Sn. hakanbakan, aslinda sorunumuz tek bankalar degil. Kisaca " devletin milleti olmaktan, milletin devleti" olma asamasina geldigimizde, nelerle kandirildigimizin resmini de gormus olacagiz.... Ben gorebilirmiyim bilmiyorum... Internet o gunu hizlandiriyor. Internet, gercek revulosyenerdir bence....
KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Kuzu kol kesmis. Olmaz olmaz... O da sonucta bir insan. Hemde hepimizin begendigi, aklina hayran oldugumuz insan... Ben sahsen onu takip ederken yanlis yerde bulunsamda, cok zamanlar sayesinde para kazandim. Onu okumaktan zevk aliyorum. Durustlugu paha bicilmez. Babo ismine laik tam bir "klasik" Her zaman net ve oz. Eksper,Jako ve bir cok arkadasi zevkle okuyorum. Umarim uzun seneler bizleri paylasimlarindan mahrum etmezler. Sayelerinde dunyaya bakisimiz degisti. Onlarsiz olmaz gibi geliyor bana... Kendimi bu acimasiz dunyada yanliz hissetmek istemiyorum...Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...
"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."
NIETZSCHE
Yorum
-
İkinci vuruş 85-86 yı biraz açabilirmisiniz. Çıkış durmaksızın devam mı bu seviyeye kadar yoksa önce iniş sonra yeniden bu seviyeler mi demek istediniz.eksper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterArkadaşlar özel durumlar nedeni ile bir süre daha yokum....maliyet aynı yeni vuruş yok..... takipte edemiyorum....an itibariyle 1500 puvan tersteyim.... bana göre sıkıntı yok....slowa yattım artık....ikinci vuruş 85 ve 86 arası....***ü yiyen buyursun....yemiyen kenara cekilsin....ve bu pozun kar yazacagını yine öz gözlerinizle göreceksiniz....
Yorum
-
Son 50 günde hangi hisse ne değişim yaptı http://shar.es/vjl8a fazla mı meraklıyız? hangi hisse ne yaptıysa yaptı bizene demi ama
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
alttaki gönderiye gelince, kimseden hiç itiraz gelmemesi şaşırtıcı gerçekten
gelen temettülerle neden senet alınmadı diye bile soran olmamış,
getiri daha fazla çıkardı
Doğru. (bende her sene için temettü tarihinde senet kaç tl imiş diye data ararken iyi tırmalardım
) zaten tamamlamadım dosyayı, tüm senetlerde tonla değişen isim ve birleşen senet çıkınca .
hayırlı bereketli iftarlar.
Bear_Bull Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterŞu 1 milyon kat prim olaylarına hiç girmeyelim.
Grafiklerden baktığınız göz yanıltıcıdır.
Hatta kitap yazmış borsayı bildiğini iddia edenler bile yanlış yazmaktadır. Benim e-kitaptan hediye 1 tane vermek lazım o kişilere.
(yada adam kandırmaya uğraşmaktadır)
Merak eden Borsa Koçu diye bir kitap var onun sitesindeki açıklamalara baksın.
akbank sizin bakacağınız hesaba göre nasıl görünüyor acaba.
2000-2012 <arası, Buda benim hesabım.
yeni hisse alımı ile hesaplama yaptırmadım hesaplamayı değiştirir.

bu şekil kendiniz hesaplama yapmadan grafikte gördüklerinize inanmayın.
daha da fazla yazamam seans içi çok fazla vaktimi alıyor.
iyi seanslar.Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
Yorum
-
sn.eksper...2.vuruş...için...85-86 demiş...yorum yapabilecek bir vob.üstatı var mı...
ne demek istemiş olabilir...acaba 3. vuruş daha mı yukarıdan olacak...
ya 4.sü..beklenir mi...
gerçekten enteresan şeyler oluyor...hiçbirşey göründüğü gibi değildir
Yorum
-
Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
Yorum
-
geçmiş olsun abi tekrar... YARALU AYU çok aramızda abi.... cuma günü fena çarptı PALAtaka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterula pega gacı koyup durma,zaten heryerim yara bere içinde.ona dahi bakacak hal kalmadı.
telefatımız çok
ne koyam, pastamı koyam...
öncelikle tüm dostlardan şu DÖYÇE mes'elesi yüzünden ÖZÜR DİLERİM
umarım yazdıklarım sonucunda poz alıp zarar eden olmamıştır (biz ettik )
meğersem garan ile işc de aldığı malı hedge ediyormuş pezemek

TEB 80 li rakamların dayanılmaz hafifliğine kapılıp... üj-bej kapatıyor... kar alıyor biraz diyebiliriz
2000-3000 poz kapatmaynan olmaz... kapatıyor didiiin adam en az 10.000 kapatmalı... o da yok
İŞ ne halt yiyeceeni bilemedi... bakalım bugün 80700 ortalama ile 5000 long açmasının gereği ne ola...
EFG... ''pega seni kıracağıma kafımı kırarım ula...'' diyerekten 5000 long ile topa girmeye çalışıyor
HSBC hıyarı şortu kapattı... eşşşolu eşşek benide kandırdı döçeynen ikisi
buda 30 temmuzdan beri 7 milyon lop garanti almış onu hedge ediyormuş
şortları kapattığına göre... bugün garantideki satışlarda onundur
ne oldu ? kar mı ittin ?
şorttan zarar, garantiden kar... el elde baş başta... ne anladın o işten
dostlar alışverişte görsün
Yorum
-
labtek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn. hakanbakan, aslinda sorunumuz tek bankalar degil. Kisaca " devletin milleti olmaktan, milletin devleti" olma asamasina geldigimizde, nelerle kandirildigimizin resmini de gormus olacagiz.... Ben gorebilirmiyim bilmiyorum... Internet o gunu hizlandiriyor. Internet, gercek revulosyenerdir bence....sevgili labtek ve hakan dostlarımhakanbakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterJöleli demişki...
Türkiye'nin şımarık çocukları...
Bu ülkede birden çok “şımarık” sektör var. Bunlardan biri de bankalar. 2009 yılında yazmıştım, yeni kar rakamlarını-yapmaya çalıştıklarını ve reel sektörün bu “büyümenin” inanılmaz gerisinde kaldığını görünce YENİDEN YAZACAĞIM...
Sevgili dostlar, yaklaşık 3 yıl önce TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun şu sözlerinden yola çıkmıştım;“...Reel sektör ağlarken, bankacılık kesiminin yüzünün gülmesi ve mutlu olabilmesi mümkün değil. Bizlerin ağladığı bir dönemde bankalar çok mutlu ve büyük bir kar patlaması yaşıyorlar” ...
Haklıydı, TOBB Başkanı sonuna kadar haklıydı ve bir şeyler yapılması gerekiyordu... Aradan 3 yıl geçti bugün durum daha da vahim... Topladığı mevduata % 100 fark koyarak “krediye çevirirlerken” yanına bir de “abuk subuk uygulamalarını” eklediler... Örnek mi, hemen vereyim; kredi aldınız, borcunuz bitti, yazı almak için sizden hukuksuz olarak 50 TL istiyorlar... Yara büyük hatta kangren olmaya doğru gidiyor...
Sevgili dostlarım, bence Türkiye’nin “en önemli sorunu”! Bir ülke düşünün bankacılık sektörü ile vatandaş arasındaki “bütün düzenlemeler” vatandaşın aleyhine yapılmış! Bir ülke düşünün “dünyada eşi benzeri olmayan” bir uygulama yapılıyor. Konut kredisi alıyorsunuz, adına dünya ile uyumlu şekilde “mortgage” diyorlar ama yaptıkları dünya yüzeyinde eşi benzeri olmayan detaylar içeriyor... Konuta karşılık verilmesi gereken kredi için “bütün mal varlığınız hatta ailenizin bütün varlıkları” tehdit altına alınıyor! Bir ülke düşünün “bankadan gelen öde emrine” itiraz etmeniz için “önce ödemeniz” sonra “Yargı makamına” gitme hakkınız var! Bir ülke düşünün “düşük kredi faizi” diyerek reklam yapılıyor, işlem yaptığınızda “peşin komisyon, dosya parası, kur farkı” gibi “abuk subuk” kalemler ile “kredi faizi” inanılmaz noktalara geliyor... Bir ülke düşünün “aylık kredi kartı gecikme faizi” ABD ve AB’deki “yıllık faizden” daha yüksek! Dahası da var bitmedi! Bir Ticaret Kanunu düşünün “bütün detaylar” vatandaşın “aleyhine” çalışıyor ve “size gönderilen” ödeme emrine itiraz etmeniz için en az “o ödeme kadar” paranız olması gerekiyor! Bir ülke düşünün bankaları “katrilyonlarca” kar açıklarken, reel sektör “yok oluyor”! Var mı böyle “karlı, ballı” bir ticaret !
Sevgili dostlar, Hisarcıklıoğlu’nun açıklamalarından devam edelim, bakın 2009’da ne diyor TOBB Başkanı; “...her sektör kan kaybederken bugün bankacılık sektörü kâr patlaması yaşıyor. Ama kâr patlaması yaşamasının altında yatan neden şu; Bankada mevduatınıza en fazla yüzde 12-12.5 faiz veriyorlar. Şirketlere açılan kredilerde ise en sağlam olan şirkete yüzde 20, normal verilebilecek kişiye de yüzde 25 faiz uyguluyorlar. Tam yüzde 100 fark var. Böyle bir şey olmaz bu insafsızlık. Yüzde 12.5 ile mevduat toplayacak, yüzde 25 ile kredi vereceksin. Bunu kabul etmek mümkün değil. Eğer buradan hep beraber çıkacaksak, birlikte sorumluluğumuzu da bilmemiz lazım. Aslında bir bankacı olarak düşündüğünüz zaman yüzde 25 faizle kredi vermek dururken, neden yüzde 14’le devlete para satıyorlar. Çünkü paraya ihtiyacı olan daha güvenilir bir yer var. İşi sağlam gördükleri için hazine bonolarına yatırımı tercih ediyorlar. Şimdi de bize insafsızca yükleniyorlar. Devletin iç borçlanma ihtiyacının bu nedenle azaltılması lazım”...
Bu cümleler 2009 yılında TOBB adına konuşan Başkan’ın ağzından dökülüyor ! Sonra pişman mı oluyor yoksa hala içinde bu fikirleri taşıyor mu bilmiyorum ama sonrasında KONUŞMAZ oluyor !
Sonuç : Türkiye, bu ülkenin “şımarık çocuğu” olan bankacılık sektörüne “dünya standartlarında” düzenlemeler getiremez ise çok net söylüyorum; asla ama asla kalkınamaz! Kalkınamaz! KALKINAMAZ !
Son söz : Bu noktada adım atması gereken siyasi otorite. Aslında 2009 yılından bugüne birçok değişiklik oldu ama YETERLİ değil ! Bu yüzden bir vatandaş olarak bir daha siyasi otoriteye sesleniyorum; “mortgage” düzenlemesinden başlamak üzere, “her satırı” vatandaşımızı koruyacak şekilde, ABD ve AB düzeyine getirelim! LÜTFEN ACİL olarak yapalım ! Ve “bankacılık” lobilerinin seslerini de hep birlikte keselim...
Not 1 : Hayati bir soru: kredi aldınız ödeyemediniz, banka krediyi kapattı ve zarar ederek vergiden düştü. Sonra aynı krediyi bir “alacak şirketine sattı” ! Peki vergiden düştüğü sonra yeniden satarak kazandığı kısım ne olacak !
Not 2 : Hayatımda en büyük saldırıyı “Bankacılık Sektörünü” ele aldığımda dönemlerde yaşadım. Yine bekliyorum önemli değil, durmak yok yola devam... (Yiğit Bulut/Star)
bu adam bedelli askerlik 30 bin lira olacak demişti zamanında..
not artışı olacağınıda önceden yazmıştı ..
başdanışmanlardan birisi olduğuna göre...
yakın zamanlarda bankaların karlarında ciddi bir azalma görebiliriz.. kimbilir...
cuma akşamı laf lafı açmış, sövecek adam ararken o konular malum yere bağlanmıştı
PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster70 milyonluk, 700 milyar dolarlık... koskoca ülke
CİTİ ynen, DÖYÇE nin... köpeee olmuş
daha az bile sövüyom
onun bunun kolunu tutup, 1 dakka... dimesini biliyon
niye kapattın, gün içindeki işlemleri
kasım 2010 da.... en tepede... 70.000 endekste.... heeeeeeeePEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterülkesininde anasını satıyım
3-5 tane gavur işlem yapıyorsa... binlerce de kendi vatandaşın KY olarak burda
milyar dolarları var diye, bügün yabancının altına yatan lar
size sesleniyom
bugün kendi yatan, yarın ........... yatırı onların altına
boşlukları herkes zevkine göre doldursun
kısaca tekrar ediyorum
senin ülken her sene en az 50 milyar dolar açık veren bir ülke
10 sende ettimi 500... nerden geldi bu para ? nahsıl dönüyor bu çark
kesin... % 1000 bizim merkez bankasında dolar basma makinası var... başka ihtimal yok
veya bu parayı biyerden borç alıyorlar, vatandaştan saklıyorlar... söylemiyorlar
neyse yine uzatmayayım
sen bu kadar borcun altında isen
GAVUR un didini de seve seve yapmak zorundasın...
ŞAHENK'in SABANCI'nın da kucak dansına katlanmak zorundasın
o kart aidatını, o fahiş faizi vereceksin
kucaktasın çünkü
değişmedik kanun bişey kalmadı... TSK komple değiştirildi... koskoca ANAYASA değiştirilmeye çalışılıyor
10 senedir bi kart aidatı meselesi çözülemedi
ŞAHENK'e ''kak la şurdan, kel kafasına tükürdüüüm...'' diyemiyorlarda...
vatandaşa...yok vermeyin, kanunda öyle bişey yok... yok bilmem ebeen ki... diyerekten gıvırtıyorlar
Yorum
-
Pega pastada detusche ye takilma. Varantlari hedge ediyor o. Ben zamaninda 1-2 ay takip ettim alim varantlarina talep oldugunda halkimiz tarafindan bu short aciyor sattigi kadar. Tersindede ayni durum oluyor. O yuzden deutsc ye bakmiyorum ben pastada. İsyatirimda oyle olabilir oda varant piyasasinda satim varantina cok giren olduysa onlara karsilik long acmistir'' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET
Yorum
-
arkadaşlar selam...
bu zorlama çıkış mı yoksa gerçek çıkış mı halen belli değil... ben şort devam ediyorum.... geçen günkü düşüşde al-sat yaparak biraz maliyeti düzelttim
şimdi... 81bin üzerinde günlük kapanış olmadıkça düşüş beklentim kuvvetle devam ediyor.... esas düşüş 77bin altında kapanış ile başlar grafik olarak... geçende yazdım... zurnanın zuuurtttttt dediği yerdeyiz eyi bir zarar yada kar yazacağız... ben exper gibi 85bin felan veklemem.. 81bin üzeri kapanışda uygun yerden kol keserim lönk de olmam....
iyi geceler ...
günlük graf bugünkü çıkışı onaylamadı benim göstergeler...yazdıklarım kuzu melemesidir..dikkate alan kuzu gibi meler,,,
Yorum
Yorum