ama altında böyle bir geri cekilmeyi beklemiyorum dogrusu....aksine 1550 lere dayanması lazım cok kısa zaman icerisinde....
TÜRK ün VURUŞKAN EVLATLARI
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
okumamis insanlarin altinda calisan okumuslar,
diplomasi sahte ama gercek doktordan daha iyi hizmet verenler,
standart oturtmaya calisipta, her hizmet vereni sertifikalandirip,
kaliteyi dusuren sistem, tonlarca basilan para dusen altin, yikilmasi gereken ama yikilmaya euro,
konu derin jako gibi yorgunun diyip es gecmek en iyisi
bu gune bakalim.
Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
prof.Ali Özgüven hocam "-eğer para kazanmak ekonomi bilgisi ile olsaydı biz iktisat hocaları süper zengin olurduk." demişti......gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterİşin garibide ne biiliyor musunuz..Borsada tonla para kaldıran adamları bir görseniz..

O demin bahsettiğim yüzde 10 un içinde bu adamlar işte..

Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
zamanında spekülasyondan cıkamayanları yatırımcı yaptılar yav...ne gaz verdiler emme....hatırlayın tv lerde gacılar fış fış,şimşeş fışfış, çaglayan siparişi verdim fış fış,yok otomotiv üreteceğiz ,yok dev olmalar....ülen seen kim otomobil yapmak kim....entegreyi görsen tırmık zannedersin ..... otomobilmiş....ha ha ha ...beyinleri uyuşmuş iyice...rüyalar aleminde yaşıyorlar....
Yorum
-
otomobil olayina hastayim, dango sirf otomobil uretiyoruz demen ucin arac uretilmezkki, kime satcan o araci,
sen konusucunda binecekmisin yapilinca, coluk cocugun o arabaya binecekmi. koca tebrik ama,
ticari intihardir dede catir catir . dogru. adam yapamayiz demiyr yapacazda ne olcak diyor.Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
-
Gundwane
"Bunu sana sataşma olarak alma ama lütfen.." demişsin.
Öncelikle sataşma değil fikir paylaşımı olarak görüyorum yazdıklarını. Hatta iyi ki de yazdın bunları. Konu daha detaylanır belki de bir kaç arkadaşın bilgilenmesi sağlanır.
"Güzel gibi gözüken ama benim açımdan pek bir anlamı olmayan bir söz..
Neden dersen..
Birisi fenni ilim..
Diğeri ise neydüğü belirsizlerin para hareketlerini önceden tahmin etme OYUNU.."
Cerrahlık temsilde kullanılan bir öğe hata olabilir ama mesele birebir benzeme değil mantık benzeşmesidir.
Şöyle ki cerrahlık ilimini son derece iyi bilsekte elimiz titriyorsa operasyon sırasındaki görüntüye içimiz dayanmıyorsa bu işi yapamayız.
Borsada bugün doğru olan yarın yanlış olabileceği gibi bugünkü yanlış yarın da doğru olabilir. Tabi böyle bir durumda öğrenilen bilgide sorun var gibi görülebilir. Ama 2+2=4 gibi basit bir mantığa sahip olsaydı kapalı piyasada kim kaybedecekti ki birileri kazansın? O nedenle elbette böyle basit bir mantık olmamalı. Ama bu eğitimi boşlamayı gerektirmez bence.
"Bunun eğitimi yoktur..Öyle olsa herkes gider alır bu eğitimi sonra gelsin paralar..Öyle deel mi en net para kazanma aracı...Para verip mühendislik tıp okuyorsunuz..Neden..? Para kazanmak için.." demişsin.
Kaçımız gerçekten EW,fibonacci, teknik formasyonlar, indikatörler, mekanik veya görsel sistemler, alternatif yöntemler (Pitchfork, Gann, Mum formasyonları, para yönetimi(risk kontrolü) vsvs) konusunda yeterli bir eğitim alıyoruz veya böyle bir eğitimi sunacak yere para ayırıyoruz? Bence bırak herkesi birçok kişi yukarıda yazdıklarımı duyunca bile sıkılıyor ve kim bunlarla uğraşacak diyor. Kendince haklı. Çünkü bu sistemlerin hiçbiri para basma makinası değil adam onu arıyor. Bence ise sorun bunlarda değil aranılan şeyde. Zaten takip edilen analistlerde o yüzden şikayet ediliyor. Yahu adam her defasında bilse herkes onu takip eder kim niye böyle bilgiyi takip etmesin ki?
"Peki hiç para kazanmak için para harcatan bir eğitim duydunuz mu..Yok.." demişsin.
Mühendis doktor vs olmak için 6 yaşından 25 yaşına kadar eğitime para harcamıyormuyuz? Veya birçok sertifika için eğitim bedeli ödenmiyor mu?
"Bugün atıyorum öğleden sonra BEN .B çıkar qe3 ü çekme gibi bir durumumuz yok der bir anca çoşar borsalar..Sonra gelsin teknik gitsin kamar.." demişsin.
Biz ticaret yapıyoruz yani sayı esnafıyız. Elbette bazı durumlar elimizde değil ve bu durumlar yüzünden istemeden de olsa kar veya zarar yapabiliriz.
Örneğin ; 20 daireli bir apartman satın aldık. 20*500=10 bin tl aylık gelirimiz var. Hemde kesin geliyor. Süper bir yatırım gibi görüyoruz. Allah korusun deprem oldu ve apartman yıkıldı. Ne olacak şimdi? Yapmayalım mı böyle bir yatırım?
Veya saçma sapan bir yerden kelepir fiyata arsa aldık. Yıllar sonra çeşitli nedenlerle orası çok değerli oldu ve mükemmel bir kazanç sağladı.
Bunlar hayatın gerçekleri. Piyasalarda hayatın gerçekleri gibidir. Burda üzerimize düşen elimizden geleni maksimum düzeyde yapıp gerisini Allah'a bırakmaktır. (Ben böyle düşünüyorum şahsen) Kısmetimizde ise olur değilse olmaz.
"Dünden beri 60 lık macd si bağıra bağıra hem günlük hem 60 dk lık bolingerde dışarıda olan bir AKBNK var..Şimdi dünden beri tepki bekliyorum ama çaktıkça çakıyor..
Ha tepki gelir mi yada bolinger düşmeye devam edip (fiyatla beraber) bir yerde öpüşürler mi..Bilinmez.." demişsin.
60 lık veya günlük macd ve/veya bollingere bakman o an için doğruyu yaptığın anlamına gelmez. En azından tek başına bence kesinlikle yeterli değildir. Ayrıca senin bollinger parametrenle benimki tutmuyordur veya aynı parametrede haftalık olan bakmak gerekiyordur. Ayrıca bollinger her alt banda değdiğinde al her üst banda değdiğin sat yapan bir sistem testi yaptın mı? Ben yaptım ve emin ol sonsuz paran yoksa her türlü batıyorsun. Yani bolinger sistemi parası olana kademeli ve katlamalı giriş yaparsa para kazandırabilir. Bence bollinger sistemi kesinlikle ama kesinlikle tek başına kulllanılmamalı. Birçok sistem de tek başına kullanılmamalı. Yukarıda yazdığım diğer tekniklerle birleştirilirse bir anlam taşıyabilir.
"Hiç birşey bilmiyoruz..Ama trade etmeye çalışıyoruz..
Kaybetmeye mahkum uz yüzde 90 olarak..Karanlığa kurşun sıkıyoruz çünkü.." demişsin.
Peki böyle düşünüyorsak neden trade ediyoruz. %90 kaybedeceksek paramız mı bizi rahatsız ediyorda azalsın diye uğraşıyoruz? Yapmayalım. Zorla mı yaptırıyorlar bize bu işi?
"Belki eğitim falan bir derece ABD gibi derin borsalarda söker ama IMKB de KESİNLİKLE sökmez.." demişsin.
Madem çözüm olarak bunu düşünüyorsun o zaman neden burada ediyorsun. O zaman orada trade et. Burada trade edeceğiz diye zorunluluk mu var?
Lütfen sözlerimi yanlış anlamayın. Benim sözlerim genele. Buradan çeşitli sebeplerle şikayeti olanlara. Şikayetiniz varsa tespit edin gereği yapın. Sabahdan akşama şikayet edip piyasaya hakaret edene para vermiyorlar diye biliyorum. Bu kadar memnun değilseniz bırakın olsun bitsin. Şikayet edeceğimize trade etmeyelim olsun bitsin.
Yazı çok uzun oldu kusura bakmayın. İnşallah faydalı olabilmiştir.
Allah cümlemizin cumasını kabul etsin.I'm gonna make him an offer he can't refuse!
Yazdıklarım asla kat'a zinhar yatırım tavsiyesi değildir.
Yorum
-
sonperde..... koc da hikayeden buna cevap veriyor....yav otomobil falan yapacak teknoloji yok türkiyede....bunlar nerden geldi başımıza yav....bizim saf halkımıza yediriyorlar....olduk biz hesabı....millet coban... zannediyorki türkiye dev oldu....karbüratör nedir,beyin nedir,enjektör nedir, nasıl yapılır haberi varmı acaba.......ancak bunları dışarıdan alıp montaj sanayisiyle birleştirir otomobil ürettim dersin.... millette yer.....kimi kandırıyorsun lem....sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterotomobil olayina hastayim, dango sirf otomobil uretiyoruz demen ucin arac uretilmezkki, kime satcan o araci,
sen konusucunda binecekmisin yapilinca, coluk cocugun o arabaya binecekmi. koca tebrik ama,
ticari intihardir dede catir catir . dogru. adam yapamayiz demiyr yapacazda ne olcak diyor.
Yorum
-
ülen sen önce tırnak makasını üretmeyi öğrende otomobil şurada kalsın alık....ha ha haeksper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersonperde..... koc da hikayeden buna cevap veriyor....yav otomobil falan yapacak teknoloji yok türkiyede....bunlar nerden geldi başımıza yav....bizim saf halkımıza yediriyorlar....olduk biz hesabı....millet coban... zannediyorki türkiye dev oldu....karbüratör nedir,beyin nedir,enjektör nedir, nasıl yapılır haberi varmı acaba.......ancak bunları dışarıdan alıp montaj sanayisiyle birleştirir otomobil ürettim dersin.... millette yer.....kimi kandırıyorsun lem....
Yorum
-
haklısınız hemde çok.. daha başka şeyler yazamıyorum ancak, gazete aydını bile olamayan bir toplumdan ne beklenir Sn eksper. Sizleri okumak güzel VOB da işlem yapmasam bile...eksper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersonperde..... koc da hikayeden buna cevap veriyor....yav otomobil falan yapacak teknoloji yok türkiyede....bunlar nerden geldi başımıza yav....bizim saf halkımıza yediriyorlar....olduk biz hesabı....millet coban... zannediyorki türkiye dev oldu....karbüratör nedir,beyin nedir,enjektör nedir, nasıl yapılır haberi varmı acaba.......ancak bunları dışarıdan alıp montaj sanayisiyle birleştirir otomobil ürettim dersin.... millette yer.....kimi kandırıyorsun lem....
Yorum

Yorum