giden satar ama dahada yukarı gider fiyatlar çünkü düşüş için gerekli şart yoktur, yani satan kime sattıysa alanda satar piyasası değilde, satan dahada yukardan alır satan dahada yukardan döner alır piyasası vardır.

Bugüne kadarki tecrübelerim bunu söyler ve bu tip piyasada ky asla kazanamaz.

Özelliklede balon piyasalarda ky borsayı bırakmalıdır.

Hisse yatırımı yapmıyorum zaten eğer yapıyor olsaydımda yine endeks 100 ün 86600 üzerine çıkmasıyla hisselerlen vedalaşmıştım bile, ne varki vobdayım bunun için daha erken, hisse yatırımcısı olsaydım kesinlikle artık borsa isterse yükselsin hesabı kapadıydım ve tek bir lot almazdım ne olursa olsun.

Artık bu saatten sonra orta ve uzun vadeli hisse sahibi olmak borsacının yapacağı iş değil, zaten hissedede orta ve uzun vadeli yatırım kazandırır kim ne derse desin, değilse kazanmak imkansızdır ben bunu bilirim.

Uzun vadeli hisse taşıyanlar içinde borsa yeni bir viraja girdi, bundan sonra kazançlı hissesini satıp savmaya bakacağı zaman geldi çattı görünüyor.

nasılsa bu balon elbet sona erecek, bu sefer orta vadede ve uzun vadede dip oluşumu bekleyecekler bu akıllı hisseciler, ama henüz global borsalardada bir düşüş emaresi yok, önce uzun zamandır taşınan hisseleri iyi yerlerden yeni sahiplerine teslim etme zamanlarıdır.

Vobcunun işi her dönem zor zaten, ama düşen piyasada satan satanayken, balon oluşan piyasada satan tekrar döner alır piyasası vardır ve fiyatlar mütemadiyen arttıkça artar, bunu gözardı etmemek lazımdır, stop ve kar al olayını kaçırmadan yaparak portföy kontrolde tutulmalı böylece kazanç elde edilebilir, söylemesi kolay yapmak zor tabiii.
                  Eğer hayatında inişler ve çıkışlar olmuyorsa, ölüsün demektir.

Yorum

• kani
                    Tecrübeli
                    • 26 Kasım 2010
                    • 1084

kuzu dahil hemen her kısacıyı batıracaklar anlaşılan ben piyasada kısacı pek kaldığını düşünmüyorum artıkın
                    oturma münkir ile alırsın sancı tutarsın pas paklamaz her kalaycı

Yorum

• VIX100
                      Tecrübeli
                      • 03 Kasım 2011
                      • 1945

ben ayakta kalırım kani kardeş,timsah sabrıyla cortluyorum,minimum kontratla başlarım,biliyorum başıma bunların geleceğini bize hayat hep zordu
                      oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• men
                        Yeni Üye
                        • 22 Ocak 2010
                        • 2

Bir Spekülatörün anıları kitabı yakınında olan var mı? Şunun için sordum ki garanti 10 u geçti orda bir ibare vardı yuvarlak rakamları geçtiğinde şu kadar (?) gider diye bakabilirseniz sevinirim.

Kimse dün bakmadı ama ben akşam baktım.

Livermore der ki " hisse fiyatı 100 rakamını geçtiğinde 30 puan 50 puan arası daha artar diyo 200 300 rakamlarda ise daha kısa sürede artar ..."

Garanti 10 lu rakamları geçti elliot olarak kabaca baktım 13 de sanıyorum sonlanır gibi geliyor.

Bu da IMKB100 de 100 küsür rakamlara gelir gibi, aklınızın bir köşesinde bulunsun.Garanti IMKB100 arsındaki ilişkiyi iyi bilenler bir daha değerlendirsinler.

Yorum

• sonperde33
                          Kıdemli
                          • 03 Ağustos 2011
                          • 3010

günaydın tükkan ,

güzel bir gün, sevdiklerimiz iyi, sağlığımız iyi, aç değiliz açıkta değiliz, (çok şükür)

sakın hırslarınıza kapılıp stres yapıp,kasvet yapıp, sağlığınızı bozmayın.

giden para olsun yine gelir icabında .
                          Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• egelii
                            Tecrübeli
                            • 25 Ağustos 2011
                            • 2961

günaydıns
                            önce 111
                            sona 108 yolculuğuna başlaması lazım bugün

Yorum

• zamanlama
                              Speedy Trader
                              • 24 Mayıs 2007
                              • 109

90-100binden itibaren hep şort şort şort..arada ufak bir long sonra tekrar şort şort şort..
                              long olup 10-15 bin puanlar kazanmak varken.parayı 5e 10a bölüp şurdan şort,burdan bidaha şort demek bana normal gelmiyor.
                              açıklaması şu; aslında ben bu işi bilmiyorumda borsa hep çıkacak değilya deyip parça parça şortluyayım elbet birinden kazanırım.
                              102den şortum beklese sıfırlayacak,104ün %80i gidecek,106 %60ı gidecek..hep gidecek.112den belki 114 den yapıcam şortlar borsa düşerse kazanacak.
                              borsadan anladığını iddaa eden insan 10-15bin yanılıyorsa ya ara vermeli yada bırakmalı.
                              Çünkü artık bu iş oyuna dönmüştür.bazı oyunlarda zor seviyeler vardır.seviyeyi geçemedikçe,kazanamadıkça,bu sefer olucak deyip ısrarla tekrar tekrar oynamaya dönmüştür.
                              Parayı bölmeyi kabul ediyorum.Ama 5-10bin puanı kabul etmiyorum.Yanlış yapılmıştır.Yanlış yapıldığı kabul edilmek yerine,şurdanda ek yapıyım demek,insanı çok daha yanlış yerlere götürür.
                              Nezaman düşen bir hisseyi alıp,düştükçe ortalama yapmaya uğraşsam,zararım 1 olacağına 10 olmuştur.Bu %90 hep böyle gerçekleşmiştir.%10 şans için yapılan bu işlem yanlış demektir.
                              Çünkü 3 liralık hisse 2ye inene kadar ortalama yapsan,2 görmüş hisse 2,4 görse yani %20 artsa hepsini satar çıkarsın.Bu işin 2den alanlarınıda düşünmek lazım.3den alanı kimse düşünmez.
                              Düşerken çok kolay düşer,çıkarken ite ite çıkar..

Yorum

• zamanlama
                                Speedy Trader
                                • 24 Mayıs 2007
                                • 109

Birde miktar olayı var.Adamın 100 binlirası var.10a bölmüş.10bin yatırmış.1000 puan yiyor.bin lira zarar ediyor.Rahat rahat konuşuyor.100bini olana 1bin lira zarar nedirki.
                                50bin koysa 5bin yada 100bin koyup her 1000 puanda 10bin zarar ederse ozaman söyleyecekleri çok farklı olur.Çıkacak,düşecek düşüncesi farklı olur.
                                Dogru karar vermek için büyük düşünmek lazım.Çünkü hareketi yapanlar büyükler ve onlar büyük düşünüyor.ettiğin zarar az olunca büyük düşünemezsin.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information