Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ahilas34
    Bağımlı
    • 02 Kasım 2011
    • 1442

.02.2013 Günlük Bülteni

ABD'den gelen birleşme satın alma haberlerinin pozitif havasının yanı sıra İspanya ve İtalya öznelindeki gelişmelerin şu an için risk olarak değerlendirilmek istenmemesi nedeniyle İMKB'nin bugüne 80.350 puan civarından alıcılı başlamasını bekliyoruz.

İspanya'da iktidar partisinde ortaya çıkan yolsuzluk haberinin önceki gün Avrupa borsalarında yarattığı satış baskısı, ülkede yapılan protesto gösterilerine rağmen iktidarın yerini koruyacağı ve siyasi krizi yol açmayacağı öngörüleri çerçevesinde dün bu defa aksi yönde fiyatlandırmaya neden oldu. Her ne kadar İspanyol faizleri yükselişine devam etse de ve 24 Şubat'ta İtalya'da yapılacak seçimlerde Berlusconi'nin rakibi ile arasını kapatması rahatsızlık yaratsa da, Avrupa borsaları dün toparlanma eğilimi sergiledi. ABD'de ise, beklentiler dahilinde gelen ISM hizmet endeksi, Dell ve Virgin Media başta olmak üzere birleşme satın alma haberleri, teknoloji sektörüne gelen alımlar, tahminlerden daha iyi gelen şirket bilançoları borsa endekslerini tarihi zirvelerine doğru taşımaya devam etti. Yurtiçinde ise, dün de dikkat çektiğimiz dengesiz hareketlerin bir benzeri olarak iyi başlanan gün 81.200 seviyesinden dönüşle ve %0,5 değer kaybıyla 80.310 puandan kapanışla sonuçlandı.

Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, yurtdışında Almanya haricinde veri akışı olmadığını görmekteyiz. Yurtiçinde ise, BDDK'nın bankacılık sektörü verileri ile Türk Telekom'un bilançosu takip edilecek. Bugünkü zayıf haber ve veri akışı çerçevesinde İMKB'nin sakin seyretmesini beklememize karşılık halen güven vermeyen hareketler sergilemesi, gün içerisinde yeniden 79.000'e doğru sarkmayı beraberinde de getirebilir. Bu kapsamda, kısa vadede çok geri çekildi diyerek yeni pozisyon açılmasında temkinli olunmasını ve dün de söylediğimiz gibi kısa vadede 79.000 - 82.000 aralığının izlenmesini tavsiye ediyoruz.

Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: EREGL, TCELL

Yorum

• ahilas34
      Bağımlı
      • 02 Kasım 2011
      • 1442

Dünkü duruma göre değişen birşey yok sadece 400 puan gerileyerek trend kanalı orta çizgiye çekildik. Dün de dediğim gibi endeks 80 bin üzerinde tutmaya çalışılıyor gibi bir hava var. Yabancı takas grafiğimizde de yabancıların satış yaptığı gözlemleniyor.

Bugün için destek seviyemiz 80062, 79420, 77000 seviyeleri ve direncimiz ve olası tepki bekleyebileceğimiz seviye ise 83000 civarında...

Hepinize Hayırlı ve kazançlı seanslar dilerim..

pıcus

Yorum

• ahilas34
        Bağımlı
        • 02 Kasım 2011
        • 1442

Gukom, bugun herkes tatıl yapmıs sanırım, senle ben varız bugun sankı...

Yorum

• ahilas34
          Bağımlı
          • 02 Kasım 2011
          • 1442

bugun Hasan Pulur fenerbahce ıcın yazmıs kossınde, borsayla ılgılı degıl ama spek amcam etkılenmısmı ne, destek atmıs fenerbahce ye

Yorum

• radyolog
            OKURYAZAR
            • 03 Ağustos 2008
            • 22825

ahilas34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Gukom, bugun herkes tatıl yapmıs sanırım, senle ben varız bugun sankı...
            kazara bende varım
            DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• ahilas34
              Bağımlı
              • 02 Kasım 2011
              • 1442

ben yazarken sen sankı yoktun hocam

Yorum

• ahilas34
                Bağımlı
                • 02 Kasım 2011
                • 1442

ben de ne sanssızım ha, o kadar gezıyorum bı carsıda bı ıs adamı ceyrek altın dagıtmıs bı bole seylere denk gelemedım

Yorum

• ahilas34
                  Bağımlı
                  • 02 Kasım 2011
                  • 1442

Aydın Eroğlu
                  Stratejist 06 Şubat 2013 09:20

.Hisse Bazlı Hareketler Ön Planda Olabilir

Yabancı kurumlardan gelen, özellikle banka raporlarındaki değerlemelerin zıtlıklar içermesi nedeniyle bankalarda büyük oynaklıklar ve realizeler yaşanıyor. Bazı raporlar bankalarda düzeltmenin bittiğini ve yeniden alınabileceklerini önerirken, bazı raporların içeriklerinde ise bankaların yeterince değerlenmiş olduğu ve artık Türk bankalarından çıkılabileceği gibi öneriler içeriyorlar. İşte bu nedenle de gördüğünüz oynaklıklar yaşanıyor.

Benim 87.000 endeks sonrasında bir süre bankalardan uzak kalınmasını doğru bulduğumu biliyorsunuz. Bu düşüncemi aradaki zamanda bir not artışı gelmezse koruyacağım. Endeks hesaplaması içerisinde bankaların ağırlıklarının yüksek olması nedeniyle de, endeks bir süre yukarı aşağı oynamalar gösterebilir. Bu nedenle bir süre hisse bazlı düşünmenin olduğunu düşünüyorum.

Yıl sonu bilançoların gelmeye başladığı bu dönemde, hem yıl sonu kârları, hem olası temettü açıklamaları ve hem de olası bedelsiz verme potansiyeli yüksek hisselerde hareketlenmelerin görülebileceği bir dönemde olduğumuz için, bu saydığım açılardan olumlu potansiyeller içeren hisseleri takip etmekte fayda olacaktır. Bana hemen bu hisseler hangileridir diye sormayınız. Yüksek bedelsiz potansiyelli hisseler listesini bir kaç ay evvel yayınlamıştım(11/12/2012 tarihli beklenti yazım). Bunun dışında yüksek kâr ve temettü açıklamalarını şirketler açıkladıkça göreceğiz. Bu konuda özel bir çalışmam yok.

Bilanço verileri için özel bir çalışmam olmamakla birlikte, olası gelişmeleri teknik analiz ile yakalamaya çalıştığımız için, tekniklerinde dikkat çekmem gereken görüntüler oluşan hisseleri ''borsaanalizci.com'da'' sizlerle paylaşmayı sürdüreceğim. Ama endeks için yaşanan realizelerin sağlıklı teknik düzeltme hareketi olduğu konusundaki düşüncemi bir kez daha tekrarlayarak, endeksin gelişiminden korkulmaması gerektiğinin, sadece içinde bulunduğumuz dönemde hisse bazlı düşünmenin daha doğru olacağını düşündüğümün de altını çizmek istiyorum.

Aydın Eroğlu
                  Stratejist

Yorum

• erdal80
                    Katılımcı
                    • 18 Eylül 2012
                    • 127

merhaba,GLYHO 1.46 geçilmiş hayırlısı olsun diyorum.
                    Beni hayırla ananı ALLAH' ta hayırla ansın

Benim hamd olsun büyük bir derdim yok,
                    Büyük bir ALLAH'ım var.

Yorum

• erdal80
                      Katılımcı
                      • 18 Eylül 2012
                      • 127

10.30 da TAVHL 16.10 da MAALT bekliyorum. kimse yok nasılsa gelmişken ekran başına kendim çalıp kendim oynayayım.

Büyük bir ALLAH'ım var.

Yorum

• erdal80
                        Katılımcı
                        • 18 Eylül 2012
                        • 127

Cebi zengin abiler, HALKBANK a bir omuz atsalar da endeks kendine gelse ya,ya da bıraksınlar simurg hocanın dediği yere kadar gitse.

Büyük bir ALLAH'ım var.

Yorum

• ahilas34
                          Bağımlı
                          • 02 Kasım 2011
                          • 1442

OOOOOOOOOO Erdal Abı hosgeldınnnnnnn,

Yorum

• ahilas34
                            Bağımlı
                            • 02 Kasım 2011
                            • 1442

sımurg hocam saglam bı dusus beklıyo sanırım, hıc gorunmedıgıne gore

Yorum

• ahilas34
                              Bağımlı
                              • 02 Kasım 2011
                              • 1442

su besıktas a bak abı yaaaaaaa

Yorum

• erdal80
                                Katılımcı
                                • 18 Eylül 2012
                                • 127

Merhaba SALİHA hanım, ben ADANADEMİRSPOR taraftarıyım ,beşiktaş son 3 ay içinde 2.dip hareketini yapmıştı bu günkü hareket bana göre inandırıcı değil hele ki bedelli açıklamışken bana uzak.

Büyük bir ALLAH'ım var.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information