olsun yakalanan a kacma fırsatı ıste beterın beterı var keske bende kacsaydım cuzzam lılardan az zarar la da gectı bor un pazarı ben nıgde ye
Hisse_Trade 10
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
kol kesmeyi bilmeyene daha doğrusu stop los u bilmeyene ekmek yok bu alemde,Özür dileyerek Meliha okur un tabiriyle, burası borsa kim kime korsa demiştiBeni hayırla ananı ALLAH' ta hayırla ansın
Benim hamd olsun büyük bir derdim yok,
Büyük bir ALLAH'ım var.
Yorum
-
endeks benim takıntım değil,kağıtlarım da hedefim neyse o alt üst sınır koyarak alıp satarım ha evladiyelikler yokmu olmaz mı var ne diyeceksin yazayım TORUNLAR KONYA BFREN ALGYOBeni hayırla ananı ALLAH' ta hayırla ansın
Benim hamd olsun büyük bir derdim yok,
Büyük bir ALLAH'ım var.
Yorum
-
Yorum
-
s.a hayırlı geceler arkadaşlarBURADAKİ YAZILARIM KESİNLİKLE AL - SAT - TUT TAVSİYESİ İÇERMEZ BUNA UYARAK KESİNLİKLE ALIM - SATIM YAPMAYINIZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ
Yorum
-
07.02.2013 Günlük Bülteni
Avrupa borsalarındaki kayıplara ABD borsalarının tepki vermemesinin yanı sıra Asya Pasifik borsalarındaki değer kayıplarına rağmen bugün sabaha vadelilerin yatayda seyretmesi nedeniyle İMKB'nin bugüne 80.100 puan civarından başlamasını bekliyoruz.
Almanya'da açıklanan fabrika siparişleri verisinin beklentilerden daha iyi gelmesinden güç bulan Avrupa borsaları, ay sonunda İtalya'da yapılacak seçimler öncesinde yayınlanan bir ankette Mario Monti hükümetinin tamamen tersi olarak kemer sıkma önlemlerine karşı çıkan Berlusconi'nin aradaki farkı kapattığının göstermesinden duyduğu endişe ve Avrupa'nın en büyük inşaat firması olan 2012 yılı karlılığının düştüğü açıklamasıyla eksi tarafa geçerek günü tamamladı. Önceki gün satın alma birleşme haberlerinden beslenen ABD borsaları ise, bu optimist tavrını önemli bir veri akışının bulunmamasına da bağlı olarak devam ettirdi ve Avrupa borsalarındaki düşüşlerin aksine günü yatayda kapattı. Güne pozitif tarafta başlayan İMKB-100 endeksinde bir önceki gün görülen zayıflamanın, 81.000 seviyesinin üzerinde kalacak gücü toplayamaması ve Avrupa'daki negatif hava neticesinde devam etmesi gösterge endeksin günü %0,3 değer kaybıyla tamamlamasına sebep oldu.
Bugün piyasalarda Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının faiz kararlarını ve sonrasında yapılacak açıklamaları izleyeceğiz. Her iki bankanın da faizleri değiştirmesi beklenmiyor olsa da, yatırımcılar Avrupa MB Başkanı Draghi'nin yapacağı açıklamaları ve Yen'deki zayıflamaya temas edip etmeyeceğini takip edecektir. Draghi'nin piyasa dostu görüntüsüne bağlı olarak Avrupa MB'nın bugün piyasaları ürkütebilecek söylemlerden kaçınacağını düşünüyoruz. Bugünün bir diğer gündem maddesi ise, Avrupalı liderlerin 2014-2020 bütçesi üzerinde görüşmelere başlayacak olması olacaktır. Her ne kadar bu gündem konusunun bugün piyasaları etkilemesini beklemiyor olsak da, liderlerin özellikle euro'nun değeri konusundaki tavrının birlikte ortak görüş olup olmadığı çerçevesinde fiyatlandırılacaktır. Son olarak, makro verilerden sanayi üretimi ve haftalık işsizlik maaş başvurularının günlük bazda piyasalara yön verebilecek güçte olması sebebiyle (nispeten iyi geleceği tahmin edilen) bu verilerin de izlenmesini öneriyoruz. Genel olarak, son iki gündür gösterge endekste görülen zayıflama 78.800 seviyesinin tekrar test edilebileceğini ortaya koyduğundan, hafta başında söylediğimiz “kısa vadede 79.000-80.000'den al, 82.000 civarından sat” görüşümüzü koruyoruz.
Bugünkü Hisse Tavsiyelerrimiz: BANVT, SAHOL
Yorum
-
Merhaba Arkadaşlar
ABD tarafında işler yolunda giderken Avrupa tarafında çalkantılar yaşanıyor. Dax bugünde dün başlattığı düşüşe devam etti. Kapanışa yakın 7550 desteğinden bir tepki vermeye çalıştı. Devamını bugün gözlemleyeceğiz. Petrol fiyatları artık 116 doların üstünü yer edindi. Altın fiyatları ise hafif yükseliş trendinde zigzaglı bir seyir izliyor. esas hareket bugünlerde dolar cephesinde yaşanıyor ve çaktırmadan hergün üstüne koyarak yükselmeye devam ediyor. Yabancı takas grafiğimiz ise tekrar alıma doğru döndü.
Şimdi günlerdir endeksi ne yapıp edip 80000 seviyesinin üstünde tutmaya çalışıyorlar bu durumun en azından bilanço dönemi sonuna kadar devam edeceğini tahmin ettiğimi söyleyip duruyorum. Yukarıdaki endeks grafiğine bakarsanız dünkü kapanışın ne kadar hassas ayarlandığını ve tam trend çizgisi üzerinde yapıldığını görebilirsiniz. Bu kapanış aslında bugünkü açılış için çok riskli bir bölgede yapıldı. Eğer bu desteği kırdıracaklarsa bugün bizi aşağı gaplı bir açılış bekliyor olacak. Eğer destek kırılmaz ancak endeks bu seviyelerde tutulursa bu durum piyasa oyuncularını tedirgin edecek ve satıcılı bir piyasayla karşı karşıya kalacağız.
Bugün için 80190 seviyesi önemli ve üzerinde kalmamız gereken seviye, buranın altında 79440 ,78000 ve 77150 seviyeleri destek seviyeleri, 81400 ve burayı aşarsa aşarsak 83180 ise tepki için hedef seviyeler.
Arkadaşlar borsada genel olarak kazanmak zaman isteyen ancak kaybetmek anlık cerayan eden olaylardır. Uzun bir süreçteki kazanımlar genelde ani ve sert bir harekete yakalanmayla geri verilir. Bu yüzden böylesi endeksin şişmiş olduğu zamanlarda çabuk davranma olasılığı bulunmayanların emniyetli tarafta yani nakit tarafta beklemelerinde yarar olduğunu düşünüyorum. Ekran izleyenlerin de çok dikkatli ve uyanık olmaları gerekli..
Basit bir matematik hesabı herkes kendi kendine yapabilir. Abartarak yazayım %50 lik bir kayıp ancak %100 lük bir yükselişle geri alınabilir. Dolayısıyla bu da bizi benim " ÖNCE KAYBETMEMEK" sloganıma götürüyor.
Hepinize Hayırlı ve kazançlı seanslar dilerim
Yorum
-
-
Günün önemli şirket haberleri
--------------------------------------------------------------------------------
Şirket Haberleri 7.2.2013 - 09:16
--------------------------------------------------------------------------------
TTKOM’un net karı geçen yılın dördüncü çeyreğine göre %0,8 artışla 599,5 milyon TL ile bekletilerin altında gerçekleşti. ( 627 mn TL bekleti vardı). TTKOM 0,69 tl brüt temettü ödemesini 29 mayısta gerçekleştirecek.Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum

Yorum