Altin vurus 2

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

altin furuslar ve bazi uyarilar....

ilk altin furus topiginide hissenette birlikte acmistik...o topigin ilk 20 sahifesinde yazilarim var....

bu topik gec kaldi biraz...sebebini babo ilk grafta verdi...alt girniziya inmemisti henuz...inmeden dondu...emme ben aralikta bu graf nedeniyle 2012 de borsalar once yuzde 25...ve duzeltme ve tekrar yuzde 25 cikar demistim...

uyarilar sunlar...obur altin furus ile bu tam ayni olmuyacak....

1...obur altin furusda acildi....ve 1 ay borsa dusmeye devam etti...bundada o risk var...ve BABO...onu isaret etti...yani alt girniziya inebilir yeniden....nitekim ben hala shortum....

2....inmeyebilirde....bu nedenle 77 000 kol kesme yerim....

3....BU CIKIS TEK NEDENLE OLUYOR....ARALIKTATA YAZDIM BUNU....bu 2012 cikisi....dedimki...bi nedenle olacak....skender 20 batik bankasina ellerindeki mali cikma imkani sagliyacak ve BASEL III hedefleri tuturulacak....

degerli kardeslerim...

topigin hepimize hayirli olmasi dileklerimle....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• erol.erdem
      Yasaklı
      • 16 Aralık 2009
      • 83

Öncelikle başlık hayırlı olsun...

Diğer forumda, ''altın vuruş'' başlığını takip etmiştim, öngörünüz gerçekleşmişti. Gelişmekte olan piyasalarda ve dünya borsalarında da aynı hareketi görmüştük. Şimdi ''altın vuruş 2'' beklentiniz, sadece Türkiye'ye mahsus mudur? Yoksa yine gelişmekte olan piyasalar ve dünya borsalarında da aynı hareketi görebilecek miyiz? Aslında dün yazdığınız aşağıdaki mesaj, aynı hareketi gelişmekte olan piyasalar ve dünya borsalarında da beklememiz gerektiğini gösteriyor.

Arkadaslar bakin ABD para basmaya devam ettikce. E US$ reserv para olarak kaldikca orsalar da emtea piyasalari da Boga piyasasi olmaya devam edecek.
      ABD de yaklasan secimler var, bu kritik donemecte buyuk para=skender bindigi dali kesemez.

Bizde bile nerdeyse bana "altin vurus2" topikini aciracaklar bunnar!

Zevk almaya bakalim.
      Başlığın adı, ''altın vuruş 2'' olduğuna göre, İmkb 100 için, 100.000 hatta belki de üstünü hedefliyorsunuz? Ben de Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesi durumunda, önce hafif aşağı, sonrasında ise sert yukarı(kesinlikle altın vuruş 2 hedefi kadar değil) bir hareket bekliyorum. Müdahale olmaması durumunda ise alttaki 48.000'i kıracak, sert aşağı hareket de bekliyorum. Fakat beklentim sadece İmkb'ye mahsustur. Dünya borsalarında böyle bir hareket beklemiyorum.

Sebebi petrol fiyatlarıdır. ''Altın vuruş 1'' başlığını açtığınızda, petrol 50 doların altında idi. Borsalar, sizin öngörünüz doğrultusunda ''altın vuruşu'' yaparken, petrol de ''altın vuruş'' yapmış ve 100 dolarlara gelmişti.

Petrol şimdi 125 dolar. Bu seviyeden aynı hareketin olması durumunda, petrolde 250 dolar hedefi gerçekçi midir? Ben petrolün grafiğine baktığımda, 127-128 dolar seviyelerinden, 100-110 dolarlara gevşemesini beklerim.

Acaba siz, ''altın vuruş 2'' öncesinde, petrol fiyatlarında çok sert düşüş mü bekliyorsunuz?

Yoğun zamanınızda başlığı açıp, görüşünüzü açıkça yazdığınız için çok teşekkürler. Tekrar hayırlı olsun...

Yorum

• bikmisbroker
        BaBo
        • 27 Şubat 2009
        • 1009

Guzunun hemen yukardaki yani #46 numaradaki yorumu Cok Dogru ifadeler icermekte.
        Grafiklerimden, anlatmak istediklerimden boylesine analizler cikarabilmek icin "Guzu" olmak gerekir.

2 hafta sonra yine yogun bir is hayati temposuna girecegim.
        Ve bu topik belki de acildigi gibi kalacak.

Yorum

• bikmisbroker
          BaBo
          • 27 Şubat 2009
          • 1009

Altin vurus 1 imkb icin acilmisti.
          Altin vurus 2 de yine imkb icin acildi.

Imkb ile petrol arasindaki Korelasyonu her 2 basliktada aramak istemwnizin temel nedenini anlayabilmis degilim.
          Altin vurus 2 icin belortilen hedef de onceki sayfada grafiklerde var zaten.

Yorum

• tumer1960
            Tecrübeli
            • 01 Ağustos 2011
            • 710

sevgili dostum.HOLDİNG sektörü ,BANKACILIK tan daha önce harakete geçmiş gibi görünmektedir.Bankaların geriden gelmesi,holding sektörü ile aralarındaki farkın kapanması çalışması olabilirmi.Holding sektörü 2009 çıkışında neredeyse yerinde saydı.Ben düşük faiz,düşük kur uygulamasının holdingler üzerindeki etkisine dayandırmıştım.Bu aradaki farkı kapatmaya çalışıyor olabilirlermi.

Yorum

• tumer1960
              Tecrübeli
              • 01 Ağustos 2011
              • 710

Yabancı payı 2011 ortalarından bu güne kadar yatay bir bant içinde seyrederken ,MACD sürekli yukarıya hareket etmiş POZİTİF UYUMSUZLUK oluşmuştur.Haftalık grafiklerde gördügümüz bu resim ,sanki buraların DİP olabilecegini göstermektedir diye düşünüyorum.Yabancı payını 65 üzerine çıkması ile 2007 den buyana düşen kanal içinde bulunan Y.P nın yerini yükselişe bırakma olasılıgı bulunabilir.

Yorum

• akçaağaç
                Seyirci Üye
                • 16 Ağustos 2011
                • 56

BABO abi,benim algım bozulmuş...çünkü ben sürekli grafiklere baktığımda hep 48,000 lerden başlamış bir altın vuruş görüyorum.ve bu ralli hareketinin bitmek üzere olduğunu görüyorum.ısrarla yukarı sürülen bir piyasa görüyorum.60,000 üzerinin çok tehlikeli bir tuzak olduğunu görüyorum.bu hacimle piyasanın nasıl kalktığına bir anlamda veremiyorum.

Yorum

• JAKO
                  Kalender Amca
                  • 30 Mart 2009
                  • 561

DJI 30 * 30 NISAN 2015 *HEDEF * * * * 20.769,50

27 ŞUBAT 2015 *XU100 *HEDEFİ *88.676,50 USD.
                  önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
                  otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
                  deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
                  hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
                  hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...

Yorum

• JAKO
                    Kalender Amca
                    • 30 Mart 2009
                    • 561

BaBo meramını çok güzel anlatıyor. Ben önümüzdeki hafta düşüş bekliyorum, yukarıya iki grafik ekledim, yükseliş bekliyorum. Bir hisse senedi yüseliş trendi sonuna yaklaştığında, ortak satış haberleri gönderir. Satacaklar, diibe çakılacak diye okuyan da oluyor. relliyi gören de oluyor. Grafiğe bakan, hissenin zirvesine yakın olduğunu görünce, paniğini besliyor. Algı farkı var, tecrübe farkı var. En vasat, en ortalama yatırımcı için, en güzel anlatım ve üslup, BaBo farkı.
                    Hayırlı olsun Svg. bikmisbroker.
                    önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
                    otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
                    deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
                    hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
                    hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...

Yorum

• tumer1960
                      Tecrübeli
                      • 01 Ağustos 2011
                      • 710

Yorum

• bikmisbroker
                        BaBo
                        • 27 Şubat 2009
                        • 1009

akçaağaç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        BABO abi,benim algım bozulmuş...çünkü ben sürekli grafiklere baktığımda hep 48,000 lerden başlamış bir altın vuruş görüyorum.ve bu ralli hareketinin bitmek üzere olduğunu görüyorum.ısrarla yukarı sürülen bir piyasa görüyorum.60,000 üzerinin çok tehlikeli bir tuzak olduğunu görüyorum.bu hacimle piyasanın nasıl kalktığına bir anlamda veremiyorum.

Altin vuruslar "coklu dip olusumu" ile baslarlar.
                        Yasadigimiz bu cikis "1st stroke" olabilecek captadir.
                        Gevseme ve stop loss seviyeleri bu basliktaki grafiklerde var.

Yukselen dipler nedeni ile de Altin Vurus teyit alacaktir.

Yorum

• pit
                          Katılımcı
                          • 09 Eylül 2011
                          • 161

sabah sabah babo abinin topiğini gördüm çok mutlu oldum. Ellerine sağlık değerli Babo abi. Sen ve Guzu abi iyiki varsınız
                          Not: Kimse darılmasın burada çok değerli paylaşımlar ve arkadaşlık ortamı var...

Yorum

• bikmisbroker
                            BaBo
                            • 27 Şubat 2009
                            • 1009

XU100 TL olarak bir grafik vereyim.

Cikisi, duzletmeyi vb yi buradan hesaplamak mumkun.

Yorum

• mert_77
                              Katılımcı
                              • 11 Ağustos 2011
                              • 152

Babo abi iyi akşamlar, "XU100 63035'e değerek düzeltmenin bitebileceeği sinyali verdi...." yorumunuzda düzeltmenin başlayabileceği mi yazıcaktınız abi...

Yorum

• bikmisbroker
                                BaBo
                                • 27 Şubat 2009
                                • 1009

mert_77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Babo abi iyi akşamlar, "XU100 63035'e değerek düzeltmenin bitebileceeği sinyali verdi...." yorumunuzda düzeltmenin başlayabileceği mi yazıcaktınız abi...
                                Kasdettigim, 70xxx den baslayan ve 48.600 e degen duzeltme idi.
                                Ancak, 63.035 e degerek de bu cikisin duzeltmesi de baslayacaktir.

Ustteki grafikte de bu cikisin duzeltmesinin "ayak izleri" vardir.

Yani
                                1-Buyuk duzletme
                                2-Kucuk duzeltme

Yorum

Working...
                                X

Debug Information