Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
banvt 3 66 3 65 üzeri iyi durmakla birlikte,
3 70 üzeri harektli olmasını beklerim,,zahmet olmazsa...
Benim sistemime göre 3.68-3.70 kademelerini aştıktan sonra rahatlayacak, ne ki aşmadan önce 3.60-3.62 kademelerine "keriz silkelemesi" operasyonuna gebe ancak teknik açıdan biraz zaman alacak olsa da (2 hafta kadar) 3.70 i aşacak görünümde
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
çay çorba parası için 2.38-40 kademelerinden azar azar arena aldım
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Japonya'da şirket karlarının kötü çıkmasının yarattığı satış baskısına karşılık batı vadeli borsalarının daha iyimser konumu ve Fitch açıklamaları nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne yatayda ve dengeli bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.
ABD'de açıklanan dayanıklı mal siparişleri, Kansas City FED imalat endeksi, işsizlik maaş başvuruları, İngiltere'deki büyüme gibi verilerin genellikle beklentiye paralel ve daha iyi çıkmasına karşılık şirket bilançolarında aynı görüntünün olmaması ve hatta Avrupa'nın önemli şirketlerinden BASF, ABB'nin beklentileri karşılamayan sonuçları Avrupa borsalarında düşüşe, ABD borsalarında ise dengeli kapanışlara yol açtı. Koç grubuna yönelik artan endişelerin gelişmekte olan ülke piyasalarındaki sıkıntılarla birleşmesi gün içinde BIST-100 endeksine 73.000'i kırdırsa da, saat 17:00'dan itibaren gelen ne idüğü belli olmayan alımlar, endeksi tekrar 74.000'e doğru sürükledi.
Borsa İstanbul'un dün saat 17:00'den sonra verdiği tepkiyle kayıplarının büyük bölümünü geri alması ve tekrar 73.000'in üzerine çıkması teknik açıdan olumlu olsa da, global piyasalardaki mevcut görünüm nedeniyle yeterli değil. Yılsonuna kadarki süreçte yer alan risklerin ağırlığının optimist bakışı ezeceği düşünüyor olmamız sebebiyle, 80-82.000 aralığının test edilme ihtimali düşüncemizden yavaş yavaş uzaklaşıyoruz. Bu kapsamda, bir iki aylık periyotta olur da, bu seviyelere doğru bir hareket yaşanırsa, risk azaltılmasının daha doğru olacağı düşünüyoruz. Bugünün piyasa gündeminde etkili olarak Fitch'in uyarılı Türkiye yorumu ve ABD tüketici güveni bulunuyor. Fitch'in risklerin devam ettiğini söylemesine karşılık mevcut notun riskleri tolore ettiğini de belirtmesi nispeten denge sağlayabilir. Bu kapsamda, gün içerisinde dalgalı ve yine zayıf bir BIST bekliyoruz.
Sabah gaplı negatif açılıştan sonra 1 seans 72540 ye kadar sarkan endeks günü 73100 civarındaki desteğinde geçirdikten sonra kapanış saatindegelen alışlarla günü 73849 puandan kapattı.
Ben ise dünkü stratejim gereği günü nakitte izleyerek geçirdim..
Dış piyasalarda düne göre değişen tek şey faizlerin yine %9 lu seviyelere yükselmesi ve yabancı takasının %45,8 seviyelerine düşmesi olarak görülüyor..
Dün ABD hariç avrupa ve uzakdoğu borsaları da kırmızı bir gün geçirdiler..
Dünden bugüne taşınan tek olumlu şey göstergelerin toparlanıp tepki moduna gelmeleri.
Eğer sabah olumlu bir açılış yapabilirsek endeksin 75000 üstüne atarak haftayı oradan hafta başındaki analizimiz doğrultusunda tamamlamasını umabiliriz..
Bu arada dolar bazlı grafikte olumsuzluğun devam ettiğini de not edelim..
Stratejim haftasonu riskini almayıp bugünü de nakitte geçirmek , eğer olursa küçük al satlarla kademeye oynamak şeklinde olacak..
Hepinize hayırlı Cumalar ve keyifli bir haftasonu dilerim..
Sabah gaplı negatif açılıştan sonra 1 seans 72540 ye kadar sarkan endeks günü 73100 civarındaki desteğinde geçirdikten sonra kapanış saatindegelen alışlarla günü 73849 puandan kapattı.
Ben ise dünkü stratejim gereği günü nakitte izleyerek geçirdim..
Dış piyasalarda düne göre değişen tek şey faizlerin yine %9 lu seviyelere yükselmesi ve yabancı takasının %45,8 seviyelerine düşmesi olarak görülüyor..
Dün ABD hariç avrupa ve uzakdoğu borsaları da kırmızı bir gün geçirdiler..
Dünden bugüne taşınan tek olumlu şey göstergelerin toparlanıp tepki moduna gelmeleri.
Eğer sabah olumlu bir açılış yapabilirsek endeksin 75000 üstüne atarak haftayı oradan hafta başındaki analizimiz doğrultusunda tamamlamasını umabiliriz..
Bu arada dolar bazlı grafikte olumsuzluğun devam ettiğini de not edelim..
Stratejim haftasonu riskini almayıp bugünü de nakitte geçirmek , eğer olursa küçük al satlarla kademeye oynamak şeklinde olacak..
Hepinize hayırlı Cumalar ve keyifli bir haftasonu dilerim..
pıcus
Biz tepkinin kaymağını dün yedük, bugün teze bitti
Yabancı takasının kısa sürede %45 lere inmesi bana mümkün değil gibi geliyor; yoksa çok daha aşağılarda olurduk, ama eğer bu veri doğru ise... satışların sonuna gelmek üzereyiz demektir ki, bu da şu an için erken bana göre
garam 7.70 den döndü daha dün 7.46 larda işlem görürken yazmıştım
şimdi oldu ben takas toplamdaki oranından (%63 olan ) söz edildiğini düşünmüştüm tşk.ler mesut72
Yorum