turkiye....22 000 dolar endeks....ve petrol....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • k3r3m
    Aktif
    • 31 Temmuz 2011
    • 665

sayın kuzu
    bir sürprizimiz var size...

http://forum.keyborsa.com/showthread...C3%BCyas%C4%B1....
    gemici abi, hep bundan bahsediyordu... ;)
    "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• guneysu
      Rize
      • 01 Mart 2009
      • 646

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      sen benim listemdesin....baskan....sensiz kuzu olmaz....
      Laaaa Guzu'm,

Benden de mi money alacaksın...
      !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1922

JAKO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Brisa'daki bedelsiz rüzgarı, pazartesi günü, şelaleye takılırsa, rüzgara kapılanlar da sapır sapır dökülür.
        Netaş'ın çarşambaya kadar devam etme ihtimali var , ama bu durumdan olumsuz etkilenmesi, trendi başarısızlıkla bitirebilir.
        Hisse tarafındaki olumlu rüzgarın gelecek haftaya emaresi kalmayacak. Garanti'nin düştüğünü bile hissetmeden bugüüne kadar geldik, her şeyin bir sonu var, bunun da sonu, yarın, kazasız belasız yarın.
        Fırtınalı sonu gelecek hafta.
        Abi biraz açsana..

Yorum

• erkmen
          Aktif
          • 28 Ağustos 2009
          • 269

günaydın
          long devam
          70.400-70.900 aralığında pozisyon ayarlamaları yapılıyor.
          ne tarafa kırarsa ki yukarı kırması muhtemel hızlı gidecektir.

Yorum

• ayhan53
            Rallici Başkan
            • 27 Nisan 2009
            • 2657

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sen benim listemdesin....baskan....sensiz kuzu olmaz....

eyvallah sağol kuzum zaten öbür tarfta 1 hafta içeri almışlar beni kkk2k5canım sıkkındı bunu okudum keyfim yerine geldi.

mapusta zaman geçmiyor azcık
            [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
            M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• ayhan53
              Rallici Başkan
              • 27 Nisan 2009
              • 2657

egim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Son Dakika

Nisan´da TÜFE aylık yüzde 1.52, yıllık yüzde 11.14; ÜFE aylık yüzde 0.08, yıllık yüzde 7.65 yükseldi

şunada 2 kelam edeyim maliye bakanımız ingilizmemet hesap kitaptanda anlamıyor. memura %3+3 diyip duruyor geçen yıl seçim senesi olduğu için yapılan zam %4+4 dü. oda 1ocak2011-31 aralık 2011 tarihleri için geçerliydi. 1ocak 2012 tarihinde yapılması gereken zam ise toplu sözleşme yapılacak yasa çıkarılacak diye halen yapılmadı. dolayısıyla geçen yılın başından alınan %8 zamma karşılık o tarihten bu yana enflasyon %15 e ulaşmıştır. şu tarih itibariyle enflasyon farkı olarak almamız gereken rakam %7 ye ulaşmıştır (buna ocak ayından beri faiz işletmek gerekir çünkü zam yapılmayan her ay maliyenin ve hazinenin zam miktarı kadar parayı ödememsi kasasında tutması anlamına geliyor)

bizim bakansa sadece şu tarihe kadar almamız gereken zam %7 olmasına rağmen hiç yüzü kızarmadan (yapılan her zammı zam değil güncelleme diye ifade eden birinin yüzünün klızarması mümkün değil) yılın tamamı için %6 öneriyor k1k1
              [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Yorum

• gundwane
                Tecrübeli
                • 18 Ağustos 2011
                • 1922

Şu 3+3 zam olayına birde matematiksel olarak bakalım..
                Neden 3+3 de direkt 6 değil..

Aralık 2010 da 100 tl maaş alan ocak 2011 de 103 alacak herhalde doğru mu..
                6 ay 103 alacak.. eder 618
                diğer 6 ay ise 103 üzerinden bi yüzde 3 daha..yani 106.09
                6 ayda bu parayı alacak etti 636.54
                yani toplamda 618+636.54 1254.54

eski maaşı 1200 idi..

oranlarsak 4.54 gibi bir rakam çıkıyor..

ee nerede 3+3 yüzde 6 zam..

direkt ocakdan itibaren 6 tl zam yapsa idi bir senede alacağınız maaş

106*12 1272

halbuki 3+3 de toplam 1254 tl elinize geçiyor..

Yanlışım varsa düzeltin bende öğrenim durumu..

Yorum

• ayhan53
                  Rallici Başkan
                  • 27 Nisan 2009
                  • 2657

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Şu 3+3 zam olayına birde matematiksel olarak bakalım..
                  Neden 3+3 de direkt 6 değil..

Aralık 2010 da 100 tl maaş alan ocak 2011 de 103 alacak herhalde doğru mu..
                  6 ay 103 alacak.. eder 618
                  diğer 6 ay ise 103 üzerinden bi yüzde 3 daha..yani 106.09
                  6 ayda bu parayı alacak etti 636.54
                  yani toplamda 618+636.54 1254.54

eski maaşı 1200 idi..

oranlarsak 4.54 gibi bir rakam çıkıyor..

ee nerede 3+3 yüzde 6 zam..

direkt ocakdan itibaren 6 tl zam yapsa idi bir senede alacağınız maaş

106*12 1272

halbuki 3+3 de toplam 1254 tl elinize geçiyor..

Yanlışım varsa düzeltin bende öğrenim durumu..

yanlışın var 1.000 tl maaşın varsa yıl başında %6 zam yapsalar aylık 1.060 tl alırdın.
                  %3+3 olursa 1.060,90 tl alıyorsun

Yorum

• chaotic
                    Yasaklı
                    • 26 Mayıs 2009
                    • 713

bence gundwane doğru, çünkü ilk 6 ay 103 tl alıyorsun.

Yorum

• manaw
                      havacı
                      • 28 Ekim 2011
                      • 896

piyasanın hareketleri üzerine hissiyat....

tuhaaaafff, çok tuhaaffff..

Yorum

• gundwane
                        Tecrübeli
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1922

Buna daha evvelde rastladım..Kasıt aramaya başladım..

Matriks de parakende satış beklentisi olarak -0.2 yazarken ********* sitesinde (ki doğrusu bu) beklenti +0.3 olarak belirtilmiş..Bizim kilere göre süper iyi gelmiş bir veri sözkonusu..Bu veriyi görüp mala saldıranlar oldu mu acaba..

********* sitesinde ortadaki rakam forecast (beklenti) en sağdaki ise previous (önceki)

Yorum

• k3r3m
                          Aktif
                          • 31 Temmuz 2011
                          • 665

yazıp yazıp siliyorum
                          o derece algı yok...
                          ps: 71'den sembolik shortları giydim

ekleme: 70,700'den flat. bu sensex ve evropa neden kırmızıyken biz düşmüyoruz? usta yine birilerini fırçaladığı için mi? doların düşmesi bununla ilgili mi? hep komple mi bunlar? en iyisi... çekirdek eşliğinde izlemek, değil mi muratman hocam?

ekleme2: diğer köyden huskar'ın bir yorumu
                          hükümete brifing veren başçı , sonra yaptığı açıklamada ilk hedeflerinin enflasyon olduğunu söyledi zaten ,

başçıyı görevden alsalar herşey daha kolaylayacak ama tutuyorlar acemiyi ,

türkiye iç taleple büyüyen bir ülkeydi zaten ve bunu isteyen hükümet idi , kriden çıkış formülü olarak buldular ,

yabancının buraya gelişi , iç talebimizin yüksek olmasından kaynaklanıyordu ,,

sonra çağlayan ve başçı geldi , yüksek enflasyon ve dövize karar verdiler , ihracatı artıralım dediler ,

iç talep kısıldı , insanların alım gücü düştü , döviz kuru artışından ihracat rakamları artar dediler , ihracatçılar sevindi , durduk yere kurdan kar yazdılar ,

şimdi iç talep ve alım gücü düşük , artan enflasyondan maliyetler arttı , döviz kurları artmaya devam etmeyince ihracatçı korktu , kar rakamları düşmeye başladı ,

yapacakları en mantıklı şey doları 1.6 1.75 bandına sokmaları , ve artık para politikası ile ip üstünde cambazlık yapmamaları olur ,

sp nin açıklamalarına katılıyorum , hem iç talep ve alım gücü düştü , hem dünyada alım gücü düşerse, kriz gelir ,
                          ekleme3: o 10:50'deki 5'lik barda... dow düşerken, apsd artarak bizi yukarıya çizmesi çok pis bir bar..
                          "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• manaw
                            havacı
                            • 28 Ekim 2011
                            • 896

tüpfff püfüttrrr tüpffürrr.. (Çekirdek tükürme efekti....)

sn modum.. piyasanın yatay olacağını varsayarak ve de algımı kontrol etmek için bir kontratla long oldum.. kesin şu dirençten döner sonra desteğini alııır sonra bir süre yön yokarı diye düşünmeye başladım.. sonra nerden bilmem ama aşağı inmesi lazım bunun ama şimdilik fırsatı kaçırmayayım diye düşündüm...

sonra kapattım bir kontratla cort oldum.. destekten dönecek gibi hareket ediyor.. ama eninde sonunda aşağı gitmesi lazım yahu bunun diye düşünmeye başladım.. kapadım...

sanırım algım aşağı yönlü...

bunun yanında diğer kısım ne ara algı değiştirdi de cortçu oldu anlamak mümkün değil.. bu da çok rahatsız edici... terste kalırsak hep beraber bir süre sürünürüz..

işsizlik verisi çok önemli... gelmeden fiyatlar grafiklerde uygun yerlere gelirse ve de veri kötü gelirse cort furulabilir sanırım..

spotta ise eninde sonunda garanı 6 civarlarından alacağım... ama ne zaman bilmiyorum..

şimdi biz böyle çekirdeği püfüttürürken, laga luga yaparken, yön ne tarafa olursa olsun furuşun herkese saygım var.. takipteyim..

ben ise macun kıvamındayım.. skender höt dese *** diyecem.. abi diyecem.. etme eyleme diyecem..

şimdilik.. çekirdeğe devam.... tüpfff püfüttrrr tüpffürrr püf püf...

Yorum

• okut_val
                              Tecrübeli
                              • 03 Mart 2009
                              • 1325

inceden ayar çekiyolar.... 7500 açık poz oldu...
                              Kırılım gelebilir bir tarafa, yukarısı avantajlı gibi ama bakalım
                              '' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

• JAKO
                                Kalender Amca
                                • 30 Mart 2009
                                • 561

ilk eklediğim grafikten itibaren, borsanın rallide olduğunu, hedefinin 130-170 bin arası bir yer olduğunu, son yükselişte düzeltme gelmediğini yazıyorum.
                                2009 yılındaki rallide, rallinin ilk 9 ayında hiç düzelme gelmeden sürekli bir yükseliş yaşandığının grafiğini de ekledim.
                                şimdiki durumda, bir düzeltme gelmedi, gelme ihtimali var mı?
                                dikkat edecek olursanız, düzeltme gelmiyor, nedeni, bayrak formasyonu.
                                formasyon bayrak olunca, dalgalanma da olur, bu nedenle, 22 haziran gününe kadar dalgalanma beklediğimi de yazdım.

endekste bir şelale beklemem söz konusu değil.
                                şelale beklediğim, brisadır.
                                nedeni, trende dönüşme ihtimalini sıfıra düşürdü, sip sivri bir obo yaptı. ömrü en fazla salı günü birinci seansa kadar olabilir.
                                kuralına uygun bir düzeltme yapar yukarı dönerse, trend oluşumu için izlenir bakılabilir hedefleri olabilir.
                                bu durumda dahi, 250 lira gibi 200 lira gibi geri alma seviyeleri olan ve şimdiki fiyatı 400 lira ekseninde olan bir senet, henüz uçan balon gibi havada asılı dururken, belki beni suçlayan labilir diye, uyarımı yaptım, ve iyi günde, hava iyiyken yaptım.

dirençlerini kırarsa, bu analiz iptal olur. stop ve kar satışı yapmadan bu tür sert hareketlerden yara bere almadan çıkmak imkansız olduğu için, ve sorumlu tutulma riskine karşı uyarımı yaptım.
                                netaş, fibonacci kurallarına uygun hareket ediyor, brisa etmiyor. spekülasyon rüzgarı daha güçlü.
                                önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
                                otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
                                deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
                                hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
                                hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information