Hisse_Trade 10
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
bu kozaa nın acelesimi var radyolog abiii dabakhaneye bokmu yetiştirecek ::::::::::::
))))))
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
Toplantıda kadının ve hissenin cilvelisi makbuldür dedim mi?
Dedim.
FLAP bugünlerde yeni yetme oryantal rolünü oynuyor.
Dün akşam grafiğe bakınca
10 günlük EMA direncini yukarı geçtiğini
ama 15 günlük EMA direncinin altında seyrettiğini gördüm.
Yani henüz maliyetler yukarlarda oluşmamış
ve hisse riskli konumunu sürdürüyor.
Hal böyle olunca 90 dakikalıklara baktım.
HO'lar 2.14 seviyelerinden geçiyordu.
Tuttum o noktadan aşağıya serpme yaptım.
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Merhaba Arkadaşlar,
Beklentilerimizden biri ve en önemlisi gerçekleşti ve not artırımı geldi. Sonrası tam da öngördüğümüz üzere ( kendime bir + puan daha hediye edeyim
)"beklentiyi al gerçeği sat" sözüne uygun olarak kısa bir tepkinin ardından yoğun bir satış baskısı geldi..
Bu baskı birazda ky nin bilinçlenmiş olduğunun da bir göstergesi. Eskiden böylesi bir durumda uçacağız kaçacağız diye mala atlayan kitle yerine akıllıca beklentinin bittiğini gören ve yeni pozisyon açmaktan sakınan mevcut pozisyonlarını da uygun fiyattan realize etmek isteyen bir yatırımcı topluluğunun oluştuğunu görmek her ne kadar yabancı ve büyük yatırımcılar için hayal kırıklığı olsa da benim açımdan sevindirici bir durum..
Diğer bir hususta bu not artırımı sonucu alınan yatırım yapılabilir derecesinin sonucu artık yabancı fonlar borsamıza gelip yatırım yapabileceklerini, bu sayede fiyatların yükseleceği beklentisi içinde olanlar için kötü bir haber. Oda bu not artırımının en az bir adet daha moodys veya SP gibi büyük bir derecelendirme kuruluşu tarafından teyid edilmesi gerekliliğidir. Tek bir kuruluşun verdiği notun maalesef fonlar açısından bir değeri yok.
Bu konuda moodys dünde belirttiğim gibi tavrını kötümser olarak açıkladı ve yakın bir tarihte benden böyle birşey beklemeyin dedi. SP'nin ise halihazırda bize verdiği not zaten bu notun 2 basamak altında. Yani oda basamak artırımına gitse dahi vereceği not yetmeyerek düşük kalacaktır. Kısaca yakın gelecekte başka not artırımı yok ve yabancı fonların piyasaya girmesi de bir başka bahara kalmış durumda..
Gelelim bugünkü duruma. Dün 1. seans orta ve uzun vadeli stopum olarak belirlediğim kritik değer olan 71150 seviyeleri test ettikten sonra 2. seans gelen not artırımı sonucu gaplı bir açılış yaptık 73313 seviyesine kadar yükselen endeks gelen satışlarla daha fazla direnemeyerek 72324 puana kadar 1000 puanlık bir marjla geri geldikten sonra tekrar toparlayarak 72737 seviyesinden günü tamamladı..
Dün açıkladığım stratejim ve ardındaki sebeplerden dolayı nakde geçmiş durumdayım. Endeksin 71150 de stop desteği ve 74000 seviyelerinde bir direnç bölgesi var. Şahsen ben bu saatten sonra endeksin yapması gereken düzeltmeyi bekleme taraftarıyım. Çünkü artık yukarıda risk almaya değecek bir marj kalmadığını düşünüyorum. Ancak dün umduklarını bulamayan ve realizelerini yapamayan piyasa yapıcıların yeni bir beklenti yaratıp endeksi daha da yukarılara çekerek mal boşaltmaya çalışmaları da olasıdır. Ancak bunu bile bile bu hareketten faydalanmaya çalışmanın da boşuna bir risk olduğunu düşünüyorum. Büyük bir ihtimal gelen satışlar karşılanabilirse düzeltme için ABD seçimleri beklenecektir. Ancak satış baskısı kuvvetlenirse daha fazla mallanmak istemeyen piyasa yapıcıları satışları daha aşağı seviyelerde karşılamayı düşünecekler ve kontrollü bir düşüşe izin vereceklerdir. (Düşüşün sert olması kendilerinin de satışını engelleyeceğinden işlerine gelmez diye düşünüyorum)..
Hepinize Kazançlı ve keyifli Seanslar dilerim.. Komsu bı koyden hocam yazmıs
Yorum
-
brisaları verdim yerine kartn aldımMevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
Yorum
-
Borusan yatirim ve pazarlama a.s.`nin kamuoyu aydinlatma platformu`nda (kap)
yayinlanan aciklamasi asagida bulunuyor:
` istiraklerimizden, lojistik sektorunun en dinamik ve hizli buyuyen
sirketlerinden borusan lojistik dagitim depolama tasimacilik ve ticaret
a.s.(borusan lojistik) uluslararasi operasyonunu cok daha guclendirmek
amaciyla lojistik sektorunun onde gelen kurumsal oyuncularindan balnak nakliyat
ve lojistik hizmetleri ticaret a.s.(balnak lojistik) hisselerinin tamaminin
satin alinmasi amaciyla anlasma imzalamis ve hukuki surecin tamamlanmasi icin
rekabet kurumu`na basvurusunu yapmistir.
Borusan lojistik`in balnak
lojistik`i satin almasi lojistik isimiz icin sinerji yaratilacagina inanilan ve
buyumeye ivme kazandiracak stratejimizin onemli bir adimidir. Bu satin alma
surecinin sonuclanmasinin ardindan borusan lojistik yurticinde daha da
guclenecegi gibi, yurtdisindaki varligini da onemli olcude arttiracaktir.
Rekabet kurumu onayina tabi olan satin alma islemi gerceklestikten sonra
borusan lojistik, satis gelirleri acisindan turkiye lojistik sektorunun lider
kurulusu konumuna ulasacaktir.`
-matriks-Mevlana der ki;
Yorum
-
k24k24k24k24k24GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbu kozaa nın acelesimi var radyolog abiii dabakhaneye bokmu yetiştirecek ::::::::::::
))))))
böle yazınca atmıo efekent sitedenDÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Yorum
-
Günlük şirket haberlerinde
INFO'da bedelli sermaye arttırımının
9 Kasım'da başlayacağı yer alıyordu.
Ondan önce gözleri üzerine çekmek
ve ilgiyi cezbetmek isteyecektir.
Bunun için ne yapması gerekiyor?
Sanırım saçlarını savurması yeterli.
Fiyat 1.25 İşlem Adedi 656
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Dün ve bugünkü kıpırdanmalara bakılırsa
KONYA 1-2 gün içinde bilançosunu İMKB'ye gönderecek.
Ve gönderdiği bilanço muhtemelen iyi olacak.
Ekürisi KARTN'un hareketlerini
KONYA'ya ayak uydurma çabası olarak görüyorum.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
Yorum