turkiye....22 000 dolar endeks....ve petrol....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • dayan
    Aktif
    • 05 Ağustos 2011
    • 382

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hukumetin vergi gelirlerinin yuzde 80 i.....tekrar yazayim YUZDE 80 I....

1....TELEKOMINIKASYON....

2....OTOMOBIL....

3.....PETROL URUNLERI UTUNDEKI VERGI....

Yani gelirlerin yuzde 80 i bu kalemler....ne kadar cok otomobil....o kadar cok petrol....ve o kadar cok vergi geliri....

hukumet burada cikmazda....kisici tedbir alsa....kendi ayagina sikiyor....tedbir almazsa cari acik artiyor...ve ulke notu dusurulecek....bizim usaglarsa not artisi bekliyor ve rally bekliyor.....

onlar onu bekleyedursun....biz notcu kuruluslarin bakacagi yerlere bakalim....cin de tasarruf...GDP NIN...yuzde 50 si....bizde tasarruf GDP NIN YUZDE 20 I....BIZDE CARI ACIK GDP nin yuzde 10 ustunde....

turkiye 2008 de....yuzde 10 kuculdu....2011 de ise yuzde 11 buyudu...dunyadaki en hizli buyume...ama borsasi dustu...garip ....ilginc....kim niye satmis en hizli buyudugumuz yilda....not artisi niye olmamis....ilginc....ve garip.

turkiye per capitada...10 500....rusya...13 000....macar 15 000....polonya 14 000....cek 21 000....cin 7000...kore 23 500...brazil 12 000.....

yani....per capitada daha yolu var....rakipler onde....

onemli gelisme ise su....10 yil once....ortadoguya GDP nin yuzde 7 si civari ticareti varken....bunu yuzde 20 ye cikarmistir...bu cok iyi bi gelismedir....yavasliyan avrupadaki kaybini buradan tamamliyor....bu dahada artar....
    Kuzuyu dinlemeyen taş olur taş...

Yorum

• PEGA_SUS
      Yasaklı
      • 21 Ağustos 2011
      • 2790

1 mayısta gönderecem deyip durduğu şey buymuş demek ki

S&P Türkiye'nin görünümünü düşürdüUluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin görünümünü "pozitif"ten "durağan"a düşürdü

Yorum

• repalize
        Aktif
        • 05 Aralık 2011
        • 311

ama sayın kuzu böyle demedi mutlaka başka bir haber vardı...bu haberi sağır sultan bile duydu bu gün... o gün 1034 nolu mesaja teşekkür edenlere sürpriz olacak.. bu değildir bence

Yorum

• puhu
          Yasaklı
          • 20 Ocak 2012
          • 46

hukumet burada cikmazda....kisici tedbir alsa....kendi ayagina sikiyor....tedbir almazsa cari acik artiyor...ve ulke notu dusurulecek....bizim usaglarsa not artisi bekliyor ve rally bekliyor.....
          Ha ha ha...

Golden kaktüs...Feşmekan ortalama, Fıkıs ortalamasını yukarı keserse, hedef feyza...

Bu kuzu, Skender'in kendisi olmasın...

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

repalize Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            ama sayın kuzu böyle demedi mutlaka başka bir haber vardı...bu haberi sağır sultan bile duydu bu gün... o gün 1034 nolu mesaja teşekkür edenlere sürpriz olacak.. bu değildir bence
            Kuzu emice.......

Ben o mesaja teşekkür etmemiştim..........

Foruma sürpriz yazacaksan....... yazacağın zamanı bildir.. ben bakmayayım............... sonra hak mak geçer............. Öbür tarafta uğraştırırsın beni........

saygılaRIMLA
            TALEBE a-yı
            Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• filozof16
              Katılımcı
              • 10 Temmuz 2011
              • 144

abd..saatiyle 1 mayıs mı..tr. saatiyle mi...bekliyoruz...
              4 saat kaldı..ya da 11 saat...
              hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• sercan_2014
                Yeni Üye
                • 28 Mayıs 2011
                • 125

vobla mobla işim olmaz ancak bugünkü spnin notumuzu durağana çekmesinden sonra benim gibi çöküş bekleyenler varsa bence gitsinler bi bardak su içsinler.. ben bu sene için ümidimi kestim..
                yeni zirvelere inanan varsa 6,5 6 lardan garanti akbank veriyolar.. buyrun alın..yeni zirveleriniz hayırlı olsun..
                hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
                umut en büyük işkencedir....

Yorum

• sercan_2014
                  Yeni Üye
                  • 28 Mayıs 2011
                  • 125

doların neden gevşediği belli oldu.. demekki sp not haberi ile mal toplucaklar sabahta eksi açıp dökülenleri topladılar mı ver elini paris.. bu kadar malı kime okutcanız çok merak ediyom.. temettü kağıtlarına lafım yok.. o yıllardır topladığınız garanti akbank işc yapı kredi vakıf ne kadar lotunuz varsa milletin elinden en kelepir fiyata almak için hsbcye zamanında yaptırmış olduğunuz bombalı saldırı dahil ne kadar kirli oyun varsa lotlarınızı alın müsait bi tarafınıza sokun.. a.q yahudi lobisi..
                  çok doluyum kusura bakmayın..

Yorum

• gundwane
                    Tecrübeli
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1922

sercan_2014 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    vobla mobla işim olmaz ancak bugünkü spnin notumuzu durağana çekmesinden sonra benim gibi çöküş bekleyenler varsa bence gitsinler bi bardak su içsinler.. ben bu sene için ümidimi kestim..
                    yeni zirvelere inanan varsa 6,5 6 lardan garanti akbank veriyolar.. buyrun alın..yeni zirveleriniz hayırlı olsun..

Ana fikri anlayamadım desem..

Çöküş bekleyenler bi bardak soğuk su içsin demişsiniz..
                    Ardından da yeni zirve bekleyenlere kinayeli bir söz yazmışsınız..

Yatayda testere mi beklenti..:081:

Testere iyidir spotta para kazandırır..

Yorum

• filozof16
                      Katılımcı
                      • 10 Temmuz 2011
                      • 144

bence de...akbank...fena değil...sn.sercan..satış haberinin geldiği gün..hani..citi satıyorum dediği gün...
                      Türk gazetesi..vatanda yazmıştı...mobius..malda yakalandı diye...o yüzden rahat olunmalı...

ayrıca...sn.kuzu...garan.ı 9 liradan arz ettiler..diyor...acaba..garan...hangi yıl...9 u görür...

a.2013 b.2014 c.2015 d.1.cumhuriyetin 100.yılı...

Yorum

• sercan_2014
                        Yeni Üye
                        • 28 Mayıs 2011
                        • 125

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Ana fikri anlayamadım desem..

Çöküş bekleyenler bi bardak soğuk su içsin demişsiniz..
                        Ardından da yeni zirve bekleyenlere kinayeli bir söz yazmışsınız..

Yatayda testere mi beklenti..:081:

Testere iyidir spotta para kazandırır..
                        kitle psikolojisi..
                        biz değilmiyiz 2001-2003 yatay piyasasında ellerimizdeki malı bunlara kaptıran..
                        onlar değil mi 1,80 den dolar bozdurup yüzde yüz getirili hazine bonosu alan ordan aldığı faizle ana parasına dokunmayıp borsadaki tüm kağıtları toplayan..
                        uzağa gitmeye gerek yok..
                        dolar 1,4 garan 9,6 adamlar çatır çatır malları okuttular..
                        dolar 1,9 garan 5,54 adamlar söke söke avrupayı batıra batıra malları topladılar..
                        bu notun durağana çekilmesi haberi bence yönü apaçık gösteriyor..
                        bi şekilde piyasadan mal istediklerini düşünüyorum..
                        zirve bekleyenlere kinayeli bi laf söylemek istemedim.. haklı olduklarını pahalı bulmakla birlikte zirveye götürecek kağıtlarla başarılar diledim.. kafa karıştırdıysam affola..
                        ben sadece her seferinde aynı tekrarın oynandığı bu yahudi oyununa kızıyorum..

Yorum

• sercan_2014
                          Yeni Üye
                          • 28 Mayıs 2011
                          • 125

filozof16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          bence de...akbank...fena değil...sn.sercan..satış haberinin geldiği gün..hani..citi satıyorum dediği gün...
                          Türk gazetesi..vatanda yazmıştı...mobius..malda yakalandı diye...o yüzden rahat olunmalı...

ayrıca...sn.kuzu...garan.ı 9 liradan arz ettiler..diyor...acaba..garan...hangi yıl...9 u görür...

a.2013 b.2014 c.2015 d.1.cumhuriyetin 100.yılı...
                          akbank ile ilgili 3 ün altına gelmeden elimi sürmem.. ancak geçen yıl çeyreğine göre karının 200 trilyonun altında gelmesi citybankın stres testini geçememesinden dolayı satış haberi(olaya bak aynı .erefsizler 790 milyondan 824 milyona geldiler takasta...) hissedeki son zamanlardaki kayıp muhtemel bi çok traderi kağıdı almaktan uzaklaştıracak.. mobius malda yakalandı satamaz diye bi şey yok.. o fon başkanı ben templetion fonuna satış emri girersem iki gün sonra çatır çatır satmak zorunda.. yani ondaki para senin benim gibi insanın parası( ama cebi yüz kat fazla yahudinin parası gibi bi şey.. )
                          garan bi daha oraları görür mü bilmem ama görürse o gün bakarız..o zaman ki kitle psikolojisi önemli..bugün 9 pahalı gün gelir 12 ucuz olur..

Yorum

• sercan_2014
                            Yeni Üye
                            • 28 Mayıs 2011
                            • 125

vobla ilgili gördüğüm bi şey söyleyeyim..
                            pasta ile alakalı olarak bahsedilmiştir mutlaka.. benim gördüm son 4 ayda diğer kısmında ky hep shorttu .. uzunda 8-9 bin kişi olsa kısa da 35 binlerde oluyodu.. bu da çetenin işin kolaylaştırdı..
                            bu vadede gördüğüm diğer kısmında uzun 10 bin kısa 7 bin..
                            eğer bu notun durağana çekilmesi haberi ile herkes kısaya saldırırsa city deki kısalar uzuna döner (tebin vade sonu karşı ayağından biri olur) ocak ikincii haftası gibi shortçular gözüne far tutulmuş tavşana döner benden söylemesi.. citydeki shortları tuzak olarak görüyorum..

Yorum

• filozof16
                              Katılımcı
                              • 10 Temmuz 2011
                              • 144

herşey psikolji..buna inanmayan taş olur...
                              yakın vade bi anımızı anlatalım...
                              iş c...yılbaşında 3 e yaklaşmıştı...ya...
                              o sırada yanımdaki arkadaşa şunu söylemişim...ne o...bu iş c..batıyor mu ne...geçende hatırlattı...

bu nedenle...algılamamızla iyi oynuyorlar...

not:1 mayıstayız...ya..müjdeyi beklerken..fikir jimnastiği yapıyoruz...
                              hint fakirlerine döndük..bi el açmadığımız kaldı...ancak...kişisel olarak uzun süredir..müjde de almadık..sürpriz de yapılmadı..heyecanımız ondandır..

Yorum

• sercan_2014
                                Yeni Üye
                                • 28 Mayıs 2011
                                • 125

filozof16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                herşey psikolji..buna inanmayan taş olur...
                                yakın vade bi anımızı anlatalım...
                                iş c...yılbaşında 3 e yaklaşmıştı...ya...
                                o sırada yanımdaki arkadaşa şunu söylemişim...ne o...bu iş c..batıyor mu ne...geçende hatırlattı...

bu nedenle...algılamamızla iyi oynuyorlar...

not:1 mayıstayız...ya..müjdeyi beklerken..fikir jimnastiği yapıyoruz...
                                hint fakirlerine döndük..bi el açmadığımız kaldı...ancak...kişisel olarak uzun süredir..müjde de almadık..sürpriz de yapılmadı..heyecanımız ondandır..
                                doğru söylüyosunuz...
                                2009 a dönelim..
                                ben bana borsanın mantığını soranlara bu yılı örnek veriyorum..
                                ekonomimiz ne kadar küçüldü? borsamız nerden nereye geldi? bankalar dipten kaç kat primle yılı kapattı..
                                iyicene incelenmeli.. 2009 martında sanayi üretimi yüzde 22 düştüğü gün borsa neden yüzde 6 yükseldi?
                                yoksa bazıları not durağana düşürüldü diye çok düşüş bekler..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information