KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kemal erdem
    Aktif
    • 15 Mayıs 2009
    • 224

halk kendini kandiranlar arasinda mutlaka secim yapiyordur daha az kandirani belki tercih etmislerdir,
    muhalefet yapacaksam dogrularla yapmaliyim kandirarak degil.

yazilan yanlis denildiginde hemen siz falanca grup diye insanlari kategorize etmeyin, insanlar surulere ayrilmak zorunda degildir, en azindan ben kendimi bir suruye ait gormuyorum, dogruya dogru yanlisa yanlis. hersey siyah beyaz degil.
    Ilim ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir.
    Sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktir.
    Yunus Emre der hoca, gerekse var bin hacca.
    Hepisinden iyice, bir gonule girmektir.
    Yunus Emre

Yorum

• PEGA_SUS
      Yasaklı
      • 21 Ağustos 2011
      • 2790

evet aynen öyle 10 senedir

bir mecliste toplansan, hiçbir ALLAH'ın kulu ben bunlara oy virdim diyemiyor...

ama bakıyosun sandıkların yarısı bunnara çıkmış...

bir hikaye anlatayım...

HZ. SÜLEYMAN ateşte yanıyormuş...

gökyüzünde bir güvercin, gagasında bir damla su ile...

HZ. SÜLEYMAN sormuş... '' o ne.. ? ''

kuş demiş... '' su.. ''

HZ. SÜLEYMAN demiş

''benim bu yandığım ateşin büyüklüğüne bak, o kadarcık su ne fayda eder.. ?''

kuş demiş...

''olsun, DOSTLUĞUMUZ belli olsun...''

biraz sonra, başka bir kuş, ağzında bir dal parçası ile

HZ. SÜLEYMAN sormuş ''o ne ?''

kuş demiş... ''dal parçası ''

HZ. SÜLEYMAN demiş...

''benim bu yandığım ateşin büyüklüğüne bak, o dal ne olur ki... ?''

kuş demiş...

''olsun, DÜŞMALIĞIMIZ belli olsun...''
      .
      .
      aynen onun gibi, önemli olan MERTLİKTİR...

savunuyorsan mertçe ''ha savunuyom...'' diyecen, lafı dolandırmayaksın...

savunmuyorsanda

aham bu PEGA gibi... düşmanımdır diyecen...

ALLAH bir dediğine İNANMAM... diyecen

Yorum

• PEGA_SUS
        Yasaklı
        • 21 Ağustos 2011
        • 2790

kemal erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        halk kendini kandiranlar arasinda mutlaka secim yapiyordur
        halk seçim yapmıyor... halkın önüne ortam hazırlanıyor, kotarılıyor...

''ahanda bunu seve seve seçeceksin...'' deniyor

% 20 ANAP cılar...

% 20 DOĞRUYOL cular...

nerde ?

hep bu tarafta...

gidecek yer bulamadınız, yamandınız o yana

ama fırsat kolluyorsunuz... biri toparlayıp kaldırıverse eski partinizi ayağa, hemen döneceksiniz o tarafa...

dönene kadar SAKLANIYORSUNUZ...

diyemiyorsunuz... gönül huzuru ile rahat vicdan ile...

oyu atmaya atıyonuz emme, içiniz kan ağlıyor...

lafım sana değil kemal... ortaya konuşuyorum

Yorum

• egelii
          Tecrübeli
          • 25 Ağustos 2011
          • 2961

yukardakileri sedeleştidim eccük sarı beyaz tam renk vemesede aşşadakilere göre tepedeyiz buralardan aşşa geliriz diür değilmi pega sen ne diün

Yorum

• PEGA_SUS
            Yasaklı
            • 21 Ağustos 2011
            • 2790

haberleri, gasteleri... izliyorsunuzdur

ta ne zamandır, hafızanızı bi yoklayın bakayım geri doğru

% 25 almış KILIÇDAROĞLU ile % 15 almış BAHÇELİ...

ne kadar gösteriliyor TV lerde...

% 7 almış... terörist demirtaş, türk, zana,sakık.... ne kadar gösteriliyor...

ne zaman TV açsam, bunlar çıkıyor karşıma

şimdi bu TERÖRİZMİN, FEDERE DEVLETİN, BÖLÜNME... nin

insan beyinlerinde NORMALLEŞTİRİLMEYE, çalışılması değil midir ?

bunu kim dikte ediyor bu millete...

sene 1993... iç terör hortlamış... olağanüstü hal var

hergün yine 10-15 şehidimiz var...

TRT KÜRTÇE yi açtın...

DEMOKRATİK AÇILIMI yaptın...

KÜRTÇE LEVHALARI yazdırdın...

ÜNİVERSİTELERDE okuttun...

ne değişti ?

bunları kime sordun da yaptın ? sana oy veren 16 milyon adam bunlardan RAZI mı ?

bu 16 milyonun hepsi USTA gibi mi düşünüyor ?

bunları yapmadan önce, seçimden önce diyeceeeen

''ey halkım, ben seçilirsem bunları bunları yapacam...'' diyecen

demeyipte, seçildikten sonra kafana göre BOP planlarına göre ülkenin altını oymayacaan...

TERÖRİST silahmı bıraktı ?

yine hergün 5-10 vatan evladım şehit oluyor...

Yorum

• egelii
              Tecrübeli
              • 25 Ağustos 2011
              • 2961

günlükde atemde
              haftalık günlük gözüm gönlüm obo ya gitmesinimi diliür göriür annamadım

Yorum

• PEGA_SUS
                Yasaklı
                • 21 Ağustos 2011
                • 2790

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                pega sen ne diün
                ben diyeceğimi dedim zaten...

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                haftalık RSİ az kala 70 diyecekmişti be...

yani hala aşırı alım a sokmamış pala piyasayı

eğerki PALA altın vuruşa mal toplamıyor ve 3-4 hafta içinde aşağı dönecek ise...

ki mantıklı hamlede bu olur bence... (daha spotta mal çıkamadı, yeni 17000 long açtı ) teknik uygun

bu 68500 ler TEPE olmaz kanaatimce...

AŞIRI ALIMA sokup, bolinger üstüne atıp, daha uzun barlarla uzatıp yukarı doğru

ondan sonra şort stoplarını alması ve spotta mal çıkması...

daha kolay olur mu acep ?

ha ALTIN VURUŞA mal topluyor, hedef çok daha yukarılar ise (grafikte var, 2010 başındaki gibi )

2-3 ay bolinger ortasına kadar aşağı salıp, aşağılardan maliyetlenmesi gerekir

tamamen HİSSEL olarak...

2. ihtimali biraz uzak görüyorum....

itnelik peşindeler her zaman ki gibi...

aşırı alıma sokup, dönecekler diye düşünüyorum

yatırım tavsiyesi değildir
                o koyduğun grafiklerde çizgilerin ne olduğunu, o indi nin ne olduğunu YAZ ki, millet ona göre değerlendirsin..

bak bizimkinde hepsinin ne olduğu yazıyür

Yorum

• deniz
                  Yasaklı
                  • 07 Haziran 2009
                  • 47

Osym'nin neredeyse şaibesiz, soruları yandaslara vermeden yapılmış bir sınavı yok. Beyin yıkama, psikolojik yönlendirme adına söylenmedik yalan, yapılmadık sahtekarlık kalmadı devletlular tarafından. İnsanların gözünün içine baka baka bitmeyen bir arsızlıkla istatistiki yalanlar yayınlanmaya devam edilmekte yıllardır.

Biz inanalım mı bu %50 oy masalına. Sandıkların kapanmasının arkasından birkac saat içinde seçim sonuçlarının dünya ölçeğinde görülmemiş bir hızla açıklanmasına, yapılan her türlü oy sahtekarlığına inanalım öyle mi?

Yine de her musibetten birgün iyi şeyler doğacağını umut edelim. Bu cumhuriyetin getirdiği kazanımlar mücadele edilmeden sunulduğu için bizlere, değerini bilemedi çoğumuz. Birgün bütün bunları kaybedince mi anlayacak bunu afyonu yutup uyuyanlar. Bugün bu ülkenin kaybettiklerini, içine savrulduğu saçma sapan konumu sadece vicdan sahibi insanlar önemseyip dert ediyor ve üzülüyor.
                  Büyük çoğunluk ise ahlaksızlığın ve cehaletin çamurunda debelenip durmakta.

Yorum

• PEGA_SUS
                    Yasaklı
                    • 21 Ağustos 2011
                    • 2790

makro yu soruyorsanız... aham macro budur

Bir aralar çok meşhurdu..şimdi yüzüne bakan yok...Batic dry index(BDI) ne alemde merak eden var mı? 2008 deki diplerinin de altında...Açıkçası dünya ticareti iyi durumda değil...Çin son 16 senenin en düşük büyümesini yaşıyor...çin gibi bir ülke bile yıllık bazda ihracat büyümesi sağlayamıyor.

EU sınırsız bono alımı, FED QE3 derken, Çin de ekonomiyi desteklemek için altyapı yatırımlarına hız verme kararı almış...tüm bu suni teneffüs çabalarına rağmen, işler düzelmiyor, ama endeskler tepeşerde...günün birinde kral çıplak dendiğinde, büyük patırtı çıkacak bence.

cauti abimiz sağolsun çok güzel yazmış...

burdan benim herzaman söylediğim veciz bir söze gelelim

dünyada işler kötü iken, endeksler yukarı sürülür...

işler düzelmeye başladığında ise, koşup gelen kekliklerin kucağına MAL, en tepelerden kösülür...

şimdilik işler kötü, sürüyoz yukarı..

EKAYA ABİM gibi bilimum AYU esnafının atladığı nokta burası...

işler kötü hemen yıkılak diyolar... işler kötüykeleme YIKILMAZ...

Yorum

• kemal erdem
                      Aktif
                      • 15 Mayıs 2009
                      • 224

halk seçim yapmıyor... halkın önüne ortam hazırlanıyor, kotarılıyor...

''ahanda bunu seve seve seçeceksin...'' deniyor

% 20 ANAP cılar...

% 20 DOĞRUYOL cular...

nerde ?

hep bu tarafta...

gidecek yer bulamadınız, yamandınız o yana

ama fırsat kolluyorsunuz... biri toparlayıp kaldırıverse eski partinizi ayağa, hemen döneceksiniz o tarafa...

dönene kadar SAKLANIYORSUNUZ...

diyemiyorsunuz... gönül huzuru ile rahat vicdan ile...

oyu atmaya atıyonuz emme, içiniz kan ağlıyor...

lafım sana değil kemal... ortaya konuşuyorum
                      halk in partisi adiniz babamda yillarca oy verdi butun ailemde yillardir veriyor ayni oyu ama sadece adiniz halk partisi icinizden sadece sosyal demokrat diye bir vizilti gelir, birak sosyal demokrati nasyonalist sosyaliste daha yakinsiniz oldum olasi. halk ile hicbirzaman ayni yerde olmadiniz, hep halka ragmen halkci oldunuz. halk size guvenmiyor. oy vermiyor.
                      halk sizi secmeyince asker gelsin diye cigirtiyorsunuz, asker gelip once size daha yakin olan solculari beceriyor.
                      son on senedir asker gelsin bizi kurtarsininiz oyle bir yere tokezlediki, askerin gelmesine ortam olusturmak icin hristiyan dinadamlarini, yargitay uyelerini daha bilumum canlari temizlemeye kalktilar, ama hersey gun gibi ortada faili mechul yok artik, onceden aydinlari yazarlari katledip dinciler, sucular bucular yapiyor diye ortami hazirlayabiliyorlardi ancak simdi olamiyor. bitti.

dogu perincek sivasa gidip ortami hazirlayip ergenekonun karanlik adamlari gunahsiz alevi yazarlari aydinlari katledemiyor, garibim alevilerimde kahrolsun seriat diye sokaklara dokulemiyor. seriatcilar yapti diyeceksiniz ok ortadaki suru seriatci, yaptiran karanlik guc kim? dogu perincekin burda rolu ne?devlet niye engel olmadi? bu halkin partisi iktidardayken mi surekli bu halkin bir kismi olan aleviler katliama ugrar? marasta halkin partisi niye engel olmadi, corumda niye engel olmadi? dersimdekini kim yapti?
                      oyda atmiyorum , bokda atmiyorum herkesin egrisi dogrusu kendine
                      lafim sana degil pega ortaya konusuyorum.
                      Yunus Emre

Yorum

• EKaya
                        Aktif
                        • 19 Ağustos 2011
                        • 270

BDI endekse bakip yorum yapma Gemi sektorunde arz fazlasi var...
                        Yeni yapilan gemi sayisi ve ilgili grafikleri diger koyde zamaninca cokca paylastim...

Dusus ticari durgunluga bagli degil sadece...

Okadar cok gemi varki hele hele 2006 de yapimina baslanan...
                        tershaneler ne olacak onu sormak gerek...

Gemi yapim hizi ile yikim oranlari dengesiz.

Ben bilmem pega, isler kotuyken bogalar alim firsatidir derler...
                        Isler iyi iken satim firsati...
                        Kotu gecti mi ?

Inandi mi bogalar ? Sen hic AYI RALLISI nediri duydun mu ?

Buyuk patirti cikacaksa KY ye mali nasil kilitleyecekler... KY nin eli tusun ustunde..
                        Bence bunun alti olmazla "kilitlerler" ahahaha...

Pala ya asagidaki kutudaki hareketin aynisi yapacak yada cakacak...
                        Duzeltme yaparsa, alici "bol" olur...

Secsin beyensin, alicilari zengin edecekse "tarih" ilke sahit olsun eheheh..

makro yu soruyorsanız... aham macro budur
                        Batic dry index(BDI) ne alemde merak eden var mı?

günün birinde kral çıplak dendiğinde, büyük patırtı çıkacak bence.

EKAYA ABİM gibi bilimum AYU esnafının atladığı nokta burası...
                        işler kötü hemen yıkılak diyolar... işler kötüykeleme YIKILMAZ...

Yorum

• kemal erdem
                          Aktif
                          • 15 Mayıs 2009
                          • 224

evet aynen öyle 10 senedir

aynen onun gibi, önemli olan MERTLİKTİR...

savunuyorsan mertçe ''ha savunuyom...'' diyecen, lafı dolandırmayaksın...

savunmuyorsanda

aham bu PEGA gibi... düşmanımdır diyecen...

ALLAH bir dediğine İNANMAM... diyecen

ben ne dediysem mertce dedim acikca, altin ornegiynen vatandasi kandirma dedim , nitekim kimse keriz degil.
                          benim dusmanimda yok dostumda, ayni vatanin ayni topragin ayni geminin icindeyiz nihayetinde, ic savasda yasamiyoruz, derin karanlik gucler kiclari kistirildikca oyle bir sey varmis giibi gostermeye calisiyorlar ama degil. ortada dost dusman yok ve olmamali.
                          ahanda mertce soyluyorum hersey ayan beyanken bana kalkip namert diyenede aynen iade ederim
                          Yunus Emre

Yorum

• Bear_Bull
                            Spread Trader
                            • 09 Şubat 2009
                            • 773

Harikasın Muratman ne diyim

ben dayof komutlarını o kadar iyi kullanamadığım için her periyotta çalıştıramadım.

muratman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Bear_Bull hocam,

APSD derinlik ekranında olduğu şekli ile grafiğe de aktarılabilmeke.. 1 dakikadan başlayarak günlük periyoda kadar bütün periyotlarda çalışıyor.. Normalde çok basit olabilecek birşey matriks sayesinde biraz daha uğraştırıcı. Ama en azından yapılabilmekte.

Sizin de ellerinize sağlık. Sanal alemde, yapmak/uğraşmak isteyene, elinizden geldiği kadar yardımcı oluyorsunuz. Pega'ya olan teklifiniz çok ince. Saygılar..
                            Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• PEGA_SUS
                              Yasaklı
                              • 21 Ağustos 2011
                              • 2790

kemal erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              halk in partisi adiniz babamda yillarca oy verdi butun ailemde yillardir veriyor ayni oyu ama sadece adiniz halk partisi icinizden sadece sosyal demokrat diye bir vizilti gelir, birak sosyal demokrati nasyonalist sosyaliste daha yakinsiniz oldum olasi. halk ile hicbirzaman ayni yerde olmadiniz, hep halka ragmen halkci oldunuz. halk size guvenmiyor. oy vermiyor.
                              halk sizi secmeyince asker gelsin diye cigirtiyorsunuz, asker gelip once size daha yakin olan solculari beceriyor.
                              son on senedir asker gelsin bizi kurtarsininiz oyle bir yere tokezlediki, askerin gelmesine ortam olusturmak icin hristiyan dinadamlarini, yargitay uyelerini daha bilumum canlari temizlemeye kalktilar, ama hersey gun gibi ortada faili mechul yok artik, onceden aydinlari yazarlari katledip dinciler, sucular bucular yapiyor diye ortami hazirlayabiliyorlardi ancak simdi olamiyor. bitti.

dogu perincek sivasa gidip ortami hazirlayip ergenekonun karanlik adamlari gunahsiz alevi yazarlari aydinlari katledemiyor, garibim alevilerimde kahrolsun seriat diye sokaklara dokulemiyor. seriatcilar yapti diyeceksiniz ok ortadaki suru seriatci, yaptiran karanlik guc kim? dogu perincekin burda rolu ne?devlet niye engel olmadi? bu halkin partisi iktidardayken mi surekli bu halkin bir kismi olan aleviler katliama ugrar? marasta halkin partisi niye engel olmadi, corumda niye engel olmadi? dersimdekini kim yapti?
                              oyda atmiyorum , bokda atmiyorum herkesin egrisi dogrusu kendine
                              lafim sana degil pega ortaya konusuyorum.
                              şimdi 1. si

halk partisi en son 1970 lerde iktidara gelmiş...

o zaman AMERİKA denen ***çççç...

türkiye cumhuriyeti yararına çalışacak olan ECEVİT i görünce iktidarda

yağı kestiriyor, mazotu kestiriyor... saklattırıyor

ondan sonra SOLCULAR ''AAM böle böle yaptı ülkeyi...'' oluyor

kendi adamları DEMİREL i getirince

ertesi gün, bitiyor kuyruk... her yirden yağ, mazut fışkırıyo ülkede
                              .
                              .
                              2. ben DARBELERE asla karşı değilim

neden ?

bir SİYASİ... DEMİREL, ERBAKAN, BAYKAL... ERDOĞAN... bu ülkede bir anadan doğduda, bu nufus kağıdını taşıyorda...

BÜYÜKANIT, efendime söyleyim ÖZKÖK, EVREN, BAŞBUĞ...

la bunlarda bu ülkenin EVLADI la...

bunlarda bu vatanda bi anadan doğdu... bunlarda TÜRK

GAVUR DEEL la

sizin ERDOĞAN ınıza ALLAH akıl verdiyse, bunlarada vermiş

sizin ERDOĞAN ınız bu ülkeyi ne kadar düşünüyorsa, sen ben ne kadar DÜŞÜNÜYORSAM

bunlarda o kadar DÜŞÜNÜYOR....

bu yüzden FARK ETMEZ

SİYASİ veya ASKER menşei'li olması

bu vatan için uğraşsında, ne olursa olsun...

baktınki SİYASİ KÖKENLİLER

VATANI iyi yönetemiyor, anarşiye engel olamıyor...

şimdikiler gibi

onun bunun BOP planlarını uyguluyor, vatan topraklarını karış karış satıyor...

(ne karış karışı... 300 dönüm, 300 dönüm satıyor ağa... )

vatana ihanet ediyorsa....

70 milyondan herbirimizin buna, gücü yettiğince engel olması İCAP ediyorsa, göreviyse...

ha DARBECİLERİNDE GÖREVİDİR

ÇÜNKÜÜÜ...

bu ABD nin tüm dünyayı sömürge altına aldığı düzen içinde,

hepimizin SATILMIŞ olma ihtimali vardır...

bu ihtimale karşı diğerlerinin müdahale etme HAKKI otomatikman doğar...

Yorum

• kemal erdem
                                Aktif
                                • 15 Mayıs 2009
                                • 224

bana sizin erdoganiniz diye ikide bir bon bon konusma, beni kategorize etme: sana altin ornegini verme dedim ,yanlis konusma diyen herkes erdoganciysa hic sansin yok cunku herkes bilir senin soylediginin yanlis oldugunu efendim 2000 senesinde asgari ucret 26 altin alirmisda 2012 de 6 altin alirmis, o zaman altinin onsu 200 usd idi simdi 1700 usd dir dedik, hemen erdoganci olduk. capiniz bu kadar mi? herkes bir suruyemi dahil? herkes sizin gibi olmak zorundami?

ben sizin turkesiniz sizin evreniniz diyormuyum sana .
                                anarsiyi yaratip sonra anarsi var diye iktidara gelip milletin anasini bellediler yillarca, su andaki terorde onlar zamaninda tohumlari atilan terordur, evren sol hareketi ezim ezim ezerken devlet eliyle yaratilan pkk , 12 eylulde en buyuk atilimini yapti, pkk denen suru devlet eliyle yaratilip
                                diger kurtcu ve solcularin ustune salinmisti zamaninda cok sevdiginiz askeri rejim sayesinde pkk ile ugrasiyorsunuz yillardir, butun rakiplerini cunta ezdi ve onlari tak basina saldi milletin askerin uzerine.
                                simdi bu evren ve surekasi vatan icin calismissa ben vatan hainiyim demekki sairin dedigi gibi.

forumdaki tum arkadaslardan ozur dilerim bir altin asgari ucret karsilastirmasi buraya kadar geldigi icin, ancak susma sustukca sira sana gekecek slogani geregince once taraftar sonra namert diye suclaninca soz hakkimizi kullanmak zorunda kaldik ,
                                hatamiz affola yazdiklarimiz siline, saygi ve hurmetlerimiz kabul edile.
                                Yunus Emre

Yorum

Working...
                                X

Debug Information