Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ahilas34
    Bağımlı
    • 02 Kasım 2011
    • 1442

    #7966
    hayırlı işler arkadaslar, Rastgele inşaALLAH

    Yorum

    • ahilas34
      Bağımlı
      • 02 Kasım 2011
      • 1442

      #7967
      AnasayfaAraştırma

      23.07.2013 Günlük Bülteni

      Yurtdışı borsalarda yeni güne pozitif yönde başlanmış olmasına karşılık merakla beklenen TCMB faiz kararının temkinli duruşuna bağlı olarak BIST-100 endeksinin bugüne hafif alıcılı olarak 76.000 puan civarından başlamasını bekliyoruz.

      Hafta sonunda yapılan G-20 zirvesinde liderlerin parasal teşviklerin geri çekilmeye başlanırken diğer ülkelere zarar vermemesine dikkat edileceğinde anlaşması, Japonya'da iktidar partisinin parlamentonun her iki meclisinde de kontrolü alması, ABD'de ikinci el konut satışları verisi ile McDonald's'ın karının beklentilerden kötü gelmesi, ABD dolarının para birimleri karşısındaki değer kaybının ve G-20 zirvesinde teşviklerin sürdürüleceğinin açıklanmasının emtialara alım getirmesi dün global borsa endekslerinde fiyatlandırılan gelişmeler oldu ve bu kapsamda borsalar dünü yatayda tamamladı. BIST-100 endeksinde ise, tüm gün boyunca bugünkü TCMB toplantısı fiyatlandırıldı ve gün sonu yatayda tamamlandı.

      Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, Borsa İstanbul açısından en belirleyici konunun TCMB'nin faiz kararı olduğunu, yurtdışı haber akışının ise arka planda olduğunu görüyoruz. Bankanın faizleri değiştirmesi beklenmezken, faiz koridoru ile ne şekilde oynayacağı, munzam karşılıklar ve/veya diğer enstrümanlarla neler yapacağı takip edilecek. Bankanın faiz koridorunun alt banı olarak adlandırılan borç alma faizine dokunması beklenmezken, borç verme faizini 50-100 puan arasında yükseltmesi öngörülüyor. Şayet, borç verme faizinde 50 puan ve/veya daha altında bir artırım yapılırsa, bu durumu piyasa oyuncularının çok da olumlu algılayacağını düşünmüyoruz. Buna karşılık, 75 veya 100 puanlık bir koridor genişletilmesi kısmi bir rahatlık sağlayabilir ama bu durumda da beklentinin gerçekleşmiş olması sebebiyle olası kar satışına yönelik dikkatli olunmalıdır. Bu kapsamda, bugün BIST-100 endeksinin 75.500 - 77.000 aralığında hareket etmesini muhtemel görüyoruz.

      Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: ALGYO, GUBRF

      eti menkul

      Yorum

      • ahilas34
        Bağımlı
        • 02 Kasım 2011
        • 1442

        #7968
        Gukom, sen dunden farketmıstın, eti de gubre demıs bugun..

        Yorum

        • ahilas34
          Bağımlı
          • 02 Kasım 2011
          • 1442

          #7969
          Bu hafta Borsa İstanbul TCMB’nin faiz kararını ve yurtdışındaki gelişmeleri takip ederek hareket edecek. Herhangi bir faiz artışı öngörülmeyen TCMB’nin faiz koridoruyla oynamasını beklerken, yurtdışındaki veri akışının da pozitif yönde seyredeceği tahmin ediliyor. Şayet piyasa oyuncuları TCMB’nin faiz kararını olumlu karşılarsa, bu durum BIST-100 endeksinin 77.000’i, aksi takdirde ise 75.500’ü test etmesine neden olabilir. Yurtiçinde yeni bir dengelenme çabasının olması doğrultusunda yeni haftada BIST-100 endeksinin 75.500’ün üzerinde kalma çabası içinde olmasını bekliyoruz.





          Bu Hafta;



          Yeni haftaya başlarken piyasa gündemine baktığımızda; gündemin TCMB’nin faiz kararı ve sonrasında yapacağı açıklamalar ile yurtdışı haber akışı şeklinde ikiye ayrıldığını görmekteyiz. Bu kapsamda, bu hafta yurtdışı piyasalarda, ABD’deki tüketici güveni, dayanıklı mal siparişleri, işsizlik maaş başvuruları, yeni konut satışları, PMI imalat endeksi, 2.el konut satışları, Almanya’daki IFO endeksi, İngiltere’deki büyüme ve Euro Bölgesi’ndeki imalat sektörü PMI verileri ile şirket bilançoları takip edilecektir. Yurtiçinde ise, Salı günkü TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantısı haftanın başlıca belirleyici gündemi olacaktır diyebiliriz. Global konjonktürde yaşanan son gelişmeler doğrultusunda yabancı kuruluşlar, TCMB’nin faiz kanalıyla oynamasını ve üst bandı yaklaşık 100 baz puan yukarı çekmesini beklerken, bu ay bir faiz artırımı öngörmüyor. Bizim de genel beklentimiz, bankanın ihtiyatlı bir tutum içerisinde hareket ederek, daha önce yaptığı açıklamaya paralel olarak, faiz koridorunun üst bandını 50 – 100 puan arasında yukarı çekebileceği yönündedir. Şayet banka, beklentilere paralel şekilde koridorda oynayarak piyasa beklentileri doğrultusunda bir adım atarsa, bu durum rahatsızlık yaratmayacaktır ve hatta kısa süreli alımlarla 77.000 seviyesinin test edilmesine bile sebep olabilir.BIST-100 endeksinin 70.000’den yaptığı dönüşle geçen hafta 77.000 direncini test etmesi teknik açıdan pozitif olsa da, yeni pozisyon açmak için halen bu seviyenin aşılması gerekiyor. Yaşanan yaklaşık %10’luk yükselişin kısa vadeli sindirilmesinin gerekliliği nedeniyle bir süre 77.000’i aşma yönünde çaba sarfedileceğini tahmin ettiğimiz BIST-100 endeksinde şayet bu seviye aşılamazsa, aşağı tarafta izlenmesi gereken ilk destek 75.500 olacaktır. Eğer kısa vadede 75.500’ün üzerinde kalınamazsa, hisse azaltmakta fayda olabilir aksi takdirde mevcut hisse pozisyonları 80.000 – 82.000 aralığı için korunabilir.

          eti menkul

          Yorum

          • GÜKO25
            Ankara sponsoru
            • 02 Eylül 2009
            • 11673

            #7970
            umarimki bakıp inceleyeniniz olmuştur...
            Mevlana der ki;

            Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
            Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!


            YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

            Yorum

            • ahilas34
              Bağımlı
              • 02 Kasım 2011
              • 1442

              #7971
              Merhaba Arkadaşlar..

              Dün tahmin ettiğimiz gibi olumlu bir açılış sonrası 75400 ü test eden ve üzerinde kalmaya gayret eden yuatay bir endeks izledik. Piyasalar bugün yapılması ve sonuçlarının saat 14:00 de açıklanması beklenen PPK toplantısına kilitlenmiş vaziyette.

              Zira geçen haftabaşı Erdem Başcı yaptığı açıklamada bu toplantıda faiz artırım kararının çıkabileceğine dair işaretler vermiş ve bununsonucunda da dolarda bir geri çekilme ve borsa da sınırlı da olsa bir toparlanma yaşanmasına sebep olmuştu..

              Görünen o ki geçen hafta sonu yapılan ekonomi kurmayları toplantısında faize ısrarla karşı olduğunu belirten başbaskandan bir miktar taviz kopartılmış. Ancak bu kopartılan tavizin göstermelik mi yoksa hakikaten MerkezBankasının elini güçlendirecek şekilde onun üzerindeki baskıları kaldıran bir uygulamamı onu da göreceğiz.

              Bilindiği gibi "özerk" olması ve serbestce karar alarak yetkisindeki enstrümanları kullanabilmesi gereken MerkezBankamız bu"özerkliği " tartışmalı hale getirecek şekilde birtakım baskılara maruz kaldı ve ancak izin verilen enstrümanları kullanabilildiği şeklinde bir izlenim oluşturdu. İşte bugün bu resmin gerçekmi değilmi sorgulanacağı da bir gün olacak..

              Kısaca piyasa beklentisi 1-1,5 puan artış yönünde ve bunun altında gelecek artış miktarını piyasalar göstermelik yapılan bir artış şeklinde yorumlayacaktır..

              Eğer bu karar piyasa beklentisini karşılamaz ise muhtemelen 75000 desteği aşağı kırılır ve 73000 seviyelerinde destek buluruz. Tersi durumda ise yani piyasa beklentilerinin karşılanması durumunda ise üst sınır 77500 olacak yeni bir voletil hareket yaşarız. Ancak bu hareketin kalıcı olcağını tahmin etmiyorum 75400 desteğini sağlamlama çalışmaları bu hafta da sürer. Haa birtek önemli etkisi olabilir Suriye-Mısır gelişmelerinde bir olumsuzluk yaşanmaz ise 75000 seviyesinin altı orta vade için görülmeyebilir çünkü diğer tüm olumsuzlıklar satın alınmış vaziyette..

              Evet arkadaşlar yine bir paradox ile karşı karşıya kaldık aslında faiz artırımının borsa üzerinde negatif etkisi olması lazım gelirken piyasa bunu bu yönüyle değilde, piyasaların iyi yönetildiği, kararların zamanında ve yerinde alındığı şeklinde yorumlaması bu neticeyi doğuruyor..

              Gelelim stratejime; Kararlar öğle tatilinde açıklanacağından 1. seans yatay bir seyir bekliyorum. 2. seans ise gelecek karara göre pozisyon açıp açmama, ilk etapta gelecek sert tepkiden yararlanma yollarını arayacağım (olumsuz gelirse açığa satış,olumlu gelirse normal alış). Bunun dışında yine kapanışta nakite dönmeyi sürdüreceğm.. Hareket voletil olacağından hızlı işlem yapma şansı olmayanların uzak durmasında fayda olacaktır..

              Herkese hayırlı ve keyifli seanslar dilerim..

              buda pıcus hocammmmm dan..

              Yorum

              • GÜKO25
                Ankara sponsoru
                • 02 Eylül 2009
                • 11673

                #7972
                dagı % 10 yapmış demekki adam boşuna almamış ..
                Mevlana der ki;

                Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!


                YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

                Yorum

                • MESUTC
                  KEYFE KEDER YAZAR
                  • 22 Mayıs 2008
                  • 4444

                  #7973
                  SLM hisse trade takipçileri ve dostlar
                  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

                  Yorum

                  • MESUTC
                    KEYFE KEDER YAZAR
                    • 22 Mayıs 2008
                    • 4444

                    #7974
                    radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    MB saat 14 de muhtemelen faizi arttıracak görünün o buda BİST e olumlu yansımaz derim
                    Olumsuz da yansımaz ama... kv (15-20 gün) ve ov de de olumlu yansır
                    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

                    Yorum

                    • ubatu
                      Katılımcı
                      • 02 Haziran 2009
                      • 189

                      #7975
                      MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      SLM hisse trade takipçileri ve dostlar
                      Selamlar üstat nasılsın

                      Yorum

                      • EFEKENT
                        Kıdemli
                        • 15 Mayıs 2008
                        • 4329

                        #7976
                        Selamlar, bol kazançlar.
                        "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                        Hint Atasözü

                        [url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

                        Yorum

                        • MESUTC
                          KEYFE KEDER YAZAR
                          • 22 Mayıs 2008
                          • 4444

                          #7977
                          19.052013 te yaptığım alımlardan :

                          MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          4.88-4.92 kademelerinden prkme de alıcıyım
                          MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          4.83-4.80 kademelerinden prkme de alım yapıyorum. 4.83 geldi
                          prkme de 4.97 test edildi

                          MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          2.32-2.35 kademelerinden Vestel de pasifte alıcıyım
                          2.31 e kadar gerileyip 2 kez 2.40 test edildi
                          Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

                          Yorum

                          • MESUTC
                            KEYFE KEDER YAZAR
                            • 22 Mayıs 2008
                            • 4444

                            #7978
                            ubatu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Selamlar üstat nasılsın
                            Tşk dostum. Gayet ii siz nasılsınız ? mesajını okudum, henüz yanıt yazamadım akşama yazarım geç kaldığım için özür.
                            Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

                            Yorum

                            • MESUTC
                              KEYFE KEDER YAZAR
                              • 22 Mayıs 2008
                              • 4444

                              #7979
                              prkme ben mesaj yazarken 5.08 olmuş
                              Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

                              Yorum

                              • MESUTC
                                KEYFE KEDER YAZAR
                                • 22 Mayıs 2008
                                • 4444

                                #7980
                                prkme yi 5.07 den verdim
                                Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

                                Yorum

                                Working...
                                X

                                Debug Information