Doğrudur 1000 nasihat 1 musibetin yerini asla tutamaz.
TÜRK ün VURUŞKAN EVLATLARI
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Borsadan hiç anlamayan ilk defa hisse alacak bir arkadaşım 1 hafta önce 9,24 den garanti alınırmı dedi..Çıkıcaksa al dedim..Ben aldım çıkmıyor yazdım..9,24den almış..3-4 gün hisse 9,14-9,30 arasında gitti geldi.Tabi biz o arada 10 defa alıp-sattık..Arkadaş bana dün mesaj yazdı..9,64den satayımmı diye..9,24den almış bide üstüne düne kadar beklemiş..400 kar ediyor..Bakıyorum biz 1-2 kademe kar edicez diye uğraşıyoruz..Adam 1 haftada 40 kar ediyor.Biz 10 senedir alıp,satıyoruz.Adam 1 hafta önce başladı..
Bu işlerde kısmet olucak..Hiçbişey bilmeyen bile rastgele işlem yapıp kazanabilir.Zaten aşağıda iniyor,yukarıda çıkıyor..Önemli olan karda olduğunda satmak..Mesela 9,64 satmadı diyelim.Belki 2 günde 9,14 e inecek..Bu sefer karda diyemeyeceğiz.
(Tabi Önemli birde not var..Para parayı kazandırır..9,24d en 1000 lot almıştır.Onun için rahat bekler.Zarar koymaz..Biz 50-100 bin alırız..zarar-düşüş hertürlü tehlikelidir ve koyar..Okadar bekleyemeyiz..O 9,24-9,64 arası 400 lira kazanır..Biz 9,60-62 arası 1 kademede 50bin lotta 1000 tl kazanırız..)
Ama dikkat ederseniz bu yazdıklarım hisseler için geçerli..VOB için asla geçerli değil..Çünkü vobda zarar ederken beklerim dedikçe,teminatınız olması gerekiyor.Teminat olan paranızda eridikçe,mecbur kalıyorsunuz pozisyon kapatmaya..Belki kapatmayacaksınız...Ama hepimizin yaptığı bişey var..Burdan kapatayım daha alttan yada daha yukardan tekrar pozisyon açayım..Bu da gerçekleşmeyince psikolojiniz kesinlikle bozuluyor..Başlıyorsunuz gidiyor yakalayayım..Yakalıyorsunuz bu sefer terse dönüyor..Yinemi zarar deyip tekrar kapatıyorsunuz..Zarar katlandıkça..Dogru karar kesinlikle veremiyorsunuz.
1000 puan için oynarken..100-200 puanlara düşüyorsunuz.Aman diyorsunuz 100-200 olsun benim olsun..Bu duruma gelen kişide %90 zarar ediyor.
Birkaç sene önce vobda 2 ay işlem yaptım..15bin zarar ettim..Kesinlikle bana göre değil dedim.Çünkü sürekli başındayım,herşeyi takip ediyorum..Ve burda işlem yapanlar,özellikle sürekli işlem yapan ve takip edenleri avlamak için özellikle yetiştirilmişler.Zaten daha eskiden çok daha fazla hacim vardı.Hergün 10 15 bin kontrat alıcı olanlar oluyordu.Kademelerde 300-500 ler vardı.Artık soyulanlar terk ettikçe kimse kalmadı.
Nacizane tavsiyem; vob yerine hissede işlem yapmanız daha iyidir.Zarar etsenizde beklenir.Vob adamı bitiriyor.Sadece para değil, hertürlü bitiriyor.
Yorum
-
zamanlama Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBorsadan hiç anlamayan ilk defa hisse alacak bir arkadaşım 1 hafta önce 9,24 den garanti alınırmı dedi..Çıkıcaksa al dedim..Ben aldım çıkmıyor yazdım..9,24den almış..3-4 gün hisse 9,14-9,30 arasında gitti geldi.Tabi biz o arada 10 defa alıp-sattık..Arkadaş bana dün mesaj yazdı..9,64den satayımmı diye..9,24den almış bide üstüne düne kadar beklemiş..400 kar ediyor..Bakıyorum biz 1-2 kademe kar edicez diye uğraşıyoruz..Adam 1 haftada 40 kar ediyor.Biz 10 senedir alıp,satıyoruz.Adam 1 hafta önce başladı..
Bu işlerde kısmet olucak..Hiçbişey bilmeyen bile rastgele işlem yapıp kazanabilir.Zaten aşağıda iniyor,yukarıda çıkıyor..Önemli olan karda olduğunda satmak..Mesela 9,64 satmadı diyelim.Belki 2 günde 9,14 e inecek..Bu sefer karda diyemeyeceğiz.
(Tabi Önemli birde not var..Para parayı kazandırır..9,24d en 1000 lot almıştır.Onun için rahat bekler.Zarar koymaz..Biz 50-100 bin alırız..zarar-düşüş hertürlü tehlikelidir ve koyar..Okadar bekleyemeyiz..O 9,24-9,64 arası 400 lira kazanır..Biz 9,60-62 arası 1 kademede 50bin lotta 1000 tl kazanırız..)
Ama dikkat ederseniz bu yazdıklarım hisseler için geçerli..VOB için asla geçerli değil..Çünkü vobda zarar ederken beklerim dedikçe,teminatınız olması gerekiyor.Teminat olan paranızda eridikçe,mecbur kalıyorsunuz pozisyon kapatmaya..Belki kapatmayacaksınız...Ama hepimizin yaptığı bişey var..Burdan kapatayım daha alttan yada daha yukardan tekrar pozisyon açayım..Bu da gerçekleşmeyince psikolojiniz kesinlikle bozuluyor..Başlıyorsunuz gidiyor yakalayayım..Yakalıyorsunuz bu sefer terse dönüyor..Yinemi zarar deyip tekrar kapatıyorsunuz..Zarar katlandıkça..Dogru karar kesinlikle veremiyorsunuz.
1000 puan için oynarken..100-200 puanlara düşüyorsunuz.Aman diyorsunuz 100-200 olsun benim olsun..Bu duruma gelen kişide %90 zarar ediyor.
Birkaç sene önce vobda 2 ay işlem yaptım..15bin zarar ettim..Kesinlikle bana göre değil dedim.Çünkü sürekli başındayım,herşeyi takip ediyorum..Ve burda işlem yapanlar,özellikle sürekli işlem yapan ve takip edenleri avlamak için özellikle yetiştirilmişler.Zaten daha eskiden çok daha fazla hacim vardı.Hergün 10 15 bin kontrat alıcı olanlar oluyordu.Kademelerde 300-500 ler vardı.Artık soyulanlar terk ettikçe kimse kalmadı.
Nacizane tavsiyem; vob yerine hissede işlem yapmanız daha iyidir.Zarar etsenizde beklenir.Vob adamı bitiriyor.Sadece para değil, hertürlü bitiriyor.

* ''HATİCEYE DEĞİL ,NETİCEYE BAK''........
Yorum
-
hocam 14 barındada bi hareket olmazsa böyle işmi olur diyeceğimegelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster104400 mallı cortları 104400 e kapatırsam saat 12-13-bilemedin 14 civarları
kendimi şanslı sayıcem
ne şimşekmiş yav hergün çakıyor..
Yorum
-
işlem yaptıklarında bide bizim tahmin listesinede yazdırsalar dahada iyi olur..zamanlama Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

* ''HATİCEYE DEĞİL ,NETİCEYE BAK''........
Yorum
-
zamanlamanın yazdıkları doğru....vobla ugraşı son derece zahmetli ve zordur....adamı bitirir...psikolojin son derece saglam olacak,parasal olarak son derece güclü olacaksın,hissede kaşarlaşmış olacaksın,makron olacak,teknik bileceksin , bol zamanın olacak....piyasa okumayı iyi bileceksin....ekran tecrüben olacak...hec etmeyi bileceksin.. yoksa ka za na mas sın.....
Yorum
-
tamam agalar bir itiraf yaptım, günün loser'i yaptınız beni
demirden korkan trene binmez, savaş yarasıdır , tecrübedir derim gururla taşırım .
ne oldu 4 short , 3 shorta dönüştü, mevzide direnmeye devam.
bu poz her halükarda kara geçecek, ama 3 ama 2 ama 1 kontratla,
kaybediceksem inandığım değerler doğrultusunda kaybederim,
kaybetmekten daha acı bir tek şey varsa, terse dönüp,o anda piyasanında terse dönmesidir, işte bunu taşıyamam.Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
-
-
agalar işler yoğun bana müsade akşama artık kısmeti ekranda görürüz.Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
-
vob profesyonellerin işi....eger amatörsen acarsın 1 kontrat poz.... full pozun 4 kontrat olur..pankayada yanına koyarsın 20000 tl...bu piyasada gördügün, bildigin, güvendigin adamın yanında vuruşursun ölümüne...en ahmak adam dahi olsan para kazanırsın...bide böyle basit yönü vardır....
Yorum
-
piyasaya gelirsek... teyyipciler malda...bunlararın zarar görmemesi ücün hükümet her türlü oyunu oynuyor... haklıda... siz sizi seveni kollamazmıydınız....hedefide ikili tepe....yapabilirmi ?yapar... neden yapmasın...ikinci vuruşum ikili tepede olacak....
Yorum
-
Ben vob ilk açıldığında mecburen işim icabı yaptım işlemler.. ilk zaman 1 haftada %100 arttırdım parayı allah dedim süper sonra gittik 1 ayda parayı sıfırladıkeksper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstervob profesyonellerin işi....eger amatörsen acarsın 1 kontrat poz.... full pozun 4 kontrat olur..pankayada yanına koyarsın 20000 tl...bu piyasada gördügün, bildigin, güvendigin adamın yanında vuruşursun ölümüne...en ahmak adam dahi olsan para kazanırsın...bide böyle basit yönü vardır....
sonra 2 sene işlem yapmadım kendi adıma, son 2 yıldır zararsız gidiyorum ufak karlar ile...
yani 5 yıl kuruş kar yok zarar vardı bu piyasada...'' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET
Yorum
Yorum