Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ahilas34
    Bağımlı
    • 02 Kasım 2011
    • 1442

AnasayfaAraştırma

24.07.2013 Günlük Bülteni

Seans sonrasında yayınlanan ve beklentiden iyi gelen Apple bilançosu ile artan Japonya ihracatına karşılık Çin'de düşüşüne devam eden imalat endeksine bağlı olarak BIST-100 endeksinin bugüne yatayda olarak 75.400 civarından başlamasını bekliyoruz.

Şirket karlarına ve nispeten zayıf makro verilere odaklanan ABD ve Avrupa borsaları gün içinde gördükleri zirveden dönerek günü yataya yakın seviyelerden tamamladı. Yurtiçinde ise, piyasalarda esas olarak TCMB ve BofA ML etkisi vardı. Merkez Bankası'nın beklentilere paralel sayılabilecek faiz kararı ile yönünü aşağı çeviren kurlara karşılık yükselişe geçen BIST-100 endeksi, BofA ML'nin Türkiye için tavsiyesini 'ılımlı ağırlığını artır'dan 'piyasa ağırlığı' seviyesine indirmesi haberi sonrasında eksiye döndü ve günü 75.500 desteğinin hemen altında kapattı.

Borsa İstanbul'un bize göre çok da olumlu algılanmaması gereken TCMB kararı sonrasında artıya geçmesine karşılık günü ekside tamamlaması ve 75.500'ün altına inmesi, teknik açıdan bir zayıflık olsa da, 75.500'ün kırıldığını söylemek için bugün de bu seviyenin altında kapanış görülmesi gerekecektir. ABD'de seans sonrasında açıklanan ve tahminlerden daha iyi gelen Apple bilançosu ve sabah Japonya'da yayınlanan ihracat verisi pozitif olsa da, ihracatın %10 olan beklentinin altında kalması ve Çin'deki öncü imalat endeksinin kötü gelmesi Borsa İstanbul'un güne yatayda başlamasını ve ilerleyen saatlerde de eksiye dönmesi ihtimalini artırıyor görüşündeyiz. Bu nedenle, gün içerisinde 75.500'ün üzerine çıkılmadıkça yeni pozisyon açılmasını tavsiye etmiyoruz. Şayet, endeksteki kan kaybı devam ederse, aşağıdaki ilk destek noktası 73.000 olacaktır ve bu nedenle risk azaltmayı gündeme almak gerekecektir. Bugün yayınlanacak imalat PMI ve yeni konut satışları verilerinin piyasalara yön verecek güçte olması nedeniyle bu dataların izlenmesinde fayda olduğunu söyleyebiliriz.

Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: -

eti menkul

Yorum

• ahilas34
      Bağımlı
      • 02 Kasım 2011
      • 1442

Merhaba Arkadaşlar,

PPK toplantısı sonucu gelen 75 puanlık faiz artırımı piyasa beklentisinin altında olmasına rağmen 50 puanlık göstermelik bir artırımdan daha yüksek olduğu için piyasa tarafından çokda kötü algılanmadı ve beklediğim gibi 77176 puana kadar bir tepki izledik. Dün akşamki analizimde bu tepkiyi öngörmüş ancak kalıcı olamayacağını ve tekrar 75400 seviyesine çekileceğini belirtmiştim, nerdeyse nokta atışı olarak bu beklentimiz de gerçekleşti ve 75368 puandan günü kapattık..

Alınan bu karar neticesi Dolar 1,91 seviyesinden 1,90 seviyesine gerilerken ,faiz oranlarında kayda değer bir farklılık oluşmadı. Borsa tarafında oluşan tepkiyi ise yabancı bir aracı kurum veya fon çıkış fırsatı olarak gördü ve yoğun satışlar sonrası 75368 e kadar sert bir geri çekilme yaşadık..

Satışların bitip bitmediğini bilemiyorum. Kapanışı destekte yaptık ve çok önemli bir gelişme olmadığı müddetce orta vade için artık 75000 nin altına gelmemiz için (kapanış olarak)bir sebep olmadığını daha önce belirtmiştim..Bugün bu durumu izliyor olacağız. Satışların devam etmesi 73300 seviyelerini tekrar gündeme getirebilir.. Eğer satışlar normal seyrine dönerse yani yoğunluğu azalır, ve kaç lira olursa olsun sat çık mantığından uzaklaşırsa daha önce de belirttiğim gibi haftayı 75400-77000 bandında geçiririz.

Dış piyasalara gelince dün hem Avrupa hem ABD tarafı yatay ve kırmızı bir gün geçirdi. Petrol 108 dolar seviyesini korurken, Dolardaki geri çekilme neticesinde parite de 1,32 seviyelerine yükselmiş vaziyette.

Yabancı takas grafiğimiz Cuma itibariyle yabancı çıkışının tekrar hızlandığını söylemekte..

Toparlarsak bugün için sabah açılışını görerek her hangibir olumsuzluk olmazsa,gün sonu nakde geçmek şartıyla 75000 stoplu pozisyon açmayı deneyeceğim. Eğer sabah gaplı negatif bir açılış olmazsa genelde yatay bir gün geçirmemizi ve bozulan göstergelerin tekrar toparlanmasını ve tepki durumuna gelmelerini umuyorum..75000 desteği kırılırsa 73300 bir sonraki desteklerimiz. Direncimiz ise 77500 seviyesinde..

Aslında en mantıklısı 3. çeyrek bilançoları gelene kadar borsadan uzak kalmak gibi ama bende o sabır olmadığından sinekten yağ çıkarma uğruna gereksiz risk aldığımı düşünüyorum(her ne kadar bu riskleri minimize etmeye çalışıyorsam da attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya pek değmiyor gibi) .. Ama sabrı olana tavsiyem kapatsın ekranını bir güzel yazın tadını çıkarsın..

Hepinize hayırlı ve bol kazançlı seanslar dilerim..

pıcus

Yorum

• radyolog
        OKURYAZAR
        • 03 Ağustos 2008
        • 22808

hoşgeldin bağımlı saliha hanım
        DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• ayhan53
          Rallici Başkan
          • 27 Nisan 2009
          • 2657

general72 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          0,64'ten martılar gelmiş son dakkada. Hadi hayırlısı
          umarım 64 den aşağısı olmaz bi daha
          tektunun üstünbe bide onu çekemem
          31 inde genel kurulu var önemli olabilir.
          [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
          M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• simurg
            Administrator
            • 10 Mart 2007
            • 9248

trade amaçlı bir miktar emnis 2.36 dan aldım...
            https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• MESUTC
              KEYFE KEDER YAZAR
              • 22 Mayıs 2008
              • 4444

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              5.02-5.03 den maliyetlendiğim prkme yi 5.10 dan satışa yazdım
              dün almadıkları prkme leri bugün eve götürme maliyeti+günlük faiz+BSVM+risk indirim primi olarak satacağum
              Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• radyolog
                OKURYAZAR
                • 03 Ağustos 2008
                • 22808

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                trade amaçlı bir miktar emnis 2.36 dan aldım...
                simetrik üçgen var günlükte

246 geçerse vezir eder

226 inerse rezil eder

Yorum

• radyolog
                  OKURYAZAR
                  • 03 Ağustos 2008
                  • 22808

Son dakika: Haliçport ihalesini fettah tamince aldi

Yorum

• MESUTC
                    KEYFE KEDER YAZAR
                    • 22 Mayıs 2008
                    • 4444

dün almadıkları prkme leri bugün eve götürme maliyeti+günlük faiz+BSVM+risk indirim primi olarak satacağum
                    5.14 den verdüm acıdım, fazla aç gözlü olmaktan da utandım doğrusu; çaya çorbaya devam
                    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
                      KEYFE KEDER YAZAR
                      • 22 Mayıs 2008
                      • 4444

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Son dakika: Haliçport ihalesini fettah tamince aldi
                      son dakika son dakika....
                      7.66-7.72 kademelerinden aldığım garanları 7.80 e satış yazdım

Yorum

• ubatu
                        Katılımcı
                        • 02 Haziran 2009
                        • 189

5.14 den verdüm acıdım, fazla aç gözlü olmaktan da utandım doğrusu; çaya çorbaya devam
                        Hayırlı olsun, teşekkürler,
                        vestel taşımaya devam mı

Yorum

• MESUTC
                          KEYFE KEDER YAZAR
                          • 22 Mayıs 2008
                          • 4444

ubatu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Hayırlı olsun, teşekkürler,
                          vestel taşımaya devam mı
                          ben dün son saniyelerde 2.28 de stop yapmak zorunda kaldım yazamadım, ne ki hisse trendde, gerçi yorgunluk emaresi belirginleşti dün son satışlarda, beklediğim direnci gösteremedi ama.... Yine de 2.36-38 kademelerine önümüzdeki günlerde (15 gün zarfında) atak yapacak görünüme sahip. zaman zaman bilgilendiririm, takibimde yine de

Yorum

• MESUTC
                            KEYFE KEDER YAZAR
                            • 22 Mayıs 2008
                            • 4444

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            sen de benden beter ölücüymüşsün hocam
                            Yok yaw ölü sevicisi değilem; piyasa yapıcıları ölü sevici; ben sadece onları takp etmeye, nevalemi onların sırtında gezerek çıkarmaya çalışıyorum; biyolojik bir mes'el yani...

Yorum

• MESUTC
                              KEYFE KEDER YAZAR
                              • 22 Mayıs 2008
                              • 4444

Vestl de 2.27 aşağı kırılmadığı sürece; ki kırılacağını kv de de beklemiyorum, TUT konumu bozulmaz

Yorum

• MESUTC
                                KEYFE KEDER YAZAR
                                • 22 Mayıs 2008
                                • 4444

5.04-06 kademelerinde pasifte alıcıyım prkme de

Yorum

Working...
                                X

Debug Information