Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
29.50-29.80 kademelerinden alım GSARAY da prim potansiyeli taşır kv ve trade amaçlı
29.60 kadar verildi satış dalgasında
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
4.83-4.80 kademelerinden prkme de alım yapıyorum. 4.83 geldi
prkme de 4.77 ye kadar verildi satış dalgasında, 5 kademelik karlarla 4.84 e kadar verdim yarına cüzi bir miktar kaldı, nakit yaratmak adına
İyi akşamlar
İş Yatırım’ın 16 Temmuz tarihli “Hisse Senedi Stratejisi” raporu son beş yılda küresel likiditeden en çok faydalanan ülkelerden biri olan Türkiye’nin şimdi en kırılgan piyasaya sahip olduğu ifadesiyle başlıyor.
Politik riskin yeniden ortaya çıkması, faizlerdeki artış, büyümenin yavaşlaması önde gelen kaygılar.
İş Yatırım bu ortamda borsadaki sektörleri inceleyerek bu sektörlerde öne çıkan hisseleri belirlemiş:
Tarımsal Kimya Sektörü: Görünümü negatif. İş Yatırım, kısa vadede sektörün borsada işlem gören iki şirketinden yüksek performans beklemiyor. Ama uzun vadede yüksek getiri beklentisi var. Aracı kuruma göre Bagfaş’ın fiyatı yüzde 37 artışla 55,4 liraya, Gübre Fabrikaları’nın fiyatı ise yüzde 41 artışla 18,9 liraya çıkacak.
Gübre Fabrikaları’nın 2013 yılı tahmini Fiyat/Kazanç oranı 6,9. Bu oran, ortalaması 9 olan uluslararası rakiplerinin F/K oranına göre oldukça düşük. Bagfaş ise rakiplerinden pahalı. Bir nedeni kendi elektriğini ve asidini üretmesi sayesinde yüzde 20 gibi yüksek bir Vergi, Amortisman ve Faiz Öncesi Kâr Marjı oranına sahip olması.
Otomotiv Sektörü: Görünümü nötr. Yılın ilk yarısını çok başarılı geçiren Doğuş Oto’yu mütevazı bir ikinci yarı bekliyor. Tam bir ithalatçı olması nedeniyle döviz kurundaki istikrarsızlık, kârlılık açısından en belirgin risk. Şirket resesyon, faiz artışı ve özellikle döviz kurlarındaki artışa karşı çok duyarlı.
Doğuş Oto, Irak’ta VW ve Audi satacak bir şirket kurdu. Irak pazarına 2003’ten bu yana Batı ülkeleri arabaları yasaklanmıştı. 30 milyon kişilik bu ülkede araba sahipliği yüzde 5 ile İran ve Türkiye’nin üçte biri. Yatırım henüz küçük ama olumlu. Satışlar her şeye rağmen artıyor.
Doğuş Oto’nun piyasa değeri 1 milyar 64 milyon dolar. İş Yatırım, şirketin 280 milyon dolarlık Doğuş Holding hisselerini değerlemesine katmıyor. Buna karşın Doğuş Oto hisselerinin yüzde 44 artışla 13,64 liraya çıkacağını öngörüyor.
Bankacılık Sektörü: Görünümü pozitif. İş Yatırım sektörde en yüksek getiriyi Halk Bankası’nın sağlayacağını düşünüyor. Nedeni yüksek kâr marjları, kaliteli varlıkları, likit bilançosu ve düşük hizmet ücretleri. Bankanın TL kredileri ile mevduatı arasındaki faiz farkı benzerlerine göre çok yüksek. Yüzde 20’lik varlık getirisi de orta vadede rakipsiz. Buna karşın Fiyat/Kazanç oranı 6,8 ile rakiplerine göre Yapı Kredi’den sonra en düşük olanı. Dolayısıyla hisse senedi ucuz. Bu şartlar altında İş Yatırım Halkbank hisselerinin yüzde 37 artışla 20,75 liraya ulaşacağını öngörüyor.
Çimento Sektörü: Görünümü pozitif. İş Yatırım’a göre sektördeki en yüksek getiriyi en yakın rakibine iki kat fark atarak Ünye Çimento sağlayacak. Çünkü Karadeniz’de çimento rekabeti daha zayıf olduğu için çimento fiyatları daha yüksek.
Yöredeki elektrik santrali, baraj gibi altyapı yatırımları da talebi canlı tutuyor. Şirket için 2014 Soçi Kış Olimpiyatları’nı düzenleyecek Rusya’nın talebi de ayrıca önemli. Aracı Kurum Ünye hisselerinin yüzde 40 artışla 7,04 liraya çıkacağını öngörüyor.
Holdingler: Görünümü pozitif. Holdingler çoğunlukla borsada net varlık değerlerine oranla iskontolu işlem görüyorlar. Bir başka deyişle hisse fiyatları, işlerinin hisse başına değerinden daha düşük oluyor. İş Yatırım bu farkın özellikle ikincil holdingler için açıldığını ve bu holdinglerin izlenmesi gerektiğini düşünüyor.
Bunların başında, getiri potansiyeli olarak, yine çimento sektöründe olduğu gibi en yakın rakibine iki kat fark atan bir şirket geliyor: Akfen Holding. Şirket, toplam net varlıklarına göre borsada yüzde 45 iskontolu işlem görüyor. (Yani Akfen’in net varlık değeri, borsadaki değerinin neredeyse iki katı.) Bu oran sektör genelinde yüzde 24. İş Yatırım, Akfen hisselerinin yüzde 40 artarak 6,4 liraya ulaşacağını öngörüyor.
Akfen’in ucuz olduğu Fiyat/Kazanç oranının 5,6 (sektörde en düşük 2. oran), Piyasa Değeri/Defter Değeri oranın ise 0,6 (sektörün en düşük değeri) olmasından da belli.
Benim bu sektörde dikkatimi çeken bir diğer holding de Anadolu Efes’in sahibi Yazıcılar Holding. Holding 3,5 F/K oranıyla işlem görüyor. Yeni enerji yatırımlarından gelecek kâr ile bu oran daha da düşecek.
İş Yatırım, şirketin 1,7 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirmeyi planladığı ithal kömüre dayalı elektrik santralinin bugünkü değerinin 870 milyon dolar olacağını hesaplıyor. Bu rakam, şirketin piyasa değerinin neredeyse yarısı.
Ancak ilk bakışta pozitif gibi gözüken bu gelişme, yapılacak yatırımın kârlılığı düşürecek olmasından dolayı, hisse senedi açısından orta vadede bir baskı oluşturabilir. Yazıcıların bu kadar düşük F/K oranlarına işlem görüyor olmasının nedeni belki de bu!
Holdingin piyasa değerinin net aktif değerine iskontosu ise yüzde 37. İş Yatırım Yazıcı’nın hisse fiyatının yüzde 18 artarak 27,1 liraya çıkmasını bekliyor.
Demir Çelik Sektörü: Görünümü nötr. İş Yatırım, yönetimin kâr marjlarında öngördüğü artışı gerçekçi bulmuyor. TL’nin değer kaybetmesinin de, şirketin 689 milyon liralık dolar bazlı borcundan dolayı Erdemir için olumsuz olacağını düşünüyor.
Buna karşın aracı kurum, şirketin, ana girdisi olan demir tozuna yapacağı yatırım (demir tozu madeni yatırımı) nedeniyle, hisse fiyatının yüzde 45 artarak 1,89 liraya çıkacağını öngörüyor.
Enerji Sektörü: Görünüm negatif. Buna karşın İş Yatırım sektörün borsada işlem gören tüm hisseleri için yüksek getiri bekliyor. Bunlardan en yükseğini, hakikaten yüksek olan getirisinden dolayı bir sonraki yazıma bırakacağım. Burada Akenerji ile Zorlu Enerji’ye bakalım.
Akenerji’nin 648 MegaWatt’lık kurulu gücünün yüzde 60’ı daha ucuz işletme maliyeti olduğu için daha kârlı olan yenilenebilir enerjiden geliyor. Bu sayede şirketin Vergi, Amortisman ve Faiz Öncesi Kâr marjı yüzde 30. Şirket Hatay Doğalgaz Santralini 2014’de tamamlayıp verimli olmayan Bozöyük ve Kemalpaşa doğalgaz santrallerini kapatarak kapasitesini neredeyse üçe katlayacak. İş Yatırım, Akenerji hisselerinin yüzde 39 artışla 1,85 liraya çıkacağını öngörüyor.
Zorlu Enerji’nin ise 759 MW’lık kurulu gücünün yüzde 37’si yenilenebilir enerjiden geliyor. Şirketin Türkiye’nin yanısıra Pakistan ve İsrail’de de yatırımları var. Yüksek döviz borcu bir kaygı nedeni. Ancak yurt dışı yatırımları faaliyete geçtiğinde bu riske karşı bir nebze garanti sağlamış olacak. İş Yatırım Zorlu Enerji hisselerinin de yüzde 37 artarak 1,66 liraya çıkacağını hesaplıyor.
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
6 şirket İkinci Ulusal Pazar'a
6 şirket İkinci Ulusal Pazar'a
Borsa Yönetim Kurulu Ulusal Pazar'da işlem gören 6 şirketin İkinci Ulusal Pazar'a alınmasına karar verdi
18.07.2013 - 18:56 Arkadaşına Gönder
Yapılan açıklamada Denizbank A.Ş., Finans Finansal Kiralama A.Ş., Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk A.Ş., AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Tic. San. A.Ş., Karsu Tekstil Sanayii ve Ticaret A.Ş., Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. şirketlerinin dönemsel değerlendirme kriterlerini sağlayamamaları nedeniyle 01/08/2013 tarihinde geçici olarak İkinci Ulusal Pazar'a alınmasına karar verildiği duyuruldu.
İşte o açıklama:
''Borsa Yönetim Kurulu'nun 18/07/2013 tarihli toplantısında, 392 sayılı "Ulusal Pazar veya İkinci Ulusal Pazar'da İşlem Gören Paylar İçin Dönemsel Değerlendirme Esasları Genelgesi" gereğince yapılan 2013 yılı Ocak-Haziran dönemine ilişkin dönemsel değerlendirme çalışmasına göre, payları Ulusal Pazar'da işlem görmekte olan, Denizbank A.Ş., Finans Finansal Kiralama A.Ş., Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk A.Ş., AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Tic. San. A.Ş., Karsu Tekstil Sanayii ve Ticaret A.Ş., Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. şirketlerinin dönemsel değerlendirme kriterlerini sağlayamamaları nedeniyle paylarının izleyen ayın ilk iş günü olan 01/08/2013 tarihinden itibaren geçici olarak İkinci Ulusal Pazar'a alınmasına karar verilmiştir.''
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
2. ulusal pazara gidince ne olur ilk defa karsılaştım böyle bir şeyle sabah yaşayarak öğrenmek var
Hiç bir şey olmaz; sadece bazı hisselerde T1 uygulaması var
prkme de 4.77 ye kadar verildi satış dalgasında, 5 kademelik karlarla 4.84 e kadar verdim yarına cüzi bir miktar kaldı, nakit yaratmak adına
İyi akşamlar
4.91 den verdim kalanları
Burada bir türlü katılım sağlanamadı. Ben yazıp ben okuyorum. :(
Hoşçakalın
Yorum