Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..
short muyuz long muyuz nedir son durum..Takip edemiyorum artık..
eksper gittikten sonra koyun ağılına kurt girmiş gibi dağıldınız VOB cularr..
Birisi short diğer LONG..diğeri reverse
öteki , abi sana demiştim ne long u..
yok short abi..
reverse short o zaman..
yahu düşmüyo..
LONG o zaman..
tepesine vurdum
alttan ilave..
flat ..ilave short..
longlarla devam..
1/4 short a ilave..
ne oluyor kazanan var mı bişiler..
döne döne mevlanaya döndünüz..(o en azından öteki dünyaya çalışıyordu ) testerede zaman para kaybı stres bütün büyük major hareketlerde çoğunlukla terso kalma..
bir konuda yardımınızı bekliyorum, bilenleriniz var ise aydınlatırsa sevinirim
GOLD
ALTIN fiyatları ile borsaların korelasyonu nedir ?
altın düşünce borsalar düşer mi ? yükselince yükselir mi ?
geçen seneki AVRUPA BORÇ KRİZİ zamanı işaretlediğim yer
kriz patlak verdiğinde 1600 den 1900 dolara yükselmişiz, borsalar batıyordu o zaman
işaretlediğim yerde, ağustosta KRİZ ÇIKACAĞINI
(daha doğrusu kriz çıkaracaklarını )
nasıl bildilerse HAZİRAN ayında almaya başlamışlar 1500 dolardan
bu konuda çok açıklayıcı ve önemli bilgilere ihtiyacım var
ve birde, buda çok önemli
ALTIN 1300 DOLARA düşer mi ?
grafiklerde teknik olarak 1300 dolar hedefi bulunur mu ?
bulunuyorsa bunun için TEMEL dayanak var mıdır ?
hangi şartlarda böyle bir düşüş olur ?
2012 günlük grafiklerine bakınca, altın yükselince veya birkaç ay düşmeyeceği GARANTİ olup yatayda balata yakarken (son yükselişimizde öyle olmuş ) bizim İMKB ralli yapıyor
Sevgili PEGA..Altın ile borsalar arasında bir korelasyon yok..Ama oluşturulmaya zorlanıyor..
Paranın değeri yerlere düşerse altınaltındır edebiyatı..
Ama aslında ortada dönen reel altın değil..
Altın kontratı..
Yani biraz da TR deki gibi..Altın 1900 doları vurduğunda hiç bir kuyumcu altın almıyordu..
Diyorlarki dünyada büyük bir ekonomik kriz olurda kağıt para tedavülden kalkarsa borsalar çökerse yüzde 10 değerlerine falan altın altındır..
Sen o kontrat karşılığı güya sahip olduğun altınları alabilecek misin..Alacaksan da kabul eden olacak mı falan bunlar hep soru..EKAYA daha iyi bilir bu kısmı..
Benim bildiğim altın (ve diğer bir çok emtia aslında) ile dolar arasında ters korelasyon var..Dolar değer kazandımı altın düşüyor değer kaybettimi yükseliyor..
Tabi birde üstte yazdığım zamazingo durumu var..
QE3 beklentisi ile altına alım gelliyor..Neden..
Piyasada zaten dolar bolluğu var daha da bollaşacak dolar değer kaybedecek beklentisi..
FED birde açıkca 2014 sonuna kadar düşük faiz dedi..Düşük faiz değersiz para demektir..Bu da altını desteler nitelikde..
Tabi karşılığında değersiz de euro var..Euro değer kaybettimi doların değer kaybı göreceli oluyor falan filan..
Karman çorban işler..
PEGA bak sana ufak bir arkadaş tavsiyesi daha..
Sen ve birileri (herşeyi bilen ve sana karşı) yaklaşımı ile piyasalara yaklaşma.. Öyle birileri yok.. Pala denen şey insider treading..Ama yüzde 100 de hakim değiller.. Bu hem hisse bazında hemde genel piyasalar olarak böyle..
Buradaki yorumlarda hep biliyordı ediyorlardı...Yahu kimm..Kim biliyordu...They.. Onlar.. İyide kim işte..
Onlar..
Bu böyle gider..
Bu piyasada emin ol cebi para dolu bi çok oyuncu var..Tek bir pala ve sen yoksun..
İnan bana..
Birde kendi alımları ile yükseltme durumu var bazı fonların...Bu durumda adam birşeyler bildiği için mi yükseliyor..
Hayır alıyor ve yükseltiyor..
O fonun girdiği duyulunca başkalarıda giriyor..Derken piyasa yüzde 5 gidince alımlar artıyor falan filan..Birisi çıkıpda yahu nereye gidiyorsunuz ben satıyorum diyince de yıkılıyor..Veya ilk başta alan fon yeter bu kadar diyince bu sefer tersine işliyor çark..
Kaldıki büyük fonlar her türlü pozisyondalar..Nakit hisse altın repo (çeşitli ülkeler çeşitli vade) vadeli opsiyon piyasası diğer emtialar..
şimdi de gelmiş, ben ne dedim diyor
fırtına abim...bi rakı lafı ediyor, siz zarhoş oluyonuz
koklamasını bilmiyosanız, oturmayın la masaya
ahanda biz burda... DRAGHİ nin bi bok demeyeceğini, 3 gündür bilenlerin olduğunu ispat ettik
PEGAM kırk yılın başı bi söz dinlemeyi becerebildinya.bu yaptığına resmen az zararla kol kesme denirdi.kolay karar olmadığını biliyordum ama eyiki bu sefer dinlemişsin.seni kutlarım.asıl şow bundan sonramı acaba hep berebar göreceğiz.palam sen çok yaşa emi.
arkadaşlar dow bu gece olmazsa yarın gece asıl kararını verecektir.bunu bizimkiler erken koklarlar belli eder zaten.hayıtlı akşamlar.
ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.
yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.
arkadaşlar matriksim olmadığı için tarzanca piyasalara bakmaktayım gıraf ve görüş bildiremiyorum akşam gıraflarıylan yol almaya çalışıyorum.lisansı yenilekte istemiyorum.gerekte görmüyorum zaten.
yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.
kapanışta uzlaşmadan birine mal gelmiş kapanış kırıtik olmuş.ulen pala bu işte senin parmağın yoksa ben bişi bilmiyorum.
pegam pasta yapılmış şunun üstüne bi kırema dökte datlımı ekşimi ney anlayalım.
Yorum