KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • PEGA_SUS
    Yasaklı
    • 21 Ağustos 2011
    • 2790

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani hala aşırı alım a sokmamış pala piyasayı

eğerki PALA altın vuruşa mal toplamıyor ve 3-4 hafta içinde aşağı dönecek ise...

ki mantıklı hamlede bu olur bence... (daha spotta mal çıkamadı, yeni 17000 long açtı ) teknik uygun

bu 68500 ler TEPE olmaz kanaatimce...

AŞIRI ALIMA sokup, bolinger üstüne atıp, daha uzun barlarla uzatıp yukarı doğru

ondan sonra şort stoplarını alması ve spotta mal çıkması...

daha kolay olur mu acep ?
    aşşa köyde görüşlerine önem verdiğim İCEBERG abimizde

daha dün ... vadelide en azından şimdilik yeni güçlü uzun gelmiyor diye yazmıştım pala alınmış olsa gerek şaka bir yana piyasa yapıcılarının şakası yok gibi...doğru düzgün düzeltme yapmadan devam etmek ister gibiler....gün boyu 68000 üstünde piyasayı tutup kapanışı altında yaptılar....her nekadar aşırı alımda ve teknik olarak bir hayli şişmiş olsakta tepe aranacak ve sürekli tepe arayışıyla kısa yapılacak bir atmosferde değiliz....referandum sonrası yapılan rallide tepe arayışı ve sort kovalama nedeniyle ciddi kayıplar yaşamış fazlaca bir kitle olmuştu...bunun forum dostları tarafından unutulmamasını tavsiye ederim....o dönem ciddi portfoylerin patladığını , ciddi kayıpların olduğunu yakınen biliyorum...
    ben gün boyu bir kaç uzun yönlü işlem yapıp hafta sonunada flat girdim...sağlıklı bir hafta sonu dileğiyle.....ytd.......

aynı yerlerde olabilme ihtimalimizden sözetmiş...

Yorum

• taka
      Kıdemli
      • 22 Eylül 2009
      • 3774

sevgili ekaya matriks ve metastock verilerine baktım rsı14 ikisindede aynı,bence senin veri ya eksik yada başlangıç gün ayarı eksik.çünkü sisstemler başlangış verilerinden itibaren şekil alırlar.
      ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
      sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
      müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• taka
        Kıdemli
        • 22 Eylül 2009
        • 3774

arkadaşlar nedeceniz bi sürü zımbırtıya bakıpta alayı palaya çalışır,tek gerçek holardır.bakın saatlik bile ne hünerler sergilemişler.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
        sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
        müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• EKaya
          Aktif
          • 19 Ağustos 2011
          • 270

taka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          sevgili ekaya matriks ve metastock verilerine baktım rsı14 ikisindede aynı,bence senin veri ya eksik yada başlangıç gün ayarı eksik.çünkü sisstemler başlangış verilerinden itibaren şekil alırlar.
          sorunu buldum svg taka.. aslinda sorun demek dogrumu bilemedim...
          ben de metastock verisi kullaniyorum.. (ms downloader) Baslangic tarihiyle alakali olamaz, RSI periodunun bir hayli gerisinden basliyoruz.

Verileri "haftalik" olarak "manuel" paketledigimde
          gonderdigim 9x li degere cikiyor...

bugun cuma oldugu icin pegayla verilerimizin ayni degeri gostermesi gerekirdi...
          "haftalik" veri paketlemesindeki farkliliktan sanirsam.
          RSI davranisindaki farklilik ve guvenilirlikteki fark ise, bende saskinlik uyandirdi. Hic dikkat etmedigim bir ayrintiydi.

Iki grafikte RSI 14 30/70%

Manuel "haftalik" veri formatlamasi ile Prognosis ELWAVE...

Ayni veri DT9 ile. (pegam ile tutarli)

Yorum

• manaw
            havacı
            • 28 Ekim 2011
            • 896

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            yatırımcının % 80 ine veri sağlayan koskoca MATRİKS yalan mı söylüyor ?
            matriksteki atr ve dolayısı ile adx ve di+ di- değerleri doğru değil. Aşağıda kırmızı olan matriksin kendi ATR indikatörü. yeşil olan olması gereken.

Yorum

• manaw
              havacı
              • 28 Ekim 2011
              • 896

EKaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              s Baslangic tarihiyle alakali olamaz, RSI periodunun bir hayli gerisinden basliyoruz.
              evet. periyot 14 veya yakın bir değer ise. son 200-250 civar (periyodun 15-20 katı) data farklı programlardaki değerlerin birebir aynı çıkması için yeterli oluyor..

ps.. bunu bildiğini biliyorum ekaya hocam. mesajı genele yazdım.

Yorum

• taka
                Kıdemli
                • 22 Eylül 2009
                • 3774

sevgili muratman bu doğrudur,matriks indikatör yazılım dilinden kaynaklı bazı değer farklılıkları oluyor.indilerdeki sağlamaları metastock ile karşılaştırmanız sizleri doğruya daha fazla yaklaştıracaktır.zira matrikste bazı sistem tanımlamalarında eksik fonksiyon tanımlarımları mevcuttur.bundan dolayı tam uyum beklenmesede çok küçük farklar önemde arzetmezler ben şahsen indilerin aldıkları değerden ziyade verdikleri eğime odaklanmaya çalışırım.kolay gelsin.

Yorum

• taka
                  Kıdemli
                  • 22 Eylül 2009
                  • 3774

geçmiş incelemelerimde gördüğüm ise fx2000 şirketinin metastock uyumu %100 dür.buna rağmen kendi gelştirdiğim formülleri bu şirketin sistemine enjekte edememe gibi sorunların olması vede sistemsel esnekliğe fazla izin verememesinden dolayı matriksi basit kusurlarına rağmen tercih ettiğimide belirtmek isterim.

Yorum

• manaw
                    havacı
                    • 28 Ekim 2011
                    • 896

taka hocam, atr'deki farklılık yazılım dilinden kaynaklı değil. Hesaplama yönteminden kaynaklı. Matriksin hesaplaması, wilder'in anlattığı orjinal ATR hesaplamasından farklı..

Diğerleri zaten yön indikatörleri olduğu için onlarda bu farklılık çok da önemli değil. Ama ATR'nin değersel büyüklüğü önemli.

Burda olmaması gereken matriksin bunlara ATR, DI+-, veya ADX demesi.. Bir indikatör orjinalinden değişik hesaplanıyorsa ismi de değişir. Herkes canı istediği gibi hesaplayıp aynı ismi kullanamaz. Misal Matriks, bunlara Matriksin ATR'si dese hiç bir problem yok.

Yoksa isteyen istediği gibi indikatör oluşturabilir zaten. Ayrıyaten Wilder böyle dedi diye de bir indikatör yüzde yüz doğru olacak diye birşey yok. Şahsen ben indikatörün sahibi olsam, Matriksi uyarırım.. Adını değiştirin bari derim.

Burdan şunu da anlatmaya çalışıyorum. Matrikse yüzde yüz güven olmaz. O da insan yapımı..

Yorum

• taka
                      Kıdemli
                      • 22 Eylül 2009
                      • 3774

sevgili muratman geçmişte matriksi bu ayrınlar için çok uyardım ama sonuç değişmedi.sitem yazılımcısı zaten çılgın biri değişmediyse.

Yorum

• kani
                        Tecrübeli
                        • 26 Kasım 2010
                        • 1084

Matriks indilerini kullanan bi pega var zaten oda 2 cızık yeter diyo bende matriks rsi değerlerini doğru bulmuyorum misal bir hisse satış yiyor matrix rsi 'si 35 gösterirken değeri başka bir analiz programı 23 gösteriyor bu sebepten almaya karar vermeden 2 sinede bakıyorum
                        oturma münkir ile alırsın sancı tutarsın pas paklamaz her kalaycı

Yorum

• PEGA_SUS
                          Yasaklı
                          • 21 Ağustos 2011
                          • 2790

kani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Matriks indilerini kullanan bi pega var zaten oda 2 cızık yeter diyo bende matriks rsi değerlerini doğru bulmuyorum
                          aracı kurumlar bunu bedava vermiyo mu sizlere ?

benimkisi veriyo... sizinkiler ne veriyo

ya ötekiler yanlışsa, nerden biliyon....

matriks iyidir iyi... derinliği var, pastası var... mis kimi, çamur atıp durmayın

yitmemi.....yalan mı söylüyok kani abi

GARANTİ 7,70 pollinger üstünde kaldıkça, YOKARI dimedim mi, kaç hafta önce

altına geçmedikçe cort olmayın dimedim mi ?

bakam 17000 lönk açtılar... pazartesi 3000 lik sokabileceklermi

Yorum

• taka
                            Kıdemli
                            • 22 Eylül 2009
                            • 3774

arkadaşlar bu sorunlar yazılımdan kaynaklı ufak hatalardır.ew baktım o bile farklılık yapmış hele macd de epey var önemli olan bence kullandığınız hangi puroğram ise ona bakın yoksa bocalarsınız.

Yorum

• Bear_Bull
                              Spread Trader
                              • 09 Şubat 2009
                              • 773

Ne euroline ,Ibs, fx2000 ne de Fxplus+ da (önümüzdeki zamanlarda Fxplus+ da detaylı yazılım yapılabilecek)
                              extra istediklerinizi ilave edemezken,

Matriskste uzun uğraşlar sonucu
                              Aps, apsd ve bir çok şeyi grafik içine almayı başardım.
                              Hatta ben OTOFİBO yazdıktan ve forumda bir kaç kişiyide kendi yazmaya teşvik ettikten sonra,
                              gelen taleplerden Matriks OTOFİBO diye ilave bile yaptı prg.a.

kullanılan indikatörlerin üstüne kendimizde indikatör yazabiliyoruz ve yıllardır bu imkanı sunan Matriks.
                              Bu özelliklerinin olduğunu gösteren ve Eurolineden, Matrikse geçişime uzun süre önce vesile olan Sn_Anıl Özekşi beye teşekkürler.

APS,APSD Vob30 Açık Pozisyon sayısı değişimi
                              Günlük, 120,60,30,20,15,10,5 ve 1 dk.lık
                              grafik üzerinde Açık Pozisyon
                              Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• EKaya
                                Aktif
                                • 19 Ağustos 2011
                                • 270

bir de kod icerisinden emir iletimi olsa..
                                bakiye bazli program durdurma calistirma...
                                fonksiyon bolumune, "dll" destegide eklerlerse....

ozaman aliciyim heheeh..

cok sey mi istedim..

sadece emir iletim modulunu disaridan erisilebilir yapsinlar oda kafi...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information