Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
yapı kredi int bankacılığı çalışmıyor vkgyo aldım 4 14 ve 4 20den satamıyorum
satma boşver vardır belki bununda bir hikmedi de bekleeeee
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
yahu bu adamlar garandan alıp vakıfa basıyor vakıftan alıp garana basıyor...
herhalükarda adamlar basıyoooo biz seyrediyoz ha garan ha vakıf ne farkader...
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
yok hocam açılınca 4 22 yazdım gitmiş 430 dan etti beni adi banka 16 80 kaplm aldım bekliyorum
satma didim sana var bunda da bir hikmett demedimmiiii
Mevlana der ki;
aradada bossa aldım verdim aynı fiyattan ahanda gitti adi
Alıp satarken seans içi trade için sisteminiz var mı yoksa duygularınızla mı al-sat yapıyorsunuz? Sisteminiz varsa ve disiplinli hareket edebiliyorsanız, ayda %5-10 kazanabilirsiniz, yok eğer duygularınız ise size yön veren... Paranızın tamamını kaybedeceğinizi şimdiden söyleyebilirim.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Endeks-i Şahane
Endeks-i Şahane geçen hafta diğer gelişmekte olan ülke piyasalarına benzer şekilde irtifa kaybına devam etti. Haftalık kayıp %-8.64 oranında gerçekleşirken haftalık kapanış 73,000‘in hafif üzerinde oldu. Böylece BİST 100 endeksinin 2013 yılı götürüsü %-6.53‘e ulaştı. Endeks endikatörümün Cuma kapanış itibariyle son durumu aşağıdadır:
Maşallah endeks düştükçe modelin “AL” sinyali gücünden bir şey kaybetmeden devam ediyor; uyumsuzluk çizgimiz ise geçen hafta bir yukarı bir aşağı yaparak çıldırdı diyebiliriz. Böylesine sert kırılmalarda model pek para etmiyor. BİST 100 endeksinin güncel teknik görünümü aşağıdaki gibidir:
BİST 100 endeksinde oluşmakta olan omuz-baş-omuz formasyonu, 75,000‘deki boyun çizgisinin de aşağı kırılmasıyla bozuldu. Mevcut durumda endekste belirgin bir formasyon yok. Endeks kısa ve uzun vadeli hareketli ortalamalarının altında seyrediyor. Perşembe günkü sert satış sırasında 77,500 civarında bir boşluk daha açıldı; böylece Mayıs ayından beri BİST 100 endeksinde tam 3 boşluk açılmış oldu. Perşembe günkü satışta işlem hacminin yüksek gerçekleşmesi düşüşü teyit ediyor. Endeks RSI endikatörüne göreyse yeniden aşırı satım bölgesine henüz girmedi. Öte yandan gösterge bileşikte haftalık bazda yaşanan 184 baz puanlık artış dikkate alındığında, borsanın yine insaflı düştüğü söylenebilir. Hisse bazında yüklü borcu, özellikle döviz cinsi borcu olan şirketlerden uzak durmakta fayda var; muhtemelen bu tarz şirketlerin 2Ç13 rakamları oldukça zayıf gelecek. Öte yandan panik sırasında diğer hisselerle beraber düşen fakat mali yapısı kuvvetli, nakdi ve özellikle uzun döviz pozisyonu olan defansif özellikli şirketlerin hisseleri endeks sakinleştiğinde hızlı geri dönüşler yapabilir.
Levent Martı Hocamız nerelerde; neden paylaşmaktan imtina eder oldu; kırdık üzdük mü yoksa :(
Endekste değil ama garan da benim sistemimde bir toparlanma mevcut. 2. seans düştükçe trade amaçlı (trade amaçlı alımlarımı 5-10 kademelik primler için yapıyorum) garan almayı yakında gerçekleşeceğini düşündüğüm TEPKİ (tepki hareketleri fiyatların yukarı çekilip yeterli alıcı gelince yine satışa geçildiği süreci ifade eder) hareketinden % 5 prim elde etmeyi düşünüyorum
haftanin acilis gunu yurt icinde piyasalarin gozu tcmb'den gelecek olan
mudahale haberlerinde. Tcmb tarafindan gerceklesmesi beklenilen olasi
mudahalelerin de kurlarda satis baskisi olusturup olusturmamasi da diger bir
soru olarak sorulmaktadir. Genel olarak baktigimizda usd/try paritesi gun
icerisinde 1,9487 seviyesine kadar yukselmis ancak turk lirasindaki kismi
degerlenme neticesinde tekrar asagi yonlu hareket gerceklestirerek suanda
bulundugu 1,9370 civari hareketlerini surdurmektedir. Teknik olarak
baktigimizda 1,95 direnci onemini korumaktadir. Eger kur bu bariyeri asamazsa
asagi yonlu baskisina devam etmek isteyecektir. Buna ilaveten yukselislerin
devam etmesi ise 1,95 seviyesinin gecilmesine baglidir. Gun ici 1,95 direncine
yaklasan ancak gecemeyen parite de satis baskisinin daha etkin olacagini, bu
bariyer altinda kalmayi surdurmesi ile 1,9240 seviyesine kadar gerilemek
isteyecegini soyleyebiliriz. Daha fazla dususler icin 1,9240 desteginin
kirilmasini beklemek gerekmektedir.
burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatirim danismanligi
kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti sermaye piyasasi kurulu
tarafindan yayimlanan seri:v, no:52 sayili "yatirim danismanligi faaliyetine
ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkinda teblig"
cercevesinde araci kurumlar, portfoy yonetim sirketleri, mevduat kabul
etmeyen bankalar ile musteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi
sozlesmesi cercevesinde sunulmaktadir. Burada ulasilan sonuclar tercih
edilen hesaplama yontemi ve/veya yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel
goruslerine dayanmakta olup, mali durumunuz ile risk ve getiri
tercihlerinize uygun olmayabileceginden sadece burada yer alan bilgilere
dayanilarak yatirim karari verilmesi saglikli sonuclar dogurmayabilir.
-matriks-
8.04 den 2. parti garan alımlarım geldi. 1 parti daha alım yapacağım
Mesut hocam işlem hacmindeki aşırı ivme eski dirençlere yaklaşma 1. öncelik oluyor 2-bundan sonra 1. maddenin haber nedeniyle olup olmadığnı kontrol ediyorum eğer haberden dolayı ise tavan yapısması düşük ihtimal çünki yıllardır izlediğim bu ekranda haberler hızlı alım ve hızlı satış getirir ama haber olamadan 1. madde gerçekleşiyorsa hissenin yükselişe devam etme potansiyeli daha yüksek top 20 de illaki oluyor bu hisseler kaybetme konusuna gelince bu güne kadar uzun süre tutarak hiç kazanamadım hep kaybettim bu yazdığım yöntemi kafamı toparladığımda daha detaylı yazabilirim ve sayesinde sadece 1 defa kaybettim ondada tavan olmuş hisseyi satmadım tavanı bozuk eksiye geçmişti .... benm tabirimle koşan ata atlamak oluyor bu .. Güko hocamda uyardı daha önce ...bakalım daha acısını çekmedim ..
Yorum