Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • bogazici77
    .............
    • 11 Temmuz 2009
    • 1920

halay çekiyordum o yüzden yani
    Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

Yorum

• ahilas34
      Bağımlı
      • 02 Kasım 2011
      • 1442

darısı basımıza gokhannnnnnn

Yorum

• ahilas34
        Bağımlı
        • 02 Kasım 2011
        • 1442

Bu Düşüşlerin Suçlusu 87.000 Endeks!

Düşüş Daha Sürecek Mi?
        Bu soruya evet ya da hayır diye cevap verilemez. Bulunduğumuz seviye 76.400 civarında olduğunu söylediğim önemli destek seviyesine çok yakın. Düştüğümüz seviyeler nedeni ile herhangi bir yerden tepki yükselişinin her an için gelmesi gayet normal olur. Ancak, 76.400 seviyesine kadar düşersek bu seviye teknik olarak çok önemli olacak. Hem çok kuvvetli bir destek seviyesi, hem de eğer aşağı kırılırsa omuz baş omuz denilen bir düşüş formasyonunun tetikleyicisi olabilecek bir seviye olduğunun bilinmesini isterim. Bu nedenle görür mü bilemem ama, eğer 76.400 görülür ve aşağı kırılırsa, satışların hızlanıp da 73.300 civarına hızla inildiğini görebiliriz.

Dün Cilvegözü sınır kapısında yaşanan patlama nedeniyle ekstra satışlar yaşandığını düşünüyorum. Son Patriot füzelerinin de konuşlanmasının tamamlanması ile birlikte yaşanan bu patlama, Türkiye'nin sert bir karşılık verme riskinden korkulmasına neden olmuş olabilir. Türkiye'nin soğukkanlılığını koruması çok doğru olur düşüncesindeyim. Patlamadan bir gün evvel Cilvegözü sınırına çok yakın olan Reyhanlı ile Cilvegözü arasında ailem ve arkadaşlarımızla hafta sonu kültür turu yapıyorduk. Hemen dibimizde savaş olmasına rağmen, bizim topraklarımızda huzur olduğu için buralarda çoluk-çocuk gezebiliyorduk. Bu huzuru korumak savaştan çok daha önemli diye düşünüyorum. Savaş bataklığından kendimizi korumalıyız. Tuzaklara uzak durmalıyız. Ülke olarak şimdiye dek kanmadığımız bu tuzağa düşmeyeceğimize inanıyorum. Bir gün evvel çok yakınında gezdiğimiz yerde yaşanan dünkü patlama sonrasında, yaşamın da tesadüflerden ibaret olduğunu bir kez daha gördüm.

Sorun 87.000 Endeksi Zamanından Önce Görmemizden Kaynaklanıyor!
        Endekse dönersek, hatırlarsanız geçen yılın Kasım ayından beri 81.650 seviyesinin çok önemli bir direnç olduğunu, bu seviyelerde realizeler yapılması gerektiğini ama eğer geçilirse hızla 87.000'lere gidilebileceğini yazıyordum. 81.650 seviyesi uzun bir süre kırılmadı. Sonrasında kırılınca çok hızla 87.000 civarını gördük. İşte yaşadığımız bu düşüşte kayıpların ve tedirginliğin yüksek olmasında bu zamansız yükseliş yatıyor. Not beklentisi ile yaşanmış olan bu yükseliş, not artışı beklentisi ötelenince yerini gördüğümüz satışlara bıraktı. Eğer dediğim 81.650 seviyesini geçemeden bu düzeltmeyi yaşıyor olsaydık, yaşadığımız bu düşüş şu an için % 5 civarında olan bir düzeltme diye görülecekti. Şu an olduğu kadar da moralleri bozmayacaktı. Hatta olası bir düzeltmenin % 5 ile % 7 arasında yaşanmasının sağlıklı bir düzeltme olacağı şeklindeki ifademe göre 75.000 civarına bile insek, bu düşüşte paniklenmeyecekti. Oysa şimdi acaba bu düşüşün bir trend dönüşü-bozulması mı olduğu dillendirilmeye başlandığını görüyoruz.

Ben görülen 87.000 endeks seviyesinin gereğinden önce ve hızlı bir yükselişten kaynaklandığını düşündüğüm için, 81.650 kriterine göre değerlendirme yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum. 81.650 geçilmeden yaşanacak bir düzeltme ile bu seviyelere inilmiş olsaydı bundan paniklemeyeceksek, ekstra görülen 87.000 endeks sonrasında inmiş olduğumuz bu seviyeler nedeniyle de paniklememek gerektiğini düşünüyorum.

Ama yatırımcılar olarak yapılan bazı hatalara da dikkat çekmek istiyorum! 81.650 seviyesinin çok öncesindeyken bu seviyeye dikkat çekerek, yaklaştıkça realize yapılması gerektiğini yazmıştım. Ama geçilirse yeni endeks hedefi olarak 87.000'leri hedefleyerek yeniden alımların doğru olacağını ifade etmiştim. Bununla birlikte bu seviyelerin çok önemli dirençler olacağının da altını çizmiştik. Çok kısa bir sürede bu seviyeye çıkıldı. Artık bankalardan uzak durulması gerekiğini, hisse bazlı takip edilmesi gerektiğini, hedeflerine yaklaşan hisseleri sattıkça, yerine hemen başka hisse aranmadan izlenmesi gerektiğini yazmış olmamıza rağmen, hızlı yükseliş sarhoşluğu gözlerimizi kör, kulaklarımızı sağır ediverdi. Sizlerden en yüksek hedeflerini görmüş olan hisselerin bile satılmadığını duyuyorum. İşte yapılan en büyük hata bu oluyor. İyi piyasada, aşırı iyimser olup, satmak istemiyoruz. Ama gördüğümüz düzeltmeyi yaşadığımızda da, zirvelerinde vermediğimiz hisseleri neredeyse % 20 altındaki seviyelere panikleyip vermeyi düşünebiliyoruz!

İşte bunları yapmamak lazım. İyi bir yatırımcı olmak için, yükseliş sarhoşluğuna kapılmayıp, gerektiğinde satış yapmanın bilinmesi lazım. İnanın bazı yatırımcılarda şu anda yaşanan paniğin en önemli sebeplerinden biri budur. Kendinizi düşünün; eğer 87.000 endeks civarında hedefi gerçekleşmiş hisselerinizi realize edip, yerine yenisini almamış olsaydınız, şu an bu düşüşte panik yapar mıydınız? Yoksa elinizdeki nakit nedeniyle nereden alayım diye pozitif bir bakışa mı sahip olurdunuz?

Bu nedenle artık yukarıda riskini ifade ettiğim düşüş yaşansa bile, bunun normal bir düzeltme olduğunu bilmek, düzeltme oranlarından biraz fazla düşmüş gibi görünmemizin zamanından önce ve hızla görülmüş olan 87.000 endeksten kaynaklandığını göz ardı etmemek lazım diye düşünüyorum. Yapılan yanlışlar, birer tecrübedir. Bunlar unutulmamalıdır. Yorumların piyasa şartlarına göre bir anda değiştiğini görürsünüz. Bu yorumlara bakıp da, karar almak her zaman doğru olmaz. Endeks 87.000 civarında iken, bir çok kişi 100.000'e gidiyoruz diyordu. Ama o an için gitmedik. Şimdi de bir çok kişi, trend bozulmasından bahsediyor!!!

Suriye konusunda alınacak kararlar kısa vadeli yönü belirleyici olabilir. Soğukanlı durulursa dünkü düşüşün bir kısmını geri alabiliriz. Ama en başta yazdığım risklerimizi henüz koruyoruz. Endeks olarak önce 80.700, sonra 82.550 civarı dirençler geçilirse bu riskten uzaklaşmış oluruz. Yoksa ara yükselişler bu riski ortadan kaldırmaz.

Bir süre daha endeks değil, hisse bazlı düşünmek daha doğru olabilir.

Aydın Eroğlu
        Stratejist

Yorum

• bogazici77
          .............
          • 11 Temmuz 2009
          • 1920

şeytanın bacağı kırıldı abla koptu koptu
          Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

Yorum

• SÜRGÜNEFE
            Tecrübeli
            • 20 Ağustos 2010
            • 1442

afyon çimento donmuş taş olmuş .bak konyaya inşaat başlamış.mikserler çalışıyor.

Yorum

• radyolog
              OKURYAZAR
              • 03 Ağustos 2008
              • 22825

Uploaded with ImageShack.us
              DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• hiram
                Bağımlı
                • 27 Kasım 2008
                • 783

mesutc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                hiram dostum dün bir türlü yanıt yazamadım, alıntı ile cevap yaz butonuna tıklayınca tarayıcı takılıp kalıyordu, seans içinde de 3 kez açıp kapatmak zorunda kaldım, chorme yi denediğim halde alıntı ile yanıt yazamıyorum, aynı durum tekrar ediyor.
                Oğlum büyüdü, 4. Sınıfa gidiyor, ellerinizden öper, henüz yeni sünnetini de oldu
                allah uzun Ömurler versin abimm İnŞallah dgunune geliriz ))

Yorum

• hiram
                  Bağımlı
                  • 27 Kasım 2008
                  • 783

bogazici77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  şeytanın bacağı kırıldı abla koptu koptu
                  tebrukler hocam

Yorum

• hiram
                    Bağımlı
                    • 27 Kasım 2008
                    • 783

Dostla r 2 b arazilerin den encok faydalanan maalt ve yazici

ayrica yazici dabedelsiz potansiyeli de var

maalt toplaniyormu acaba ???

Yorum

• GÜKO25
                      Ankara sponsoru
                      • 02 Eylül 2009
                      • 11674

hiram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Dostla r 2 b arazilerin den encok faydalanan maalt ve yazici

ayrica yazici dabedelsiz potansiyeli de var

maalt toplaniyormu acaba ???
                      bi habermi var hiram senin haberleri sevdim ben ;)
                      Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                      Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• hiram
                        Bağımlı
                        • 27 Kasım 2008
                        • 783

Volkan diye bir tahta yapici varda saglam degil ama yalanci her zaman yalan soyler sat dedimi al la demi satt tarzi maalt eyi kagit degil demis birine bir ibnelik var bu İŞte

Yorum

• ahilas34
                          Bağımlı
                          • 02 Kasım 2011
                          • 1442

Erdal abi de vardı marmarıs, bize umre re kısmet olurda gelebılırse hılton da yemek ısmarlıycakmıs, bende ona bedava ya dagıtılan zemzem ısmarlıycam gorunuse göre..

Yorum

• ahilas34
                            Bağımlı
                            • 02 Kasım 2011
                            • 1442

koly gelsın arkadaslar ben gıttım.. kagıtlarınız tavan olsun

selamlar

Yorum

• Penguen
                              Mahdumu Kamil
                              • 02 Mayıs 2008
                              • 1387

Ana sözleşme tadili için SPK'ya başvurulması haberi ile günün sürprizini KONYA yaptı.
                              İlk seans sonunda hisse hem işlem hacminde hem prim sıralamasında 2 nci sırayı aldı.
                              Genel Kurul onayına kadar geçecek süre zarfında ilgi canlı tutulup
                              hissede fiyat ve hacim dalgalandırılacak ve oyuncular ani fiyat yükselişleri yerine
                              bu dalgalanmalardan kazanç sağlamaya çalışacak görünüyor.
                              Önceki 2 sıçramadan yola çıkılarak önümüzdeki 2-3 işlem gününde hissede
                              360-356 bandının destek, 370-374 bandının direnç görevi üstleneceği söylenebilir.
                              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
                              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
                              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• hiram
                                Bağımlı
                                • 27 Kasım 2008
                                • 783

penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                ana sözleşme tadili için spk'ya başvurulması haberi ile günün sürprizini konya yaptı.
                                İlk seans sonunda hisse hem işlem hacminde hem prim sıralamasında 2 nci sırayı aldı.
                                Genel kurul onayına kadar geçecek süre zarfında ilgi canlı tutulup
                                hissede fiyat ve hacim dalgalandırılacak ve oyuncular ani fiyat yükselişleri yerine
                                bu dalgalanmalardan kazanç sağlamaya çalışacak görünüyor.
                                Önceki 2 sıçramadan yola çıkılarak önümüzdeki 2-3 işlem gününde hissede
                                360-356 bandının destek, 370-374 bandının direnç görevi üstleneceği söylenebilir.
                                abicigim 384 kirsada 2 gun ustte kapasada

560 yol alsa nasil mutlu oluruz

Yorum

Working...
                                X

Debug Information