Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ahilas34
    Bağımlı
    • 02 Kasım 2011
    • 1442

mustık yazmıs ya eti ,

Güney Kıbrıs ve Çin öznelinde gelen iki negatif haberin Asya Pasifik borsaları ile vadeli ABD ve Avrupa borsalarında %1'e ulaşan değer kayıpları yaratması nedeniyle İMKB-100 endeksinin bugüne 82.500 seviyesinin altında başlamasını bekliyoruz.

Yorum

• GÜKO25
      Ankara sponsoru
      • 02 Eylül 2009
      • 11674

günaydın kolay glsin arkadaşlar..
      Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
      Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• GÜKO25
        Ankara sponsoru
        • 02 Eylül 2009
        • 11674

konya 20.03.2013
        egeen 29.03.2013
        brısa 25.03.2013
        goody 27.03.2013

genel kurul tarihleri yaklaştı bakalım ne etcekler yavrular...:)
        Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
        Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

Yorum

• GÜKO25
          Ankara sponsoru
          • 02 Eylül 2009
          • 11674

bfren burdan zıplayabilecekmi bakalım
          Mevlana der ki;

Yorum

• GÜKO25
            Ankara sponsoru
            • 02 Eylül 2009
            • 11674

nerde bu topiğin sakinleri toplanın artık yahu...
            Mevlana der ki;

Yorum

• bogazici77
              .............
              • 11 Temmuz 2009
              • 1920

GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              imtiyazlıların topiğine gitmişlerdir
              Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

Yorum

• ahilas34
                Bağımlı
                • 02 Kasım 2011
                • 1442

okudunuzmu arkadaslar ne sasırdım, kopruden atlamıs bı genc ama ölmemiş....

Öldürmeyen ALLAH öldürmüyo derler ya ınanası gelmiyor insanın kopru yu duusnunce..

Yorum

• GÜKO25
                  Ankara sponsoru
                  • 02 Eylül 2009
                  • 11674

bogazici77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  imtiyazlıların topiğine gitmişlerdir
                  orası nereeeee.....
                  Mevlana der ki;

Yorum

• kavak63
                    Tecrübeli
                    • 11 Mart 2013
                    • 445

konya 20.03.2013
                    egeen 29.03.2013
                    brısa 25.03.2013
                    goody 27.03.2013

genel kurul tarihleri yaklaştı bakalım ne etcekler yavrular...:)

dostum ; bildiğim kadarı ile.
                    daha önce yönetim kurulunun belirlediği gündem ( konular ) dışında
                    yeni bir konu görüşülemez. gündem dışında bir karar alınamaz( belki temenni bölümü'de yer alabilir.)
                    bunu yeni bir beklentiye girmemek adına söylüyorum.

örnegin: brısa 'nın genel kurul gündemi bellidir. bu gündem dışında yeni bir konu
                    görüşülüp karar alınamaz.

BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BRISA, 2013 [] 01.03.2013 14:48:46
                    GÜNDEM.

1) Açılış ve Toplantı Başkanlığının oluşturulması,
                    2) Genel Kurul Toplantı Tutanağının imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığına yetki verilmesi,
                    3) 2012 yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Raporunun ve Bağımsız Denetim Raporunun özetinin okunması ve müzakeresi,
                    4) 2012 yılında yapılan bağış ve yardımlar hakkında Genel Kurula bilgi verilmesi,
                    5) 2013 yılına ilişkin olarak Şirket tarafından yapılacak bağış sınırının belirlenmesi,
                    6) 2012 yılı içinde İlişkili Taraflarla Yapılan İşlemlere İlişkin Yönetim Kurulu Raporu ile ilgili olarak Genel Kurula bilgi verilmesi,
                    7) 2012 yılı içinde 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotekler ve elde edilmiş olan gelir ve menfaatler hakkında Genel Kurula bilgi verilmesi,
                    8) Sermaye Piyasası Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin 1.3.7 numaralı ilkesinde belirtilen işlemler hakkında Genel Kurula bilgi verilmesi,
                    9) 2012 yılına ait Bilanço ve Kâr/Zarar hesaplarının okunması, müzakeresi ve tasdiki,
                    10) Yönetim Kurulunun 2012 yılı kârının kullanım şeklinin, dağıtılacak kâr ve kazanç payları oranlarının belirlenmesi ile ilgili teklifinin görüşülerek karara bağlanması,
                    11) 2012 faaliyet yılı içinde boşalan Yönetim Kurulu Üyeliklerine artan sürece vazife görmek üzere seçilen üyelerin Genel Kurul tasvibine sunulması,
                    12) 2012 faaliyet yılı içerisinde 6103 sayılı Kanunun 25'inci maddesi gereğince Yönetim Kurulu üyeliklerine artan sürece vazife görmek üzere seçilen üyelerin Genel Kurul tasvibine sunulması,
                    13) 2012 yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyelerinin ibra edilmeleri,
                    14) Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi,
                    15) Sermaye Piyasası Kurulu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığından alınacak izin doğrultusunda, Şirket Esas Sözleşmesinin, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 32, 33, 34, 35, 36 ve 37'inci maddelerinin değiştirilmesinin onaylanması,
                    16) Şirketin 2013 yılı mali tablo ve raporlarının 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca denetimi için Denetçinin seçimi,
                    17) Yönetim Kurulunun hazırladığı Genel Kurulun Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında İç Yönergenin onaylanması,
                    18) Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı muameleleri yapabilmeleri için izin verilmesi

T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• mustiky
                      Tecrübeli
                      • 23 Ağustos 2011
                      • 588

loo hacı önce sen bi gelde millet toplanır... kendin yoksun yaw

Yorum

• kavak63
                        Tecrübeli
                        • 11 Mart 2013
                        • 445

SEKTÖR VE ŞİRKET HABERLERİ

Vakıf Bank, farklı tür ve vadelerde bir veya birden fazla defada, yurtdışı ve yurtiçinde TL cinsinden azami 5 yıl vadeli toplam 4.300.000.000.-TL nominal değerli banka bonosu ve/veya tahvil ihraç edilmesine karar verdi.***

Türk Hava Yolları dar gövde uçak ihtiyacının temini kapsamında 2015 yılında 13 adet, 2016 yılında 14 adet, 2017 yılında 6 adet, 2018 yılında 27 adet, 2019 yılında 25 adet ve 2020 yılında 32 adet olmak üzere, 82 adedi kesin ve 35 adedi opsiyon olan ve 25 adedi A321-200, 4 adedi A320 NEO ve 88 adedi A321 NEO olmak üzere toplamda 117 adet uçağın Airbus firmasından satın alınmasına karar vermiştir.***

GSD Denizcilik Gayrimenkul,Malta'da her biri 5.000 euro sermaye ile kurulacak olan iki adet şirkete % 100 oranı ile iştirak etmesine karar verdi.***

Güney Kıbrıs’ta kurtarma planının bir parçası olarak tasarrufa ve banklara vergi getirildi. ***

Ayedaş ve Toroslar Elektrik Dağıtım ihalelerinde Sabancı grubu sırsı ile 1.22 milyar dolar ve 1.72 milyar dolar bedelle en yüksek teklifi verdi. ***

Sişe Cam Grubu Topkapı’daki gayrimenkullerin satış, hasılat paylaşımı veya kat karşılığı olmak üzere değerlendirilmesi konusunda ön çalışma yapılmasına karar verdi. ***
                        T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• mustiky
                          Tecrübeli
                          • 23 Ağustos 2011
                          • 588

Ortakların tamamının hazır bulunması halinde, oy birliği ile karar alınırsa gündem dışında konu görüşelebilir ve eklenebilir diye hatırlıyorum....

kavak63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          dostum ; bildiğim kadarı ile.
                          daha önce yönetim kurulunun belirlediği gündem ( konular ) dışında
                          yeni bir konu görüşülemez. gündem dışında bir karar alınamaz( belki temenni bölümü'de yer alabilir.)
                          bunu yeni bir beklentiye girmemek adına söylüyorum.

örnegin: brısa 'nın genel kurul gündemi bellidir. bu gündem dışında yeni bir konu
                          görüşülüp karar alınamaz.

BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BRISA, 2013 [] 01.03.2013 14:48:46
                          GÜNDEM.

1) Açılış ve Toplantı Başkanlığının oluşturulması,
                          2) Genel Kurul Toplantı Tutanağının imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığına yetki verilmesi,
                          3) 2012 yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Raporunun ve Bağımsız Denetim Raporunun özetinin okunması ve müzakeresi,
                          4) 2012 yılında yapılan bağış ve yardımlar hakkında Genel Kurula bilgi verilmesi,
                          5) 2013 yılına ilişkin olarak Şirket tarafından yapılacak bağış sınırının belirlenmesi,
                          6) 2012 yılı içinde İlişkili Taraflarla Yapılan İşlemlere İlişkin Yönetim Kurulu Raporu ile ilgili olarak Genel Kurula bilgi verilmesi,
                          7) 2012 yılı içinde 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotekler ve elde edilmiş olan gelir ve menfaatler hakkında Genel Kurula bilgi verilmesi,
                          8) Sermaye Piyasası Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin 1.3.7 numaralı ilkesinde belirtilen işlemler hakkında Genel Kurula bilgi verilmesi,
                          9) 2012 yılına ait Bilanço ve Kâr/Zarar hesaplarının okunması, müzakeresi ve tasdiki,
                          10) Yönetim Kurulunun 2012 yılı kârının kullanım şeklinin, dağıtılacak kâr ve kazanç payları oranlarının belirlenmesi ile ilgili teklifinin görüşülerek karara bağlanması,
                          11) 2012 faaliyet yılı içinde boşalan Yönetim Kurulu Üyeliklerine artan sürece vazife görmek üzere seçilen üyelerin Genel Kurul tasvibine sunulması,
                          12) 2012 faaliyet yılı içerisinde 6103 sayılı Kanunun 25'inci maddesi gereğince Yönetim Kurulu üyeliklerine artan sürece vazife görmek üzere seçilen üyelerin Genel Kurul tasvibine sunulması,
                          13) 2012 yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyelerinin ibra edilmeleri,
                          14) Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi,
                          15) Sermaye Piyasası Kurulu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığından alınacak izin doğrultusunda, Şirket Esas Sözleşmesinin, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 32, 33, 34, 35, 36 ve 37'inci maddelerinin değiştirilmesinin onaylanması,
                          16) Şirketin 2013 yılı mali tablo ve raporlarının 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca denetimi için Denetçinin seçimi,
                          17) Yönetim Kurulunun hazırladığı Genel Kurulun Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında İç Yönergenin onaylanması,
                          18) Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı muameleleri yapabilmeleri için izin verilmesi

http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/B...aspx?id=263106

Yorum

• kavak63
                            Tecrübeli
                            • 11 Mart 2013
                            • 445

mustiky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Ortakların tamamının hazır bulunması halinde, oy birliği ile karar alınırsa gündem dışında konu görüşelebilir ve eklenebilir diye hatırlıyorum....
                            Dostum bu güne kadar gündem dışında bir karar alındıgına ben hiç rastlamadım.

sizin dediğiniz gibi olsa bile.
                            düşünün bir kere halka acık bir şirketin ( borsada işlem gören )
                            ortakların tamamını genel kurulda hazır olmaları imkansızdır..

bu güne kadar ben şahsen hiç bir
                            genel kurula katılmadım.
                            T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• mustiky
                              Tecrübeli
                              • 23 Ağustos 2011
                              • 588

ALCTL lendim hayırlısıyla bakalım ;)

Yorum

• kavak63
                                Tecrübeli
                                • 11 Mart 2013
                                • 445

kavak63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Dostum bu güne kadar gündem dışında bir karar alındıgına ben hiç rastlamadım.

sizin dediğiniz gibi olsa bile.
                                düşünün bir kere halka acık bir şirketin ( borsada işlem gören )
                                ortakların tamamını genel kurulda hazır olmaları imkansızdır..

bu güne kadar ben şahsen hiç bir
                                genel kurula katılmadım.

6762 S.lı Türk Ticaret Kanunu MADDE 369
                                B - GÜNDEM:

Madde 369 - Umumi heyeti toplantıya davete dair olan ilan veya davet mektuplarında gündemin gösterilmesi lazımdır. Esas mukaveleye göre umumi heyetin muayyen zamanlarda yapacağı adi toplantı gündemine şunlar konur:

1. İdare meclisi ve murakıplar tarafından verilen raporların okunması;

2. Şirketin bilanço ve kar zarar hesabını ve kazancının dağıtılması hakkındaki tekliflerin tasdiki veya değiştirilecek şekilde kabul yahut reddi;

3. İdare meclisi azalariyle murakıpların ücret ve aidatları mukavelede muayyen değilse tayini;

4. Müddetleri sona ermiş olan idare meclisi azalariyle murakıpların tekrar seçilmeleri veya değiştirilmeleri;

5. Lüzumlu görülen sair hususlar.

Gündemde gösterilmiyen hususlar müzakere olunmaz.

T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

Working...
                                X

Debug Information